< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitrovic -- 2 Aralık 2019; 9:50:15 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitrovic -- 2 Aralık 2019; 9:50:15 > |
Yükseltmek isteyenler için uyumluluğu garanti, en uygun fiyatlı parçalar:
RAM Takviyesi: Cihaz üzerinde 2 adet 4 GB. RAM mevcut, bunların biri soldered yani anakarta lehimli, dolayısı işe çıkartılamaz, değiştirilemez. Diğerini çıkartıp değiştirebiliyoruz, maksimum 12 GB. destekliyor, 12 GB. RAM olmadığı için 8 GB. DDR4 2400 Mhz. bir RAM takabiliyoruz. 8 GB. RAM 179 TL. Crucial NTB 8GB 2400MHz DDR4 CL17 CB8GS2400 https://www.webdenal.com/crucial-ntb-8gb-2400mhz-ddr4-cl17-cb8gs2400_990078.html Disk Takviyesi: Cihaz üzerinde (M.2 SATA) 256 GB SSD disk var, isterseniz bunu çıkartıp yeni bir (M.2 SATA) SDD disk takabilirsiniz, isterseniz aşağıdaki kiti alarak 2.5 inch bir ekstra (SATA3) disk takabilirsiniz: (M.2 SATA) 500 GB SSD 459 TL. Crucial MX500 500GB SSD m.2 Sata CT500MX500SSD4 https://www.webdenal.com/crucial-500gb-mx500-m-2-ssd-ct500mx500ssd4_975818.html Ayrıca ekstra disk (HDD ya da SSD) takmak isteyenler için gerekli parçalar ve kit: (1 adet alınırsa 12$ ya da 3 adet alınırsa 25$) Genuine New Free Shipping HDD CABLE for Acer Swift 3 SF314-54 SF314-54G Hard Drive Connector & Cable 50.GXKN1.005 Orijinal yeni ücretsiz kargo HDD Acer hızlı 3 SF314-54 SF314-54G sabit disk konnektör ve kablo 50. GXKN1.005 https://tr.aliexpress.com/item/32831656186.html (SATA3) Disk: 362 TL. Crucial 480GB BX500 3DNAND SSD Disk CT480BX500SSD1 https://www.webdenal.com/crucial-480gb-bx500-3dnand-ssd-disk-ct480bx500ssd1_985351.html |
Selamlar. Ben de SF314-41G modelini aldım.
Benimki 4 GB Ram olan model. Ram gömülü. Gömülü ram modeli: SKHynix H5AN8G6NCJ 1 Adet boş ram slotu var. Akıllarda soru işareti kalmaması için 16 GB 2666 MHz CL19 DDR4 SODIMM ram taktım. Toplam ram 20 GB oldu. Taktığım ram modeli: Kingston KVR26S19D8/16. Aida ve Acer Care programlarından ram için test yaptım herhangi bir sorun yok. CPUz programında ram lerin dual channel olarak çalıştığı görülüyor. Windows görev yöneticisinde görülen MHz değeri 2667. 1 Adet HDD/SSD yuvası var ama boş ve gerekli parçaları yok. Gerekli parçaların model numaraları : •50.GXKN1.005 (Anakart ve hdd/ssd arasındaki bağlantı kablosu/konnektörü) •60.GXKN1.002 (HDD/SSD için sabitleyici yuva) Bu parçaları yurtdışından sipariş ettim, gelince deneyip bilgi vereceğim. |
Acer servisini ram yükseltmek için aradığımda 4+8gb olarak max yükseltme yapılabilceğini cihazın 4+16gb olarak yükseltilemiyeceğini söylediler ama burada bir arkadaş denemiş bir değişik versiyonnu için bende biraz risk alıp aldım vatan bilgisayardan 16gblık bir ram aldım bu gün geldi taktım ve sıkıntısız çalışıyor. Bu rami tercih etmemin sebebi hem aynı 2666mhz hemde cl19 içinden çıkan ram ile aynı verileri linki de koyuyorum almak isteyen olursa fiyatıda makul şuan 16gb ramler arasındahttps://www.vatanbilgisayar.com/kingston-16gb-2x8gb-ddr4-2666mhz-cl19-notebook-ram.html
Ben rami değiştirdiğimde garanti dışı kalıcağını söylemişti Acer ama önemi yok en azından bilgisiz ellere bırakmamış oldum bilgisayarımı yanlış bilgi vererek hem daha düşük bir ram takmış olucaktım hemde Ankaradan İstanbula göndermek durumunda kalıcaktım garantisiz bir şekilde... Rahat bir şekilde sökebilirsiniz herhangi bir risk unsuru yok eli tornavida tutan herkes yapabilir. Vidaları çıkardıkdan sonra kredi kartı gibi birşeyle yandan biraz kastırmanız gerekiyor bunun içinde bir video buldum youtube da onun linkinide veriyorumhttps://www.youtube.com/watch?v=im5iSE6lMOE Hiç kimse sizin malınıza sizden daha fazla değer vermez servise göndermeden önce iyi düşünün derim... |
Eveeet cihazı sağ salim teslim aldım. Şuan yeni laptopımla yazıyorum. Klavyesi cidden şahane, hiç hata yapmadan yazabiliyorum şuan. Ses de çıkmıyor hiç. FN tuşlarıyla ilgili kısmı yazacağım. Ekranda ölü piksel çıkmadı bende. Sağ altta minik bir açık renk nokta var, onun haricinde problem yok. Ölü pikseller kendiliğinden düzelebilir bu arada bilginiz olsun. Kullanıma göre değişebilir yani.
