Şimdi Ara

açık öğretim ve örgün öğretim diploması aynımı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
2
Favori
157.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu örgünde okuyan arkadaşlar veya okumaya adaylar durumun kendini geliştirmekle alakalı olduğunu hala anlayamamışlar
    ben aöf mezunuyum örgünde de bir sürü arkadaşım var bilkentlisi gazilisi bu sene kpss de hepsinden yüksek ben aldım gerek alanda gerek B kadro da.Burda laf yarıştıracağınıza gidip kendinizi geliştirin..
  • Bazı arkadaşlar uçuşa geçmişler, üniversite önemli değilmiş, kendini geliştirmek önemliymiş vs.. Yahu ozaman bütün dünya iyi üniversitelere girmeye çalışırken siz zeki arkadaşlar AÖF'ye girip onlardan daha akıllıca hareket ettiniz. Türkiyede millet ODTÜ'ye, Hacettepeye, Boğaziçine yıllarca kasarken, adam ta orta 2'den başlayıp hersene dersaneye giderken, günde 7-8 saat ders çalışırken, arkadaşlar ÖSS'de barajı zar zor geçip kendini AÖF'ye attılar, ODTÜ'den daha iyi eğitim aldılar. Zaten AÖF'ye genelde ilk tercihten giriliyor 1. AÖF,2.ODTÜ,3. Boğaziçi şeklinde yapmışlardır bu arkadaşlar tercihlerini..

Yukarıdaki arkadaş yazmış kendinizi geliştirin diploma önemli değil diye. İyide zaten üniversite kendini geliştirmek için gidilen bir kurumdur. Ne yapacak ozaman arkadaşlar üniversiteye gitmesinler, hatta Harvard'ı kazansa dahil gitmesin, gidip kurslara gitsin bilgisayar kursu, kpss kursu, dil kursu, biçki dikiş kursu :) Kendini nasıl geliştireceksin?

quote:

Açık Ögretime girmesi çok kolay çıkması zordur Yalaakalık yapacak hoca da yok ve devlet katında açık ve örgünle aynıdır

Arkadaşım sen hayatında örgün öğretim üniversite okudun mu? Hiç üniversiteye, sınıflarına falan girdinmi bırak okumayı? Hocaya yalakalık, hocayla iyi geçinme taş çatlasa 60 olan notunu 65 yapmana yarar, oda çok iyiyse hocayla aran. Sizi görende hocaya 2 şaka yapıp, aslan kaplan hocam deyince boş kağıda 100 veriyor sanır. Uçmayın gözünüzü seveyim. Hiçbir adam gibi üniversitede çok aykırı tipler hariç butip birşey göremezsiniz. Zaten geçme notları gün gün yükseliyor örgünde, AÖF gibi 51 yapan geçemiyor maalesef. Testte değil bu salla tutsun. Birde girmesi kolay çıkması zormuş; bugüne kadar 950.000 mezun vermiş AÖF ammada zormuş çıkması.

Birde bazı arkadaşlar diyorki üniversiteye gitme, çalış daha avantajlı olursun deneyimin artar bu sırada AÖF oku.. Çalışmak ne çalışması arkadaşlar? Kasada durmak mı? Tezgahtarlık yapmak mı? Elinizde üniversite diploması olmadan neyin çalışması? Neyin deneyimi? Bu mantıkla ilkokul mezunu adam en avantajlısı, 12 yaşından sonra çalışmaya başlamış, tecrübesi uçmuş gitmiş

Bende açık lise mezunuyum. Okula gitmedim, AÖF'yede kayıt olacağım, 2. üniversite okumak için. Açık lise mezunu olduğum halde hiçbir gün çıkıp "Açıklise anadolu lisesinden daha iyidir, hocaya yalakalık yok, hem bu sürede tecrübede kazandım süper über" demedim. Açık lisenin ne olduğunu iyi biliyorum. Hoş aynı palavraları ben açık liseye girerkende duydum, mezun olması çok zor, sınavları çok zor diye. Sınav sırasında 20 kişilik sınıfta imece usülü soru çözüyorduk. Öndeki bağırırdı matematik-1'in 5. sorusunun cevabı A diye, arkadan biri bağırırdı 6. sorunun cevabı B diye.. Bazen gelir hocalar yardım ederdi, soruları çözüp cevapları tahtaya yazardı vs.. Komikti yani. Ben her sınavımı kopya çekerek geçtim. Sıranın altında kitap mutlaka açık dururdu. 200 sayfalık kitabı okur okur yazardık soruları. Hocalar bazen farkeder kızar, ama genelde görür ses etmezlerdi.

Burada şov yapmaya gerek yok. Sizin AÖF dediğiniz şey şuan 2 alanda işe yarıyor 1) devlet daireleri, 2) Askerlik. Neticede bu AÖF'ye össde örgün öğretimi kazanamayıp veya gidemeyip yazılıyorsun. Dünyada bir tane adam varmı burası dahil "Ben gittim Gazi iktisadı kazandım ama AÖF iktisadı yazdım daha iyi diye" diyebilecek?

Kimsenin kimseyi küçük gördüğüde yok. Ama olanı biteni daha büyük göstererek birşey elde edemezsiniz. Arkadaşlar biraz daha abartsa AÖF Harvarddan daha iyi bir okul deyip çıkacaklar işin içinden. Örgün öğretim örgün öğretimdir, açık öğretimde açık öğretim. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. Burası herkesin girip birşeyler okuduğu bir forum, yarın ÖSS maratonunda biraz duraksayan, denemelerden 1-2 kötü sonuç alan biri gelse burayı okusa adam diyecekki ben niye ODTÜ'ye girmeye çalışıyorum gir AÖF'ye daha iyi hem tecrübemde olur. Arkadaş bunun boş bir ilizyon olduğunu, birkaç sene sonra üniversite ismini söylerken anlayacak zaten. Milleti yanlış yönlendirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybah -- 21 Ekim 2008; 16:12:40 >

• ybah harbiden var ya bos bos konusuyorsun, milleti yanlis yonlendirmekle ne alakasi var Oss'ye girenler cocuk mu ki yonlendirilsin, herkesin akli o kadar calisiyor, burda hic kimse de kalkip millete akil vermeye veya yonlendirmeye calismiyor...

Kendi adima konusmam gerekirse hicbir zaman orgun daha iyi veya acikogretim daha iyi demedim, sadece her ikisinin de avantajlarini ve dezavantajlarini konustum ama bazi arkadaslar olayi cok saptirdilar artik iyice kucumsemeye ve abarti konusmaya basladilar ki hic alakalari yok, bi de ne demek yaa hic universiteye siniflarina girdin mi de ne demek, girdim simdi nolucak bakalim??

Deneyimden burda bende bahsetmistim o yuzden o kismi ustume alindim orda anlatmaya calistigim deneyim aof okuyanlarin geneli ayni zamanda calisiyorlar, bu yuzden okurken ayni zamanda deneyimleri oluyor, mesela benim gibi, okurken daha ilk yilda calismaya basladim 3 yili gecmis bir deneyimim var biliyorum ki bunun da bana + si cok fazla olucak!!

Herkes herseyi kendine gore yorumluyor, sen saniyor musun ki universite kisiyi tam olarak gercekten yetistiriyor, bu sonu olmayan bisey insan kendini surekli gelistirebilir, Aaa tamam o universite cok daha iyi gelistirir, oteki fazla gelistirmez, eee otekine yetismekte insanin kendi elinde...

