Şimdi Ara

ACİİİİL! SONY CYBERSHOT DSC-H1 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1 nanom kadar yaklastırıp cekebılırım demekki, peki z5 bunu yapabılıyor mu dıe sormustum. Carpıtmıyalım lafı
  • objektif hassas bir nesnedir aynaya burnunu dayamaya benzemez pratik olarak zaten ancak tripodla 1 cm yaklaşabilirsin oda çekeceğin nesnenin sabit olması şartıyla! 0 cm teoriktir lafı doğru anlayalım lütfen
  • canon bu konuda minolta sony gibi markalardan daha üstündür demek istedim.Yoksa yanlış mı biliyorum?
    quote:

Orjinalden alıntı: khaos

quote:

Orjinalden alıntı: derkin

Aydınlarfoto biraz pahallı fiyat vermiş.Ben 560 euroya buldum.
    www.ozyilmazfoto.com gerçi sitesinde vermemiş fiyatı ama bizzat kendim sordum.
    Bence fiyatına göre çok iyi.
    Tam çelişki durumu s2 ıs-dsch1-z5(panasonic z5 değildir fz5 tir)

dsch1 sanırım memory stick kullanıp geriye düşüyor fakat 2,5" lcd ekranla ön plana çıkıyor
    z5 2" lcd ve sd desteğil ile ön plana çıkıyor fakat diğerlerin daha az dijital compact teknolojisi geriye çekiyor
    s2 ıs ise 1,8" lcd ile geriye düşüyor fakat lcd si hareket ediyor.Mmc ve türkçe menu iyi yanları.Fakat her canondaki gibi bundada kırmızı göz problemi var.

3 ünden birini tercih etmek acaba hangisi?Yoksa biaz daha verip(yurt dışı için) power shot s1 mi.
    Yoksa hiç göz önünde olmayan olympus 7070-8080 mi?

Deli olmamak elde değil
    derkin dostum minolta için "daha az dijital kompakt teknolojisi" derken tam olarak neyi kastediyorsun? konica minolta kullanıcısı olarak belki fikir verebilirim!

• dsch1 sanırım memory stick kullanıp geriye düşüyor fakat 2,5" lcd ekranla ön plana çıkıyor
    z5 2" lcd ve sd desteğil ile ön plana çıkıyor fakat diğerlerin daha az dijital compact teknolojisi geriye çekiyor
    s2 ıs ise 1,8" lcd ile geriye düşüyor fakat lcd si hareket ediyor.Mmc ve türkçe menu iyi yanları.Fakat her canondaki gibi bundada kırmızı göz problemi var.

Burda incelediğimz makinalar SLR benzeri, profosyenele yakın üst sınıf makinalar sayılır. Bu makinaları değerledirirken fotoğraf çekme kabiliyetlerini öp lanada tutmalıyız. Diyafram aralıkları nedir. Verebildiği en yüksek enstantene değeri nedir. Açılma hızı, netleme ve fotoğraf çekme hızı, renk kalitesi falan filan, yoksa LCD sinin büyük yada küçük olması birini diğerinden üstün yapmaz. LCD nin büyük olmasındansa hareketli oloması fotoğraf çekiminde bazı avantajlar sağlıyor. Boyunu aşan yerlerde kolunu yukarı kaldırıp LCD yi kendine çevirerek yukarıdan çekim yapabiliyorsun.
    Benim ilgi alanıma giren makine şu an Canon S2. Bir arkadaşım Panasonic FZ5 aldı 12x zoom rağmen benzerlerinden çok ufak boyutu var ve çok hafif. Fotoğraf kalitesi de oldukça iyi, fiyatı da 850 YTL civarında. Canon S2 de inceledikten sonra kararımı vericem

• Canon S2 IS manuel veya priority modlarla harikalar yaratıyor. Tam otomatik moddaki resimleri fazla keskin ve kontrastlı, göz zevkinize göre ayarlayınca güzel oluyor ama. 1 haftalık deneyimime göre gayet memnun kaldım. Benim foto kalitesi konusunda hep şüphelerim vardı ama doğru ayarlarla adamı yolda bırakmıyor; yalnız noise seviyeleri 1/2.5" CCD yüzünden biraz yüksek haliyle. Örneğin A95'teki 1/1.8" boyutundaki CCD kullanılsaymış tam mükemmel olurmuş.

DSC-H1 de çok güzel makina, 2.5" LCD göz dolduruyor, tabi açılıp-dönemiyor olması kimileri için dez avantaj. Makineden otomatik çıkan resimler daha başarılı, ancak purple-fringing-chromatic aberration yüksek biraz. Film modu yer açısından daha tasarruflu S2 ye göre ama haliyle fazla sıkıştırmadan dolayı video kaltesi az da olsa S2'nin gerisindeymiş. Bir de "dpreview" da Simon abimiz S2nin IS sistemini Sony'ninkinden az da olsa başarılı bulmuş. Bir de 2AA'ya karşılık S2nin 4AA ile inanılmaz uzun pil ömrü var.

