Bildirim
Acer XB280HKBPRZ 28' 1ms G-SYNC (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: veysel
5bin deyip 4850 ye düşsem indirim yaptı derdiniz, dip fiyat zaten :)
4800 den daha inmem 3 kişi alacaksa
3 tane rog 4800 ise anlaştık tamam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MoRaCe
quote:
-
-
Asustada aynı teknik servis sıkıntılarını yaşan varmış, acerdada.bunlar hem yurt içi hemde yurt dışındaki kullanıcı yorumlarında yazıyordu.ben artık logitech dışıunda hiçbir firimanın teknik servisine güvenmiyorum.durum böyle olunca,her monitörde ölü piksel,ışık sızması,ghosting vs olma ihtimali olduğundan monitör alırken buınlarıda göze almak gerekiyor.yalnız ghosting garanti kapsamına girmiyor mu?
birde amazonda 30 gün içinde iade hakkımız var,böyle bir durumda iade ederiz ozaman.acaba bu 30 günlük hak yol süresinde bunun içinde sayılıyor mu,öğleyeya gelmesi 15 gün sürdü diyelim 2 gün inceledin bir 15 günde geri gitti dersek bunun süresi geçmiş iade alamıyoruz demesinler -
quote:
Orijinalden alıntı: MoRaCe
quote:
3 az olur 4 tane 4800
30 günlük iade süreci kargoyu teslim aldığınız gün başlar. Atıyorum 15inde kargoya verildi, 1inde teslim aldınız. Ayın 1-30 arası iade talebinde bulunma hakkınız var. Kaç günde gittiği sizi bağlamaz. Sizin iade talebiniz kargoyu teslim aldıktan sonraki 30 günü kapsar :)
Burda msj yazmışlıgım nerdeyse yoktur ama turkiyede alıp kullanan göremedigimden yazmak istedim. Bende ürünü almadan önce yabancı sitelerden cok arastırıp hepsiburadadan almaya karar verip aldım 20 gündür kullanıyorum. İnceleme tarzı olmasada kullanım izlenimimi daha cok paylaşabilirim.
Ürünün kurulumu gayet kolay, arka kısmı tırnaklı direkmen takıyosunuz yerine oturuyor, standı ise cok yönlü. Stand yukarı asagı ayarlanabiliyor, saga sola dondurulebiliyor, birde 90 derece donuyor ama onu hiç kullanmadım. Ekran basta cok büyük geldi masam cok büyük olmadıgından kendimi uzaga cekmek zorunda kaldım. Görüntüsü bir tn panele göre çok iyi renkler cok iyi görünüyor. yalnız tabi her sey beyaza boyanmış gibi tn panel oduğundan dolayı. O yüzden gamayı ekran ayarlarından gaminge alıp kullanıyorum oda gamayı istedigim seviyeye düşürüyor una beyaza bulanmışlık gidiyor. Parlaklık ise gayet yüksek çok ışık gözümü yordugu için 75'e kıstım parlaklıgı. Hepsiburadada ve dolayısıyla konuyu acan arkadasın ordan alıp yazdıgı özelllikler yanlış. analog+dvi+hdmi diye birşey yok display port var tek bir giriş olarak. Zaten g-sync sadece displayport üzerinden çalışan birşey. Birde usb 3.0 portları var ama onları hiç denemedim.
Monitorde en çok canımı sıkan şey renk geçişlerinin kötü görünmesi oldu. Windows 8.1in default arka sarı planı yer yer tanecikli gibiylidi daha cok renklerin geçiş oldugu yerlerde. filmlerde ve resimlerde koyu tonlarda dikkat cekici bu olay yalnız oyunlarda hiç gözüme çarpmadı. Sonra birkaç gün boyunca bu olayın ne oldugunu arastırdım gradient banding denen şey oldugunu ögrendim sonuçta. Tn panel 6bit+frc ile 8bit görüntüsü vermeye çalıştığında olan olaymış. Bu panele 8bit yazıyolardı ama gercek 8bit olması için monitörde özellikle "true 8bit" yazması lazım yada 10bit olması lazım. Monitör 8bit degilde 6bit+frc oldugunda cok daha hızlı çalıyor tepki süreleri kısalıyor ama bunun içinde renkten ödün veriyor. Sonra eskiden neden bu olayı görmedim deyip bu monitör o kadar kötümü banding olayında diye önce eski 23 inç acer x233h full hd monitörümde, kendimin ve arkadaşımın laptobunda baktım. Megersem o ekranlar küçük oldugu renklerde kalitesiz olduğu için dikkat çekmeyen bir olaymış. Bu ekran ise epey büyük olduğundan vede renkler çok daha kaliteli ve göz alıcı olduğundan çok göze çarpıyor. Eski monitörle yan yana karşılaştırmalarımda bundaki renklerin ne kadar iyi olduğunu gördüm. Yalnız genede film video tarzı şeylerde bu banding olayından ödün vermek istemiyorsanız bu monitörü tavsiye etmem.
Gelgelelim monitörün en çok sevdigim özelliklerine. Bu monitör 4k monitörlere göre oyunlarda çok hızlı. Özellikle menüsündeki overdrive'ı normala getirip kullandığınızda hareket bulanıklığını çok iyi azaltıyor. Daha önce monitör overclock yapalar bilirler 15 hzlik bir yükseltmenin ne kadar farkettiğini bende eski x233h ekranımı 75hz'ye overclocklayıp kullanıyodum ama bu monitör onun 75 hz'de overclocklu halinden bile daha hızlı. G-sync özelliği muazzam gerçekten en çok ona bayıldım. yırtılma yok input laglar daha düşük. Görüntü 40 fpsye düşene kadar cok akıcı bir oyun deneyimi yaşıyorsunuz. Yabancı sitelerde 40 fpsye kadar düşene kadar farkına varmıyorsunuz diyodu gerçekten neredeyse dogru. Neredeyse dogruda demek istedigim bu ekranda 60 fps alırken 40 fpsye düştüğünüzü anlarsınız ama fark minimal. Ama başka birçok monitorde aldığınız 60 fpsye eşittir bunun 40 fps'si. Renkten ödün veripte hıza yönelmesi mükemmel bir akıcılık sağlıyor 40 fpsye düşene kadar. 40 fpsnin altında oyundan oyuna degişiyor. Normal monitorden daha iyidir bunun 40 fps altı ama gene illaki takılma oluyor. G-sync oyun 60 fpsye vurdugunda yerini klasik v-sync'e devrediyor o yüzden fpsyi asus gpu tweakle 57ye kitliyorum o şekilde 59dan yukarı çıkmıyor.