Yalniz dikkatini cekerim ki bilmiyorsan ogren aof'de yalakalik yapacagin bir hoca da yok, sinavina hicbir itirazda bulunamiyorsun 49'dan kaldin mi kaldin, oyle bedavalardan gecemiyorsun anlayacagin, inan senin dedigin gibi aslan kaplan hocam diyip gecirende var gormedik degil yani, aof'yi kesinlikle ovmuyorum ama kusura bakma bitiren biri olarak yalan yanlis seyleri soylemene de sessiz kalamazdim, biseyin adı cikmasin, lutfen herkesi ayni kefeye koymayin, burayi gercekten okumak icin tercih edenler var kulaktan dolma bilgilerle nereye kadar!! o zaman git kardesim 2. uni olarak Odtu'yu Bogazicini kazan alla alla!!

umarim aof'ye gittiginde biraz bu sistemle ilgili birseyler ogrenirsin de bu yazdiklarini bir daha sorgularsin ondan sonra konusuruz, aaa bi de unutmadan umarim 49'dan falan kalmazsin

• ybah aof sınavları senin açık lise sınavlarına benzemez.3 yıl boyunca 10'dan fazla sınava girdim birinde bile hocaların ve sınıftakilerin yardımı dokunmadı.Sınavları milli eğitim yapmıyor anadolu üniversitesinin belirlediği yerlerde yapılıyor.Ayrıca sınavlar sayesinde izmirde girmediğim üniversite kampüsü ve fakülte kalmadı.Açık lisedeki kopya alışkanlığını aof sınavlarında uygulamaya çalışırsan ilk dakikalarda sınavdan kovulursun bende söylemesi.Aofü sevmiyorsan burada bağırıp çağıracağına kayıt olma daha iyi kendini bir dertten kurtarmış olursun.
  • Arkadaşlar hala olayı yanlış anlayıp savunmaya geçmeye çalışıyorsunuz. Yaptığınız hata birşeyi överken diğer şeyi yermek. AÖF sistemine inanırsın, AÖF'nin sana faydalı olduğunada inanırsın, bunlara lafım yok. Ama yukarıdaki iddiaları ortaya atan ben değilim. Yok efendim örgünde hocalara 2 yağ çeker sınıfı geçermişsiniz, yok efendim örgün okumak vakit kaybı deneyim daha önemli. Biraz sağduyu, biraz mantık..

quote:

Deneyimden burda bende bahsetmistim o yuzden o kismi ustume alindim orda anlatmaya calistigim deneyim aof okuyanlarin geneli ayni zamanda calisiyorlar, bu yuzden okurken ayni zamanda deneyimleri oluyor, mesela benim gibi, okurken daha ilk yilda calismaya basladim 3 yili gecmis bir deneyimim var biliyorum ki bunun da bana + si cok fazla olucak!!

Bende sana diyorumki deneyim ne kardeşim? Makina mühendisliği okumak isteyen biri gidip tornacıda mı çalışsın deneyim kazanmak için? Veya şumu daha mantıklı geliyor, ODTÜ İktisatı okuyup 4 sene okuyacağına AÖF iktisata gir 4 sene çalış daha mı matah olacak? Dahamı fazla prim kazanacaksın? Seni AÖF öğrencisi iken hangi ciddi kuruma çalışmaya alırlar? Ne bilgi kazanırsın nasıl kendini geliştirirsin? Hadi gidin bir bankaya işe başvurun ben AÖF'de iktisat öğrencisiyim, örgüne gitmedin deneyim kaznacağım bankanızda deyin bakın size ne diyorlar? Siz deneyimi oyunlarda experience tarzı birşey sanıyorsunuz. Girdim 4 yıl çalıştım level atladım deneyimli oldum gibi gözüküyorsunuz. Bir bankada 1 sene çalışmakla, dükkanda 1 sene çalışmak arasında dağlar kadar fark var. Salt deneyim bu işte önemli olsaydı, ilkokul mezunu adamı müdür yaparlardı. Yarın iktisadı bitirdin, gittin bir şirkette ön muhasebe olarak 4 senede çalıştım diyelim hadi, 4 sene sonra ciddi bir kurumun seni işe alacağını cidden düşünüyormusun? Sen 4 senelik bir deneyimle, İstanbul,ankara veya izmirdeki üniversitelerdeki mezunlarla kapışabileceğini, onlardan daha bilgili olabileceğini mi düşünüyorsun?

quote:

Herkes herseyi kendine gore yorumluyor, sen saniyor musun ki universite kisiyi tam olarak gercekten yetistiriyor, bu sonu olmayan bisey insan kendini surekli gelistirebilir, Aaa tamam o universite cok daha iyi gelistirir, oteki fazla gelistirmez, eee otekine yetismekte insanin kendi elinde...

Ben senin etrafındaki üniversiteleri veya üniversite mezunlarını bilemiyorum. Benim bildiğim adam doğru düzgün bir üniversiteye giriyorsa zaten kendi istesede, istemesede gelişiyor, hocalar bunu geliştiriyor. Aldığın ödevler, sunumlar, vizeler, sınavlar veya çalışma şartları belli. Ben odtü bitiren bir adamın ingilizcesinden şüphe etmem. Az çok bilirim ne düzeyde yabancı dili olduğunu. yine odtü bitiren, össde ilk 5000'e girmiş adamın kapasitesini, çalışma azminide bilirim. Veya odtü bitiren adamın disiplinini de.

Şu önermeyi yapsanız gerçekçi olabilirsiniz; türkiyede bazı okullar var, bunları bitirmek zaman kaybı. Varsayıyorum Kars üniversitesi işletmeyi bitireceğime, Ankarada oturur AÖF'ye girerim, bir yandanda yabancı dilimi geliştiririm derseniz mantıklı. Ama diyorum yukarıda bazı arkadaşlar utanmasa harvarddan daha iyi bu okul diyecekler.

Yahu birde bir arz talep dengesi var. Sen AÖF'ye 145 puanla giriyorsun şuan. ÖSS gibi ciddi bir sınavda, aylar yıllarca hazırlanman gereken bir sınavda 20 soru yap, üniversitedesin. Ama örneğin ankarada Gazi-Ankara-Hacettepenin iktisatlarına bile girmek için 120 netten aşağı çıkarmaman gerekiyor. O neti çıkaran örgüne giriyor, çıkaramayan aöf ye giriyor 2+2=4 neyi tartışıyorsunuzki?

Birde gelişim dediğin şey çok soyut birşey. Arkadaşlar tutturmuş kendini geliştireceksin. Şimdi ben matematik konusunda kendimi çok geliştirdim, uçuyorum desem bana inanacakmısınız? Ama bir adam eline diploma aldığı zaman, onun kendini belli ölçüde geliştirdiğinin kanıtı zaten.

quote:

Yalniz dikkatini cekerim ki bilmiyorsan ogren aof'de yalakalik yapacagin bir hoca da yok, sinavina hicbir itirazda bulunamiyorsun 49'dan kaldin mi kaldin, oyle bedavalardan gecemiyorsun anlayacagin, inan senin dedigin gibi aslan kaplan hocam diyip gecirende var gormedik degil yani, aof'yi kesinlikle ovmuyorum ama kusura bakma bitiren biri olarak yalan yanlis seyleri soylemene de sessiz kalamazdim, biseyin adı cikmasin, lutfen herkesi ayni kefeye koymayin, burayi gercekten okumak icin tercih edenler var kulaktan dolma bilgilerle nereye kadar!! o zaman git kardesim 2. uni olarak Odtu'yu Bogazicini kazan alla alla!!

