Şimdi Ara

Açık liseye geçmek için ailemi nasıl ikna edeceğim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok erken

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "Bu arada eğer ki açığa geçersem dershane gibi destek almayacağım, zaten geçme amacım da kendi kendime çalışmak."

youtube o kadar büyük geniş platform ki. yks adına ihtiyaçlarını buradan kesinlikle giderirsin. tek kısmı sistem kurmak. o da başlangıç aşamada uzun sürer ama alıştıktan sonra krallar gibi kendini programlarsın hocam. emin olun bir kuruma bağlı kalmamak kendi sistemini oluşturmak daha öz daha asil bir şey. soru çözüm için de kunduz alırsın. dershaneden veya kolejden kat kat ucuza geliyor. istediğin kadar kitap al o parayla.

• bence erken değil. türkiyede eğitim kalitesizliği sizi daha da bataklığa sürüklüyor.

kardeşim olsa 9-10 da açığa geçirtirim eğer okulu iyi değilse. gym yazılsa başka istediği ne kulup varsa yazılsa ders çalışması için de vakit kalıyor. disiplin kısmını o yaştaki çocuk için zor ama. disiplin kurmasını er ya da geç öğrenecek paşa paşa. 11 de açığa geçmediğime o kadar pişmanım ki. hem spora gitmek için vaktim kalırdı hem de hocaların kuruntularını çekmezdim.

• Zaten bu okulda yediğim tokadı yedim, bu kadar karamsar olmanın anlamı yok. Bu gencecik yaşımda bu kadar stres yapıyorsam vardır bir bildiğim.

• Kesinlikle öyle.

• NEGANYRSA kullanıcısına yanıt

Okulun zaten işkence halinde olduğunu kaç kere söyledim artık bilmiyorum. Okuyup da yazmanızı rica ediyorum artık. Planları kurmuyorum realistik düşünüyorum ve olmama ihtimalini de kuruyorum.

• Hocam öyle yaparsam rahat olmam ve ailemi mecbur ikna etmem gerekiyor. Ki öyle bir şey yaparsam para da yanar.

• Aynen öyle gerçekten de, dediğiniz gibi yüzlerce kanal var ve abartısız ''özel kurum'' hocalarından daha iyi anlattığına eminim. İlla ki alışma sürecim olacaktır fakat bir yerden sonra disiplini oturtabileceğimi düşünüyorum.

• Hocam gerçekten çok mantıklı konuştunuz ve fikirlerim daha da yatıştı fakat dediğim gibi aile gibi bir şey var ve normalde ikna edecekleri halde şuan ''kaç kere okul değiştirdin, şikayet ettin, açığa geçersen emeklerimiz boşa gider'' gibi cümleler duyacağımdan dolayı üzülüyorum. Umarım en sonunda ikna edebilir ve kendi düzenimi oturtup rahat kafayla ders çalışabilirim.

• doha07 D kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ederim

hocam aileniz sizin mutluluğunuzu ister. ailenizin üzülmesine değil de kendi durumunuza bakın. birkaç ay sonra büyük ihtimalle bunu unutacaklar bile. ama sizin eğitim hayatınız kötü olacak. istemediğiniz durumda olacaksınız. kendi beklentiniz ne ise onu yapın hocam.ailenizin beklentisi ile harekete geçmeyin. onlara anlatın bu durumu. para olarak da aileniz sonuçta kuruma para veriyor. sen eğitimi köküne kadar almalısın. eğer aldığın hizmeti beğenmediysen para vermek saçma.

• 11de açığa geçmek boş muhabbet millet 1 sene mezuna kalıyor eve kapandıgı için mental olarak kafayı yiyor sen daha küçüksün yaşça ve hocam 2 sene mantıklı gelmiyor hiçbir şekilde,okul kötüyse ama sen de kötüysen bu senin hatan maalesef youtube derya deniz okul dışındaki vaktini oraya verebilirsin hedefinde o kadar kesinsen,okulun üstünde bir seviyede olup açık istesen okey derdim ama yukarda kendin de demişsin notlarım kötü diye geçersen - yersin hocam iyice düşün taşın bu konuda

