Şimdi Ara

Acer V3-571G 'Atapi cd rom has been blocked...' SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
5.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer v3-571g laptopa format atmak istedim. DVD-ROM a windows 7 dvd sini taktım ama "atapi cd rom has been blocked by the current security policy" diye uyarı ekranı geldi. BIOS tan cd okuma engellenmiş. Bu yüzden CD den okuma yapamıyor.
    Çözümü şöyle:
    1) BIOS a girin
    2) SECURITY kısmından "Erase all secure boot setting" seçeneğine gelip ENTER tuşuna basın.(Seçeneğin aktif olması için aynı kısımdan bios a şifre koymanız gerekir.)
    3) Kaydetip Çıkın.

DipNot: Ben bunları yaptıktan sonra DVD den okumaya başladı. "DVD den önyükleme yapmak için herhangi bir tuşa basın" yazısı ekrana geldi. Bi tuşa bastım. "Windows başlatılıyor" yazısı geldi ama orada takıldı kaldı. İleriye geçemedi. BIOS un BOOT kısmında BOOT MODE u LEGACY BIOS yaptım. O sorun da halloldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k45abali -- 4 Mayıs 2013; 13:12:03 >

• Arkadaşlar bu forumdamı veya başka bir yerdemi biris v3 serisine windows açılmadan acer logosu sırasında alt+f10 kullanılmadığını zira recovery yapmak için windows 8 içindeki acer recovery management programı kullanılarak windows fabrika ayarlarına getirildiğini yazmıştı.Dolayısıyla recovery belleğini sadece dvd yerine usb belleğe yedeği alınabiliyor. Ben aynı programla recovery yedeği ve fabrika driver(sürücü) yedeğini aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver000007 -- 24 Mayıs 2013; 0:05:13 >
  • Packard bell de denendi çalışıyor tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.