Askerlik başvurusu yaptım mesleki bilgileriniz kısmında fiilen yaptıgınız meslek diyordu makine mühendisliğini işaretledim 2aylık staj tecrübemden başka iş tecrübem yok. Yoksa yokturumu işaretlesem, yeni mezun oldum çalışmıyorum stajdan başka iş tecrübem yok. Eski videolarda Mezuniyet ile ilişkili meslegi secenegide vardı işaretliyorlardı bende mi yok bu sene mi kalktı bilen aydınlatabilir mi çok acil ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2pac. -- 29 Temmuz 2022; 21:55:52 > |
Mezuniyet ile İlişkili Mesleğiniz
Mezuniyetiniz ile ilişkili mesleğiniz, askerlik başvurusu yaptığınız meslektir. Bu meslek, eğitim ve deneyiminizle edindiğiniz bilgi ve becerilere dayanır.
Mezuniyetiniz ile ilişkili mesleğiniz, mezuniyetiniz ile ilişkili mesleğiniz ne demek sorusunun cevabıdır. Bu meslek, üniversite veya yüksekokulda aldığınız eğitimle ilgilidir.
Örneğin:
- Mühendislik mezunu olarak inşaat mühendisliği veya makine mühendisliği gibi bir meslekte çalışabilirsiniz.
- Hukuk mezunu olarak avukatlık veya hakimlik gibi bir meslekte çalışabilirsiniz.
Mezuniyetiniz ile ilişkili mesleğinizin belirlenmesinde şunlar dikkate alınır:
- Eğitim aldığınız bölüm
- Aldığınız dersler
- Edindiğiniz beceriler
- İş deneyiminiz
Mezuniyetiniz ile ilişkili mesleğinizi belirledikten sonra, askerlik başvurusu yapabilir ve bu meslekte hizmet edebilirsiniz.