Sana tek soru, seni gel mesela hacettepe iktisadın ekonometri sınavına sokalım. Geçme notu 65 olan bir sınav. Genelde 3 veya 4 soru çıkarırlar, 4 sorudan 3'ünü bilmek zorundasındır. Ve sorularda en ufak bir ipucu yoktur. Test değildir ben sallayayım tutsun diyesin. Yanınada AÖF ekonometri testini koyalım sence hangisi zordur?

Abartıyorsunuz. Açık öğretim dediğiniz sistemin oluşturulma amacı, fiziksel veya ekonomik şartları uygun olmayan insanların, diploma almasını sağlamaktır. Örgün öğretim bir üniversiteye alternatif değildir. İkisi ayrı şeylerdir. Burada sidik yarıştırmaya, şu daha iyi bu daha iyi demeye gerek yok. Genel anlamda örgün öğretimdir üniversite eğitimi, açık öğretim başka birşeydir.

quote:

Aofü sevmiyorsan burada bağırıp çağıracağına kayıt olma daha iyi kendini bir dertten kurtarmış olursun.

Sen o güzel kafanı takma, muhtelemen sınavdan 2-3 gün önce kitaba bakıp geçeceğim sınavlar için kasacak değilim. Ben 2 sene boyunca AÖF dersanesinde stajer bilgisayar öğretmenliği yaptım, AÖF'de çıkan soruları en az senin kadar iyi biliyorum, burada okuyanlarıda senin kadar iyi biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybah -- 22 Ekim 2008; 0:34:02 >

• Zorluk kolaylık açısından, hangisinde okumak daha zor siz karar verin.

ODTÜ'nün kasım 2006 ekonomiye giriş vizesinin ilk sorusu;

açık öğretim ve örgün öğretim diploması aynımı?

Şık yok, seçenek yok

Buda AÖF İktisat 2005 bütünleme örnek 5 sorusu
    quote:

1. Aşağıdakilerden hangisi ihtiyaçların özelliklerinden biri değildir?

A) Şiddet bakımından farklılık göstermeleri
    B) Sonsuz olmaları
    C) Herkes için benzer olmaları
    D) İkame edilebilmeleri
    E) Giderildikçe şiddetlerinin azalması

2. Bir kişi gün içersinde içtiği ikinci bardak çaydan 30 birim, üçüncü bardak çaydan ise 40 birim toplam fayda elde etmiştir. Buna göre, kişinin üçüncü bardak çaydan elde ettiği marjinal fayda kaç birimdir?

A) 1
    B) 3
    C) 4
    D) 6
    E) 10

3. Toplam faydanın maksimum olduğu noktada marjinal fayda nasıldır?

A) Sıfır
    B) Pozitif
    C) Negatif
    D) Maksimum
    E) Minimum

4. Aşağıdakilerden hangisi talep kanununu ifade eder?

A) Diğer koşullar sabitken satın alınmak istenen maiktar ile diğer mal fiyatları arasında doğru yönlü bir ilişki olması
    B) Diğer koşullar sabitken, satın alınmak istenen miktar ile gelir arasında doğru yönlü bir ilişki olması
    C) Diğer koşullar sabitken satın almak istenen miktar ile fiyat arasında ters yönlü bir ilişki olması

5. Diğer değişkenler sabitken, değişik fiyat düzeyinde üreticilerin satmaya hazır oldukları mal ve hizmet miktarını gösteren eğri aşağıdakilerden hangisidir?

A) Maliyet eğrisi
    B) Satış eğrisi
    C) Arz eğrisi
    D) Endüstri eğrisi
    E) Üretim eğrisi

Hangisi zor?

• Odtü soruları ingilizce baştan karşılaştırman yanlış aof sorularını anadolu üniversitesi hazırlıyor.Hem sen neden odtü ile karşılaştırıyorsun?Biz sana aof odtüden daha iyi mi dedik?Bırak açıköğretimi anadolunun herhangi bir üniversitesini odtü ile kıyaslayamazsın.Odtü'nün dengi bogaziçi hacettepe gibi üniversiteler.Esas sorun bu okullara girmek girdikten sonra bir şekilde okul biter iibf fakülteleri mühendislik eğitimi gibi değil.Zaten sen açık lise bitirmişsin bu kadar eleştirip yereceksen girme arkadaş açıköğretime.Aof dershanesinde stajer bilgisayar öğretmenini kim ne yapsın?Bize iktisat sorusu gösteriyorsun ben senin bilgisayar bilgini sorguluyormuyum?Bizimle takışmaya mı geldin herkes bitti seninle mi uğraşıcaz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Odtü soruları ingilizce baştan karşılaştırman yanlış aof sorularını anadolu üniversitesi hazırlıyor.Hem sen neden odtü ile karşılaştırıyorsun?Biz sana aof odtüden daha iyi mi dedik?Bırak açıköğretimi anadolunun herhangi bir üniversitesini odtü ile kıyaslayamazsın.Odtü'nün dengi bogaziçi hacettepe gibi üniversiteler.Esas sorun bu okullara girmek girdikten sonra bir şekilde okul biter iibf fakülteleri mühendislik eğitimi gibi değil.Zaten sen açık lise bitirmişsin bu kadar eleştirip yereceksen girme arkadaş açıköğretime.Aof dershanesinde stajer bilgisayar öğretmenini kim ne yapsın?Bize iktisat sorusu gösteriyorsun ben senin bilgisayar bilgini sorguluyormuyum?Bizimle takışmaya mı geldin herkes bitti seninle mi uğraşıcaz?

Kardeşim sen coşmuşsun. Sen o güzel kafanı takma diyorum ben hacettepe öğrencisiyim zaten stajer bilgisayar öğretmeni değilim artık. Sanada sormayacağım zaten açık öğretime girip girmeyeceğini. Gel sen burada okuyanlara sor okul bitiyormu bitmiyormu.. O saydığın üniversitelere girdikten sonra kim kaç senede bitirmiş, kim okulu bırakmış, kim sınav stresine dayanamayıp intihar etmiş. Anlayamıyorsun herhalde, odtünün sorularını yazma sebebim, adamların gördüğü soru bu. Yorum soruyor sana, şık yok, at kafadan tutsun mantığı yok. Haftada vizeler başlıyor, vizenin örnek sorusu bile yok. Koca konunun neresinden çalışacağını bilmiyorsun, bir test kitabı alıp ezbere soru çözme şansın yok. Adam sana bir yorum soruyor istersen konuyu su gibi bil, kendini yanlış anlattın mı, hatta kelimeyi yanlış yaptınmı sorun gidiyor kalıyorsun. Geçme notu olmuş 65, geçen hafta birde hocalar geldi ağız kulaklarda "Az kaldı arkadaşlar 70 yapacağız geçme notunu bu sene" diye duyuru yapıyorlar. Sen o güzel kafanıda yorma zaten ben açıköğretime girersem kimseye ne girdiğimi, ne bitirdiğimi söylerim. Sadece hacettepedeki dersleri belki saydırırsam da hacettepenin vizesinden finalinden kurtulursam umuduyla oda olmadı yarın bu bölümü bitiremezsem yedekte kalsın düşüncesiyle, burada mezun olmak pek kolay değil. Şuan o girerde biter dediğin fakültede, 46 kişilik sınıfta, daha 1. sınıf dersinde 75'in üstünde adamla okumaya çalışıyoruz, hocanın masasına dahil öğrenci oturuyor.İşkembeden sallamak kolay girdimi okursun. Bunların 45'i yeni kayıt 30 tanesi II. sınıf, III. sınıf.. 4. sınıf olan adamlar var 4 kere almış hala geçememiş dersten. Bu test çözmeye benzemiyor keşke benzese..