Tomshardware'ye göre xb280hk'nın input lagı 53. Samsung u28d590d'nin 98, asus pb287q'nun 61. Oyun için 4kda samsungu kesinlikle önermem. Yurtdışında asusla samsungun fiyatları yakın olmasına ragmen (hatta en son amazonda baktıgımda samsung daha pahalıydı) turkiyede aralarında epey fark var. Şimdi baktıgımda samsung vatanda 1554 derken asusa 2195 diyor. Ben xb280hk'yı aldıgımga asus 2800 civarlarındaydı(vede uzunca bir süre öyleydi). Xb280hk ise hepsiburadada simdi 2400. Asusun fiyatı samsunga yakın olsaydı uygun fiyata 4k ekran diye alınırdı ama şimdi xb280hk ile aralarında 200 lira fdark için asus alınmaz bence. G-sync modülün kendisiniin ederi 150-200 dolar arası. Acer bu modülün lisansı için nvidiaya para veriyor bu degerde. Yani 2400 liraya alacagınız bu ekran g-sync olmasa degeri ortalama bi 500 daha ucuz olurdu. Öte yandan asus ve samsung panellerin renk kalitesi daha iyi asusa gerçek 10bit diyor. samsungda mega kontrast diyor oda 10bite eşdeger. yalnız samsungda gercek 10bit demedigi için benim monitörüm gibi 8bit+ frc gibi birsey olabilir (gene renk gradietinde bundan iyidir) ama bilemiyorum.
4k ekranda 1080p oyun oynamaya çalışırsanız gercek 1080p ekrana göre çok kötü görünüyor. Ama oyunun çözünürlüğünü 1440pye alırsanız gercek 1080pden cok az birsey daha iyi(hemen hemen aynı denecek kadar). Yalnız 4kda oyun oynamak muhteşem.Bi kere 4kda oyunu tattıktan sonra görüntüyü 1440pye düşürmek istemezsiniz.Özellikle grafik açısından zengin oyunlarda tadından yenmiyor. 1080pden 1440pye gecen kullanıcılar nasıl fark oldugunu söylüyolarsa bundada öyle. Ama cok güçlü bir ekran kartı yada kartlarına ihtiyacınız var. Tabi halihazırda 1440p 144 hz bir monitorunuz varsa 4kya geçmenizi tavsiye etmem. Şu anda kullanılmakta olan displayport 1.2 'nin bant genişliğinin 4k'da sadece 60hz verebilecek bant genişliğini destekliyor. 120 hz bant genişliği verebilmesi için displayport 1.3 olması lazım. Şimdilik piyasada bulunan hiçbir monitor ve ekran kartında dp 1.3 yok. Tabi full hd'de 60 hzle 144 hz arasında ortalama 2 kat fiyat farkı oldugunu düşünürsek gelecek 120hz 4kda ona göre pahalı olur.
Monitörün desteklediği hz'lerde 60 hz yanında 24 hz moduda var. Alırken bu özelliğni hiç bilmiyodum yalnız çok hoşuma gitti diyebilirim. 24 fps bir video 60 hz ekranda çalışmaya çalışırken kareyi ekranın hertzine uyarlamaya çalışınca tam katsayısı olmadığı olmadığı için küçük takılmalar gibi(stutter, judder) görünür. Tam katsayısı olduğu durumlarda (48,72,96,120,144 hzde) bu olay görülmez. Yalnız tabi tamkatsayı olan hzlerdede takılma olmasada videodaki bir kareyi birden fazla göreceginiz için video biraz daha dogallıktan uzaklaşır. 24 hzde ise birebir eşleşme olduğundan çok daha dogal sinema tarızında bir görüntü elde ediyorsunuz. Animede izlemesini seven birisiyim animelerde özellikle çok belli bu takılma normal 60 hzde. Ama 24 hzde anime izleyince mükemmel oldu diyebilirim.
Videolardaki upscaling olayına gelince herhangi bir video oynatıcısında 4k ekranda 1080p video izleyince dogal 1080p bir monitore göre daha kötü ama yeterince iyi. Bozulmaları en aza indirmek istiyosanız k-lite codecte gelen media player için madvr kullanmanız vede onunda ayarlarını yapmanız gerekli(özellikle image doubling). Ayarlarını yapınca hemen hemen dogal 1080p monitördeki aynı görüntüyü bozulma olmadan elde ediyorsunuz. Yalnız bu ekran kartınıza çok fazla miktarda yük bindiriyor. Ekran kartım oyundaymış gibi çalışıyor o yüzden öyle bir durumda mecburen kulaklık kullanıyorum. Bu durum normaldede 480p bir videoyu dogal 1080p ekranda göstermek için geçerli. madvr ayarları yapıldığında çok iyi işliyor. Ekran kartınızında bu durum için çok iyi olması lazım 980 ti'de bile en son ayarlara getiremedim.
