Şimdi Ara

Açık liseye geçmeli miyim? Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok uzun bir metin, okursanız çok mutlu olurum...

Kendimden bahsedeyim. Ben 1996 doğumluyum. Okula bir sene geç başlamıştım küçükken. Lise hayatıma Amerikan okulunda başladım. İlk sene Hazırlık okudum fakat 2. sene yani Lise 1'de sınıfta kaldım. Okul değiştirdim Lise 1'i bitirdim. Şu an Lise 2 okuyorum ve sınıfımdaki insanlar benden 3 yaş küçük. Zaten Lise 1'i tekrar okurken başlarda alışamamıştım ama sonra kaynaştım çocuklarla, şu an çok olmasa da zorlanıyorum ama anlaşmaya çalışıyorum. Benim arkadaşlarım şu an Lise 4'te sınava hazırlanıyorlar. Ben ise Lise 2'de benden 3 yaş küçüklerle okuyorum ve daha 2 senemin olması beni daraltıyor. Kişilik olarak daha çok sanata yatkınım. Resim çiziyorum, becerikliyim. DJ'lik ve prodüktörlük ile uğraşıyorum. Kısa film çekmek gibi şeyler ile uğraşıyorum.7 sene bateri çalmıştım, şu an çalmıyorum. Müzik, resim ve tiyatro gibi medya ile uğraşmayı çok seviyorum. Derslerim iyi de değil kötü de değil. Eğer çalışırsam güzel notlar alıyorum fakat "DERSLERE" çalışmaktan NEFRET EDİYORUM. Ben hoşuma giden, ilgimi çeken şeylere çalışmayı seven bir insanım. Her gün sabahın 7'sinde kalkıp akşam saat 4'e kadar okula gitmekten NEFRET EDİYORUM. Gün geçtikçe içimden bir şey eksiliyor sanki. Her gün okuldan kaçmak istiyorum ve zaten çoğu zaman hep bir bahane ile okuldan çıkıyorum. Şu ana kadar 4 lise değiştirdim ve ailem artık bana çok kızıyor. Anneme açığa geçmek istediğimi söylediğimde bunu duymamış olayım gibisinden bir söz söyledi. Abime dediğimde ise "eğer açığa geçersen benimle konuşma" dedi. Hayır yani anlamıyorum ne var bu açıkta? Sadece okula gitmiyorsun, derslerine kendin çalışıyorsun. Benim isteğim açığa geçip bir kafede ya da başka bir yerde çalışmak. Ben para kazanmak istiyorum ve ayrıyetten okula gitmeden liseyi bitirmek. Babam bana okumak istemiyorsan söyle, anlarım dedi güzelce. Fakat cesaretimi toplayıp söyleyemiyorum artık okula gitmek istemediğimi. Sanki beni evlatlıktan reddeceklermiş gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

• Bende bu sene açığa geçtim sana tavsiye ederim kardeşim. Açık lise sanki okumak istemeyenlerin seçtiği bir şey gibi biliniyor ama öyle değil ben üniversite sınavına daha iyi hazırlanmak için geçtim bende aileme ilk söylediğimde hoş karşılamadılar ama yararlı birşey olduğuna inandırdım onları ve şuan derslerime hiç olmadığı kadar iyi çalışıyorum onlar da çok memnun benim geçmemden. Dediğim gibi sende aileni açık öğretimin yararlı olduğuna inandır okulda vakit kaybetmezsin sınavlara da daha iyi çalışırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jurassix J kullanıcısına yanıt
    okumadım bende son sene aol e geçtim + sı da var - si side 2 si bir birini dengeliyor yani geçersen ayrı geçmezsen ayrı. Geçersen kesinlikle özel etüt merkezi gibi elit yerlerde olman lazım sınıfın 5 kişi falan olmalı hocalar senle çok ilgilenmeli ve çok çalışmalısın yinede 12 . sınıf konularının çoğu oturmayacak ne yapsanda okulda olursan normal dershane ye gider çalışırsın 12 daha iyi oturur düzgün çalışırsan
  • Açık lise avantajları var ama bir dersi bilen birinden dinlemenin avantajı çok başka. Açık liseyi bıraksanız dahi en azından hafta sonları etüt merkezi ya da dershaneye gitmenizi tavsiye ederim.
  • Bi de sorun şu ki açık liseye geçip ilk 10.000 yapan kaç kişi var? Eğer oldukça bol olsaydı ben de geçerdim ama bir elin parmağını geçmiyor. Istatistikler yalan söylemez.

• Üsküdarda mı başladın yoksa
  • O 10.000 yapanlar genelde en bastan çalışıp iyi lisede olan adamlar. Zaten iyi bi lisedeysen açığa gecmenin bi anlamı yok

• Arkadaşta Tarsus Amerikandaymış
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.