Şimdi Ara

ACİİİİL! SONY CYBERSHOT DSC-H1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaw şu Sony Cybershot DSC-H1 hakkında bilgisi olan var mı?

Sanırım Türkiye'de kısa sürede çok büyük bir fan kitlesi toplayan S5100/S5500'ün en büyük rakibi olmaya aday olan bu makinanın özellikleri:

-5.1 effective megapixel Sony Super HAD imager
    -12X zoom (36-432mm 35mm equiv) with Super Steady Shot image stabilization
    -SLR-like styling with eyelevel color electronic viewfinder
    -3-Area Multi-Point AF system with AF-assist illuminator
    -Large 2.5-inch color LCD with 115,000 pixels
    -Shutter speeds from 30 to 1/1000 second, Aperture F2.8 to F8.0
    -9 Shot Burst mode (5MP/Fine) for fast action or children
    -MPEG VX 640x480 movies with sound at 30fps, length limited only by memory
    -Auto, Program, Shutter-speed, Aperture, Manual and 7 Scene exposure modes
    -Multi-pattern metering with Spot option
    -Slow shutter Noise Reduction for cleaner long exposures
    -Playback options: Single, 9-image thumbnail, Slideshow, 5x magnification
    -Built-in Speedlight with Auto, Red-eye Reduction, Fill flash, Flash cancel and Slow sync.
    -High-speed USB 2.0 connectivity
    -USB Direct-Print PictBridge compatibility
    -Powered by two standard AA type batteries
    -32MB of internal memory plus MemoryStick Pro card slot
    -Optional wide angle and telephoto conversion lenses and filters

Fiyatı: 410$ ile 510$ arasında değişen makul fiyatlarla...

Ayrıca benden bir eklenti:

Orjinal kutudan hediye olarak 2 adet şarjlı cybershot pili ve compact şarj cihazı çıkıyor!

Daha fazla bilgi için...

http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/sony_h1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktaner -- 18 Temmuz 2005, 20:06:47 >

• Herşey iyi hoş güzel de , objektifinin Carl zeis olmaması beni bu makineden soğuttu. Sony elektronik ürünlerde ne kadar başarılıda olsa objektif konusunda çok da başarılı değil. Böyle bir model de neden carl zeis objektif kullanmamış anlayamadım.
  • Sonuna kadar haklısın abi bu konuda!

Ama benim Sony Taiwan ile yaptığım görüşmelerde adamlar...

"Carl Zeiss mercek eklentisi 600$ ile 6000$ arasında değişen fiyatlara makinaya eklenebilir. Fakat DSC-H1 için mevcut merceklerimiz sadece belirli özelliklere sahiptir! 5990$ verip bir telephoto C.Z. (Carl Zeiss) objektif alırsanız ne makro ne de wide-angle çekim yapabilirsiniz... Ya da 990$ verip bir wide-angle C.Z. objektif alırsanız ne telephoto çekimi ne de makro çekimi yapabilirsiniz!" dediler!

Ben de Peki dedim!

Adamların para kazanmak için yaptıklarını görüyor musunuz abilerim!!!

Ben zaten merak ediyorum SONY ne yapmaya çalışmış bu makinayla?

NOT: MAKİNA FEAN DEĞİL!... GERÇEKTEN...

İyi günler, aylar, yıllar Türkiyem!

• bence s2 çok daha kaliteli ve aynı fiyata.Tercih yapılacaksa s2ıs derim.
    Dsc h1 konusunda ise carl zeiss kullanmaması ve memory stick dezavantajı diğer özellikleri ise iyi.
    s2ıs-minolta z5-dsch1 aynı ayarda makinalar.
  • Dediğin gibi bu makinalar gerçekten de SONY yerine Fuji'ye rakip olan (olabilecek değil! OLAN) makinalar...

Fakat minolta z5, yüksek zoomlarda noise yaratabilen ve açıkçası çok da ahım şahım olmayan bi makina. (Yine de ben pek anlamam, yanlış anlamayın)

Ama kendi merceği Carl Zeiss olmayan bir makinaya ne kadar Carl Zeiss taksanız da 5 para etmez bence! Ben bu topic'i sadece yarı profesyonel ama çok da kaliteli fotoğraflara ihtiyacı olmayan arkadaşlarla ilgili olarak açtım! İlgilendiğiniz için teşekkürler...