Gelecege yönelik olarak 4k monitör düşünüyorsanız gelecegi bekleyin daha iyi renk veren ama mutlaka g-sync yada freesync'li bir monitör alın derim. Bu monitör hemen almak isteyen 4k da oyun için yeterli sistemi olan birisi için en iyisi. Şu an için 4k monitör alacak olsam gene bunu alırım. Yalnız multimedyadada iyi olsun diyorsanız bu monitörü tavsiye etmem freesync yada g-syncli iyi contrasta sahip bir ekran çıkmasını bekleyin derim. Pek yorum yazmaya alışkın olmayan birisi olduğum için yanlışlarım varsada kusura bakmayın. Bu monitörü almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak istedim
UPDATE: Ekran 8 bitmiş arkadaşlar 6bit + frc degil. Ben ilk aldığım zamanlarda biraz bilgisiz olduğum için yanlış bilgi aktarmış oldum özür dilerim. Yalnız sadece bu kağıt üzerindeki sonucu değiştiriyor yoksa koyu renklerdeki banding olayı aynı. Sadece sebebini yanlış biliyormuşum. Asıl sebebi sanırsam ekran boyutu vede çözünürlük arttığından dolayı ekran boyu küçük boyutlarda olduğunda(23 inç ve altı diyelim) görünmeyen yada dikkat cekmeyen koyu renklerdeki banding ekran büyüdükçe göze carpar hale geliyor. Yani sonuc olarak diyecegim aynı gene bundan kurtulmak için 10 bit panele ihtiyacınız var. Bu monitöründe fabrika ayarlarından gördüğüm kadarıyla innolux'un INX M280DGJ L30 panelini kullanıyor. Bu panel samsung u28d590d monitöründeki panelle aynıymış gördüğüm kadarıyla. Panel özeliklerinde ise 10 bit yazmasına rağmen acer bunu overdrive ile kullanmak, input lagı düşürmek ve sanırsam g-syncle daha hızlı vede uyumlu olmasından dolayımıdır bilemiyorum 8bite sınırlamış vede sonuc olarak ekran 8 bit derinliğinde çalışıyor. Ayrıca amazonda diger modellerle beraber görünmesinden dolayı nette yanlış bir algı var kimisi ekranın 2k veya full hd'de 144 hz verebileceğini düşünüyor, böyle bir şey yok ekran hiçbir çözünürlükte 60 hz ve 24 hz den başka refresh rate sunmuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 21 Nisan 2016; 21:52:15 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: drhiziracil
Burda msj yazmışlıgım nerdeyse yoktur ama turkiyede alıp kullanan göremedigimden yazmak istedim. Bende ürünü almadan önce yabancı sitelerden cok arastırıp hepsiburadadan almaya karar verip aldım 20 gündür kullanıyorum. İnceleme tarzı olmasada kullanım izlenimimi daha cok paylaşabilirim.
Ürünün kurulumu gayet kolay, arka kısmı tırnaklı direkmen takıyosunuz yerine oturuyor, standı ise cok yönlü. Stand yukarı asagı ayarlanabiliyor, saga sola dondurulebiliyor, birde 90 derece donuyor ama onu hiç kullanmadım. Ekran basta cok büyük geldi masam cok büyük olmadıgından kendimi uzaga cekmek zorunda kaldım. Görüntüsü bir tn panele göre çok iyi renkler cok iyi görünüyor. yalnız tabi her sey beyaza boyanmış gibi tn panel oduğundan dolayı. O yüzden gamayı ekran ayarlarından gaminge alıp kullanıyorum oda gamayı istedigim seviyeye düşürüyor una beyaza bulanmışlık gidiyor. Parlaklık ise gayet yüksek çok ışık gözümü yordugu için 75'e kıstım parlaklıgı. Hepsiburadada ve dolayısıyla konuyu acan arkadasın ordan alıp yazdıgı özelllikler yanlış. analog+dvi+hdmi diye birşey yok display port var tek bir giriş olarak. Zaten g-sync sadece displayport üzerinden çalışan birşey. Birde usb 3.0 portları var ama onları hiç denemedim.
Monitorde en çok canımı sıkan şey renk geçişlerinin kötü görünmesi oldu. Windows 8.1in default arka sarı planı yer yer tanecikli gibiylidi daha cok renklerin geçiş oldugu yerlerde. filmlerde ve resimlerde koyu tonlarda dikkat cekici bu olay yalnız oyunlarda hiç gözüme çarpmadı. Sonra birkaç gün boyunca bu olayın ne oldugunu arastırdım gradient banding denen şey oldugunu ögrendim sonuçta. Tn panel 6bit+frc ile 8bit görüntüsü vermeye çalıştığında olan olaymış. Bu panele 8bit yazıyolardı ama gercek 8bit olması için monitörde özellikle "true 8bit" yazması lazım yada 10bit olması lazım. Monitör 8bit degilde 6bit+frc oldugunda cok daha hızlı çalıyor tepki süreleri kısalıyor ama bunun içinde renkten ödün veriyor. Sonra eskiden neden bu olayı görmedim deyip bu monitör o kadar kötümü banding olayında diye önce eski 23 inç acer x233h full hd monitörümde, kendimin ve arkadaşımın laptobunda baktım. Megersem o ekranlar küçük oldugu renklerde kalitesiz olduğu için dikkat çekmeyen bir olaymış. Bu ekran ise epey büyük olduğundan vede renkler çok daha kaliteli ve göz alıcı olduğundan çok göze çarpıyor. Eski monitörle yan yana karşılaştırmalarımda bundaki renklerin ne kadar iyi olduğunu gördüm. Yalnız genede film video tarzı şeylerde bu banding olayından ödün vermek istemiyorsanız bu monitörü tavsiye etmem.
Gelgelelim monitörün en çok sevdigim özelliklerine. Bu monitör 4k monitörlere göre oyunlarda çok hızlı. Özellikle menüsündeki overdrive'ı normala getirip kullandığınızda hareket bulanıklığını çok iyi azaltıyor. Daha önce monitör overclock yapalar bilirler 15 hzlik bir yükseltmenin ne kadar farkettiğini bende eski x233h ekranımı 75hz'ye overclocklayıp kullanıyodum ama bu monitör onun 75 hz'de overclocklu halinden bile daha hızlı. G-sync özelliği muazzam gerçekten en çok ona bayıldım. yırtılma yok input laglar daha düşük. Görüntü 40 fpsye düşene kadar cok akıcı bir oyun deneyimi yaşıyorsunuz. Yabancı sitelerde 40 fpsye kadar düşene kadar farkına varmıyorsunuz diyodu gerçekten neredeyse dogru. Neredeyse dogruda demek istedigim bu ekranda 60 fps alırken 40 fpsye düştüğünüzü anlarsınız ama fark minimal. Ama başka birçok monitorde aldığınız 60 fpsye eşittir bunun 40 fps'si. Renkten ödün veripte hıza yönelmesi mükemmel bir akıcılık sağlıyor 40 fpsye düşene kadar. 40 fpsnin altında oyundan oyuna degişiyor. Normal monitorden daha iyidir bunun 40 fps altı ama gene illaki takılma oluyor. G-sync oyun 60 fpsye vurdugunda yerini klasik v-sync'e devrediyor o yüzden fpsyi asus gpu tweakle 57ye kitliyorum o şekilde 59dan yukarı çıkmıyor.
