Şimdi Ara

ACER TRAVEL MATE 2428 ACXH SES ŞİDDETİ ÇOK DÜŞÜK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dizüstü forumlarındaki bir çok başlıkta söz edilen, İstanbul Vatan Bilgisayar'da kampanyası yapılan, aşağıda linkini verdiğim ACER TM 2428 ACXH'yi Bostancı Vatan Bilgisayar'dan aldıktan sonra windows kurulumu mağazadaki görevliler yapıldı. Daha sonra deneme amaçlı Müziğim klasöründeki örnek müzik dosyasını çalınca ses şiddetinin çok az olduğunu farkettim. . Hem bilgisayarın hem de media player'ın sesi sonuna kadar açılmasına rağmen kulağımı kasaya 10 cm yaklaştırana kadar bir şey duyamıyordum.

Satış temsilcisi ısrarla bunun normal olduğunu, bir sorun olmadığını söyledi. Ben ise bu kadar düşük bir sesi kabul edilemez bulduumdan cihazı iade ettim. Bu sorun dışında özellikler ve fiyat olarak çok uygundu. İlk defa laptop aldığımdan bu konuda tecrübem yok. Acaba bu fiyat kategorisindeki (670 $ + KDV, yaklaşık 1.165 YTL) laptopların ses standardı gerçekten düşük müdür?

Bu bilgisayarın evde ya da ofiste kullanmakta olan var ise, ses şiddeti konusunda yorum yapabilecek olan var mıdır?

Vatan Bilg. linki: NOTEBOOK 2428ACXH CENT.M735 1.7 GHZ-256MB-40GB-14.1''-64MB-COMBO-WXPH

Şimdiden teşekkürler.

• Bilgisayarın kontrol paneldeki ses seçeneklerine git ve sesleri sonuna kadar aç.
    Ayrıca Media Player içinde sesi yükseltmek için bir ayar mevcut olması gerekiyor, oraya da bir göz at !
  • Bunları yaptım zaten, mesajımda yazdığı gibi... Yine de çok düşük gelmişti. Sen kullanıyor musun? Kullanıyorsan nasıl buluyorsun şiddetini?
  • bende acer 2423 var ,onun da ses şiddeti dusuk,ilgili modelin forumunda herkesin ses siddeti dusuktu,ben alırken bunu bilerek almıştım,sanırım senın makıne bizimkinin devam niteliğinde olan bir model

14'' değil mi*
    bunların ses siddeti boyle maalesef,
    gerçi topikte sordum ama sana da sorayım,alırken xp cd'si verdiler mi
  • B_sevki, evet ekran 14,1''. XP CD'sini görmeye fırsat olmadı iade ettiğim için. Ama elemana sorduğumda içinde vardır demişti. Ama forumlarda okuduğuma göre cihaz içine gömülü gelebiliyormuş, emin değilim.

Yorum için çok teşekkürler...Demek bu serinin ses şiddeti düşük oluyor... Peki normal bir ortamda, mesela odanda adam gibi müzik ya da radyo dinleyip, film izleme konusunda ses şiddeti yeterli geliyor mu? Mağaza büyük ve kalabalıktı, belki de o gürültü arasında bana çok düşük gelmiştir diye düşünüyorum.

Okuyan başka arkadaşların bilgileri varsa paylaşırlarsa çok makbule geçer.
  • bende 5033 var acer 14.1 malesef ses dell 1300 ve hp 6125 e gore cok zayıf ve basarısız bence
  • yani hiç yok denecek kadar az
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet içinde bulundugun ortam etkili,kullandıgın media oynatıcı bile etkili,ben son zamanlarda bs player ile kullanır oldum filmleri falan herhangi bir sorun olusturmamakta,alıştım diyeceğim ama desktop ta philips'ler var gumbur gumbur ,notebook çok da ezik olsa hissederim,

ev ortamında sorun olusturmuyorlar benim kanaatim

içine gomulu gelebiliyor dediğin nasıl ki açabilirmisin konuyu veya bilen arkadaslar varsa yardımcı olursa sevinirim

quote:

Orjinalden alıntı: sarp0000

B_sevki, evet ekran 14,1''. XP CD'sini görmeye fırsat olmadı iade ettiğim için. Ama elemana sorduğumda içinde vardır demişti. Ama forumlarda okuduğuma göre cihaz içine gömülü gelebiliyormuş, emin değilim.

Yorum için çok teşekkürler...Demek bu serinin ses şiddeti düşük oluyor... Peki normal bir ortamda, mesela odanda adam gibi müzik ya da radyo dinleyip, film izleme konusunda ses şiddeti yeterli geliyor mu? Mağaza büyük ve kalabalıktı, belki de o gürültü arasında bana çok düşük gelmiştir diye düşünüyorum.

Okuyan başka arkadaşların bilgileri varsa paylaşırlarsa çok makbule geçer.

• İçine gömülü bilgisiyle ben de forumları okurken karşılaştım. Çok bilmemekle beraber anladığım şu: Sanırım cihaz yanında ayrı cd vermiyorlar, windows kurarken hdd yi partisyonlara ayırıp windows kaynak dosyaları bir partisyona atılıyor, bir de başta bir recovery disk (4 cd falan olabiliyormuş) gibi birşey oluşturuluyor, sonra çökme durumunda bu recovery diklerle çalıştırıp windows'u hdd'den tekrar kurabiliyorsun.

Ancak şunu söyleyeyim, ben hiç yapmadım okuduklarımdan anladığım bu. Dolayısıyla %100 doğru demek zor. Daha ayrıntılı bilgisi olan biri yazabilir belki, ya da forumlarda araştırıp bulabilirsin.

