Şimdi Ara

Acer swift 3 314-41G 2.706 tl + 75 wp (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
6
Favori
10.264
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zapiekankarz

Nasıl cihazınızın durumu, herhangi bir sorun var mı?
    Hiç bir sorun yok. Servis yalan yanlış bilgi veriyor. Eğer 41G kod adlı başlıktaki modelden bahsediyorsanız anakarta gömülü 4gb Rami mevcut, tek slot boşta. O boş slot da crucial 16gb ddr4 2666mhz RAM i taş gibi destekliyor. Basit bir işlem. YouTube da videolar var Ram upgrade için. Kendiniz yapabilirsiniz. Servis hem 20 gün bekletecek hem de cihazınıza olası taşınma ve montaj sırasında zarar verecek. Rahat olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hederahelix kullanıcısına yanıt
    Ben sadece garanti durumunu bozmamak adına emin olmaya çalışıyorum. Servis yoksa dediğiniz gibi saçmaladı, geçen numarayı yanlış anlayarak farklı bir çözüm sunuyordu...
    Keşke ram için ayrı bir kapağı olsaydı, hiç ikilemde kalmadan direkt halledicektim ama bu da sorun değil videolarını gördüm zaten gayet kolay görünüyor. Teşekkürler tekrardan..
  • İyi akşamlar.

İlginç bir durum var. Crucial sitesinde 314-41G için tavsiye verdiği sayfa ortadan kayboldu. Bakınız:

Ayrıca bir sorum var, ben de 2666Mhz 16GB Crucial RAM ekledim cihaza. Sorum ise şu, ram'i taktıktan sonra fanın daha fazla çalışmaya başladığını farkettim ve görev yöneticisinden gördüğüm kadarıyla önceden biri 512MB (bu sanırım dahili olan) diğeri 2GB olan ekran kartlarının ikisinin de şuan 2GB'a dönüştüğünü gördüm.

Sorularımdan biri şu, acaba bolca RAM olduğu için cihaz öncelikle dahili ekran kartını mı kullanıyor dersiniz (fan sesi artması vs)? Eğer öyleyse harici kullanması daha iyi değil midir?
    ikincisi ise, dahilinin RAM'den kullandığı miktarı nereden azaltabilir ya da tamamen devre dışı bırakabilirim (eğer daha iyiyse şayet hariciyi kullanmam) F2 ile BIOS'a girmiştim fakat konuyla alakalı birşey göremedim.

Şİmdiden teşekkürler yardımlarınızı için...

• ben ram'i kendim taktım. crucial 8gb almıştım. keşke 16 alsaymışım dedim çünkü bir üstteki arkadaşın da yazmış olduğu gibi ekran kartı boş bulduğu belleği yerde bulmuş gibi sömürdü direkt olarak.

ayrıca da aliexpress'ten hdd connector parçalarını sipariş geçmiştim ancak korona virüsünden dolayı tereddütte kalarak siparişi iptal ettim. Bir kaç tl fark ile iademi aldım. hem zaten forumda linki paylaşılan satıcı vidaları göndermiyormuş. hali hazırda laptop vida setim olsa da insan yine de tereddütte kalıyor. Her neyse daha derli toplu bir seti amazon üzerinden kargo+vergiler dahil 30 dolara sipariş verdim. Bu ay içerisinde gelirse 500 gb lık bir ssd daha takabilirim.

gönül isterdi ki m2 sata ssd yi de değiştireyim ama onu tak bunu değiştir laptopun fiyatı şimdi den 3.500 TL yi buldu zaten. ne anladım bu işten. Ama yine de 3 kiloluk 6 yaşındaki msi laptop'ı sırtımda taşıma zahmetinden beni kurtarmış oldu. 6-7 saat fişe bağlı olmadan kullanmak da güzel bir deneyim yaşatıyor doğrusu.

çok uzattım bu arada alt kapağı T5 tornavida ile kolaylıkla söktüm. Tırnaklar için de telefon tamir setindeki birkaç eldevatla yukarıya doğru kaktıraraktan rahatlıkla açabilirsiniz. Ramin üzerindeki metal kaplama da zorluk çıkaracak gibi duruyor ama bir iki hamleyle onu da çentilerinden kurtarabilirsiniz. geri takarken kenarların çentik yuvaları içerisine denk gelecek şekilde takmaya dikkat edin.

sorusu olanlar mention atabilirler..

• Teşekkürler bilgiler için...

Yazardınız muhtemelen ama yine de sorayım; ekran kartının kullandığı ram oranını düşürme hakkında fikriniz var mı?
    Bu arada bahsettiğiniz HDD/SSD bağlantı parçaları Türkiye'de bulunmuyor mu? Eğer foto ya da link paylaşabilirseniz çok makbule geçer...

