Şimdi Ara

ACER YENİ ÜRÜN - ACER 5920 (T9300) - 3 GB RAM - 8600 GT 512 MB (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
2
Favori
79.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de ayklaşık 2 hafta önce aranıza Acer'ın T9300 ürünü ile katılanlardanım. Genel olarak notebook'tan çok memnunum, profesyonel olmasa bile iyi bir laptop kullanıcısı olduğumu söyleyebilirim, ve Acer T9300'ü almamda da bu forumun ve arkadaşların değerli yorumlarının büüyk pay sahibi olduğunu söyleyebilirim.
    Yalnız kablosuz bağlantı ile ilgili problemler yaşıyorum, yakın zamanda Phillips'in SNA6500 Kablosuz Modeminden aldım (daha doğrusu ISS'em yeniledi), ve WPA2-PSK şifreleme yaptım, ve her nasılsa XP kurulu iken hiçbir kopma sorunu olmuyorken (aynı modemle yaklaşık 1 yıl), vista ile ortalama 30-40 dk aralığında mütemadiyen bağlantı kopuyor, aslında bağlantı modem ile kopmuyor,internet çıkışı kopuyor demem daha doğru olur çünkü modemin kurulum IP'si ile IE'de görüntüleme yapabiliyorum, fakat internet'e çıkış olmuyor. Internet'e tekrar çıkış için ya wizard ile kurulum yapmak ya da modemi açıp kapamak gerekiyor. Bu da takdir edersiniz ki pek etkin bir problem çözme değil.
    Bu konuda problem yaşamış ya da bilgi sahibi olan arkadaşlar var ise yardımcı olabilirler mi?

Teşekküler..

• quote:

Orjinalden alıntı: mendux

174.31 olsun en azından..
    Sıcaklık monitorizasyonu için rmclock ya da pcwizard2008 kullanabilirsin..

Version bilgisi olarak 7.15.11.7474 gozukuyor sanırım güncel driver. Ve vista puanım 4.8 :( Aran dur şimdi neden diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkelleci

quote:

Orjinalden alıntı: mendux

174.31 olsun en azından..
    Sıcaklık monitorizasyonu için rmclock ya da pcwizard2008 kullanabilirsin..

Version bilgisi olarak 7.15.11.7474 gozukuyor sanırım güncel driver. Ve vista puanım 4.8 :( Aran dur şimdi neden diye

Vallahi benimki 174.31 vir ve benim de puanım4.8 !
    5.0 olan arkadaş hangi sürücüyü kullanıyor acaba?

Ayrıca intel turbo memory ile ready boost aynı şey mi?
    Aynı şey ise 4 GB lık hızlı bir USB disk ile readyboost yapmayı tercih ederim.

Saygılar...
    Koray Üstüner
  • Bende 174.31 yüklü,
    Ben bir de galiba ekstradan omega driver da yüklemiştim yanlış hatırlamıyorsam.. 169.25 ilaveli

ACER YENİ ÜRÜN - ACER 5920 (T9300) - 3 GB RAM - 8600 GT 512 MB
  • ya bnm bi sorum olacak, dikkatimi çekti son iki gündür. bnm fan neredeyse hiç durmuyor, heç bi halt yapmıyorum ona rağmen fan çalışıyor. bi sorun olabilir mi? hwmonitor ile sıcaklıklara baktım, e.kartı 60 derece gelince fan çalışmaya başlıyor, 54 e gelince duruyor, ama hemen tekrar 60 dreceye çıkıyor sıcaklık ve fan tekrar devreye giriyor.... bu arada alet o/c değil... normal kullanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehennemli -- 7 Nisan 2008; 23:39:45 >
  • Bendeki bellek (ram) değeri 5.1

Ekran kartı değer 5.0 olmasının nedeni bahsettiğiniz gibi omega driveri olabilir.
    Aklıma takılan diğer bir soru ise AERO performans değeri. LG laptopta 8600m GS ile aero performansı enteresan olarak 5.9 puan alıyor. Bu bana daha da ilginç geldi. Aradaki fark ciddi boyutta ve GS kart bizim GT den daha yavaş olmalı...
    Saygılar...
    Koray Üstüner
  • ben cesaret edemedim ekran kartını güncelemeye 174.31 yükllemeye nasıl bunu yüklemek kolaymı ayrıntılı anlatırsan sevinirim??????
  • Bu konu eski bi hikaye..
    8600 kartlar meğerse GDDR2 ve GDDR3 ramli olarak iki farklı şekilde satılırmış... bizim kart 512mb GDDR2 iken bazı firmalar 256mb GDDR3 ram kullanmışlar ... onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine olmuş.

quote:

Orjinalden alıntı: korfiayus

Bendeki bellek (ram) değeri 5.1

Ekran kartı değer 5.0 olmasının nedeni bahsettiğiniz gibi omega driveri olabilir.
    Aklıma takılan diğer bir soru ise AERO performans değeri. LG laptopta 8600m GS ile aero performansı enteresan olarak 5.9 puan alıyor. Bu bana daha da ilginç geldi. Aradaki fark ciddi boyutta ve GS kart bizim GT den daha yavaş olmalı...
    Saygılar...
    Koray Üstüner
  • bende acer t9300 kullanıcısıyım. çok memnunum. bende de kablosuz philips snb 5600 router var. internete bağlanma problemi bende yaşıyorum.
  • Merhaba arkadaşlar. Sayfanın ortalarında bu pcden aldığımı ve deneyimlerimi yazıcağımı söylemiştim ama topicin tamamını okumadan birşeyler yazmak istemedim.

