Umarım doğru yere açmışımdır. Yanlışlık yaptıysam şimdiden özür dilerim...
Konuyu hemen anlatayım...
Babamın sahip olduğu Acer Travelmate 2420 model bir laptomuz var.
Bu laptoplar standardı 256mb ramli ve 40gb hardisklidir.
Zamanın koşullarıyla donanım upgrade yapmak istedik bunun için önce rami 256mb olan cihaza 2gb ram takviyesi yaptık.
Makina coştu olmuşken hardisk değiştirelim dedik. Yine acer servisinin yolunu tuttuk ama çektikleri aşırı fahiş fiyat göz önüne alınınca ram + harddisk yenisinin parası kadardı. Başka bir yerden önerdikleri paranın yarısına bu harddiski aldık.
Jeton ozaman düştü ama çok geç farkına vardık kısaca gizli partitionun hardike gömülü olabileceğini bilmiyorduk.
Tekrar servisi aradık ve 150€ fiyatı duyunca yaptırmaktan vazgeçtik.
Şimdi sizden burdan yol gösterici yorumlarınızı bekliyorum.
Bu bölümü manuel yeni hardiske oluşturma şansım varmı.
Tekrar diyorum recovery isityorum yani backup için acronics veya ghost önermeyin istediğim sadece fabrika ayarları bölümün yeni harddiske uyarlamak.
Şimdiden herkese teşekkürler....
Bildiğim kadarıyla mümkün değil, servis belki yapabilir ama sanmıyorum...
bütün yazılımları forumdaki bazı üyeler bulabiliyordu. internetten recovery dvdsini indirebilirsin. ya da aynı ürüne sahip birinden o dvdyi oluşturup sana yollamasını talep edebilirsin. eminimki yapılıyordur. sonuçta teknik servislerdeki elemanlar da çoğu şeyi forumlardan takip ve elde ediyor ;)
quote:
Orjinalden alıntı: dkom
bütün yazılımları forumdaki bazı üyeler bulabiliyordu. internetten recovery dvdsini indirebilirsin. ya da aynı ürüne sahip birinden o dvdyi oluşturup sana yollamasını talep edebilirsin. eminimki yapılıyordur. sonuçta teknik servislerdeki elemanlar da çoğu şeyi forumlardan takip ve elde ediyor ;)
Özelden veya buradan bu recovery dvd hakkında adres verebilirmisin?
googlede aratınca hemen sonuçlar çıkıyor arkadaşım. biraz arasaydın keşke