Ayrıca ağırlık konusunda tamamen katılıyorum,oldukça hafif bir cihaz. Hamallık yapmaya hiç gerek yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zapiekankarz -- 4 Mart 2020; 22:18:41 >
  • Zapiekankarz kullanıcısına yanıt
    Türkiyede bulabileceğini zannetmiyorum.

www.amazon.com
    Amazon.com: Deal4GO SSD Hard Drive Caddy Bracket with SATA HDD Cable for Acer Swift 3 S40-10 SF314 SF314-54 SF314-54G SF314-56 450.0E70A.0001 50.GXKN1.005: Computers & Accessories
    https://www.amazon.com/SF314-54-SF314-54G-SF314-56-450-0E70A-0001-50-GXKN1-005/dp/B07XY67PLX

Ben buradaki linkten sipariş geçtim. Bugün de gümrük bilgileri için iletişim kurdum. 2-3 haftaya elime ulaşırsa fotoğraflarını atabilirim.

Ekran kartının ram kullanımına müdahale edebileceğimizi sanmıyorum ancak apu işlemcilerin olayı ve çalışma mantığı bu şekilde maalesef. Boşta kalan ramin tamamını kullanırsak ve sistem daha fazla ram'e ihtiyaç duyarsa ekran kartı için ayrılmış olan bellek alanı sistem için otomatik olarak kullanılıyor. Yani ekran kartı kullanmadığı ramden gerektiği durumda feragat ediyor. Ama keşke gitse de 4 gb lehimli olan slottan kullansa ama yok illa gelip benim 8-16 gb ramin simetriğini bozacak 6ya 14e düşürecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• iyi gunler ben de ram upgradei yapmak istiyorum da laptopta bu dahili ekran kartinin rami somurmesi kafami karistirdi biraz sizce bi cilginlik yapip bostaki slota 8 degil de 4’luk ram taksam boylece simetrik gibi olsa, dua channel gibi yani

yoksa sacmalama 8 veya 16’ya mi yonel diyosunuz ?

• Bana sorarsanız 4 takmayın. Dediğiniz gibi ekran kartı direkt çökecek bir kısmına...
    8 ya da 16 derim ben..

anladim dahili ekran karti keske 512 olarak cokse kendini abartmasa ama yapicak bi sey yok 8 taksak 2gbsini alsa geriye 4 ve 6 toplam 10gb ram kaliyor ki yine gayet yeterli gerci :)

tek aklima gelen mesela oyuna girdik oyun 8 gb ram istiyor diyelim, bu 8gb rami 4 ve 6 gblik ayri ayri iki ramden karsilayabilir mi yoksa kendisini 6gblik ramle mi kisitlar?

biraz cahilce sorular olabilir fakat cok anlamiyorum isin teknik kismini

• ve yine kaldi ki ben oyle agir oyun oynayan birisi degilim eski tarzda oynadigim oyunlar ki vakit yok zaten karantina haricinde :)

ama yine de meraktan soruyorum bu sorulari

• O kadarını ben de bilmiyorum maalesef

• Hocam boşta işlemci sıcaklıkları kaç derece bakabilir misiniz ? Chrome açıkken bende 53-54 derecelerde biraz fazla gibi geldi hafif fan sesi de var, fm 20 oynarken 67-70 derecelere çıkıyor bariz fan sesi var sizin laptopda öyle mi yoksa benimkinde mi bir problem var bilemedim.
  • cqkn61-61 C kullanıcısına yanıt
    Bir yazilim mı yüklemem lazım bunun için?

Core Temp yazılımı hocam işlemci sıcaklıklarını gösteriyor fakat dün gece şunu farkettim cihaz şarja takılıyken bu fan sesi oldukça fazla şarjdan çıkarttığımda bu kadar fazla olmuyor güç planı ayarlarından acer değilde windows 10 un dengeli planını seçtim bugün onu denicem bakalım fark olucak mı
    Güvenilir midir bu yazılım acaba? Deneyin merak ediyorum ben de o planı..

şarja takılıyken belki ekran kartını devreye alıcak bir program vs kullanıyosanız onu soğutmak adına olabilir
  • Dünden beri güç ayarı olarak dengeli önerileni kullanıyorum fark etti hocam varsayılan acer güç planı kesinlikle chrome da gezerken bile fanı çalıştırıyordu.
    sizdeki buzul mavisi olan model di mi yani 540x ekran kartli

• Aynen hocam 540x ekran kartlı olan model
  • 8gb 2666mhz crucial rami taktım. nvme 512 james donkey ssd imi taktım. Format attım seri nosunu hemen tanıdı. Simdi aliexpreesten bos olan yuvaya aparat takarak yedekleme icin hafif bir hdd yada ssd takacagım. İlk sokmeden zorlandım bunun dısında kolay.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.