Forum'da benden daha tecrübeli binlerce arkadaş var! Ben onlar kadar bilgili olamayabilirim bu konularda, ama mevcut bilgilerimi paylaşmak isterim...

İyi günler Türkiye...
  • Derkin, sen hala FM almadın mı benim gibi? S2 düşünüyordun galiba.
    quote:

Orjinalden alıntı: derkin

bence s2 çok daha kaliteli ve aynı fiyata.Tercih yapılacaksa s2ıs derim.
    Dsc h1 konusunda ise carl zeiss kullanmaması ve memory stick dezavantajı diğer özellikleri ise iyi.
  • 2 gün önce H1 aldım.

Bence gayet güzel makina ve ve tek eksi yönü Memory Stick kullanması.

Niyetim DSLR bir makinaydı, ama bunu aldım.

Ama fazla kullanacağımı sanmıyorum bir süre sonra satıp DSLR e geçebilirim.

Yanlış anlaşılmasın makina çok güzel S2 ye oranla daha güzel ve keskin fotoğrafları var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony dsc-hx400v ve tavsiye
    10 yıl önce açıldı
    Sony Cybershot DSC N2
    18 yıl önce açıldı
    SONY Cyber-Shot DSC W330
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yakın bir arkadaşım s2ıs aldı (temmuz başında) eş zamanlı olarak ta ben z5 aldım ikimiz kendi çapımızda makinaları karşılaştırdık ve sonuç olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki z5 s2ıs ten geri kalmıyor.(örneğin yüksek iso da her ikiside birbirine çok yakın noise değerlerine sahipler)macro ve süper macro modunda ise z5 hem kullanım olarak ta hemde foto kalitesi olarak ta biraz daha iyi değerlere sahip s2ıs özellikle odaklanmada daha yavaş video çekimleri nerdeyse aynı kalitede.Şunuda ayrıca söylemem gerekiyor carl zeiss lens evet çok kaliteli ama örneğin pek bilinmesede rodenstock lenslerde zeiss ten aşağı kalır değiller (minolta)dsc h1 ise yüzeysel olarak inceledim kesinlikle çok güzel bir makina özellikle dizayn olarak canon dan daha iyi bununla birkaç foto çektim oldukça kaliteli resim çekiyor lütfen aralarındaki fiyat farkınıda unutmayalım ve şu s2ıs yi (kalitesini inkar etmiyorum)gereğinden fazla abartmayalım

• Canon a510 u sattım s2 ıs alıcam sanırım yada umarım
    quote:

Orjinalden alıntı: coxackie

Derkin, sen hala FM almadın mı benim gibi? S2 düşünüyordun galiba.
    quote:

bence s2 çok daha kaliteli ve aynı fiyata.Tercih yapılacaksa s2ıs derim.

• Arkadaşlar Z5 derken önüne markasınada yazalım, Hem panasonic Z5 var Hemde Minolta Z5,
    Minolta Z5 bu forum sayfalarında çok beğenilen makine, fiyatı da rakiplerine göre oldukça hesaplı. Beni bu makineden tek soğutan şey estetik tasarımı, biraz daha şık tasarlasalar ne olurdu sanki. S2 yi düşünmek yerine belki bu makineyi düşünebilirdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: khaos

yakın bir arkadaşım s2ıs aldı (temmuz başında) eş zamanlı olarak ta ben z5 aldım ikimiz kendi çapımızda makinaları karşılaştırdık ve sonuç olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki z5 s2ıs ten geri kalmıyor.(örneğin yüksek iso da her ikiside birbirine çok yakın noise değerlerine sahipler)macro ve süper macro modunda ise z5 hem kullanım olarak ta hemde foto kalitesi olarak ta biraz daha iyi değerlere sahip s2ıs özellikle odaklanmada daha yavaş video çekimleri nerdeyse aynı kalitede.Şunuda ayrıca söylemem gerekiyor carl zeiss lens evet çok kaliteli ama örneğin pek bilinmesede rodenstock lenslerde zeiss ten aşağı kalır değiller (minolta)dsc h1 ise yüzeysel olarak inceledim kesinlikle çok güzel bir makina özellikle dizayn olarak canon dan daha iyi bununla birkaç foto çektim oldukça kaliteli resim çekiyor lütfen aralarındaki fiyat farkınıda unutmayalım ve şu s2ıs yi (kalitesini inkar etmiyorum)gereğinden fazla abartmayalım