Zoruna gitti galiba hop hemen çevirip senle takışmaya mı geldin demek. Buyur git ozaman başka konuya takıl ben sanamı cevap yazdım sadece? Lafın yoksa zeytinyağı gibi sıyrılmaya çalışıyorsun hemen. Zaten lafın üstüne balıklama atlaman ayrıca komik, yukarıda bir arkadaş yazmış aöf örgünden daha zor, aöf okumak daha iyi diye hop sen atlıyorsun var sen aöf lafmı attın diye. Git bir su iç rahatla kendine gel takma bu kadar kafanı.

al buyur buda marmaranın 2 sene önceki vizelerinin soruları: yukarıdaki sorularmı (iktisada giriş sorular) bumu daha kolay?

quote:

MAKRO İKTİSAT I
    (1.Öğretim)
    -Türkiye'nin AB ülkelerine kıyasla kişi başına düşen GSYİH grafiği
    -Cari bir GSYİH vermiş,birkaç mal ve fiyatları var,bunun reel GSYİH istiyor ve sonrada GSYİH deflatörünü istiyor
    -.Türkiye'nin kişi başı GSYİH'nı vermiş birde SGP'sine göre GSYİH'nı vermiş,SGP'si daha yüksek bu normal midir,çelişki midir,gerçeği hangisidir,açıklayın
    .Japonya'nın kişi başına düşen GSYİH ve SGP'sini vermiş,SGP daha yüksek,neden yüksektir açıklayın.
    -.Ülkelere göre farklı iktisat teorileri var mıdır
    .Bir ülkenin milli geliri yüksek ve bu da adil dağılıyorsa yalnız bunlara bakarak refah seviyesi hakkında sağlıklı karar verilebilir mi
    (2.Öğretim)
    -Türkiye'nin 1920-2000 arası GYSİH ithalat ve ihracat grafiği verildi,buna göre yorumlar istendi
    -Makro iktisatın önemini yitirmesi bazı iktisatçılar tarafından neden tartışılıyor
    -Türkiye'nin GYSİH içersinde tarım,sanayi ve hizmet sektörlerinin değişimleri
    -GSYİh ve GSMH farkları
    .Hangisi daha çok kullanılıyor,neden
    .Cari GYSİh büyümesini yorumlayın

MİKRO İKTİSAT I
    (1.Öğretim sorularını bulamadım)
    (2.öğretim)
    -Tanımlar:
    .Kayıtsızlık eğirisi
    .Azalan marjinal ikame
    .Ters talep esnekliği
    .Enger eğrisi
    -Fiyat-tüketim eğrisinde yararlanarak ve grafiğini çizerek talep eğirisini açıklayın
    -Malboro fiyat talep esnekliği>toplam sigara talep-fiyat esnekliği,doğru mudur yorumlayın
    -Çapraz esneklik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybah -- 22 Ekim 2008; 4:17:38 >

• Madem hacettepe öğrencisisin niye gelip açıköğretimlilere çattın.İyi bir okulda okuman açıköğretimlileri rencide etme hakkını sana vermez.Açıköğretim benim için sadece mali müşavirlik ve belki yüksek lisans için bir amaç.Yoksa vereceği diploma benim umrumda değil.Ben anadolu lisesi mezunuyum zamanında maddi imkanlarım olsaydı bende örgün olarak üniversiteye giderdim benim için puan değil maddiyat meselesi.Aof harçları bile fazla geliyor.Bu yıl össye en son girişimden 3 yıl sonra çalışmadan tekrar girdim 2 yıllık bir sağlık bölümü için garanti meslek diye.Alandışı olduğumdan puanım yetmedi ama aldığım puan anadoluda vasat bir okulda iktisat-işletmeye yetti.Tabiki yazmadı herşeye yeniden başlayamam 3.sınıf olmuşum yaş 23 belli bir yaştan sonra işe almıyorlar.4 yıl boyunca şehirdışında bir okulda yapacağım masrafı karşılayamam.Açık öğretim için doğru dürüst çalışmadım,dershaneye gitmedim okulun verdiği tuğla gibi kitapları son hafta biraz okur sınıfı geçerim.

• quote:

Madem hacettepe öğrencisisin niye gelip açıköğretimlilere çattın.İyi bir okulda okuman açıköğretimlileri rencide etme hakkını sana vermez.Açıköğretim benim için sadece mali müşavirlik ve belki yüksek lisans için bir amaç.Yoksa vereceği diploma benim umrumda değil.Ben anadolu lisesi mezunuyum zamanında maddi imkanlarım olsaydı bende örgün olarak üniversiteye giderdim benim için puan değil maddiyat meselesi.Aof harçları bile fazla geliyor.Bu yıl össye en son girişimden 3 yıl sonra çalışmadan tekrar girdim 2 yıllık bir sağlık bölümü için garanti meslek diye.Alandışı olduğumdan puanım yetmedi ama aldığım puan anadoluda vasat bir okulda iktisat-işletmeye yetti.Tabiki yazmadı herşeye yeniden başlayamam 3.sınıf olmuşum yaş 23 belli bir yaştan sonra işe almıyorlar.4 yıl boyunca şehirdışında bir okulda yapacağım masrafı karşılayamam.Açık öğretim için doğru dürüst çalışmadım,dershaneye gitmedim okulun verdiği tuğla gibi kitapları son hafta biraz okur sınıfı geçerim.

