Acer Travelmate P2 TMP215-53G model bir bilgisayarım var. Dün akşam açmak istediğimde İnaccessible boot device diye bir hata ismiyle mavi ekran verdi. Nasıl çözebilirim bu sorunu ve formatsız halledebilir miyim içinde ablamın nişan fotoğrafları falan var. Teşekkür ederim, yardım ederseniz çok sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Acer TravelMate P2 TMP215-53G "Inaccessible Boot Device" Hatası
Acer TravelMate P2 TMP215-53G bilgisayarında "Inaccessible Boot Device" hatası, işletim sisteminin (OS) başlatılamadığı durumlarda karşılaşılır. Bu hata, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.
Nedenleri:
- Sabit Sürücü veya SSD Arızası: Sabit sürücü veya SSD fiziksel olarak hasar görmüş veya hatalı olabilir.
- Önyükleme Önceliği Sırası Hatalı: BIOS'ta önyükleme önceliği sırası yanlış ayarlanmış olabilir.
- Bozuk Önyükleme Yöneticisi: Önyükleme yöneticisi, işletim sistemini yüklemekten sorumlu olan küçük bir yazılımdır. Bu yazılım bozulmuş olabilir.
- Donanım Uyumsuzluğu: Bilgisayara yanlış veya uyumsuz bir donanım parçası takılmış olabilir.
- BIOS veya UEFI Ayarları Sıfırlanmış: BIOS veya UEFI ayarları son zamanlarda sıfırlanmış olabilir.
Çözümleri:
- Sabit Sürücüyü Test Et: Sabit sürücü veya SSD'yi SMART (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) testiyle test et. Hata varsa sürücünün değiştirilmesi gerekebilir.
- Önyükleme Önceliği Sırasını Kontrol Et: BIOS veya UEFI ayarlarına gir ve önyükleme önceliği sırasını kontrol et. Sabit sürücünün veya SSD'nin ilk önyükleme aygıtı olarak ayarlandığından emin ol.
- Önyükleme Yöneticisini Onar: Windows Kurtarma Ortamı'nı kullanarak komut satırını aç ve aşağıdaki komutları çalıştır:
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd
- Donanımı Kontrol Et: Bilgisayara takılı tüm donanım parçalarını kontrol et ve bunların uyumlu olduğundan ve doğru şekilde takıldığından emin ol.
- BIOS veya UEFI Ayarlarını Sıfırla: BIOS veya UEFI ayarlarını varsayılan ayarlarına sıfırla. Bunu yapmak için bilgisayarını yeniden başlat ve BIOS veya UEFI kurulum ekranına girmek için belirtilen tuşa (genellikle F2, F10 veya Delete) bas.
Bu çözümler hatayı gidermezse, profesyonel bir bilgisayar teknisyenine başvurman gerekebilir.