Şimdi Ara

Aile Özel Üniversite İçin Nasıl İkna Edilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezun olarak tekrar hazırlanıyorum.Okumak gözümde yok. %50 eczacılık için babamı ikna etmem gerek.Daha önce konusunu bile açınca gülüp dalga geçiyodu.Orta halli bir ailenin çocuğuyum.Konuya nasıl gireceğimi bilmiyorum.Önce rehber hocamla konuşup sonra babamı onla mı görüştürsem diye düşünüyorum.Üniversitede çalışarak ek gelir sağlarım..Geri ödemeli bursta alcam..Mezun olduktan kaç sene sonra kapatabilirim bu açığı...%50 eczacılık için yıllık yaklaşık olarak 12 bin lira kadar gerek.Umutlarımı yeşertecek yorumlar istiyorum.Akıl sahibi deneyimli birileri pm atarsa daha fazla soru sorabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khal Woof -- 9 Ocak 2014; 18:56:42 >

• Orta halliyse hiç bulaşma özel okula derim(Kendi abim yüzde 50 gitti çok sıkıntı oldu)
  • Babanın durumu eğer yeterli değilse bunun için zorlama bence daha sonra baban sıkıştığında kendini kötü hissedersin. Özel üniversitede okumak iyi para istiyor. Yıllık 12binden 5 sene 12x5= 60bin eder. Ayrıca bir üniversite öğrencisi olarak geçen sene kykdaydım bu sene eve çıktım ki büyük ihtimalle sende çıkarsın eve çünkü kykda 4 sene geçirmek zor iş, aylık masrafım şuan 900tlyi buluyor. 200 lira kira veriyorum faturalar yol parası mutfak alışverişi filan derken bakıyorsun gitmiş para. Yani baban 60bin kredi çekse 60 ayda ödeyim dese faiziyle birlikte ortalama 1.250 filan ödemesi olur aylık. Sanada min 750 yollasa 2000tl eder. Babanın her ay 2000tl kenara atıcak kadar geliri var mı?

Edit: ayrıca okumakta pek gözüm yok yazmışın, tam bilmiyorum ama sanırım not ortalamasını tutturamazsan %50 bursunu filan kesiyorlar okuldan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Captain -- 9 Ocak 2014; 19:15:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khal Woof

Mezun olarak tekrar hazırlanıyorum.Okumak gözümde yok. %50 eczacılık için babamı ikna etmem gerek.Daha önce konusunu bile açınca gülüp dalga geçiyodu.Orta halli bir ailenin çocuğuyum.Konuya nasıl gireceğimi bilmiyorum.Önce rehber hocamla konuşup sonra babamı onla mı görüştürsem diye düşünüyorum.Üniversitede çalışarak ek gelir sağlarım..Geri ödemeli bursta alcam..Mezun olduktan kaç sene sonra kapatabilirim bu açığı...%50 eczacılık için yıllık yaklaşık olarak 12 bin lira kadar gerek.Umutlarımı yeşertecek yorumlar istiyorum.Akıl sahibi deneyimli birileri pm atarsa daha fazla soru sorabilirim.

hayal bunlar genç, özele gidip eşek gibi çalışcağına devlete git en azından üni hayatını yaşamış olursun kendini kandırma derim

• Mr.Captain kullanıcısına yanıt
    Ablam bu sene üniversiteyi bitirdi işe başlayacak.Evin geliri şu an yaklaşık 3.000 lira.Ablam işe başlayınca biraz rahatlarız.Ablam olmasa altından kalkmamız imkansız..Dediğin gibi ilk sene yurtta kalıp ikinci sene eve çıkmayı düşünüyorum..Part time işlerde çalışsam bile kurtarmaz mı acaba?Bu arada nerede okuyorsunuz?İstanbul ise özelden bir kaç soru sormam gerek
  • hocam ödeme zamanı gelince parayı bi burukluk oluyor.orta halli diyorsun bide.ben bulaşma derim ama babanı ikna eder ve paranın hakkını verebilecek bi okula gideceksen bi daha düşün derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kulaksiztavsan

quote:

Mezun olarak tekrar hazırlanıyorum.Okumak gözümde yok. %50 eczacılık için babamı ikna etmem gerek.Daha önce konusunu bile açınca gülüp dalga geçiyodu.Orta halli bir ailenin çocuğuyum.Konuya nasıl gireceğimi bilmiyorum.Önce rehber hocamla konuşup sonra babamı onla mı görüştürsem diye düşünüyorum.Üniversitede çalışarak ek gelir sağlarım..Geri ödemeli bursta alcam..Mezun olduktan kaç sene sonra kapatabilirim bu açığı...%50 eczacılık için yıllık yaklaşık olarak 12 bin lira kadar gerek.Umutlarımı yeşertecek yorumlar istiyorum.Akıl sahibi deneyimli birileri pm atarsa daha fazla soru sorabilirim.

hayal bunlar genç, özele gidip eşek gibi çalışcağına devlete git en azından üni hayatını yaşamış olursun kendini kandırma derim

Senin için hayal olabilir dost.Devlet'e gitmeyi bende isterim ama sağlam bir bölüm için yeterli puanı alacağımı sanmıyorum.Bu yüzden %50 düşünüyorum.Zevkten gidecek kadar zengin olmadığımı yazmıştım oraya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ozel okulun kitap ve yemek fiyatlari devlete gore farkli olur. Bunu da goz onunde bulundurmani tavsiye ederim ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ablam bu sene üniversiteyi bitirdi işe başlayacak.Evin geliri şu an yaklaşık 3.000 lira.Ablam işe başlayınca biraz rahatlarız.Ablam olmasa altından kalkmamız imkansız..Dediğin gibi ilk sene yurtta kalıp ikinci sene eve çıkmayı düşünüyorum..Part time işlerde çalışsam bile kurtarmaz mı acaba?Bu arada nerede okuyorsunuz?İstanbul ise özelden bir kaç soru sormam gerek

Ablan hemen iş bulabilecek mi ve işi bulduktan sonra onunda kendi istekleri olucaktır elbette sonuçta en az 5 yıl okuyacaksın sen ablan evlenirse filan hem evden onun geliri kesilir hem de düğündü filan masraflı işler bunlar. Yani sen bu işi şöyle 5 yıla yayarak bir düşün derim ben sana. Bir de kendine ne kadar güveniyorsun çünkü zayıfının olmaması gerekiyor bursun kesilirse miktar olucak 25.000 lira. Part-time çalışmakta gerçekten zor iş dersten çıkıyorsun millet kampüste takılıyor sen hemen işe gidiyorsun geceye doğru eve geliyorsun yorgunluktan bitmişin ertesi sabah tekrar derse filan pek katlanılacak iş değil. Ama eğer yazılımla uğraşıyorsan o yönüne filan ağırlık ver opencart-grafikerlik-php filan öğren evinden 1-2 saat uğraşarak harçlığını çıkarabilirsin. Bana kalırsa bu sene biraz kas gir bi devlet üniversitesine üniversiteye para vermiceğiniz için hem sen babandan daha rahat para istersin hem baban daha rahat eder sende gününü gün edersin çünkü gerçekten üniversite hayatı güzel

Edit: Antalyada okuyorum ama istersen soru sorabilirsin yine de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Captain -- 9 Ocak 2014; 19:33:23 >

• Geri ödemeli burs ve %50 burslu özel üniversite. Ailendeki aylık gelir en az 4000-5000 civarında değilse hiç girişme. Yıllık 12 bin üzerinden hesap yapıyorsun fakat olası bir aksilikte sınıf tekrarı yaptığında ya da zayıf getirdiğinde ödeyeceğin miktarın yeniden düzenleneceğinin farkında olmanı, en kötü üzerinden hesap yapmanı öneririm. Sonuçta herşey planlandığı gibi sorunsuz şekilde gitmeyebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnussen -- 9 Ocak 2014; 19:36:40 >
  • 12bin tl okul okumak için hiç birşey babanı ikna etmeye bak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kulaksiztavsan

quote:

Senin için hayal olabilir dost.Devlet'e gitmeyi bende isterim ama sağlam bir bölüm için yeterli puanı alacağımı sanmıyorum.Bu yüzden %50 düşünüyorum.Zevkten gidecek kadar zengin olmadığımı yazmıştım oraya.

Arkadaşta sana zaten o yüzde elliyi kaybedeceğini söylüyor.

Ben sana daha gerçekçi olayım seneye bu zamanlar yüzde 50 bursun kesilir.

Devletten aldığın 300 lira kredi de günü kurtarır.

Hatta kredi her zaman özel okula verilmiyor.