Sen bunları söylüyorsun, eyvallah lafım yok. Senin yaptığında yanlışta yok, senin küçümsenecek bir durumda yok, tam tersi sen bu zor şartlarda buraya bile okuman başarı. Ama zahmet edip konuyu okumadığın için milletin ne dediğinide görmediğin için niye geldin açık öğretimlilere çattın diyorsun. Oku bakalım şu mesajlarıda kim kime çatmış, kim kime ne demiş bir daha anla

quote:

doğru açık ögretim daha zor

hocasız ders görmeden sınava çalışılması

quote:

diplomanla işe gıreceksen zaten iş veren diplomadan çok tecrübeye bakar o yuzden dıplomanızda orgun açık oğretım yazması bence onemlı degıl benım uludagdan arkadasım bıle ıse gırdıgınde muhassebeden baslattılar tecrube kazansız iş ogrensın dıye ama yıne akrabam aof bıtırıp bankada ıse basladı yanı dıploman soyle dıye kımse senı ıyı ıse sokmaz tecrubene bakarlar ortaokul mezunuda meslek bılıyorsa mılyar alabilir lisede mezunuda albilir aof de

quote:

aöf'ün örgün öğretimleri gerçek yaşamda solladığı bir gerçektir. bunu bi kere geçin. işveren ilk tecrübeye bakar. deneyimsiz tecrübesiz bi adamı işe almak istemez hangi işveren olursa olsun bu.
    örgün öğretim derslerine teorik bilgiye kafa yorarken,aöf aynı zamanda teorik bilgiyle beraber o konuda ihtisasinida yapiyor merak etmeyin. mesele metu, ist univ. bogazici, bilkent, aöf değil mesele insanın kendini nasıl geliştirdiğidir. görüyoruz odtü mezunlarınıda.. az ile yetinmeyen çoğunu bulamaz demişler bunlarınki de o misal. kimse kimseyi anında müdür yapmaz arkadaşlar unutun bunu

Sadece şu 3 yorum yeter. Adam diyorki AÖF örgün öğretimleri sollar Mesele odtü, bogazici meselesi degil diyor. Ne gerek varki okumaya zaten AÖF solluyor örgünleri, odtüyü boğaziçini

Sen bence bana laf yetiştireceğine bunlara laf yetiştir. 2 kelamda aöf örgün öğretimi sollar diyene et. Biz bunlara laf ettik, AÖF şöyle kötü, böyle pis demedik. Abartmayın dedik, doğruya doğru yanlışa yanlış deyin dedik. Uçmayın dedik. Yalanmı söyledik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybah -- 22 Ekim 2008; 4:32:45 >

• Aof örgünü sollayamaz şahsen ben tecrübesiz olarak aof diplomasıyla özel sektörde iş aramaya çıkamam.Mutlaka yüksek lisans yapıp aof diplomasının üstünü kapatmam gerekir.Boğaziçi,odtü gibi okulları değil açıköğretim anadoluda 3-5 yıl önce kurulmuş okullarla bile bir tutamam.Anadoluda ne üniversiteler var eğitimi aof gibi en azından ben aofte kendi şehrimde birçok kursa gitme ve haftasonları dokuz eylülde ders dinleme imkanım var.Tecrübe konusu farklı ben aof okurken mağazada tezgahtarlık yapsam bu tecrübe sayılmaz böyle çok işler buldum laboratuarda falan... gitmedim.Muhasebe bürosunda çalışırsam o zaman işletmeyle ilgili bir alanda tecrübe kazanmış olurum.Zaten mesleğe ilk girişte diploma önemli çünkü iyi bir üniversite iyi bir etikettir iş bulmada kolaylık sağlar.Okulda kastığın iktisat dersleri özel sektörde sana sorulmayacak ama ilk girişte mezun olduğun okul sana avantaj sağlar.Mesleğe girdikten 3-5 yıl sonra insan kendini kanıtladıktan sonra diplomanın önemi kalmıyor o zaman tecrübe diplomanın önüne geçiyor.
    Yukarıdaki iktisat konularını yeni gördüm.Makro iktisat ben işletme bölümünde olduğum için bizde yok.Mikro iktisat ile ilgili konulardan bu yıl iktisat teorisi dersinde birçok soru çıktı.Hatta geçmiş yıllara göre zor sorular sordular senin verdiğin iktisada giriş dersinin soruları mikro iktisat yanında keklik kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 22 Ekim 2008; 5:27:14 >

• ybah o zaman sende git o odtuyle, bogaziciyle aof'yi karsilastiranlara laf at, biz oyle birsey mi dedik, kimse oyle birseyi karsilastiramaz, onlar zaten Turkiye'nin en iyi universiteleri!! ama sunu kabul et ki yazdiklarini bir daha okursan bazi laflarin karsindakini gerizekali yerine koymak gibi!! ne demek bu yaa "Yarın iktisadı bitirdin, gittin bir şirkette ön muhasebe olarak 4 senede çalıştım diyelim hadi, 4 sene sonra ciddi bir kurumun seni işe alacağını cidden düşünüyormusun? Sen 4 senelik bir deneyimle, İstanbul,ankara veya izmirdeki üniversitelerdeki mezunlarla kapışabileceğini, onlardan daha bilgili olabileceğini mi düşünüyorsun?" bi aciklar misin!! salak yerine koymak degil de ne bu!! ben okurken ayni zamanda ithalat ihracat sirketine girdim, ilk isim oldugu icin farkli departmanlarda calisip isi ogrendim, olamaz mi yani!! ben simdi bi bankaya basvursam acikogretim diplomam var diye almicaklar mi?? alakasi yok!! bizim karsi komsumuz o acikogretim isletme diplomasi sayesinde sube muduru oldu, tamam dediklerin dogru ama benim yazimdan alinti yaparakta su soru mu zor bu soru mu gibi basit polemikler yapma, herkes neyin ne oldugunu biliyor!! sana zor sorular sormuslarsa aof'de dedigine gore 2-3 gun degil, 2-3 saat calisip gecersin, bu cumle de moda aof'yi yatarak gecicem, uyuyunca ruya gorucem falan...

• Bu iş diplomada ne yazıyor ile kalmıyor. Açık öğretim öğrencisiyseniz devlet kademelerinde bir ayırıcı yanı yok. Fakat özel sektörde bu araştırılıyor.. Ders görmemiş (gerektiği kadar) bir üniversite mezununu ne yapsın şirket.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lara_croft

ybah o zaman sende git o odtuyle, bogaziciyle aof'yi karsilastiranlara laf at, biz oyle birsey mi dedik, kimse oyle birseyi karsilastiramaz, onlar zaten Turkiye'nin en iyi universiteleri!! ama sunu kabul et ki yazdiklarini bir daha okursan bazi laflarin karsindakini gerizekali yerine koymak gibi!! ne demek bu yaa "Yarın iktisadı bitirdin, gittin bir şirkette ön muhasebe olarak 4 senede çalıştım diyelim hadi, 4 sene sonra ciddi bir kurumun seni işe alacağını cidden düşünüyormusun? Sen 4 senelik bir deneyimle, İstanbul,ankara veya izmirdeki üniversitelerdeki mezunlarla kapışabileceğini, onlardan daha bilgili olabileceğini mi düşünüyorsun?" bi aciklar misin!! salak yerine koymak degil de ne bu!! ben okurken ayni zamanda ithalat ihracat sirketine girdim, ilk isim oldugu icin farkli departmanlarda calisip isi ogrendim, olamaz mi yani!! ben simdi bi bankaya basvursam acikogretim diplomam var diye almicaklar mi?? alakasi yok!! bizim karsi komsumuz o acikogretim isletme diplomasi sayesinde sube muduru oldu, tamam dediklerin dogru ama benim yazimdan alinti yaparakta su soru mu zor bu soru mu gibi basit polemikler yapma, herkes neyin ne oldugunu biliyor!! sana zor sorular sormuslarsa aof'de dedigine gore 2-3 gun degil, 2-3 saat calisip gecersin, bu cumle de moda aof'yi yatarak gecicem, uyuyunca ruya gorucem falan...

