Şimdi Ara

AcerIconia W500 e android ve windows8 kurmak ve dual boot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilindiği gibi win7 işletim sistemiyle gelen tabletimizi bu sistemle yeterince kullandık Artık devir win8 devri olmak üzere ve yanında bir de android ICS olsa çok mu bir şey istemiş oluruz.
    Arkadaşlar W500e dual boot ile hem Android hem de Win8 kurmak ve androidi bluetooth haricinde tüm donanım ve yazılım fonksiyonları ile kullanmak mümkün. Nasıl mı buyrun.
    BU ARADA W500 WİNDOWS İÇİN ÜRETİLMİŞ BİR TABLET OLDUĞUNDAN ANDROİD KURULUMUNDA DOLAYI DOĞABİLECEK YA DA KARŞILAŞILABİLECEK SORUNLARDAN SORUMLU DEĞİLİM
    KOLAY GELSİN.
    KURULUM

1- Acer w500 deki önemli dosyalarınızı yedekleyin.

2- http://sourceforge.net/projects/gparted/ linkindeki Gparted live cd usb yi indirin.

3- http://sourceforge.net/projects/unetbootin/ linkindeki unetbootin programı yardımıyla gparted live cd usb yi flash belleğe kurun.

4- http://twilight.ponies.cz/android-x86/ amd brazos iso yu indirin.

5- amd brazos iso yu unetbootin yardımıyla başka bir flash belleğe kurun.

6-
    www.microsoft.com
    Microsoft Download Center: Windows, Office, Xbox & More
    http://www.microsoft.com/en-us/download/default.aspx
    linkindeki windows 8 i indirin.

7- http://images2.store.microsoft.com/prod/clustera/framework/w7udt/1.0/en-us/Windows7-USB-DVD-tool.exe
    Windows7-USB-DVD-tool programı yardımyla w8 i de başka bir flash belleğe kurun.

8- usb klavye ve fare bağlayın. GpartedLiveUsb yüklü flash belleği w500 e takın. takılıysa SD kartı çıkartın.

9- W500 ü power+pencere tuşularına basarak ve hemen f2 tuşuna basarak biosu açın.

10- Usb sürücüsünü öne getirin kaydedip çıkın.

11- Gparted açıldığına klavye seçimini, dil seçimini ve grafik (X) seçimini yapın. (Grafik arayüz için 0 tuşlayın.)

12- Tüm SSd Yi silin Yeni bölüm oluşturun NTFS VE 26Gb (siz serbestsiniz) Olsun.

13- Kalan kısımı EXT3 Olarak biçimlendirip Uygula dedikten sonra W500 ü kapatın.

14- usb klavye ve fare bağlayın. W8 yüklü flash belleği w500 e takın. takılıysa SD kartı çıkartın.

15- W500 ü power+pencere tuşularına basarak ve hemen f2 tuşuna basarak biosu açın.

16- Usb sürücüsünü öne getirin kaydedip çıkın.

17- w8 kurulumu için biçimlendirme isterse yapın ama EXT3 bölümüne dokunmayın.

18- w8 kurulumunu tamamlayın. Tüm ayarlamaları yapın.

19- Güç seçeneklerinde şu anda kullanılmayan ayarları aç deyip. Hızlı başlangıçı kapatın.

Sıra Marek in hazırladığı androidi kurmaya geldi.

20- usb klavye ve fare bağlayın. Amd_Brazos yüklü flash belleği w500 e takın. takılıysa SD kartı çıkartın.

21- W500 ü power+pencere tuşularına basarak ve hemen f2 tuşuna basarak biosu açın.

22- Usb sürücüsünü öne getirin kaydedip çıkın.

23- Androidi aşağıdaki yönergelere göre kurun.
    kurulum yeri olarak ext3 ü ile biçimlendirilmiş partisyonu seçin
    Grub u kurun ve Windows için evet deyin ki açılışa eklensin.
    Okunur ve yazılır olarak ayarlayın.
    Sahte SD kart oluşturmaya gerek yok.
    Androidi birkez çalıştırın. Reboot etmeyin.

