Şimdi Ara

R7 78003X3D RTX 4080S ses patlamaları, klavye ve kulaklığın gidip gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
30
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oyun oynarken ilk 10-15 dakika sonucunda, ufaktan seslerde patlama, ufak anlık takılmalar donmalar başlıyor. Biraz daha devam edince sesler artık cızırtı oluyor, oyun daha sık anlık olarak takılmaya başlıyor. Klavye gidip 1-2 saniye sonra geliyor, kulaklıkta klavyeyi takip ediyor, biraz daha oynamaya devam edince klavye ve kulaklık tamamen gidiyor ve öylece kalıyor. Reset atmak haricinde hiçbir şey yapamıyorum. Bir keresinde oyun donup PC kendini resetlemişti.

62 dereceyi geçmeyen işlemci, 55-60 derece arası takılan ekran kartı. 100+ FPS. Oyun fark etmiyor. Ne zaman bu sorunu yaptığı belli değil; bazen iki günde bir, bazen dört günde bir. Bulamadım çözümünü. Daha öncede bir konu açtım burada, Çözüm önerileri olarak:

• BIOS güncellemesi yaptım çözülmedi.
    • XMP kapattım (tarif edildiği şekilde) çözülmedi

Yerel bir bilgisayarcıya gösterdim. Bütün parçaları test etti. Hiçbirinde sıkıntı yok diyor (anakart hariç, ondan şüphelendi).

Sistemi ağustos ayında aldım, aralıksız sadece 8 gün kullanmışım. Akşamları 2-3 saat keyifle sıkıntısız oynamak istiyorum ama bir olmadı. Çok garip. Sıfırdan, hevesle ve ve kaliteli ürünlerle topladığım bilgisayar yüzümü güldürmedi. 10 senelik bilgisayarımla hiçbir sorun yaşamamıştım.

Lütfen yardımcı olun bana.

Sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum.

Sistem:

• Ryzen 7 78003X3D İşlemci
    • NVIDIA RTX 4080 Super ekran kartı
    • ASRock B650M PG Riptide anakart
    • 32 GB Vengeance CL30 6000 MHz RAM
    • Kingston 1TB SSD
    • Peerless Assasin Kule Tipi Soğutucu
    • Corsair 4000D Airlflow + 850W 80+ Gold PSU
    • Windows 10 Pro 64 Bit İşletim sistemi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.