Ama size bir sorum olucak. Gördüğüm kadarıyla bu pcde Crysis oynayanlar var. Peki kasmadan güzel oynanıyor mu? Eğer zevkle oynanıyorsa bende şimdi çıkıp alıcam oyunu ama oynanmıyorsa 49 ytl yi çöpe atmak istemiyorum o yüzden cevaplarınızı bekliyorum acilen. birde bizim laptoplar directx10 u destekliyormu? Destekliyorsa diretx10 yüklü mü? Çünki Crysis için directx10 şart.

Cevaplarınız için şimdiden teşekküer ederim.
  • Yukarda öyle demiştim ama yeni bir bilgi edindim crysis sadece very high ayarlarda directx10 istiyormuş onun dışındaki ayarlarda directx9. Ben bu directx in ne olduğunu bilmediğim için aynı soruyu directx9 için soruyorum. Bizim pcde var mı? Destekler mi? Yüklemek mi lazım?
  • Bende karar verdim alacağım.
    Ancak Vatan'da World yada Bonus'a kampanya bekliyorum.
    1,5 hafta oldu hala İdeal, Maximum ve Advantage kampanya var!
    Ben alana kadar yeni model çıkacak gene!
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonaran

Bende karar verdim alacağım.
    Ancak Vatan'da World yada Bonus'a kampanya bekliyorum.
    1,5 hafta oldu hala İdeal, Maximum ve Advantage kampanya var!
    Ben alana kadar yeni model çıkacak gene!

siz olsanız asus m51sn yi düşünmezmisiniz?tek fark ramkalite kasa bakımından asus önde..acer çok ısınıyor diyen bir çok kişi var

• alet zaten direct x 10 yüklü geliyor ve e.kartı directx 10 destekli, al oyna canavar gibi... keşke bende oynayabilsem, 50 lira çok ya....

quote:

Orjinalden alıntı: Bekapa

Yukarda öyle demiştim ama yeni bir bilgi edindim crysis sadece very high ayarlarda directx10 istiyormuş onun dışındaki ayarlarda directx9. Ben bu directx in ne olduğunu bilmediğim için aynı soruyu directx9 için soruyorum. Bizim pcde var mı? Destekler mi? Yüklemek mi lazım?

blacksnake03 bu tartışmalar çok yapıldı. bak ben bir acer kullanıcı olarak şöyle diyeyim tekrardan, bana göre
    ASUS M50 > ACER 5920G T9300 > ASUS M51

ASUS M50 almayı çok isterdim, gözüm war onda ama çok pahalı.... alacak kişilerede tavsiyem, paranız çoksa asus m50 alın azsa acer 5920g t9300 alın bnm gibi

• t9300 5920 boşta iken sıcaklıkları verirminizzahmet olmazsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: cehennemli

alet zaten direct x 10 yüklü geliyor ve e.kartı directx 10 destekli, al oyna canavar gibi... keşke bende oynayabilsem, 50 lira çok ya....

quote:

Yukarda öyle demiştim ama yeni bir bilgi edindim crysis sadece very high ayarlarda directx10 istiyormuş onun dışındaki ayarlarda directx9. Ben bu directx in ne olduğunu bilmediğim için aynı soruyu directx9 için soruyorum. Bizim pcde var mı? Destekler mi? Yüklemek mi lazım?

blacksnake03 bu tartışmalar çok yapıldı. bak ben bir acer kullanıcı olarak şöyle diyeyim tekrardan, bana göre
    ASUS M50 > ACER 5920G T9300 > ASUS M51

ASUS M50 almayı çok isterdim, gözüm war onda ama çok pahalı.... alacak kişilerede tavsiyem, paranız çoksa asus m50 alın azsa acer 5920g t9300 alın bnm gibi

Bilgi için sağol hocam. Ben Crytek'in Türkçe oyun olayına destek için orjinal aldım. Herkese orjinal almasını tavsiye ederim ama 50 lira çok ben oynamak istiyorum diyorsan 1-2 liraya korsanı satılıyor heryerde

• quote:

İçiniz rahat olsun Crysis'i bu bilgisayarda rahatlıkla oynayabilirsiniz. Yalnız şunu belirteyim ki 174.31 driverları ile denemenizde fayda var, zira ekran kartının verimliliğini arttırmış oluyorsunuz ve bu da direk oyun kalitesine ve tatmin ediciliğe yansır. Notebook'a Media Player'dan dolayı default olarak zaten Directx10 yüklü geliyor(Vista'yı kaldırmadığınızı varsayıyorum).
    Oyunu açtıktan sonra otomatik olarak ayarlar medium'a işaretlenecektir, onunla bir denersiniz, memnun kalmazsanız da yüksek ayarlara çekmekten çekinmeyin çünkü elinizin altındaki alet buna fazlasıyla müsaade ediyor :).

• quote:

Orjinalden alıntı: karabacakk

bende acer t9300 kullanıcısıyım. çok memnunum. bende de kablosuz philips snb 5600 router var. internete bağlanma problemi bende yaşıyorum.

Arkadaşlar ben de biraz yukarıda bu konu ile ilgili problemimi belirtmiştim. Sanırım bu problem modem marka,paket,ürün vs. ile ilgili değil, Vista ile ilgili...
    Bu konuda problem yaşamış ve çözmüş üyeler mesaj atarsa ya da yönlendirme yapabilirler mi?
    Teşekkürler...
  • @Gokhanbsg

sen şimdi 8600gt ekran kartıyla(yanılmıyorsam ddr2) crysis medium ayarlarda oynadığını falanmı söylüyorsunsalladınmı biraz banamı öyle geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacksnake03

t9300 5920 boşta iken sıcaklıkları verirminizzahmet olmazsa

CPU 43
    GPU 57
    (PS: Başlangıç prolarına ilaveten IE açık)
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.