Son olarak şun sorayım: Sen 2428 ya da Acer aynı seri kullanıcısı mısın? Yani ses düşük de olsa almaya değer mi? Bİlgin var mı? Karar vermeye çalışıyorum da...

Teşekkürler,

quote:

[evet içinde bulundugun ortam etkili,kullandıgın media oynatıcı bile etkili,ben son zamanlarda bs player ile kullanır oldum filmleri falan herhangi bir sorun olusturmamakta,alıştım diyeceğim ama desktop ta philips'ler var gumbur gumbur ,notebook çok da ezik olsa hissederim,

ev ortamında sorun olusturmuyorlar benim kanaatim

içine gomulu gelebiliyor dediğin nasıl ki açabilirmisin konuyu veya bilen arkadaslar varsa yardımcı olursa sevinirim
    ]

• alıpda kullanan birinden spesifik ornekler dısında memnun kalmayanını bu seride bulmazsın,bu yazın makınesi 2423'du bu seriye dair,ben de onu almıstım,herseyden once benım amaclarıma tam uymaktaydı,kesinlikle kucuk bir alet istemekteydim,hafif bir alet istemekteydim ama bir yandanda ekranı kucuk olmasın istemekteydim,14'' wxga ile bu durum saglandı,agırlık 2,1 olmasına karsın ekran verimliliği 15'' xga'lar gibi

performansı beklentilerim olcusunde değerlendirmiyorum,beklentilerimi kesinlikle karsılıyor da ama normal bir labtoptan beklenilenleri de karsılıyor,tabii sunu soylemem lazım ram takviyesi sart,256mb ram ile geliyor hiç bu ram ile kullanmadım,yani alırken ilave 512 taktırdım 768oldu ram,bu yazdıklarımı bu durum için oldugunu belirteyim,

sanırım su an centrinosu mevcut serinin,onu alacaksın bence bu da acer'in pazarlama stratejisi,centrino ile benim benim makine ile yaptıklarımdan farklı hiç bir sey yapamayacaksin ama ilave 50-60$ odeyeceksin,zira bizim model 2423 celeron idi,ancak fsb 400,yani oyle ezik celeronlardan da değil,

inceliği gorunce anlamıstım zaten ben pil omrunun normal celeronlara gore üst seviye oldugunu,gene bir not duseyim 2423 için chip'in tum celeron notebook'lar içersindeki test'inde 1. seçilmilti,her yonu ile

sana son cumlem centriono'lu bu serinin guncel makinesini ,kesinlikle al,pişman olmazsın

• Bu akşam kardeşime aldım bir tane.Fiyat uygunluğu itibariyle internetten takip ediyordum.Topkapı Vatanda olduğunu görünce, vay be! bu fiyata bu tip müthiş dedim.
    Ben 512 MB ramlisini aldım 624$+kdv'ye.Alırken ölü piksel testi yaptım.XP cdsi nerde dedim içinde kayıtlı dediler,sertifikayı gösterdiler.
    Biraz üzüldüm bu duruma(sanki bugüne kadar çok orjinal kullandık ya!!)
    **Şunu eklemek isterim bu akşam montajda bir sağımdan bir solumdan millet kapış kapış alıyor bu modeli,sanırsınız bedava dağıtıyorlar.**
    Eve gelince recovery yaptım 4dcye,Mediaplayerdan Beethoven'ı dinledim.Ev ortamında ses şiddeti idare eder ama çok fazla bir beklenti olmamamlı.
    Zaten görüyorum millet kulaklıkla kullanıyor laptopları.
    Kısacası bu fiyata alınabilecek en iyi LAPTOP 2006'nın şu son günlerinde
    Şimdi kardeşime verdim eve şarj etmeye götürüyor.
    Ben de yarın TOSHİBA A100-847'imi kullanacağım inşallah.

• 5602 aldık..onda da ses başarısız..Acer ların kötü tarafı bu sanırım..
  • ben 2423'ü agustos gibi almıştım,yani çıktıktan çok sure sonra o bende vatandan almıştım,ben alırkende aynı anda 3 kişi almıştık,mal satlıyor,bu kadar çok satılmasıda pil,aksesuar vs. anlamında arka planının sağlam olacağı inancını olusturmustu,
    gerçi bir sorunla karşılasmadım şimdiye kadar ama ,mesala,malum dvd/cd-wr ile geliyor bu surucuyu dvd yazıcı yapabilir miyiz,bize kaca patlar fikri olan veya yapan var mı

quote:

Orjinalden alıntı: trakianboy

Bu akşam kardeşime aldım bir tane.Fiyat uygunluğu itibariyle internetten takip ediyordum.Topkapı Vatanda olduğunu görünce, vay be! bu fiyata bu tip müthiş dedim.
    Ben 512 MB ramlisini aldım 624$+kdv'ye.Alırken ölü piksel testi yaptım.XP cdsi nerde dedim içinde kayıtlı dediler,sertifikayı gösterdiler.
    Biraz üzüldüm bu duruma(sanki bugüne kadar çok orjinal kullandık ya!!)
    **Şunu eklemek isterim bu akşam montajda bir sağımdan bir solumdan millet kapış kapış alıyor bu modeli,sanırsınız bedava dağıtıyorlar.**
    Eve gelince recovery yaptım 4dcye,Mediaplayerdan Beethoven'ı dinledim.Ev ortamında ses şiddeti idare eder ama çok fazla bir beklenti olmamamlı.
    Zaten görüyorum millet kulaklıkla kullanıyor laptopları.
    Kısacası bu fiyata alınabilecek en iyi LAPTOP 2006'nın şu son günlerinde
    Şimdi kardeşime verdim eve şarj etmeye götürüyor.
    Ben de yarın TOSHİBA A100-847'imi kullanacağım inşallah.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.