Arkadaşım kimsenin kimseyi salak yerine koyduğu veya küçük gördüğü yok. Siz konuya uzun bir süre sonra mesaj attığınız için, benim mesajlarımı sanki size söylemişim gibi algılayıp tepki verdiniz. Olay oradan çıktı. Birde kere şunu açık açık geçin, tecrübe herşeydir, şudur budur lafını. Senin tecrübenin ne olduğu, tecrübe kazandığın yere ve yaptığın işe bağlıdır. Sen gidip 4 sene değil 44 sene ön muhasebecilik yapsan, fiş alıp logoya-netsise giriş yapsan öğrendiğin bilgi budur. Ne artar ne azalırsın. Sen gidip bankada veznedar olsan yine 4 değil 44 sene çalışsan yine aynı noktada kalırsın. Ha hayat tecrüben gelişir, olgunlaşırsın şu olur bu olurda, iş bilgin artmaz. Ne uzar ne kısalırsın. Hatta tam tersi körelirsin bir noktada. Tecrübenin önemli olduğu yer, ciddi bir şirkette büyük veya küçük olur farketmez, önemli bir görev almaktır. Şuan değil türkiyede, dünyanın herhangi bir yerinde bile adam gibi bir şirkette, ciddi bir görevi belli bir eğitime ulaşmamış insana vermiyor, vermeyeceklerde. Ben dayım aöf diplomasıyla müdür oldu, öbürü başbakan oldu laflarınıda geçin, sakıp sabancıda ilkokul mezunuydu rahmetli ne olduğu ortada aldı götürdü işini ama kaç sakıp sabancı çıkar bu dünyada? Zaten burada adam gibi bir eğitimden kasıt, derslerde öğrendiği 2 satır bilgi değil. O insanın şuan 2 milyon üniversite adayı içerisinden ilk 100 bine, ilk 50 bine, ilk 10 bine girmesi ve daha sonra o üniversiteyi binbir zorlukla bitirmesi. Sen devlet sektöründe falan diplomanın bir önemi yok, aslında varda orta seviye memurluğa kadar yok. Ben zaten üniversitede okuyanlarada diyorum, devlette kpss ye kasıyorsanız ne diye işgal ediyorsunuz burayı kardeşim diye? Yazık günah git devlet memuru olacaksan oku AÖF'yi o sırada hazırlan KPSS'ye oku bitir. Üst seviye memur olacaksan yine iyi eğitim gerekiyor.

Şu bir gerçek, maalesef acı bir gerçek; Türkiyede hatta dünyada üniversite bir kimliktir. Bunu bence kabullenmeye bakın. Ben 21 yaşında hacettepeye girdim, bölümü mü bitirebilirsem ,ki cidden çok zor geliyor nasıl bitireceğim diye düşünüyorum, şuan benim bölümümün özel sektörde iş yapma şansı yok. Devletlede iş yapma şansı çok zayıf. Ben bölümü okuyup gideyim bu işi yapayım demeyeceğim türkiyedeki çoğunluk gibi, açık açık ben kimlik için okuyorum. Hacettepe mezunu kimliği için. Şuan ABD gibi bir ülkede başkan adayı olacak kişi (Barack Obama) çıkıp Harvard Law School (hukuk fakültesi) bitirdiğini her yere deklare ediyorsa, vardır bu işin bir hikmeti. Birde üniversite sizin ömrü boyunca taşıyacağınız bir kimlik. ODTÜ mezunu adamların sen ne mezunusun deyince hiç üniversite dediğini duymadım, hep odtü demişlerdir. Her yere boğaziçiliside odtülüsüde itülüsüde her ortamda belirtirler okullarını. Kimlik çünkü bu, 25 yaşında da 75 yaşında da bu okuldan mezun oluyorsun.

Sınavın zorluğu kolaylığı ile ilgili, daha önce dedim ben aöf dersanesinde çalıştım. (ankara murat ilkumut dersanelerinde) AÖF ile ilgili deneme sınavları, test kitapları gözümün önünde hazırlandı. Çıkacak sorularıda biliyorum. Muhtemelen 1 günlük bir doğru düzgün bir çalışmayla geçilmeyecek ders olduğunu pek sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybah -- 22 Ekim 2008; 22:13:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bianconera
    Niye haksızlık.Tmm Öss kazanan öğrencinin ortada bir emeği var ama Aof okuyan öğrencinin de çektiği zorlukları okuyan bilir.
    Hoca yok bişey yok kendi başına 300-350 sayfalık kitaplara çalış dur soru nerden cıkacak nasıl cıkacak hiçbişey hakkında bilgin yok.Tamamen kendi başınasın.
    Aöf okumak çok zor kesinlikle.

Şimdi ben buna istinaden, ODTÜ ve Hacettepe gibi 2 üst düzey okulun öğrencilerinin durumlarını objektif bir biçimde yazmaya çalışacağım. Hangisinin zor olduğu, hangisinin kolay olduğunu arkadaşlar kıyaslasınlar, örgün açık şu bu tartışmasında kimin daha çok çalıştığı belli olsun.

İlk olarak üst düzey bir üniversiteyi tutturmanız için ÖSS denen işkenceden geçmeniz gerekiyor. Şuan Türkiyede ortalama bir öğrenci, adam gibi bir üniversiteyi kazanması için Orta-2'den başlayarak dersaneye gidiyor, Orta-2/Orta-3'de OKS için kasıyor(du). Zaten iyi bir liseye giremezseniz, iyi bir üniversiteye girme şansınız çok zayıflıyor. Hocaların eğitimi, ortamın kalitesi, okuyacak adamı serseri yapma durumları gibi faktörlerden geçerseniz ve sonunda ÖSS'ye girerseniz yapmanız gereken şey, 1,5 milyon aday içerisinden iktisat ve işletme fakülteleri için her iki üniversitenin, odtü için ilk 8000, hacettepe için ilk 15000'e girmiş olmanız gerekli. Yani diğer bir deyişle, siz 100 kişi olan ve 5 sene boyunca hazırlandığınız bir maratonda 1. olmak zorundasınız. (1,5 milyon/15.000) veya dahada açarsak, 2007 öss verilerine göre 3 büyük şehirdeki adam gibi üniversitelerin en düşüğü 61.000'yi almış (9 eylül). Yine bu mantıkla, 25 kişilik maratonda birinci olmanız gerekiyor. Ve bu maraton öyle bir maratonki, orta2 de başlaıp şimdi lise4 te bitiyor, aile baskısı, ekonomik durumlar, günde en az 3-4 saat okul harici ders çalışmanın stresi, birde okul zorsa okuldaki dersleri geçmeyi saymıyorum. Bunu bir yere aldınız, bu sadece girmenin zorluğu.

Şuan ortalama bir hacettepe öğrencisinin maddi durumu çok iyi değildir. Sanıyorum 2000 civarı öğrenci sadece hacettepenin kendi yurtlarında kalıyor. Bölüme girmiş adamların çoğu şehir dışından çok zor şartlarda gelmiş insanlar. Aynı olay odtüde de mevcut. O hacettepe yurtlarında kalan öğrencilerin durumunu kısaca anlatmak gerekirse, köpek bağlasan durmayacak bir odada, muhtemelen 20-25 senelik tahta bir 2 katlı ranzada, odasında elektrik prizi dahil bulunmayan bir yerde (evet şaka değil hacettepe yurtlarında elektrik prizi yoktur hala), daha evinden ilk defa ayrılmış insanların hiç tanımadığı 3 tane insanla aynı odada yattığı, gecenin köründe solcusunun saz çaldığı, tuvaletlerinde ortaya insanların pislediği bir ortamda bu insanlar okumaya çalışıyorlar.

