Şimdi Ara

Aciiilllll Yardım İşlemci fanını nasıl hızlandırabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Celeronun orjinal işlemci fanı var normalde 2600 rpm hızla dönüyor fakat işlemci ısınınca hızı 3600 rpm'e çıkarıyor ben hep 3600 rpm hızla dönmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim voltajımı yükseltmeliyim yoksa fanda ısıya duyarlı bir sensörmü var varsa onu koparsam olurmu.Acil yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

• kardeş fanın baglantısı anakarta baglıyysa anakart yönetimli olabilir. peki sen enden bunu yükseltmek istiyorsun yetmiyor mu o.c yapacaksın ?

ama yükseltmen için önerim voltajı yükseltmen. dışardan 14-16 volt verirsen idare eder ama dayanır mı bilmiyorum çünkü 12 volt sınırda olabilir . yani fanın özelliklerini bilmiyorum.
    14 volt sorun oluşturmayacaktır. bi adaptörle yapabilirsin.
  • eğer işlemci ısınınca 3600 devire çıkıyorsa fanın enerji girişlerini direk power supply a girebilirsin bence. o zaman sabit ve yüksek devirde çalışacaktır ama bu sanuçta pc dikkat etmeni öneririm yanlış yapabileceğin herhan gi bir şey büyük sorunlara yol açabilir mesuliyet asla kabul etmem
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

eğer işlemci ısınınca 3600 devire çıkıyorsa fanın enerji girişlerini direk power supply a girebilirsin bence. o zaman sabit ve yüksek devirde çalışacaktır ama bu sanuçta pc dikkat etmeni öneririm yanlış yapabileceğin herhan gi bir şey büyük sorunlara yol açabilir mesuliyet asla kabul etmem

+1903
  • bios ta gerekli ayar vardır
  • 1. Bendeniz fana 30 volt verdim, neredeyse yerinden havalanıyordu (hovercraft gibi). O civara kadar bir sorun çıkmıyor. 24 V'a kadar verebilirsin.

2. O devirlerde çok kafa açar o fan. Bunu göz önüne al. Ayrıca bilgisayardan bulabileceğin en büyük gerilim 12v'dur. Sen bir de 6 ya da 12V'luk adaptör alırsan bilgisayara seri bağla, böylece 18-24v elde etmiş olursun. Merak etme, bir şey olmaz.

3. Harbiden de biosta gerekli ayar yeri oluyor. Ama olsa olsa 12V verir sürekli, daha fazlasını vermek için (bkz. 2. madde)

4. Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tumra

1. Bendeniz fana 30 volt verdim, neredeyse yerinden havalanıyordu (hovercraft gibi). O civara kadar bir sorun çıkmıyor. 24 V'a kadar verebilirsin.

2. O devirlerde çok kafa açar o fan. Bunu göz önüne al. Ayrıca bilgisayardan bulabileceğin en büyük gerilim 12v'dur. Sen bir de 6 ya da 12V'luk adaptör alırsan bilgisayara seri bağla, böylece 18-24v elde etmiş olursun. Merak etme, bir şey olmaz.

3. Harbiden de biosta gerekli ayar yeri oluyor. Ama olsa olsa 12V verir sürekli, daha fazlasını vermek için (bkz. 2. madde)

4. Kolay gelsin.

1.Madde:Kısa bir süre düzgün çalışabilir fakat uzun vadede fanın yatakları sürtünmeden zarar görecektir.
    Bilyalı ise bilyaların dağılma olasılığı yüksektir.Bobin de yanabilir.

2.Madde:Aklınızdan bile geçirmeyen.SMPS tipi bir PSU ile adaptör nasıl seri bağlanır anlamış değilim.
    Bilgisayarda aynı anda iki PSU kullanılır ama ne seri ne de paralel bağlanması hiç uygun
    değildir ki burada trafolu bir adaptörle seri bağlanması istenmiş ve bir şey olmaz denmiş.
    Bu voltaj düzensizliklerine neden olur ve 12 volt kanalına bağlı diğer aygıtlar için tehlikelidir.
    Hatta komple risktir.
    Siz hiç seri bağlı iki adaptör gördünüz mü ?
    Çok çok yanlış bir durum.

3.Madde:BIOS açılışta devir sensöründen gelen sinyali algılamaz ise uyarı verir.Her anakartta değişik olabilir
    bu özellik.

4.Madde:Aynen katılıyorum.