Tomshardware'ye göre xb280hk'nın input lagı 53. Samsung u28d590d'nin 98, asus pb287q'nun 61. Oyun için 4kda samsungu kesinlikle önermem. Yurtdışında asusla samsungun fiyatları yakın olmasına ragmen (hatta en son amazonda baktıgımda samsung daha pahalıydı) turkiyede aralarında epey fark var. Şimdi baktıgımda samsung vatanda 1554 derken asusa 2195 diyor. Ben xb280hk'yı aldıgımga asus 2800 civarlarındaydı(vede uzunca bir süre öyleydi). Xb280hk ise hepsiburadada simdi 2400. Asusun fiyatı samsunga yakın olsaydı uygun fiyata 4k ekran diye alınırdı ama şimdi xb280hk ile aralarında 200 lira fdark için asus alınmaz bence. G-sync modülün kendisiniin ederi 150-200 dolar arası. Acer bu modülün lisansı için nvidiaya para veriyor bu degerde. Yani 2400 liraya alacagınız bu ekran g-sync olmasa degeri ortalama bi 500 daha ucuz olurdu. Öte yandan asus ve samsung panellerin renk kalitesi daha iyi asusa gerçek 10bit diyor. samsungda mega kontrast diyor oda 10bite eşdeger. yalnız samsungda gercek 10bit demedigi için benim monitörüm gibi 8bit+ frc gibi birsey olabilir (gene renk gradietinde bundan iyidir) ama bilemiyorum.
4k ekranda 1080p oyun oynamaya çalışırsanız gercek 1080p ekrana göre çok kötü görünüyor. Ama oyunun çözünürlüğünü 1440pye alırsanız gercek 1080pden cok az birsey daha iyi(hemen hemen aynı denecek kadar). Yalnız 4kda oyun oynamak muhteşem.Bi kere 4kda oyunu tattıktan sonra görüntüyü 1440pye düşürmek istemezsiniz.Özellikle grafik açısından zengin oyunlarda tadından yenmiyor. 1080pden 1440pye gecen kullanıcılar nasıl fark oldugunu söylüyolarsa bundada öyle. Ama cok güçlü bir ekran kartı yada kartlarına ihtiyacınız var. Tabi halihazırda 1440p 144 hz bir monitorunuz varsa 4kya geçmenizi tavsiye etmem. Şu anda kullanılmakta olan displayport 1.2 'nin bant genişliğinin 4k'da sadece 60hz verebilecek bant genişliğini destekliyor. 120 hz bant genişliği verebilmesi için displayport 1.3 olması lazım. Şimdilik piyasada bulunan hiçbir monitor ve ekran kartında dp 1.3 yok. Tabi full hd'de 60 hzle 144 hz arasında ortalama 2 kat fiyat farkı oldugunu düşünürsek gelecek 120hz 4kda ona göre pahalı olur.
Monitörün desteklediği hz'lerde 60 hz yanında 24 hz moduda var. Alırken bu özelliğni hiç bilmiyodum yalnız çok hoşuma gitti diyebilirim. 24 fps bir video 60 hz ekranda çalışmaya çalışırken kareyi ekranın hertzine uyarlamaya çalışınca tam katsayısı olmadığı olmadığı için küçük takılmalar gibi(stutter, judder) görünür. Tam katsayısı olduğu durumlarda (48,72,96,120,144 hzde) bu olay görülmez. Yalnız tabi tamkatsayı olan hzlerdede takılma olmasada videodaki bir kareyi birden fazla göreceginiz için video biraz daha dogallıktan uzaklaşır. 24 hzde ise birebir eşleşme olduğundan çok daha dogal sinema tarızında bir görüntü elde ediyorsunuz. Animede izlemesini seven birisiyim animelerde özellikle çok belli bu takılma normal 60 hzde. Ama 24 hzde anime izleyince mükemmel oldu diyebilirim.
Videolardaki upscaling olayına gelince herhangi bir video oynatıcısında 4k ekranda 1080p video izleyince dogal 1080p bir monitore göre daha kötü ama yeterince iyi. Bozulmaları en aza indirmek istiyosanız k-lite codecte gelen media player için madvr kullanmanız vede onunda ayarlarını yapmanız gerekli(özellikle image doubling). Ayarlarını yapınca hemen hemen dogal 1080p monitördeki aynı görüntüyü bozulma olmadan elde ediyorsunuz. Yalnız bu ekran kartınıza çok fazla miktarda yük bindiriyor. Ekran kartım oyundaymış gibi çalışıyor o yüzden öyle bir durumda mecburen kulaklık kullanıyorum. Bu durum normaldede 480p bir videoyu dogal 1080p ekranda göstermek için geçerli. madvr ayarları yapıldığında çok iyi işliyor. Ekran kartınızında bu durum için çok iyi olması lazım 980 ti'de bile en son ayarlara getiremedim.
Gelecege yönelik olarak 4k monitör düşünüyorsanız gelecegi bekleyin daha iyi renk veren ama mutlaka g-sync yada freesync'li bir monitör alın derim. Bu monitör hemen almak isteyen 4k da oyun için yeterli sistemi olan birisi için en iyisi. Şu an için 4k monitör alacak olsam gene bunu alırım. Yalnız multimedyadada iyi olsun diyorsanız bu monitörü tavsiye etmem freesync yada g-syncli iyi contrasta sahip bir ekran çıkmasını bekleyin derim. Pek yorum yazmaya alışkın olmayan birisi olduğum için yanlışlarım varsada kusura bakmayın. Bu monitörü almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak istedim
video çekmeniz mümkünmü acaba ekran görüntüsü veya ölü pixel ile karşılaştınızmı renk geçişleri kötü demişsiniz bu kısmı anlayamadım renk geçişleri tanecikli bu kadar yogun pikselde bu nasıl olur.?