Yine de ikisi de çok güzel aletler; dizayn olarak hangisi göze hoş ve avantajlı geliyorsa o alınabilir tereddütsüz. Tabi TR fiyatları nasıl bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adnan Ak -- 22 Temmuz 2005, 11:32:12 >

• Teknik özellikleri makinaların zaten birbirine yakın.Hatta bir çok şeyi yakın.Bu durumda kullanıcı özellikleri ön plana çıkıyor.
    Birinin genişliği 35 mm diğerinin 36 mm diye bir makinadan vaz geçilecekse bence o kişi slr ye geçmeli.

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_s2is%2Ckonicaminolta_dimagez5%2Csony_dsch1&show=all

Ben profesyonel bir fotoğrafçı olmadığım için ki eminimki benim gibi bir çok kişi böyle.Bu yüzden video çekimine önem veriyoruz.Yoksa hiç birimiz videosu kaç çekiyor demeyiz.Veya lcd büyüklüğünü göz önüne alıyoruz.
    quote:

Orjinalden alıntı: xtolga

dsch1 sanırım memory stick kullanıp geriye düşüyor fakat 2,5" lcd ekranla ön plana çıkıyor

Burda incelediğimz makinalar SLR benzeri, profosyenele yakın üst sınıf makinalar sayılır. Bu makinaları değerledirirken fotoğraf çekme kabiliyetlerini öp lanada tutmalıyız. Diyafram aralıkları nedir. Verebildiği en yüksek enstantene değeri nedir. Açılma hızı, netleme ve fotoğraf çekme hızı, renk kalitesi falan filan, yoksa LCD sinin büyük yada küçük olması birini diğerinden üstün yapmaz. LCD nin büyük olmasındansa hareketli oloması fotoğraf çekiminde bazı avantajlar sağlıyor. Boyunu aşan yerlerde kolunu yukarı kaldırıp LCD yi kendine çevirerek yukarıdan çekim yapabiliyorsun.
    Benim ilgi alanıma giren makine şu an Canon S2. Bir arkadaşım Panasonic FZ5 aldı 12x zoom rağmen benzerlerinden çok ufak boyutu var ve çok hafif. Fotoğraf kalitesi de oldukça iyi, fiyatı da 850 YTL civarında. Canon S2 de inceledikten sonra kararımı vericem

• quote:

Orjinalden alıntı: Adnan Ak

Canon S2 IS manuel veya priority modlarla harikalar yaratıyor. Tam otomatik moddaki resimleri fazla keskin ve kontrastlı, göz zevkinize göre ayarlayınca güzel oluyor ama. 1 haftalık deneyimime göre gayet memnun kaldım. Benim foto kalitesi konusunda hep şüphelerim vardı ama doğru ayarlarla adamı yolda bırakmıyor; yalnız noise seviyeleri 1/2.5" CCD yüzünden biraz yüksek haliyle. Örneğin A95'teki 1/1.8" boyutundaki CCD kullanılsaymış tam mükemmel olurmuş.

DSC-H1 de çok güzel makina, 2.5" LCD göz dolduruyor, tabi açılıp-dönemiyor olması kimileri için dez avantaj. Makineden otomatik çıkan resimler daha başarılı, ancak purple-fringing-chromatic aberration yüksek biraz. Film modu yer açısından daha tasarruflu S2 ye göre ama haliyle fazla sıkıştırmadan dolayı video kaltesi az da olsa S2'nin gerisindeymiş. Bir de "dpreview" da Simon abimiz S2nin IS sistemini Sony'ninkinden az da olsa başarılı bulmuş. Bir de 2AA'ya karşılık S2nin 4AA ile inanılmaz uzun pil ömrü var.

Yine de ikisi de çok güzel aletler; dizayn olarak hangisi göze hoş ve avantajlı geliyorsa o alınabilir tereddütsüz. Tabi TR fiyatları nasıl bilemiyorum.

s2 is ile ilgili örnek resim gönderebilirmisiniz?

• Öncelikle açtığım bu konuya gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürler...

Benim buraya yazılanlardan anladığım S2 IS'nin neredeyse en iyilerden biri olduğu! Fakat fiyat konusunda beni aşan bir makina

Benim şu an maddi durumuma uygun ve özellik olarak gayet tatmin edici bulunan FujiFilm FinePix S5100/S5500 modeli ... Yaklaşık 640 YTL civarı bi fiyatı var Türkiye'de. (Eğer daha ucuza bulan varsa noolur haber versiin )

Sırf o makina yüzünden çok sevdiğim fakat artık ihtiyacım olmayan eski dijital fotoğraf makinamı satıyorum!!! (bkz. forum/ikinci el)

Haberiniz olsun! İyi günler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktaner -- 22 Temmuz 2005, 18:19:33 >