Android üzerinden sistemi yeniden başlatarak hem W8 Hem de Androidin tadını çıkarın fakat
    kurduğumuz androidde bazı eksikler var şimdi de bunu halledelim.

24-http://www.buildroid.org/Download/gapps_ics_4.0.3_v10-withMaps.zip
    linkindeki gapps_ics_4.0.3_v10-withMaps.zip doyasını indirin. W8 ile W500 ü açın.

25-http://sourceforge.net/projects/ext2fsd/ linkindeki Ext2Fsd dosyasını indirin.

26- Bu dosya w8 de sorun çıkartıyor uyumluluk modunu XpSp2 olarak ayarlayıp.
    ext2 ve ext3 için zorla seçeneklerini işaretleyerek kurulumu yapalım.

27- Programı açıp linux (android) partisyonuna ikinci kutucuğu işaretleyerek bir harf atayalım.
    Artık Android yüklü partisyon karşımızda.

28- gapps_ics_4.0.3_v10-withMaps.zip içiergini çıkartıp klasör içindeki dosyaları
    Android kurulu diskteki system klasörünün içine yapıştıralım.
    dikkatli olalım klasörleri değiştirmeyeceğiz içindekilere ekleyeceğiz. ve vendor klasörünüde system
    içine yapıştırmalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seref_ -- 18 Haziran 2012; 0:25:27 >

• dostum verdiğin bilgiler için cok sağol bende bu tableti almayı düşünüyorum minibook yerine bu tablet bana daha kullanışlı geliyor, aklıma takılan bir iki şey var sana bunları sormamın bir sakıncası olmaz umarım.
    androidte performansı nasıl oluyor mesela android marketten uygulama indirebilirmiyim ? android oyunlarda performansı nasıl ?
    windows 8 ile tabletin şarjı daha uzun gidiyormuş galiba bu doğrumu sizin kullanıma göre şarjınız nasıl gidiyor, android ile kullanırken şarjı ne kadar gidiyor ?
    windows 8 beta sürümü yüklediniz galiba bu sürüm ile tablet hızlı çalışıyor mu? yoksa windows 7 daha mı iyi ?
    android hafıza kartına da kurulabiliyormuş galiba sizin bir bilginiz var mı ?
    son olarak bir kullanıcı olarak bu tableti önerir misiniz ? tablet için sizin yorumunuz nedir ?
    umarım sorularım fazla olmamıştır, şimdiden teşekkür ederim...
  • gapps_ics_4.0.3_v10-withMaps.zip bu paketin içinde tablete uyarlanmış market ve ilk kullanım proları var. marketten uygulama indirip kurabilirsiniz. Ama sadece android kullanmak için bu tableti almayın. İlerleyen zaman içerisinde de android desteği konusunda sorunlar çıkacaktır. Fakat ben hem w8 hem de androidi aynı anda kullanmak istiyorum karşıma çıkan küçük problemlerde beni üzmeyecek diyorsan al. Çünkü marketteki bazı oyun ve uygulamalar AMR işlemci veya teggra işlemci uyumlu (temple run vs..) bu sebeble bunları çalıştırmak için uyarlanmış olanları bulmak gerek ve bu iş tabletin (w500) kullanıcı sayısı az olduğu için biraz zor. Ben de dual kurulumu onlarca farklı deneme yaparak tamamlayabildim ve bu kurulum notunu hazırlayabildim.Piyasada google androidden indirilerek kurulmuş pek çok w500 tablet var ama donanımları çalışmıyor ekranda dalgalanmalar ve kaymalar oluyor. benim önerdiğim linkteki android versiyonu ise bir ÇekCumhuriyeti vatandaşı tarafında w500 e uyarlanmış sadece bluetooth çalışmıyor.
    Şarj işi için tam katılmasam da w8 daha uzun süre gidiyor.
    Tablet w8 de çok hızlı ekran geçişleri felan bence süper. Ayrıca w7 kullanım açısında w8 in yanına bile gelemez.
    Androidi hafıza kartına kurmakla kurulum seçenegi var ama kurmayı denemedim. Tablette daha pekçok üst düzey tabletlerde olmayan 32gb SSD var niye hafıza kartına kurayım ki?

