Şimdi Ara

Aciiilllll Yardım İşlemci fanını nasıl hızlandırabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şimdi diğer arkadaşa da yardımcı olmak isterim elbette. Efenim bilgisayarı hızlandırmak için 880V vermen yanlış olur. Büyük ihtimalle yakarsın. Ancak gerilimi yükseltmek bir yere kadar hız artışı sağlar, bu da bir gerçek. Benim önerebileceğim gerilim 600V ile sınırlıdır. Fakat bağlantı şekli biraz farklıdır. 600V'luk hattın nötr iletkenini bilgisayarın girişlerinden birine vereceksin. Faz hattını da elinle tutup, dilinle bilgisayarın diğer girişine küçük küçük değeceksin; yaklaşık 1. denemeden sonra tüm sorunlarının çözüldüğünü hayretler içinde göreceksin. Yalnız bana teşekkür etmek istersen diye söylüyorum, oralarda internet bağlantısı yok sanırım. Ama önemli değil, önemli olan senin işin görmek.

Gelelim ciddi ciddi neyin neden söylendiğine: Bir kere o fana 12V verildiğinde olabilecek en yüksek devire çıkması gerekir ki bu da arkadaşın söylediğine göre 3600'dür. Dolayısıyla doğrudan bilgisayarın 12V girişine bağlanacak besleme kablolarıyla çözebileceği bu soruna fantezi arayan arkadaş, aynı kafadan birine denk gelince (bendeniz) böyle bir yüksek gerilim uygulama fikri üzerine yoğunlaşıldı. E, kendi denediğim şeyden şüphe edecek halim olmadığına göre büyük bir samimiyetle "Ver sen ona 24V, bişey olmaz" dedim. Ne oldu? Bişey oldu. Olur böyle şeyler. Altı üstü fandır, yanar, cozutur vs. vs. Biz de internette gördüğümüz şeyleri deneyecez diye zarara giriyoruz zaman zaman.

Gelelim felaket tellallığı muhabbetine. Bir kere niye PSU'yu yakıyormuş? En kötü ihtimalle kısa devre olsa (daha neler) PSU dediği şey (biz Türkler güç kaynağı diyoruz) kısadevre korumasını etkinleştirerek kendini kapatırdı. Bilmediği konuda bol keseden felaket haberi yumurtlayanlardan olmayın arkadaşlar. İyi bir şey değil. Bunu yaparak zerre kadar kıymet katmıyorsunuz kendinize.

• Sayın 'tumra'
    Niye özel mesaj yazıyorsun ?
    O yazdıklarını burayada yazar mısın ?
    Özel mesajında işlemciye overclock içinde fazla voltaj veriliyor yazmışsın.
    Sen onu referans alıyorsan o zaman HDD'ye de fazla voltaj ver.Belki daha hızlı döner ve 10k RPM olur.
    Ya da CD-ROM'a fazla voltaj ver.Belki daha hızlı CD yazar.
    Ya da LED'e fazla voltaj ver.Daha parlak yanabilir.

PSU olayına gelince.Sen o adaptörle seri bağladığın o PSU'dan yüksek amper çekmeyi bir dene.
    Mesela 12 volt 50 watt halogen lamba bağla bakalım.

Yalnız bana öyle PM ile sataşma.O yazdıklarını buraya da yaz da millet bir görsün.
    Ama tek harfi farklı olursa aynısını ben yazarım.
    Yazdıklarında zerre kadar mantık yok.
    Birde Melih Bey'in dediklerini sormuşsun.İşte

Aciiilllll Yardım İşlemci fanını nasıl hızlandırabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 27 Eylül 2006; 18:34:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BaRoN55
     Aciiilllll Yardım İşlemci fanını nasıl hızlandırabilirim

bu fan benım eskı 2.66 da tam 5000 kusur devır gordu

bıde ben bıse dıyım adaptorsuz bu ısı halledebılırmıyız yanı ben 12+5 vermek ıstıyom psu kablolarını baglasak bırsey olurmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: silicon

Sen onu referans alıyorsan o zaman HDD'ye de fazla voltaj ver.Belki daha hızlı döner ve 10k RPM olur.

Böyle birşey mümkün HDD Overclock hiç duymadınızmı bu olayı Linux`çular çok iyi bilir aslında
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnarKin

quote:

Orjinalden alıntı: silicon

Böyle birşey mümkün HDD Overclock hiç duymadınızmı bu olayı Linux`çular çok iyi bilir aslında

Tamam şimdi de birkaç arkadaş harddiskini yakacak galiba.

• Yanlış anlayıp yanlış yorumlamayalım lütfen mümkün dedim sadece herhangi bir tavsiyede bulunmadım tavsiye etmedim

Düzenleme : Kelime eksikliği .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnarKin -- 27 Eylül 2006; 20:12:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.