Şimdi Ara

Açık liseye geçmek için ailemi nasıl ikna edeceğim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk öncelikle merhabalar. 10. sınıfım ve ara tatilden sonra eski okulum gerçekten daha kötüye gittiğinden koleje geçtim. Ailem 11. sınıf için de erken kayıt yaptırdı. Yani parayı şimdiden verdiler. Her ne kadar saçma bulsam da yapabileceğim bir şey yok. Okulum çok geç bitiyor ve bu okuldan da memnun değilim. 2-3 arkadaşım var fakat diğer öğrenciler dersleri çok bölüyor ve 8-9 saatim bildiğiniz çöpe gidiyor. Ben de bu yüzden 11. sınıfta açığa geçmek istiyorum fakat aileme bunu söyleyemiyorum ve anlatamıyorum. Bir kere laf arasında geçmişti ve emeklerimiz çöpe gider demişlerdi. Bense okuldan kesinlikle daha verimli olacağını düşünüyorum. Sizin öneriniz nedir, ailemle konuşamıyorum fakat eğer ki cesaret toplayıp konuşursam ne demeliyim? Gerçekten şu yaşımda yaptığım stresin ve kaygının haddi hesabı yok. Umarım ailem kabul eder ve seneye kadar dayanıp açığa geçerim. Bu arada eğer ki açığa geçersem dershane gibi destek almayacağım, zaten geçme amacım da kendi kendime çalışmak.

• 11. sınıfta açığa geçmem.
    Yatırım tavsiyesidir.

Hele iyi bir kolej ise...
  • doha07 D kullanıcısına yanıt
    Biraz daha dayan 12.sınıfta çoğu özelde yoklama almıyorlar hep kütüphaneye gidersin orada çalışırsın
  • Ayrıca bazı arkadaşlarda açıköğretim obp'yi düşürmüştü bence bir kere daha düşün özellerin yazılıları kolay oluyor obp kasarsın
  • acik lise sınavları online obp dusurmek icin ekstra cabalamalari lazim
  • lise diplomasi hicbir ise yaramayan bir sey(ust duzey liseler haric).

acik liseden bitirip iyi bir universiteyi kazansan lise diploman kimsenin umurunda olmayacak

cogu insan acik liseye geçince insanların hayatlarının falan kararacagini düşünüyor böyle olmayacağını ikna ederek ise baslayabilirsiniz.
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

İyi bir kolej değil hocam o yüzden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • blondbeast kullanıcısına yanıt

Evet hocam yine mantıklı bir konuşma yapmam lazım ve dediğiniz çok doğru.

• Emin ol açıköğretim sınavlarıyla kolaylık olarak karşılaştırılmaz diye düşünüyorum. Arkadaşımdan biliyorum açıköğretim sınavları bayağı bir basitti.

Evt basitte bu sene benim obpyi düşürdü 12de geç açığa kafayı yersin umarım aileni ikna edemezsin
  • Neden kafayı yiyip ailemi ikna edemiyorum? Zaten okuduğum okulda stres yapıyorum ve sınavlarım düşük geliyor. Bir an önce açığa geçip kendim çalışıp kazanmak istiyorum. Daha mantıklı geliyor.

Bir anlık gazla alınan bir karar bu. Gerçekte öyle olmuyor tecrübe konuşuyor. Okulundan memnun değilsen farklı okula nakil al.
  • Şuan farklı okula nakil vs. alamam ve gaza gelerek alınan bir kara değil. Kaç aydır bunu düşünüyorum eksileri ve artılarıyla. Senin tecrüben farklıdır onun farklıdır. Herkes düzenli çalışamaz. Okulda dersi dinleyemedikten sonra eve gelip çalışsam ne olacak. Açığa geçip dersi anlayarak dinleyip çalışmak daha mantıklı değil midir sence?

Açıktan çalışmak mantıklı zaten bende 12de açığa geçtim ama 1 seneden fazla açıkta kalmak çok zorlayıcı. Okula giderekte benzer sıralamalar yapılabilir.
  • İşte hocam ben de o yüzden artık okula gitmek istemiyorum çünkü ne ortamı ne de eğitimi iyi değil. Ve şuan ortada kaldım ne istediğimi biliyorum fakat yapamayacak olma düşüncesi beni çok kötü yapıyor. Her gün stres ve kaygıyla okula gitmek istemiyorum artık.

Siz kararınızı vermişsiniz hocam inandığınız yolda tokat yerseniz anlarsınız belki demek istediğimi.

bunu vurgulaman gerekiyor. sana kaliteli gelmeyen kurum senin eğitim kariyerinin içine eder. aileni bu şekilde ikna etmen gerekiyor. bir de açığa geçtiğinde kendi öz disiplinini sağlaman lazım. o süreç aşılır ama ailene bu güveni vermen lazım.

hocam sizi kesinlikle anlıyorum. geçen sene 11 sınıfta aynı durumları yaşıyordum. o kadar sinirlendiğim anlar oldu ki. iyi bir lisedeydim ama öğretmenlerinin çoğu iyi değildi. ve şunu fark ettim. disiplin kısmı haricinde 9. sınıfta açığa geçseymişim diyorum. o kadar gereksiz çile ki. emin olun youtubedan güzel sistem kurup derslerinizde başarılı olabilirsiniz. hem de o kadar fazla vaktiniz kalır ki bunu siz düzenliyorsunuz. isterseniz hem spora gidersiniz hem de ders çalışırsınız. açığa geçmek belki bu yüzden zor ama aslında özgürlük gibi.

• niye bu kadar karşısınız
  • 11. sınıfta açığa geçme.
    Ailen izin vermiyorsa kendi kafandan açık planları kurma, sonuçları çok daha kötü oluyor.
    Okul işkence haline geliyor. Tecrübeyle sabit
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.