Window kullanıyor ve kullanmak zorundaysanız ve androidimde olsun diyorsanız bence alınabilecek en iyi tablet ama androidinde tadına varayım doyasıya kullanayım diyorsanız bu tablet windows için yapılmış bunu dikkate almalısınız.

Bir de alacaksanız piyasada bunu klavyeli ve klavyesiz olarak iki şekilde satıyorlar azıcık daha paraya kıyında klavyelisini alın windowstan gelen bir alışkanlık tabi karar sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: seref_

gapps_ics_4.0.3_v10-withMaps.zip bu paketin içinde tablete uyarlanmış market ve ilk kullanım proları var. marketten uygulama indirip kurabilirsiniz. Ama sadece android kullanmak için bu tableti almayın. İlerleyen zaman içerisinde de android desteği konusunda sorunlar çıkacaktır. Fakat ben hem w8 hem de androidi aynı anda kullanmak istiyorum karşıma çıkan küçük problemlerde beni üzmeyecek diyorsan al. Çünkü marketteki bazı oyun ve uygulamalar AMR işlemci veya teggra işlemci uyumlu (temple run vs..) bu sebeble bunları çalıştırmak için uyarlanmış olanları bulmak gerek ve bu iş tabletin (w500) kullanıcı sayısı az olduğu için biraz zor. Ben de dual kurulumu onlarca farklı deneme yaparak tamamlayabildim ve bu kurulum notunu hazırlayabildim.Piyasada google androidden indirilerek kurulmuş pek çok w500 tablet var ama donanımları çalışmıyor ekranda dalgalanmalar ve kaymalar oluyor. benim önerdiğim linkteki android versiyonu ise bir ÇekCumhuriyeti vatandaşı tarafında w500 e uyarlanmış sadece bluetooth çalışmıyor.
    Şarj işi için tam katılmasam da w8 daha uzun süre gidiyor.
    Tablet w8 de çok hızlı ekran geçişleri felan bence süper. Ayrıca w7 kullanım açısında w8 in yanına bile gelemez.
    Androidi hafıza kartına kurmakla kurulum seçenegi var ama kurmayı denemedim. Tablette daha pekçok üst düzey tabletlerde olmayan 32gb SSD var niye hafıza kartına kurayım ki?

Window kullanıyor ve kullanmak zorundaysanız ve androidimde olsun diyorsanız bence alınabilecek en iyi tablet ama androidinde tadına varayım doyasıya kullanayım diyorsanız bu tablet windows için yapılmış bunu dikkate almalısınız.

Bir de alacaksanız piyasada bunu klavyeli ve klavyesiz olarak iki şekilde satıyorlar azıcık daha paraya kıyında klavyelisini alın windowstan gelen bir alışkanlık tabi karar sizin.

dostum cevap için teşekkürler, ben zaten bu ürünü minibook almak yerine almayı düşünüyorum, tabletin windows performansı nasıl ? yani aynı anda birkaç uygulama açsam sıkıntı olmadan çalıştırır mı? 720p videoları sorunsuz çalıştırabiliyor mu? herhangibir minibook ile kıyaslarsan 1 ghz amd işlemci düşük kalıyor mu ?
    sorularımla senide sıktıysam kusura bakma dostum...

• youtube da bir sürü video var tabletle ilgili izlediğinde fikir sahibi olabilirsin çok iyi bir oyun performansı bekleme ama üst üste pekçok uygulamayı çalıştırıyor. ssd olduğu için işlemler oldukça hızlı.
  • bu acer w500 ün win8 de şarj süresi ne kadar ortalama 3-4 saat varmı..
  • seref hocam o androidi indireceğimiz linkte 4.1.2 si çıkmış onu indirip kursak aynı işlem geçerli değilmi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.