• blondbeast kullanıcısına yanıt

artık diploma kimsenin umrunda olmadığı saçma birşeye dönüştü . hepinize tavsiyem rehberlikçi yavşolara kulakları kapatın. onların tek derdi şu kadar öğrenciyi 4 yıllığa yolladık şovu yapmak sizi düşünen yok.

puanını aldın seçeceğin bölümlere normal bi insanın alabileceği (75-80) kpss ile alım var mı ? varsa düşünme yaz

puanını aldın devlete ataman yok ama okul bitince ben kendi dükkanımı-işimi açar patron olurum diyebiliyor musun ? cevap evetse yaz .

diğer türlü yazmayın . türkiyede ya devlet ya kendi işin gerisi yalan. patron dediğin şeref yoksunu %90 ilkokul yada lise mezunu olacak.

maaşını sürekli geç yatıracak, gir çık yapacak sana ki ikramiyen de olmayacak tazminatında . emeklilik yaşı 65 . kim tutacak özelde seni 65 e kadar ? 40 yaşdan selamlar.

• Kesinlikle hocam burada verdiğimiz parayla rezil olmaktan başka bir şey olmuyor ve çok koyuyor. Açıkta rahat etmekten değil gerçekten geleceğimi kötü etkiliyor burası. Aileme açıklayıp kesinlike konuşacağım. Gerçekten iyi ki konu açmışım içim az da olsa rahatladı diyebilirim.

• Jwthh kullanıcısına yanıt

Ben kötü değilim bu arada hocam. Burada devreye girerim çünkü eğitim hayatım boyunca notlarım yüksek geldi neredeyse. Bu okulda da aynı derecede yüksek geldi ve birinci dönemi 85 ortalama ile bitirdim. O yüzden kendimden değil ortamın ve okuldaki eğitimin kötü olduğun söylüyorum. Yukarda da notlarım düşük dediğimi hatırlamıyorum ama dediysem de değil hocam. Okulun üst seviyesinde miyim o kadar bilemem fakat burda okuduğumdan dolayı çalışmayıp daha kötü etkilendiğimi bir kere daha söylüyorum.

Hocam sanal ortamdayız amacım moral bozmak değil ama koleje gidiyorsan 85 ortalama yüksek değil düşük(üniversite için 2 sene öncesinden açıga geçicek kadar hedefin yüksekse tabiiki) senin hayatın kendin için en doğrusunu sen bilirsin fakat mantıklı gelmiyor bana 2 sene öncesinden açığa geçip de eve kapanmak.yine çalışabilirsin okul günde sana 8 ders veriyor haftanın 5 günü olmak üzere.Evdeki vaktinde kendin çalışabilirsin şuanda da.Durumunu avantaja çevirmen için söylüyorum yanlış anlaşılmasın ben de kötü denilebilecek bir okulda okuyorum ve bunu avantaja çevirdim kendimce

• Jwthh kullanıcısına yanıt

Hocam her kolejin aynı şekilde sınavları kolay yapmadığını söylemek isterim. Genel olarak 9u devlette okumuş olmama rağmen yine yüksek denilcek notlarım vardı. Bunları övünmek için söylemiyorum. Az çok sınavlardan önce çalışıp alabiliyordum. Doğru hocam moral bozmak istemediğinizi anlayabiliyorum. Göze aldım ve kendi disiplinimde çalışabileceğimi düşünüyorum. Her şey ders de değil hocam. Ortam olarak da beğenmediğim ve dersleri bölen ucubeler de olduğundan söylüyorum. 8 saatimi orda geçirmek çok koyuyor ve hayatımı mahvediyor. Stres krizlerinden bıktım artık. Şu gencecik yaşımda böyle stres ve kaygı yapmak gerçekten hakkım değil kimsenin de değil. Durum bu şekilde. Her şey eğitim değil gerçekten tabii ki gelecek önemli fakat beni teşvik eden çalışma hevesimin olacağı bir hayat olsa daha da iyi olurdu. Mutlu olmak istiyorum hocam. Çok çalışayım ama mutlu çalışayım yani.

Hocam umarım aileni ikna edersin ozaman seni anlıyorum sadece kararında kesin misin o yüzden yazdım ama evet güzel sebeplerin var ve senin için hayırlısı açık gibi gözüküyor umarım istediğin gibi olur

• Teşekkürler hocam, umarım ikna edebilirim. Aynen hocam kesin karar verdiğimi düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.