ben size katılmıyorum. bence s2 nin dizaynı daha iyi. bide bu z5'i kaça aldınız? fiyat farkından bahsediyorsunuz? nekadar fiyat farkı var? h1 de güzel makina hatta yüksek iso değerlerinde s2 den daha iyi iş çıkarttığını örnek fotoğraflarda ve incemelerde gördüm. fakat s2 nin extra özellikleri bunu bence kapatıyor. fotoğraf kalitesine gelince bu kategorideki makinalar (s2, h1, fz5, fz20k, z5) 3 aşağı 5 yukarı aynı kalitede. fotoğraf kalitesi bariz bir şekilde dslr lerde ayrılıyor. dslr almaya herkesin gücü yetmediği için eğer böyle bir makina alınacaksa kişisel tercihler ön plana çıkmalı. sizi en çok hangisi mutlu edecekse onu almalısınız. saygılar...

• z5 derken konica minolta demek istiyorum fiyat farkı derkende z5 ile s2ıs arasında 100 milyon fiyat farkı var (abd veya başka bir yer farketmiyor kişisel tahminim türkiyede bu dahada artar)dsc h1 ile s2ıs arasındaki fiyat farkını anlamak için örneğin hepsiburada.com da s1ıs nin fiyatı emsali olmamasına rağmen dsc-h1 ile birbirine çok yakın s2ıs in fiyatının aşağı yukarı ne olacağını tahmin edersiniz.LÜTFEN ARKADAŞLAR BİZ AVRUPA VEYA ABD DE OLDUĞU GİBİ ORTLAMA AYLIK GELİRİMİZİN YÜZDE 20-30 İLE BU MAKİNALARI ALMIYORUZ,BAZEN AYLIK GELİRİMİZN 2 KATINI VERMEK ZORUNDA KALIYORUZ O YÜZDEN BİZİM EN ÇOK DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN ŞEY FİYAT/PERFORMANS OLMALI MARKA SAPLANTISI DEĞİL
  • Canon S2 nin türkiye fiyatı bu linkte var.

http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=4770&category_id=003001002&brand_id=99

Erkaylar a sorduğumda onlarda KDV dahil 650£ olacağını söylediler.
  • DEMEKKİ YANILMAMIŞIM MİNOLTA Z5 890 SONY DSC H1 940 S2IS 1050 YTL
  • quote:

z5 derken konica minolta demek istiyorum fiyat farkı derkende z5 ile s2ıs arasında 100 milyon fiyat farkı var (abd veya başka bir yer farketmiyor kişisel tahminim türkiyede bu dahada artar)dsc h1 ile s2ıs arasındaki fiyat farkını anlamak için örneğin hepsiburada.com da s1ıs nin fiyatı emsali olmamasına rağmen dsc-h1 ile birbirine çok yakın s2ıs in fiyatının aşağı yukarı ne olacağını tahmin edersiniz.LÜTFEN ARKADAŞLAR BİZ AVRUPA VEYA ABD DE OLDUĞU GİBİ ORTLAMA AYLIK GELİRİMİZİN YÜZDE 20-30 İLE BU MAKİNALARI ALMIYORUZ,BAZEN AYLIK GELİRİMİZN 2 KATINI VERMEK ZORUNDA KALIYORUZ O YÜZDEN BİZİM EN ÇOK DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN ŞEY FİYAT/PERFORMANS OLMALI MARKA SAPLANTISI DEĞİL

bence canon u nikon u veya sony i tercih etmek marka saplantısı olarak değerlendirilemez. bu sizce de biraz önyargı olmuyor mu? direkt "bunlar marka ve pahalıdır" düşüncesi sizce de yanlış değil mi? bu makinaların kalitesi ortada. belki tercihi bunlar arasında en uygun fiyat/performanslı olanına doğru yönlendirebiliriz. ama bence bu makinalar, ödenen paranın (Türkiye fiyatları değil) hakkını veriyor.