5.Madde:Lütfen biraz daha mantıklı cevaplar verelim.Bir fanın üzerinde 12 volt yazıyorsa 12 volt ile kullanılır
    o fan.Aralık geniş olsaydı üzeirne yazarlardı zaten.
    Aynı şekilde 2.Madde

6.Madde:Bu işin en iyi çözümü daha yüksek devirli,kaliteli bir fan almaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 26 Eylül 2006; 4:28:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ehm, öhm. Söze nerden başlasam, bilemiyorum.

1. 30V verdiğimde ufak ufak kokular gelmişti zaten. O yüzden 24V dedim. Yüksek devirde o yataklara bir şey olur mu konusunda ise şöyle bir düşüneyim... Pek olmaz sanırsam. Olabilir de. Önemli olan bu değil zaten, önemli olan fanı hızlı çalıştırmak.

2. Bak şimdi şöyle oluyor o, anahtarlamalı bir güç kaynağı ile trafolu bir güç kaynağı arasında pek fark yoktur. En azından elektriksel olarak (teknik özelliklerini gözardı ederek) HİÇBİR FARK YOKTUR bile diyebilirim.

2.a. +Anahtarlamalı güç kaynakları ile trafolu güç kaynakları arasında güç/kütle oranı bakımından fark vardır
    ++Anahtarlamalı güç kaynakları daha düzgün bir gerilim verebilirler (Trafonun 3 fazlı olmadığını varsayıyorum)
    +++Anahtarlamalı güç kaynakları da normal trafolu bir güç kaynağıdır. Tek farkı çıkışının tetiklenerek gerilimin ayarlı bir şekilde düşürülmesidir.
    ++++Anahtarlamalı güç kaynağı ile normal trafolu güç kaynağı arasında tek fark trafo malzemesindeki madde (birinde ferrit birinde demir) olması ve trafolarındaki işaretin frekans farkıdır. Bu yani. Sonuçta ayrık topraklı bu cihazları birbirine seri, paralel, üçgen, yıldız vs. vs. bağlayabilirsin. Hiçbir sorun çıkacağını sanmıyorum. Çok eminim. Hatta diğer maddeyi yazabilirsem kendi bilgisayarımla yaptığım deneme başarılı olmuş demektir.

2.b Evet, oldu. Panasonic marka cep telefonunun dolum cihazı (şarz aleti :P) ile bilgisayarı seri bağladım. Kasa fanı coştu. An itibariyle üzerinde okuduğum gerilim: 17.62V. Yapılabilir, zaten mantıklı olan da budur. Tekrarlıyorum, toprakları ayrı olan güç kaynaklarını istediğin gibi bağlayabilirsin.

3. Vallaa hiç işim olmadı da sanırım o özelliği kapatabiliyosun. Gördüm gibi öyle bişey. Sen daha iyi bilirsin gerçi.

4. Eyvallah

5. (bkz. madde 2, 2a, 2b), Adamlar güç kaynağında 12v bulabiliyor diye 12v yazıyor, daha yüksek bir şey yazsalardı kullanıcılar "E abicim 15-20V'u nerden bulacaz?" diyebilirlerdi.

6. Yahu ne gerek var çok para vermeye. Bir tane fan yetmedi mi? İki tane koy (üst üste, aynı yöne bakan). İki de mi yetmedi? Bilemiyorum, gidip vantilatör daya. Olmadı su soğutmaya geç. Daha da olmadı ne yaptığını bize söyle de biz de bilelim. O kadar coşkun soğutma ile naapacaksın yani.

7. Bu öylesine eklenmiş bir maddedir. Coştum, o yüzden. Evet.

• Fana nasıl 24 volt verebilirim adaptörlerin üzerinde 12 volt yazıyor çünkü 24 volt nasıl vericem anlıyamadım bunu nokianın adaptörünü bağlasam olurmu acaba yani kısaca 24 volt nasıl elde ederim ben yaaa anlayamadım yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
  • soket yerini değiştir. cpu fan çıkışını değil de sytem fan çıkışını kullan ya da powerdan direk 12 volt la besle
  • Power ilede yaptım yine aynı hıda birşey fark etmedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaRoN55

Fana nasıl 24 volt verebilirim adaptörlerin üzerinde 12 volt yazıyor çünkü 24 volt nasıl vericem anlıyamadım bunu nokianın adaptörünü bağlasam olurmu acaba yani kısaca 24 volt nasıl elde ederim ben yaaa anlayamadım yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Bilgisayarın güç kaynağındaki siyah kablo (-), sarı kablo (+)'dır. Nokia'nın dolum cihazında da i çteki (delik) (+), dıştaki (-)'dir. Fana 17V vermek için (12+5) Fanın siyan kablosunu bilgisayarın siyah kablosuna bağla, bilgisayarın sarı kablosunu dolum aletinin (şarz aletinin) dışına bağla. Fanın kırmızı ucunu da dolum aletinin içindeki kanala bağlarsan çalışır.
  • Bence denemeyin arkadaşlar 24 volt'u verdim fan 15 sn çalıştı sonra bi koku geldi birde ne göreyim fan bozulmuş

İşlemci fanı satan varmı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaRoN55 -- 26 Eylül 2006; 18:42:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BaRoN55

Bence denemeyin arkadaşlar 24 volt'u verdim fan 15 sn çalıştı sonra bi koku geldi birde ne göreyim fan bozulmuş

İşlemci fanı satan varmı acaba.