-
Renk geçişlerinde demek istediğimi google görsellerde "8 bit monitor" yazıp aratın. Çıkan görsellerin çoğunda 8 bit-10bit karşılaştırması var. Birde 8 bit-6bit+frc karşılaştırması var.
bu resim sizin ekranınızda nasıl görünür bilmiyorum ama 6 bit+ frc(dithering) oldugunda renk aralıkları eşit olmuyor bu monitordede öyle ama resimdeki 6bit+frc yazan kadar kötü degil. İyi bir kameram olmadığı için resim yada video çekmem mümkün değil tel kamerasından hiçbirşey görünmüyor. "8 bit monitor" yazıp google görsellerde arattığınızda ilk resimde
güneşin çevresindeki ışıkların 10 bit monitorde ne kadar yumuşakken 8 bitte keskin sınırlı olarak renk tonlarının ayrıldıgını görecekseniz. Bu zaten monitörlerin çoğunda olan birşey ama daha önce dediğim gibi bu monitör büyük olduğu için vede renkler kaliteli canlı olarak gözüktüğünden göze batıyor. bu olayda tabi bütün renk gradiyetinde yok. monitorlerin gösterdigi renk gradiyenti 0-255 ton arası. bunun yaklaşık ilk 25-30 renginde yani koyu tonlarında belirgin bu olay. Tanecikli dediğim görüntününde sebebi o koyu tonlardaki sert geçiş. Sadece windows 8.1'in default sarı arka planında gördüm bu tanecik dedigim seyi. Yani heryerde olan birşey diye anlaşılmasın. Parlak bir resimde görmezsiniz demek resimden resimede ne göreceginiz degişir. Gradient banding daha çok güneşin etrafındaki soğan halkaları gibi olan şey ve daha sık olarak bunla karşılaşıyosunuz. Windows 8.1 default arka planında tanecik olarak ne demek istegimi anlamak için tn paneliniz varsa biraz egilip aşagıdan bakarsanız ne demek istegimi anlayabilirsiniz. Yoksa tekrardan söyliyeyim yanlış anlaşılmış olabilirim önceki yorumumda monitör "tanecikli degil" gradient banding bunun sıkıntısı gradient bandingten dolayı windows 8.1 default arka planında tanecik görünümü var her resimde yada heryerde yok o sarı arkaplan resmine özgü tanecik. Renkler kötü degil monitörde, hatta tn panele göre çok iyi. yalnız koyu renk tonlarda yumuşak geçiş yok diyeyim özetle vede göze batıyor. tabi bu durum kimisi için önemsiz olabilir ama benim için monitörde gercekten tek rahatsız eden olay bu oldu.
Onun dışında kenarlardan ışık sızması var bayağı belirgin derecede daha önce bahsetmeyi unuttuğum. Alırkende zaten ışık sızması olacagını bilerek almıştım tn panellerde ekran büyük olursa bir nevi kaçınılmaz oluyor bide acerin paneli bu konuda yeterince kaliteli olmadığından daha belirgin olarak görünüyor. Bundan bahsetmeyi unutmuştum çünkü beni hiç rahatsız eden bir durum değil ben zaten bilgisayarı karanlık ortamda hiç kullanmam. O yüzden pek farkına varmıyorum ama öyle karanlıkta film izlemeyi seven biriyseniz sizi çok rahatsız edecek birşey olabilir.
Aldığım monitorde çok şükür ölü yada takılı piksel çıkmadı. Bide acerin garantisi hatalı pikseller köşelere kenarlara yakınsa kapsamıyor orta yerlerde olması lazım yoksa garanti dışı. Ölü piksel olsa zaten çaresi yokta ama takılı piksel olursa kenarlara (yeşil, kırmızı, mavi renkte yanan) gene bir ihtimal çözümü var.Ama ölü pikselde (hiç ışık yok siyah) çaresi yok. Eski monitörümdeki yeşilde takılı olan piksel bir gün kaybolduğunda nasıl oluyor bu diye araştırmıstım. Eger pikselde çok küçük toz parçası takılı kalırsa olabilen birşeymiş vede yumuşak bez gibi birşeyle hafif sert monitore zarar vermeyecek sekilde takılı pikseli kenarlara dogru iterseniz o toz gideceginden piksel normal haline geri dönüyormuş. Benide eski monitörümdeki o yeşil piksel uyuz ettiği için sürekli elim olaraya gidiyordu refleks olarak sanırım ondan düzeldi. Bunuda olurda monitörü alırsanız ve daha sonra böyle birşeyle karşılarsanız diye anlatıyorum vede acerin garanti kapsamından dolayı. 4kda piksel sayısı fazla oldugundan hatalı piksel çıkma olasılığıda daha fazla. Tabi ilk aldığınızda hatalı piksel varsa hemen degiştirin yoksa yanlış yaparsanız monitörü dahada bozma ihtimaliniz var.