Yurtta kalsın veya kalmasın zaten genelinin durumu belli. Benim yurtta kalmayan arkadaşlarım sabahın 7:30'unda otobüse biniyorlar ve bir buçuk saat her sabah koşturup derse yetişmeye çalışıyorlar. Maddi durumu çok kötü olduğu için yurtların hemen aşağısında dağıtılan patates-ekmek ile karnını doyurmaya çalışan, otostop kuyruğunda birçok adamı gelir görürsünüz burada.

Derse giriyorsun, şuan bizim sınıfımızda sanıyorum bugün yeni bir rekor kırdık, hocanın masasının arka tarafına dahil bir öğrenci yere oturarak ders dinledi. 46 kişilik bir sınıfa 75'i aşmış olabilir bugün, bu kadar kişi alırsan oluşacak ders dinleme şartlarını şusunu busunu siz düşünün. Derse giriyorsun, hocadan zaten birşey anlayamıyorsun, bazı hocalarımız ilk ay için söylüyorum çok kaliteli, belgesel izler gibi adamı izliyoruz, bazıları kendini lisede sanıyor, bazı profesörlerde öğrenciyi doçent sandığı için bir anlatıyorki, anlayanı ödüllendireceğiz. bizim bölümde kitap yok, oturup çalışabileceğin bir kaynak yok, yazılı birşey yok. Sadece hocanın anlattığı notlar var. O notları toparlayıp hazırlanabilirsen sınava giriyorsun. Öyle soru bankası, deneme sınavı, test şu bu yok. Vizeye gireceğiz 2 hafta sonra, vizede ne sorabilir, hangi konudan gelir, sözlümü yapacak yazılımı yapacak hiçbir bilgi yok. Millet inanılmaz bir stres içerisinde bekliyor. Sürekli muhabbetimiz bu vizeleri nasıl geçeceğiz davası.. Ki özellikle mühendislik fakültelerinde insanların bir süre sonra çıldırdığı, gecenin bir körü naralar atarak okula küfür ettiği, arada intihar olaylarının olduğunu ayrı bir yere koyun.

Hadi okulda sınıfı geçtin geldin 4. sınıf oldun, tez yazma araştırma vs.. işleri başlıyor. Birde biz staja gitmekle hükümlüyüz, 2 tane soru çözüp mezun olma şansın maalesef yok. Ki bölümün mezuniyet oranıda pek iyi değil.

Yani özetlemek gerekirse, bir adam düşünün. ÖSS sınavına bilmem kaç sene gece gündüz hazırlanmış, gitmiş ilk 10 bine girecek seviyeye gelmiş, hayatında hiç şehir dışına çıkmamış adam gelmiş 1000 kişilik yurtta hiç tanımadığı insanlarla kalmaya, yaşamaya çalışmaya başlamış. Ve kaldığı yerde 5 yıldızlı otel değil, asker koğuşundan farklı olmayan bir yer (ODTÜ'nün merkezdeki yurtları, hacettepe yurtlarından 10 kat kötü, 8 kişilik koğuş mu diyeyim ne diyeyim, simsiyah zeminli, pislikten dökülen yurtlarda kalıyorlardı en son gördüğümde) Bu adamın yaşadığı travma'yı biraz hayal edin, muhtemelen maddi durum iyi değil. Karnını zor doyuracak bir durumda okumaya çalışıyor bu arkadaş, derslere giriyor birşey anlamıyor veya anlatılmıyor, hocanın bir ton kaprisini çekiyor, yukarıda bazı arkadaşların dediği hocaya yalakalık yapma gibi durum sınav sorularının test usülü aşağıdakilerden hangisidir değil, yorum sorusu olması. Yani sen o soruya mükemmel bir yanıt verdiğini düşünsende hoca sana sıfırı basabiliyor ve bunun nedenini anlamıyorsun, hala doğru olduğunu düşünüyorsun. Hadi sınavlarıda bir şekilde verdin tezini yazıyorsun, okulu bitiriyorsun. Sonra bir bakıyorsunki senin binbir emekle kazandığın bölümünü, yine evinden uzak cepte 5 kuruş para yokken kasarak, sürünerek bitirdiğin okulunu birileri çıkıp UTANMADAN "AÖF'nin örgünü solladığı gerçektir" diyebiliyor, bir diğeri çıkıyor diyorki örgün öğretimi geçmek çocuk oyuncağı, diğeri çıkıyor diploma ne olacak diyor.

Hangisi zor arkadaşlar? Evinizde ayaklarınızı uzatıp AÖF kitabı okumak mı, böyle okumakmı? Benim tanıdığım birçok kişi (bir tanesi benim kuzenim) bu şekilde bitirdi okulunu. Ne bir abartma ne başka birşey var. Daha kötü durumda olanları, kazayla siyasi görüşünü açıklayıp "ölüm listelerine" koyulanlarıda, hocanın takıp bir türlü geçirmediği insanlarıda gördük. Bende açık lise mezunuyum yukarıda belirttim, ama hiçbir zaman çıkıp Açık lise daha zordur, açık lise anadolu lisesini solar, liseyi herkes bitirir gibi laflar etmedim. Biliyordum hangisinin daha iyi hangisinin daha kötü olduğunu. Buradaki insanlarda bunu biliyor aslında, kimin nereden mezun olduğu zaman ileride ben bu üniversiteyi bitirdim diye gururla gezeceğini. O insanlar gururla bunu söylemeyide hakediyorlar, çok sıkıntı çekerek türkiyenin en iyi okullarını bitirdikleri için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybah -- 22 Ekim 2008; 22:52:16 >

• @ybah tamam sende uzatma makale gibi yazılar yazıyorsun.Odtüde okuyanların çektiği çileler gariban birçok üniversite öğrencisinin çektiği çilelerdir.Yoksul adam her yerde aynı zaten parası çok olan yurtta kalıp bu çileyi çekmez.Odtüye girmeye uğraşmaz zaten kendi şehrinde paralı üniversiteye gider rahat rahat okur isterse sınıfta kalır bir şekilde okulu bitirir.İş bulma konusuna gelince mesela benim yeğenim ilkokuldan sonra üniversiteyi bitirene kadar hep özelde okudu.Okul bitince yabancı bir şirkette iyi maaşla iş buldu askere gitti geldi 4 milyar maaşa hemen bir iş buldu.Adamın ayağı asfalttan çamura hiç basmadı.Bazı şirketler zengin ailelerin okumuş çocuklarını işe alıyor böyle insanları kendinden görüyor.Senin üniversite hayatında çektin maddi sıkıntılar iş hayatında kimsenin umrunda değil okumak para işi paran çok olduktan sonra güzel bir eğitim alabilirsin.Ben aofe girdiğimde okumak için girdim aofte bulunanların %80i farklı sebebler için orda.Kimisi askerden kaçmak,kimisi memuriyette maaşı artsın diye kimisi de ihtiyacı olmadığı halde kurslara gideyim eğlence olsun diye geliyor.Kurunun yanında yaşda yanıyor.Okulun verdiği kitaplar okursan gerçekten kaliteli ve detaylı yukarıda yazdığın iktisat konularını detaylı olarak anlatıyor.Ama okumuyorlar gidip 20 liraya dershanelerin çıkarttığı özet kitaplar var onları alıyorlar.Bana kayıt yenilemede kitap satmaya çalıştılar almadım adam bu kitaplar olmadan nasıl sınıfı geçiyorsun dedi şaşırdı.Her kayıt yenilemede dershanecisi,kitap satıcısı karga sürüsü gibi üşüşüyor rahat bırakmıyorlar.Bence aof'ün taban puanları arttırılmalı en azından 200 ham puan olsun ipini koparan gelmesin.