• Aydınlarfoto biraz pahallı fiyat vermiş.Ben 560 euroya buldum.
    www.ozyilmazfoto.com gerçi sitesinde vermemiş fiyatı ama bizzat kendim sordum.
    Bence fiyatına göre çok iyi.
    Tam çelişki durumu s2 ıs-dsch1-z5(panasonic z5 değildir fz5 tir)

dsch1 sanırım memory stick kullanıp geriye düşüyor fakat 2,5" lcd ekranla ön plana çıkıyor
    z5 2" lcd ve sd desteğil ile ön plana çıkıyor fakat diğerlerin daha az dijital compact teknolojisi geriye çekiyor
    s2 ıs ise 1,8" lcd ile geriye düşüyor fakat lcd si hareket ediyor.Mmc ve türkçe menu iyi yanları.Fakat her canondaki gibi bundada kırmızı göz problemi var.

3 ünden birini tercih etmek acaba hangisi?Yoksa biaz daha verip(yurt dışı için) power shot s1 mi.
    Yoksa hiç göz önünde olmayan olympus 7070-8080 mi?

Deli olmamak elde değil

• canon,sony,olympus,nikon vs bunların kalitesini tartışmak olmaz ben sadece herhangi birinin aşırı derecede alternatifsizmiş gibi gösterilmesine karşıyım yalnız şunuda inkar etmeyin lütfen canon un türkiyedeki fiyat politikası tüketici yanlısı değil ve lütfen diğer markaları 2.derece kalite sunuyormuş gibi değerlendirmeyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaos -- 21 Temmuz 2005, 21:23:41 >
  • quote:

Aydınlarfoto biraz pahallı fiyat vermiş.Ben 560 euroya buldum.
    www.ozyilmazfoto.com gerçi sitesinde vermemiş fiyatı ama bizzat kendim sordum.
    Bence fiyatına göre çok iyi.
    Tam çelişki durumu s2 ıs-dsch1-z5(panasonic z5 değildir fz5 tir)

dsch1 sanırım memory stick kullanıp geriye düşüyor fakat 2,5" lcd ekranla ön plana çıkıyor
    z5 2" lcd ve sd desteğil ile ön plana çıkıyor fakat diğerlerin daha az dijital compact teknolojisi geriye çekiyor
    s2 ıs ise 1,8" lcd ile geriye düşüyor fakat lcd si hareket ediyor.Mmc ve türkçe menu iyi yanları.Fakat her canondaki gibi bundada kırmızı göz problemi var.

3 ünden birini tercih etmek acaba hangisi?Yoksa biaz daha verip(yurt dışı için) power shot s1 mi.
    Yoksa hiç göz önünde olmayan olympus 7070-8080 mi?

Deli olmamak elde değil
    derkin dostum minolta için "daha az dijital kompakt teknolojisi" derken tam olarak neyi kastediyorsun? konica minolta kullanıcısı olarak belki fikir verebilirim!

• quote:

yakın bir arkadaşım s2ıs aldı (temmuz başında) eş zamanlı olarak ta ben z5 aldım ikimiz kendi çapımızda makinaları karşılaştırdık ve sonuç olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki z5 s2ıs ten geri kalmıyor.(örneğin yüksek iso da her ikiside birbirine çok yakın noise değerlerine sahipler)macro ve süper macro modunda ise z5 hem kullanım olarak ta hemde foto kalitesi olarak ta biraz daha iyi değerlere sahip s2ıs özellikle odaklanmada daha yavaş video çekimleri nerdeyse aynı kalitede.Şunuda ayrıca söylemem gerekiyor carl zeiss lens evet çok kaliteli ama örneğin pek bilinmesede rodenstock lenslerde zeiss ten aşağı kalır değiller (minolta)dsc h1 ise yüzeysel olarak inceledim kesinlikle çok güzel bir makina özellikle dizayn olarak canon dan daha iyi bununla birkaç foto çektim oldukça kaliteli resim çekiyor lütfen aralarındaki fiyat farkınıda unutmayalım ve şu s2ıs yi (kalitesini inkar etmiyorum)gereğinden fazla abartmayalım

Z5'in makro mesafesi 0 cm mi?

• 1 cm canon s2ıs ise 0 cm yalnız pratikte lensi fotoğraf çektiğin nesneye yapıştırıp fotoğraf çekemezsin!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.