Vede monitörün bu kötü özelliklerini saydığıma bakmayın yani benim için renk gradiyenti dışında bu monitör gerçekten harika diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 30 Kasım 2015; 21:23:17 >
-
Teşekkür ederim cevap için 6000tl sistem topladım sadece monitörüm yok sabredemiyorumda kasa ölece duruyor laptoptada oynanmıyor ne ise
acer marka 2 adet laptopum var daha önce servise bir kaçkez gitmiştim sorun yaşatmamışlardı. bakım vs
hatta bu laptoplardan birinde aldıktan 2 hafta sonra takılı pixel olmuştu çok canım sıkılmıştı çünkü bildiğim kadarı ile 8 10 adet ölü piksele kadar normal sayıyorlardı bu sorunu nette araştırmıştım elime bir bez alarak o bölgeyi ovuşturmuştum ve sorunu bu şekilde çözmüştüm laptoplarımın her ikiside tn panel çok uzun süre baktığım için gözlerim artık ışıga karşı duyarlı hale geldi ve parlak ekranda rahatsız oluyorum ben oda ışığı kapalı oyun vs oynamam sadece film olursa kaparım ışığı yani bu ışık sızması sadece köşelerdemi yoksa bütün kenarlardamı siyah arka planda bariz belli oluyormu dikkati oraya çekicek kadar bildiğim kadarı ile köyu siyaha yakın tonlarda belli oluyor galiba sabit siyahlarda vs benim için ölü pixel ve birde bu bahsettiğiniz sorun olabilir gerçi benim laptopa dikkali bakıyorum ama göremedim böle bir renk açığı köşelerde acaba ekran küçük ondanmı birde bu sorun tn panellere özgü bir olaymıdır. Şuan için trde alternatif olarak asus bulunuyor fiyatının yüksek olması sebebi ve teknik servisinin sorunlu oldugunu okudum forumlarda ve bu sölediğim 1440p olanın bu ay ips paneli piyasaya girdi bir önceki neslinde pg278Q kronik sorunlarından bahsedilmiş önümüzdeki ay tam 4k format olan modelide piyasaya girecek ama ben bu panellerininde sorunlu olacağı kanatindeyim tabi bu şimdilik önyargım ben daha önce anakart dışında bir ürününü almadım asusun yurd dışında 4k tam format alternatifler daha fazla gibi hermarkada 3 5 model olsada trye hepsi gelmiyor şu an için seçenekler kısıtlı ve ekran kartı donanımları 4k için yeterli performansı veremiyor hemde ideal bir confügrasyon değil ben 4k almak istememim sebebi ileriye dönük olması için 60hz 144hz olayı ayrı konular 2016 ve sonrası için yeni marka modellerde 144hz monitörde gelir lakin 1 sene beklemek veya nekadar bekliyeceğimi bilememek birde hali hazırda kasanın hazır oluşu beni sabırsızlandırırdı
tr de şuan için hepsiburadada satılıyor sadece ürün geldikten sonra takıp bakarım ölü pixel var ise 14 gün içinde koşulsuz iade edebiliyormuyuz jelatinlerini filan çıkarmadan böle sorunsuz bir iade seçeneği var ise sipariş geçerim.
-
Işık sızması sabit siyahlarda bariz belli yani sinema filmleri mesela kesik olur altı ve üstü komple siyah olur ya o zaman bariz belli olur ışığı kapatıp film izlerseniz. Ben hiç karanlıkta kullanmadığımdan beni rahatsız etmiyor ama denemek için karanlıkta baktığımda kötü görünüyor. Gradient banding dediğim olayda önceden dediğim gibi bu ekran büyük olduğundan daha çok göze batıyor vede renkler canlı olduğu için. laptopta görememiş olabilirsiniz. Zaten tn panele alışkınsanız bu olayada bir süre sonra alışıyorsunuz sadece çok koyu renklerde oldugundan o kadar rahatsız edici degil normal kullanımda oyunlarda witcher 3 te bloom acıkken güneşin etrafında gördüğüm soğan halkaları hariç başka hiçbiryerde dikkatimi çekmedi. Acerin bu xb280hk'sıda cıkalı nerdeyse 1 yıl olmasına ragmen türkiyeye daha yeni geldi. Dediğiniz gibi yurtdışında biraz daha fazla model olmasına rağmen türkiyede çok fazla alternatif yok biraz daha geç geliyor bize. Asusun pg279q modeliyle bunu karşılaştırmak tam doğru olmaz orası daha çok 2k 144-165 hz monitormu alsam yoksa 4kmı alsam işine giriyor. benim asus strix 980ti oc editionum var oyunlarda genel olarak aa, ambient occulison kapalı bazende gölge ayarları düşük vede diger ayarlar en yüksekteyken genel olarak 40-60 fps arası alıyorum. Motitorumdede g-sync oldugu için o fps aralığında 60 fpsymiş gibi akıcı oynuyorum. Zaten insanlar genelde 4kda oyun oynanmaz cok yuksek ekran kartı sli crossfire yaparsan ancak öyle oynarsın diyorlar ama aslında 2kda o 144 hz'i elde etmek için dahada fazla ekran kartı güçü gerekli yoksa o 144 hz akıcılıgını almazsınız 2kda. Bende gelecege yönelik olsun diye 4k monitör tercih ettim vede gayette memnunum. Yani 4k içerikte şimdilik olmasada illa 2 sene içinde yaygınlaşır biraz. Bende o zamana monitorumde 4k izleyebilmek isterim.
Ek olarak bu ekran "flicker-less" daha az göz yorar. Normal tn panellerin çoğunda pwm(pulse width modulation) kullanılıyor buda siz farkında olmasanızda arka plandaki ışığın hızlı şekilde yanıp sönmesi demek buda göz yoran birşey. Benim eski acer x233h monitorumde parlaklığı artırdığımda gözlerimi çok agrıtır ve yorardı dikkatli baktıgımda koyu tonlarda o yanıp sönme belli oluyordu buda gözü yoran birşey. Bu monitörde ise gözüm çok daha az yoruluyor eski monitöre göre çok daha parlak olmasına rağmen. En parlak ayarda bile o yanıp sönme yok ne kadar dikkatli baksamda.