• Khal Woof kullanıcısına yanıt
    Şehir dışında okumak çok masraflı (özellikle büyük şehirlerde ve özel üniversitelerdeyse),part time ve kredi bile seni kurtarmaz anca kyk yurt,burs vs çıkması lazım o da şans ve torpile kalmış.Ailenin yanında okuyacaksan bir nebze ikna edebilme şansın artar diye düşünüyorum masraflar doğal olarak azaldığı için.Umut yeşertecek yorum istemişsin o zaman şunu da yazayım çoğu üniversite artık bursları 7 sene taahhütle veriyor yani zayıfın var burs kesildi gibi bir durum çoğu yerde söz konusu değil ünini onu araştırarak seçersin %50in kesilmez
  • abim şuan hiç bir şekilde burs almadan maltepe üni.de hukuk okuyor. inan ailemden çok abim sıkılıyor ' ulan sınıfı geçemezsem adamlar 1 senelik daha yük binecek ' diye. bu yüzden aileni sen ikna etme. fikrini söyle onaylarlarsa git onaylamazlarsa gitme acayip bi zan altında kalırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whenifeelit -- 9 Ocak 2014; 20:49:27 >
  • Güzel bir bölüm için özel üniversiteye gidilir.Ancak hem çalışır hem okurum dersen o zor işte.Memlekette iş bolluğu yok.İş bulsan bile alacağın para neye yetecek?Bir de iş hayatına girince dersler bozulabilir.
  • Hem çalışır hem de okurum diyorsan eğer 1 yıl sonra, kazandığın %50 bursu da kaybetme ihtimalin var. İkisi bir arada çok zor yürür, kendini boşuna strese sokarsın.
  • Hocam arkadaşım ailesi eczacılıkda net 4.000 dolar kar diyordu ev masrafları çıkınca birde o aile durumu tl fazla maaş alıyor adam yatırım iyi yere yapın eğitime yapın.değilse ve kardeşde varsa bence aileyi zorlamayın derim ama köyde arsa varsa vs. satın gidin halam evini satıp kuzenimi kanadaya yollamıştı 6 ay dil için şu an 10.000
  • Ailen orta gelirliyse bu fikrinden vazgeçmeni tavsiye ederim, hem onları ciddi bir yük altına sokacaksın hem de okuldayken kendi psikolojini bozacaksın, aman yaz okuluna kalmıyayım, aman aileme ek masraf çıkarmıyayım diye. Bu arada eczacılığın geleceğini de iyi düşünmeni tavsiye ederim, şu an için eczacılık fena değil ancak bundan bir 10 sene sonra ne olur bilmiyorum, bir ara ilaçların büyük marketlerde satışa başlaması tarzında bir haber vardı geleceğe dönük.
  • 12.000 tl gayet iyi bir fiyat, ama orta halli bir aileyseniz sıkıntı yaratabilir şöyleki kalırsanız gibi gibi. Bende özel okulda okuyorum, bursum yok. Durumumuz iyi ama eğer kalırsam filan bizide zorlar herhalde o yüzden elimden geldiğince çalışmaya bakıyorum.

Kısacası eğer gitmek istiyorsan ders çalışmayı prensip haline getireceksin, öyle kaytarıyım ediyim olmaz.

Yaz okuluna kalırsan bizim okul için kredi başına 100 tl, yukarıda ki yorum yapan arkadaş Ekonomi üniversitesinde 100$ veriyor kredi başına.

Kısacası herşey masraf kitaplar bile yüzlerce lira tutuyor.

Ekleme: ben kalıp yaz okulunda ki kredi fiyatlarını verdim size ama, bursunuz kesiliyor başta. Kalırsanız büyük ihtimal okulu bırakırsınız, bunlar büyük risk almalar. İyi düşünün.

Birde ayrıca arkadaş ortamı farkediyor, belli bir yerden sonra bende bunlar niye yok diye düşünmeye başlayabilirsin. Kimse kendini kandırmasın, insan bir yerden sonra diyor ki arkadaş bende niye böyle arabalar yok. Psikolojisi çok bozulan insan var, gözünü korkutmak gibi olmasın.

Ama hayallerin varsa peşinden koşmaya değer, denemelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pink Floyd -- 9 Ocak 2014; 23:54:12 >

• arkadaşım özel üniversiteye gitmek birşey değil tamam da orda arkadaşların farklı olacak küçük duruma düşeceksin ömründe binmediğin arabalarla gelecekler sen otobüsle gideceksin psikolojin bozulabilir ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.