Windowsu sileceğim. 15 inç 8250u da böyleydi. İçi resmen bloatware dolu. Sıfırdan kurulum yapmak mantıklı olacak gibi. Norton falan geliyor içinde. Firefox kurulu geliyor çok ilginç. Ama firefoxta amazonun reklam uzantısı var. Kurulumu vs çok iyiydi, gayet hızlı halloldu. Ekran kartını çıkartınca geriye 5.9 gb ram kalıyor. Şimdilik yeterli gibi ama kesinlikle 8gb ram takacağım. CPU-Z'de ram slotu dual channel olarak görünse de ikinci ramin bilgilerini bize göstermiyor. Bu da demek oluyor ki 1 ram soldered, diğerine müdahale edebiliyoruz. Şimdilik ilk izlenimler böyle. Aklınıza takılan bir şey varsa sorun yardımcı olmaya çalışayım. Bu arada Swiftlerle akalalı genel bilgi almak için 8250U mx150 versiyonunun roman gibi olan konusunu okumanızı tavsiye ederim. |
Diğer konudan buraya da kopyalayım, almak isteyen arkadaşlar faydalansın:
Hoşuma gitmeyen noktaları da sıralayım: 1- Windows kurulumnda çok fazla ekstra şey kurulu geliyor. Hepsini sildim. Performansı ya da kullanılabilirliği etkileyen hiçbir şey değişmedi. Win10 lisanslı olmasa LTSC ya da Unix tabanlı bir şey kurup kullanabilirdim. 2- 2gb rami ekran kartı, 2 gb'ı da windows kullanıyor. Geriye 4gb ram kalıyor ki bu az bi rakam. Mutlaka ram arttırımı yapılmalı. 3- F tuşları FN gibi çalışıyor. Laptop açılırken F2'ye basılı tutup BIOS ayarlarından Media Key'i Function Key olarak değiştirmek lazım. 4- Açma kapama tuşu delete tuşunun yanında. :( Programcının korkulu rüyası... Alışması zaman alacak. 5- Pg Up Pg Down tuşlarını Home ve End olarak değiştirmek istiyorum. Ekstra yazılım kullanmadan yapmanın imkanı yok gibi görünüyor. Prt Sc ve Pause Br yerine Home, End tuşlarını tercih ederdim. 6- Parmak izi okuyucusu mükemmel değil ama iş görüyor. 7- Fan sesi beklediğimden bir tık yüksek. Biraz ince ayar yapmak gerekecek gibi. Güç ayarlarında bataryadayken fanı kapat, fişteyken aç gibi bir ayar var. Akılda tutmak lazım. 8- Hoparlörlerden beklentim yüksek değildi ama o da bence bir tık daha iyi olabilirdi. Şimdilik bu kadar, aklıma geldikçe yazarım. |
Bloatware'den şikayet eden varsa ya da temiz Windows kurmak isteyen olur ise Windows kurulumu için adım adım yapmanız gerekenler aşağıdadır:
How to use the Microsoft Windows 10 Media Creation Tool to Correct Boot Issues https://us.answers.acer.com/app/answers/detail/a_id/48158/~/how-to-use-the-microsoft-windows-10-media-creation-tool-to-correct-boot-issues |
Format atmadım henüz, RAM de takmadım, o yüzden bilemiyorum durum nedir.
Bu arada dün kedim laptopımı masadan düşürdü. 1 metre mesafeden parke zemine ekran altta olacak şekilde düştü laptop. Malumunuz ekran ince ve IPS panel. Ben kesin kırıldı bir daha çalışmaz diye düşünürken laptopta çizik bile olmadı. Bu kadar hafif ve ince bir laptopın o düşüşten sağ çıkması mucize. Sizin yerinize crush testi de yapmış oldum arkadaşlar |
Benim gibi Chrome'da siyah ekran ve ya tuhaf yeşil bir ekran problemi yaşayan arkadaşlar şunu yaparsa sorun halloluyor:
AppData\Local\Google\Chrome\User Data\ShaderCache\GPUCache klasörü içindeki her şeyi silin. Chrome'u yeniden başlatın. |
Fişi prize ters takıp deneyin, her zaman hangi yönde takıyorsanız tam tersi, 180 derece çevirerek...
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 26 Kasım 2019; 17:38:51 > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcx -- 26 Kasım 2019; 20:46:30 > |
|
|
|
|