• arkadaslar herkese merhaba , ben foruma yeni üye oldum. benim merak ettigim, bende sony h 1 almayı düsünüyorum önümüzdeki ay. canon s2 ile cok gittim geldim ikisi arasında. acaba diyorum h 1 i kullanan ve özelliklerinden kullanıcı olarak bahsedebilecek bir arkadas varmı? incelem sitelerinden cok bizzat kullanan arkadasların mesajları benim icin daha önmeli olur, tesekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuikkuik

arkadaslar herkese merhaba , ben foruma yeni üye oldum. benim merak ettigim, bende sony h 1 almayı düsünüyorum önümüzdeki ay. canon s2 ile cok gittim geldim ikisi arasında. acaba diyorum h 1 i kullanan ve özelliklerinden kullanıcı olarak bahsedebilecek bir arkadas varmı? incelem sitelerinden cok bizzat kullanan arkadasların mesajları benim icin daha önmeli olur, tesekkürler.

Arkadaşım eğer istanbul'daysan, Doğubank fiyatı H1 için: 450 EURO
    Ve ilgilenenler için FujiFilm FinePix S5100/S5500 fiyatı: 499 EURO (Peşin ödemede 10% indirim var!) en fazla 12 taksit oluyor... Fakat araştırmalarım sonucu 649 YTL'ye buldum (Kutulu ve 2 yıl garantili!)

İlgilenenler bana PM ile ulaşabilir... Ayrıca ilgilenen olursa:

http://pazaryeri.mynet.com/adDetail.asp?Id=83589&searchResult=true&fromPage=category&city=İst-Avrupa&rank=0

İyi günler Türkiye...

• Bence parana yazık etme.Para biriktirme imkanın varsa bekle biriktir.Ben şuanda beklemedeyim.Zaten 1-2 aya kalmaz fiyatıda düşer.
    quote:

Orjinalden alıntı: aktaner

Öncelikle açtığım bu konuya gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürler...

Benim buraya yazılanlardan anladığım S2 IS'nin neredeyse en iyilerden biri olduğu! Fakat fiyat konusunda beni aşan bir makina

Benim şu an maddi durumuma uygun ve özellik olarak gayet tatmin edici bulunan FujiFilm FinePix S5100/S5500 modeli ... Yaklaşık 640 YTL civarı bi fiyatı var Türkiye'de. (Eğer daha ucuza bulan varsa noolur haber versiin )

Sırf o makina yüzünden çok sevdiğim fakat artık ihtiyacım olmayan eski dijital fotoğraf makinamı satıyorum!!! (bkz. forum/ikinci el)

• quote:

Orjinalden alıntı: derkin

Bence parana yazık etme.Para biriktirme imkanın varsa bekle biriktir.Ben şuanda beklemedeyim.Zaten 1-2 aya kalmaz fiyatıda düşer.
    quote:

Orjinalden alıntı: aktaner

Öncelikle açtığım bu konuya gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürler...

Dediğin doğru! Zaten ben zorunlu olarak beklemedeyim! Şu an elimdeki fazlalık elektronik aletleri satmakla uğraşıyorum! Fiyatı ben elimdekileri satana kadar düşer dediğin gibi (Umarım )

Zaten çıkıp sokaklara Fuji karşıtı eylem yapacam fiyatı düşmez ise! Olmaz ki bu kadar abi!

İçime dert oldu makina yaw !!! Sabah akşam aklımda makina, kurtaramıyorum aklımı bir türlü

Ya ben onu, ya da o beni alacak bir gün Bu işin sonu yok galiba!

Hummpkrtthr!!!

• @aktaner: 640 a nerde buldun s5100?
  • quote:

Orjinalden alıntı: perspective

@aktaner: 640 a nerde buldun s5100?

Abi Uludağ Turizm diye bir yer! Doğubank iş hanı 2. katta! PM at telefon'unu yazayım sana! Zaten nakite 10% indirim yapıyo, bir de bişeyler yaparız bunun üzerine diyor!

Yavaş yavaş Fuji bu savaşı kazanmaya başladı galiba!

Astalavista Dünya!!!?!
  • eyvallah dostum. kaçırma o zaman bu fiyata
  • Haklısın kaptan! Fakat önce şu elimdeki hurdalardan kurtulmam lazım!

Bir alan çıkmadı dijitali yaw! Anlamadım gitti. Acaba ben mi yanlış yapıyorum!

Telefona birsürü müşteri çıktı iki günde ama dijital duruyo! Elimizde patlayacak galiba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktaner -- 23 Temmuz 2005, 21:22:02 >
  • ikinci elde dfm satışı tel satışına göre biraz daha yavaş gider. ilan vermeye devam et sen..
  • OK!

Ama mynet.com, sahibinden.com 'a falan'da ilan verdim... Sadece telefona bakıyo millet! Telefon HASARLI. Acaba ondan mı millet almaya çalışıyo

Hani ne de olsa burası TÜRKİYE değil mi!!?!

Ne mutlu TÜRK'üm DİYEBİLENE!
  • telefon ve makina ney belki bulurum...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.