Dedik demi.Saçma sapan şeylerle uğraşıyorsunuz.
    tumra'nın yazdıklarını yapmayın dedik.Bir de bir şey olmaz diyordu.Gelsin bunu cevaplasın bakalım.
    Yazık,günah.O fanı yapan herifler bir şey biliyor ki 12 volt yazmışlar.12 volta göre ayarlamışlar.
    Melih abinin dediklerini hatırlatırım.Sonuna kadar da katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 26 Eylül 2006; 19:38:08 >

• Yok artık, 15 sn çalışması da biraz abartı olmuş. Şahsen denedim, öyle 24 civarında değil 30 volt civarında koku geliyor ve artık hızlanacağına yavaşlıyor. Nasıl bir güç kaynağı kullandığını da söylersen olayı anlamaya çalışalım. Bir de adresini ve işlemcinin fanının tipini ver, sana yenisini yollayım.
  • her fanın bobin sargısı ve teknik olarak çalışma şeklinde farklılıklar olabilir diye düşünüyorum. birine bişey olmadı diye diğerine de olmayacak değil öyle değilmi. acizane düşüncem.
  • Fan işte bu powerde everestin dandik bir poweri 400 W

Aciiilllll Yardım İşlemci fanını nasıl hızlandırabilirim
  • Tam "verilmez o fana o kadar volt" diyecektim ki yakmışınız
    Denemeden bilinmiyor, ben de verdim 48V, oh ne güzel dönüyor derken, oh ne güzel mangal'a döndü olay. Bobin mobin erimişti dağıttı hepsini(0-100V ayarlı 800W bir bench supply.. tam mangal yani)

O fanın içindeki hall effect sensörünün giriş gerilimini aşarsanız, aynen denilen gibi önce hızlanır, sonra yavaşlar en son da koku gelir. kokunun sebebi, bozulan hall effect sensörünün hızlıca bobinleri anahtarlaması gerekirken bir bobinde takılıp bütün gerilimi onun üzerinden kısadevre etmesidir. 4 bobinden teki ısınır o durumda..
    16V'a kadar güvenlidir. Kendi yaptığım "test" amaçlı fan kontrolcüsünde "fan overclocku adı altında" kullanıyorum, ama kullandığım fana da 25 milyon vermiştim. Yine de sadece gerekli zamanlarda, maksimum 5 dakika civarında kullanıyorum. Aynı gerilimle daha fazla devir çevirebilen bir fan edinmeniz lazım bence. 3 kanatlı performans fanları vardı bir ara. 5000rpm ile dönüyordu, ve "ızgarasız kullanmayın" diye bir uyarı vardı üzerinde (parmağı kaptırma riski ). Bunların işlemci fanı için olanları da vardır, bu arada unutmamak lazım ki çok rpm çok başağrısı demektir.

Eğer fanı yakmasaydın, BIOS'ta onun bir ayarı olacaktı. PC Health gibi birşey. Girince fan rpm'lerini gördüğün yer yani. Oradan fulleyebilirsin.
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 27 Eylül 2006; 10:50:45 >

• Bilgisayarım 220 voltta çok güzel çalışıyor ama bazı oyunlarda takılma yapıyor.Acaba 880 volt versem daha hızlı çalışabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: coskunnn

Bilgisayarım 220 voltta çok güzel çalışıyor ama bazı oyunlarda takılma yapıyor.Acaba 880 volt versem daha hızlı çalışabilir mi?

ben 1100 verdim 3d mark 2005 den 999,000 puan verdi.bende çok şaşırdım.acaba 1400 mü versem?..

arkadaşa yazık olmuş.diğer arkadaşda iyi niyetli olarak yardım etmeye çalışmış ama her companent farklı sistemle çalışıp farklılıklar çıkarabilir bu kadar emin konuşmasaydı keşke olan olmuş allahtan psu yu yakıp bütün sistemi elinede alabilirdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRALL -- 27 Eylül 2006; 14:54:01 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.