• quote:

@ybah tamam sende uzatma makale gibi yazılar yazıyorsun.Odtüde okuyanların çektiği çileler gariban birçok üniversite öğrencisinin çektiği çilelerdir.Yoksul adam her yerde aynı zaten parası çok olan yurtta kalıp bu çileyi çekmez.Odtüye girmeye uğraşmaz zaten kendi şehrinde paralı üniversiteye gider rahat rahat okur isterse sınıfta kalır bir şekilde okulu bitirir.İş bulma konusuna gelince mesela benim yeğenim ilkokuldan sonra üniversiteyi bitirene kadar hep özelde okudu.Okul bitince yabancı bir şirkette iyi maaşla iş buldu askere gitti geldi 4 milyar maaşa hemen bir iş buldu.Adamın ayağı asfalttan çamura hiç basmadı.Bazı şirketler zengin ailelerin okumuş çocuklarını işe alıyor böyle insanları kendinden görüyor.Senin üniversite hayatında çektin maddi sıkıntılar iş hayatında kimsenin umrunda değil okumak para işi paran çok olduktan sonra güzel bir eğitim alabilirsin.Ben aofe girdiğimde okumak için girdim aofte bulunanların %80i farklı sebebler için orda.Kimisi askerden kaçmak,kimisi memuriyette maaşı artsın diye kimisi de ihtiyacı olmadığı halde kurslara gideyim eğlence olsun diye geliyor.Kurunun yanında yaşda yanıyor.Okulun verdiği kitaplar okursan gerçekten kaliteli ve detaylı yukarıda yazdığın iktisat konularını detaylı olarak anlatıyor.Ama okumuyorlar gidip 20 liraya dershanelerin çıkarttığı özet kitaplar var onları alıyorlar.Bana kayıt yenilemede kitap satmaya çalıştılar almadım adam bu kitaplar olmadan nasıl sınıfı geçiyorsun dedi şaşırdı.Her kayıt yenilemede dershanecisi,kitap satıcısı karga sürüsü gibi üşüşüyor rahat bırakmıyorlar.Bence aof'ün taban puanları arttırılmalı en azından 200 ham puan olsun ipini koparan gelmesin.

Sana katılıyorumda sana sormayacağım ne kadar uzun yazı yazacağımı lafını bil. Güzel güzel laf etmişsin, doğru şeyleri söylemişsin eyvallah ona lafımız yok.

Yanlız tek birşeyi bil, odtüde, hacettepede inanılmaz zengin çok kişide vardır. Bunlar ODTÜ mezunu olmak için okurlar burada. Özel okula gideyim, basayım parayı diplomayı alayım desen,ne anlamı kalırki o diplomanın? Zaten AÖF'ninde olayı buradan, 950.000 kişinin mezun olduğu, 145 puanla (sadece össdeki türkçe-1 testindeki 10 paragraf sorusunu çözsen, 1-2de anlam bilgisi sorusu çözsen bu ne demektir şu ne demektir tarzında giriyorsun) girilen üniversitenin matah olması, popüler olması mümkünmü?

Sen okumak için giriyorsan üniversite niye okuyorsunki? Al işletme kitaplarını evine otur çalış. Diploma için okuyorsan ozaman zaten işi öğrenmene gerek yok, test tekniği yetiyor. Örgünlede farkı burada zaten, örgünde adam sana bir yorum sorusu soruyor, çözümü 2 sayfada sürer, 2 satırda sürer bilemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybah -- 23 Ekim 2008; 1:40:45 >

• Mümkün değil hiç birşey bilmeden iktisatla ilgili soruları yapamazsın.Hele muhasebe ve istatistik ayrı bir olay lisede duymadığın çoğu insanın bilmediği terimler var.Kitaptan çalışmayla bile olmuyor konuyu anlatan birinin olması lazım.Çalışmadan test tekniği ile mümkün değil.Olsaydı ben yapardım bu yöntemle birkaç uyduruk dersten kurtuldum.145 puan sadece kontenjansız bölümler için geçerli ingilizce ve sınıf öğretmenliği 320nin üstü puanla alıyor.2 yıllık meslek üzerine bölümlerde staj zorunluluğu bile var.
  • quote:

Mümkün değil hiç birşey bilmeden iktisatla ilgili soruları yapamazsın.Hele muhasebe ve istatistik ayrı bir olay lisede duymadığın çoğu insanın bilmediği terimler var.Kitaptan çalışmayla bile olmuyor konuyu anlatan birinin olması lazım.Çalışmadan test tekniği ile mümkün değil.Olsaydı ben yapardım bu yöntemle birkaç uyduruk dersten kurtuldum.145 puan sadece kontenjansız bölümler için geçerli ingilizce ve sınıf öğretmenliği 320nin üstü puanla alıyor.2 yıllık meslek üzerine bölümlerde staj zorunluluğu bile var.

Dediğine katılıyorum, iktisatta dinlemeden yapılamayacak dersler var. Gerçekten çok zor derslerde var AÖF'de dahil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ybah

quote:

Mümkün değil hiç birşey bilmeden iktisatla ilgili soruları yapamazsın.Hele muhasebe ve istatistik ayrı bir olay lisede duymadığın çoğu insanın bilmediği terimler var.Kitaptan çalışmayla bile olmuyor konuyu anlatan birinin olması lazım.Çalışmadan test tekniği ile mümkün değil.Olsaydı ben yapardım bu yöntemle birkaç uyduruk dersten kurtuldum.145 puan sadece kontenjansız bölümler için geçerli ingilizce ve sınıf öğretmenliği 320nin üstü puanla alıyor.2 yıllık meslek üzerine bölümlerde staj zorunluluğu bile var.

Dediğine katılıyorum, iktisatta dinlemeden yapılamayacak dersler var. Gerçekten çok zor derslerde var AÖF'de dahil.

İşte bu dinlemeden yapılamayacak dersler için aof Türkiyenin birkaç üniversitesinde ders veriyor.Yani pazar günü sabah 8:30dan akşam 17:30'a kadar dokuz eylülde ders dinleyebiliyorum.Tabi gereksiz birkaç dersi vermiyorlar iktisat,muhasebe,matematik anlatılıyor ama yönetim ve organizasyon gibi bir ders kitaptan okuyarak öğrenilebileceği için okulda verilmiyor.İsteyen gider üniversiteden ders dinler,internetten konu anlatımını izler okulun hazırladığı testleri çözer okula verdiği paranın karşılığını alır.Öğrenmek isteyene imkan çok.Bana faydası oluyor tek sorun sınıftaki gereksiz tipler daha kaliteli insanlar arasında olmak isterdim.Lisedeki sınıf arkadaşlarıma göre öğrenci kalitesi gerçekten düşük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 23 Ekim 2008; 8:06:26 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.