Hepsiburadada kolay iade kısmında 14 gün içinde iade edilebilir diye yazıyor ama ben hiç daha önce iade yapmadığım nasıl işliyor bilmiyorum. Olmadı orda bir müşteri temsilcisiyle iletişime geçin sizi bu konuyla ilgili daha iyi bilgilendiriler. Yani sisteminiz hazırsa monitör şu özelliklide olsun böylede olsun bununda ülkeye gelmesini bekleyeyim derseniz o sisteme yazık olur bekler orda. İade koşulsuzsa bir deneyin derim ekran kartınız yeterliyse çok memnun kalırsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 1 Aralık 2015; 1:50:36 >
-
Müşteri hizmetleri ile görüştüm koşulsuz iade varmış 14 gün içerisinde bende ürünü sipariş geçtim bakalım geldiğinde inş ölü pixel filan çıkmazda uraşmam iade ile
işin aslı yeni topladığım sitemde ekran kartı ve monitörü sonraya bırakmıştım bütçe dolayısı ile ama yan komşumuz hurdacıda 2 adet evga gtx980 buldum birtanesini aldım taktım sisteme çalışıyor diğerini almadım anakartım ve kasam micro atx toplamıştım ve 2. x8 slot olmadığından dolayı zaten takamazdım velakin para vermedim yani 2000tl cepte kalınca monitörüde almam gerekiyordu konu ile alakasız ama g27 playset geldi geçengün onuda bedava aldım eve koydum. birde monitör çıksa
gtx 980 bu ekran için yetersiz gelebilir gysnc ve high orta ayarlarda son çıkan oyunları oynayabilirim diye düşünüyorum 30 35 fps emin değilim asıl 2016 sonuna doğru nvidia nın pascal mimarili hbm2 kartları gelicek bakalım onlar 4k da nasıl bir performans sağlayacak bende merak ediyorum bu kart nasıl olsa 1 sene daha idare ettirir beni eğer monitörde kusur çıkmazsa ne ala
benim için kötü ne olabilir bu alışverişten mesela 1-2 ay sonra ips panel 4k gysnc versiyon gelir veya alternatifler bir anda patlarsa belki buna biraz pişman olurum acele ettiğim için ama en güzeli ileride k4 ile sıkıntım olmaz 1440p bana göre ara çözünürlük yani 4k format piyasada oturursa 1440p ekranlarda silinip gidecek tıpkı 720p gibi şu anda kim 720p monitör alırki herkes 1080p alıyor bu 4k nın da oturması 2 seneyi bulur ben bugüne kadar 120hz 144hz panel hiç kullanmadım 2500tl az para değil sonuçta monitör gysnc muhabbeti olmasaydı daha uygun monitör bakıcaktım birde yeri gelmişken freesync yazılımsal olarak senkronizasyon sağlıyor amd ekran kartlarına destek veriyor freeysnc li monitörler amd ekran kartları gibi makul gysnc e göre ama freesyns çalışma aralıgı sabit hertz değerine sahip 40-90 fps arası yanlış hatırlamıyorsam şimdi 144hz destekli monitör alıyorsun ama fps 90 üstüne çıkamıyor bu ne yaman çelişki
bende aslında fiyatların makul oluşu sebebi ile freeysnc li monitör bakıcaktım amd ekran kartı alıcaktım ekran kartı bedavaya gelince mecbur gysnc monitör alıcam kaçınılmazdı
benim bu zamana kadar alıp pişman oldum pek elektronik eşya olmadı sadece piyasaya ilk giren ürünü almak pek mantıklı değil bug vs üretim hatası olma ihtimali yüksek beklemek fiyatların oturmasına ve üründeki kronik sorunların firma tarafından gözden geçirilerek yeniden piyasaya sürülmesi ile son kullanıcıya ulaşması daha mantıklı bir seçim oluyor tabi her firma için geçerli değil yaşayıp görücez ileride ne olur bilinmez dediğin gibi herşey tamamdı kasa yatıyor kullanamıyordum buyüzdendi acelem aslında
inşallah güzel olur bu yaptığım tercih bakalım gelince buradan detayları paylaşacağım sorunuz olursa buradayım
sorduğum soruları itina ile cevapladığınız için ayrıca teşekkür ederim salıcakla kalın iyi akşamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 2 Aralık 2015; 0:46:02 >
-
Bende 1 yıldır bekliyodum 4kda oyun için iyi bir monitör gelmesini vede artık daha fazla beklemek istemedim bu monitör gelince topladım sistemi.Vede dediğiniz gibi 2 seneyede 4k biraz oturduktan 2k arada kalıcak bende sık monitor değişen biri degilim bundan önceki monitorumu 7-8 yıl kullanmıstım bunuda bir o kadar kullanırım bir sorun çıkmazsa o yüzden gelecek destekli diye bunu almak istedim. Bende hiç 120-144hz bir panel kullanmadım belki kullansaydım arardım o akıcılıgı ama kullanmadıgımdan sıkıntı yok.
Ekran kartınızda şimdilik 4k için tam yeterli değil ama high ve orta ayarlarda oynayabilirsiniz muhtemelen. Yalnız monitördeki g-sync asıl sihrini 40-60 fps arasında gösteriyor. Minimum fpsnin 40'ın altına düşmediği grafik açısından daha hafif oyunlarda akıcılığın ne kadar harika oldugunu göreceksiniz. 30-40 fps aralıgındada hernekadar o sihir olmasada normal bir monitöre göre çok çok daha iyi genede g-syncle
Dediğiniz gibi 1-2 ay sonra ips 4k g-sync versiyonlar gelebilir yada alternatifler patlayabilir orası maalesef ne zaman olacagını kesin bilemeyecegimiz seyler. Ama zaten gelecek ips 4k monitorunde ilk basta bundan bayagı yüksek olacagını düşünüyorum fiyatının, tn paneller her türlü daha ucuz çünkü. G-sync vede freesync'inde tek sıkıntısı işte ekran kartında tek bir markaya bağlı kalmanız upgrade kısmında. G-syncse nvidiaya freesyncse amdye baglı kalıyosunuz. Ama gerçekten bu sycn olayına deger ben şahsen bu monitördeki g-sync olayını gördükten sonra ilerde monitör değişecegim zaman kesinlikle g-sync yada freesync alırım gene. Freesyncler yaygınlaşırsa daha uygun fiyatlı olmasından dolayı bir dahaki monitörüm o olabilir. Ama o 30-90 fps dışı desteklememe olayını bilmiyorum. Varsada umarım düzeltirler ilerde çünkü çok mantıksız.
Monitörünüz içinde hayırlı olsun şimdiden umarım gelince bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız. 14 gün içindede koşulsuz iade çok iyi bir olay monitorü iyice denemek için epey zamanınız var o süre zarfında sevip sevmediğinize karar verirsiniz. Bende rica ederim size yardımcı olabildiysem sevindim. Sizde kalın saglıcakla iyi geceler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 2 Aralık 2015; 0:47:02 >
-
arkadaşlar konuyu okudum
ben oyun için değil ofiste kullanmak için büyük ekranlı gözlerimi yormayan güzel bir monitör aryorum. varmıdır tavsiyeniz
kusura bakmayın konuyla yakından ilgili bu kadar bilgili insanı bulunca bu konuda sormak istedim. -
Dediğiniz tarz monitörleri araştırmadığım için çok fazla bilgim yok. Ama ofis için ultra wide ips paneller güzel durur tahminimce. Teknoloji mağazalarında gördüğümde duruşu çok hoşuma gitmişti. Göz yormaması açısındanda flicker-free olmasınada bakarsız. Yalnız ofis için alacaksanız mutlaka bir teknoloji mağasına gidip kendi gözlerinizle görün sonuçta ofiste monitor genelde orta yerde duran birşey dış malzemeside kaliteli olup göze hitap etmeli.
http://www.vatanbilgisayar.com/lg-29-29um57-ultra-wide-ips-monitor.html?srt=UP
Bu monitörden bakmaya başlayabilirsiniz gerisi sizin tercih ve bütçenize kalmış. Çok fazla yardımcı olamadıysam kusura bakmayın o tarz monitörler olan bir forumda bakınırsanız daha iyi olur.
-
önerileriniz için çok teşekkürler. -
quote:
Dediğiniz tarz monitörleri araştırmadığım için çok fazla bilgim yok. Ama ofis için ultra wide ips paneller güzel durur tahminimce. Teknoloji mağazalarında gördüğümde duruşu çok hoşuma gitmişti. Göz yormaması açısındanda flicker-free olmasınada bakarsız. Yalnız ofis için alacaksanız mutlaka bir teknoloji mağasına gidip kendi gözlerinizle görün sonuçta ofiste monitor genelde orta yerde duran birşey dış malzemeside kaliteli olup göze hitap etmeli.
http://www.vatanbilgisayar.com/lg-29-29um57-ultra-wide-ips-monitor.html?srt=UP
Bu monitörden bakmaya başlayabilirsiniz gerisi sizin tercih ve bütçenize kalmış. Çok fazla yardımcı olamadıysam kusura bakmayın o tarz monitörler olan bir forumda bakınırsanız daha iyi olur.
hepsiburadadan 1.12.2015 tarihinde vermiş olduğum siparişin dün itibari ile kargoya verilmesi gerekiyordu bugün aradım müşteri hizmetlerini
ürün tedarikçide yoksa beni oyalamayın iademi yapın dedim evet yok dendi.
bakalım 2 gün içinde iade edecekler sözde para iadesi beklemedeyim moralim bozulmadı ama zaman kaybı ve boş yere uraş çıktı ne gerekvardı bunlara
ürünlerin güncel olup olmadığına bakmıyorlar.
-
Sizin için çok büyük şansızlık olmuş ya. Birçok firmada stok kontrol işi sıkıntılı vatanda goldda başıma gelmişti benzeri olaylar. Ama bu monitör zaten piyasada bulunmadığı için yeniden tedariğide uzunsürer. Bende mesela bu monitör piyasaya gelmeden önce 4k için küçük olmasına rağmen viewsonic vx2475smhl alacaktım sadece ebrarbilgisayarda vardı o zaman . Neyseki sipariş vermeden önce arayıp sormuştum monitörü stokta görünmesine rağmen stokta yok demişlerdi sizinkiyle aynı durumla karşılaşacaktım sipariş verseydim. Ama hepsiburadada yapması çok kötü birşey sonucta türkiyede nette ünlü bir online satış magazası.
Size gerçekten çok geçmiş olsun bir dahaki alışverişinizde önceden sorun alacaganız yerden ellerinde kesin stok varmı diye yoksa böyle şeylerle tahmin edilenden sık karşılayabiliyor maalesef. Ama hepsiburadadan beklemezdim bunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 4 Aralık 2015; 10:22:33 >
-
quote:
Sizin için çok büyük şansızlık olmuş ya. Birçok firmada stok kontrol işi sıkıntılı vatanda goldda başıma gelmişti benzeri olaylar. Ama bu monitör zaten piyasada bulunmadığı için yeniden tedariğide uzunsürer. Bende mesela bu monitör piyasaya gelmeden önce 4k için küçük olmasına rağmen viewsonic vx2475smhl alacaktım sadece ebrarbilgisayarda vardı o zaman . Neyseki sipariş vermeden önce arayıp sormuştum monitörü stokta görünmesine rağmen stokta yok demişlerdi sizinkiyle aynı durumla karşılaşacaktım sipariş verseydim. Ama hepsiburadada yapması çok kötü birşey sonucta türkiyede nette ünlü bir online satış magazası.
Size gerçekten çok geçmiş olsun bir dahaki alışverişinizde önceden sorun alacaganız yerden ellerinde kesin stok varmı diye yoksa böyle şeylerle tahmin edilenden sık karşılayabiliyor maalesef. Ama hepsiburadadan beklemezdim bunu.
siparişin iptal olması canımı sıksada asıl olan paranın bütün olarak iadesi bakalım 2 gün sonra peşin olarak yansıyacakmı 5 taksit olarak öderseler facia olacak çünkü hem paramla rezil olmuş hemde yeni ürün almak için 5 ay bekleyeceğim sıkıyor beni hak aramak uraşmak çünkü
mesela bu monitör için 50tl bonus kampanyası vardı katılıp siparişi öle geçmeme ramen bonus gelmedi bankayı aradım bizimle hiç alakası yok dediler bende nasıl oluyor bu dedim e ticaret sitesi bankanın haberi olmadanmı kampanya düzenliyor anlamış değilim yani işin aslı banka hepsiburadaya hepsiburada bankaya postalayacağı için uraşmak istemdim zaten gerekte kalmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 4 Aralık 2015; 10:41:09 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X