Şimdi Ara

açık öğretim ve örgün öğretim diploması aynımı? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
2
Favori
157.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar gördüm ki burada bazı kişiler aöf lileri çok aşağılamş
    Tamam burada sizi kızdıracak şeyler söyleyenler olablr ama lütfen hakaretlerinzi o kişilere yapın genel olarak konuşmyın..
    Sanırım rumuzu flassy di o hakaretleri eden arkadaşın
    Ya Allah aşkına sen o hakaretleri hangi akla hizmet edebliyorsun... Sen nasıl genel olarak konuşursun.. O laflrı ettn ya senn notunu verdm. Emin ol sen o hakaret ettiğin aöf lilern ......... sı bile olamazsn.. anladın sen onu

• Aöf nin zorluk derecesi kişisine göre değişr ama kimse yata geçemez arkadaşlar ya çok şanslıdır ki çekrge 1 zıplar 2 zıplar hesabı o yöntem her zamman işe yaramz.. Belki çalşyorlardr yalan atıyorlardr ya da dersler hakkında bilgi sahibdrler... öyle kolaay değil insann bilmedği bi dersten geçmesi
    Ben hem örgün mezunuyum bölmm moda taasarm olduğu için bzm bölümlerde kadolu öğr. geçemiosun kadro açılmıo.. meslek lisesi mezunu olduğum için kendi alan dışımda bi yer okuyamıyorum malesef.. o yüzden açık öğretm bnm için bi umut oldu... herkesn açıköğr. okuması için kendnce sebepleri vardr..
    ben örgünle açığı karşılaştrrsam... çünkü ikisini de gördüm... ikisinnde artı ve eksleri var..

mesela ben dpü mezunuyum bzde çan eğrsi vardı.. matematkte hep vasattımm allahtan çan eğrsi vardı da 35 ile geçtim
    ama açıköğretmde matematkten 49 alıp kalablyosun.. 1 puan dan almak o kadar sinrbozucu bişidr ki bilemezsnz örgünde hoca 1 puanı verr...
    Ben örgündeyken matematik 2 den de yaz okuluna kalmştım 7-8 puan eksğm vardı hocama ağladım sızladım en taş kalpli adamı bile ikn aedp geçtm ama aöf de 1 puan için kimseye acındırıp not isteyemzsn ben muğlann bi ilçesnde yaşıorum burda aöf bürosu yok sınavlara da muğla merkeze gidip giriorz.. burda otobüsle muğla ya 2.5 saatte gidilio.. saban 5 inde tatlı uykumda kalkp 9 da ki sınavıma yetşmk için neler çektğmi ii bilirm.. ama örgünde hrgün gittiğim okul işte... ayrıca örgünde sunum ,dosya vs. hazrlayıp sınıfı geçmek için bi alternafler oluyo ama açıkta sadece sınav... hem aöf sınavı günü hasta olursanz mecbur gitmk zorundasnz rapor da alsanz fayda etmez.. sizin için sınav mı tertp etcek anadolu üniversitesi ama ben örgünde 1 kez sınavı kaçırdım uyuyakaldım sonra gittim rapor aldım hasta taklidi yaptım sınav yaptı hoca tekrr beni bide aynı soruları sormuş

• Ben demiyorum ki açık örgünden daha ii ama ben örgünü çok basit deyp aşağılayanlar için zor taraflarını yazdım...
    Tabi ki olumsuz tarafları da var.. mesela çıkmş soruların hepsini ezberlersenz rahat 50 alırnz ama malesef benm hiç sevmedğm bi sınav geçme yöntemi ama ben önce anadolu ünv. verdiği tuğla gibi kitaptan çalışıyorum bi de murat yay. özet gibi anlatan kitaba bakıyorum sonra ünite sorularını çözüyorum bi de çıkmş soruları çözüyorum (ezberlemyorm) İnternetten araştrma yapıorum çalıştığım dersle ilgli... elimden gelen yapabldğm herşeyi yapıorum.. uzaktn eğitm veren videoları izliorum.. burda iibf olsa ders dinlemeye giderdm ama malesef... yaşadğı yerde ünv. olanlar şanslı.. sonra dezavantajlarınndan biri de örgün eğtm de ünv. ortamın oluyor, hayatınn en güzel yılları oluyor o yıllar... ama malesef açık okuyanlar için büyük bi kayıp ama neyse ki ben örgün eğtm aldığım için o yılları ünv. ortamını çok güzel yaşadım.. inanın aöf ile örgü. n arasında ki en büyük fark bu bence...
    Ama maddi durumu olmayan birisi gidipte uşak ünv. ya da kars ünv. iibf kazandysa bence açıköğretm okusun daha iii... maddi durumu iiyse o zaman türkkiyenn en out ünv. iibf okumaya değer sırf o ortamı göermk için.. ama dedğm gibi durumu ii olmaypta kötü bi ünv. kazandyysa okumasın açıktan okusun daha iii..... ama boğaziçi,bilknt,itü,odtü,hacettepe bu ünv.llerde iibf okumayı inann çok isterdm.. ing. olarak okuyanlın yernde olmk isterdmm ama malesf meslek lisesi kurbanı oldum.. benm bölümmde kpss b kadrolarında çok fazla bi yer çıkmıo.. benm amacıım B kadroların a atanmk o yüzden benm için bi fırsat oldu ama meslek çıkışlı olmasaydım zaten başka bi bölüm seçerdm.. diyetetk, rehberlk öğretmnliği vs. ama mecburiyetten ama inanın o kadar çok ortaokul mezunu var ki ve o kadar lise mezunu var ki bence aöf lileri aşağılamadan önce ortaöğretm mezunlarını aşağılayn o zmn

• Eskişehir'deki Üniversitenin adı: "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi" dolayısıyla onların verdiği diplomada "Osmangazi Üniversitesi" yazıyo. Bizimkisinde de "Anadolu Üniversitesi" yazıyo. Ayrıca bu iki üniversiteninde amblemleri değişik. Diplomayada yansıyo haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phunkthastic -- 12 Aralık 2012; 13:51:31 >
  • Sayfaları tek tek okumadım :) sadece son sayfadaki genel yorumlara baktım :)
    1.Örgünde Anadolu Üniversitesi-iktisadi ve idari bilimler fakültesi yazar aöf de iktisat fakültesi yazar ki dann diye göze çarpar
    2.Ön lisans eğitimi aldım. DGS ile AÖF arasında gittim geldim kararım banka mülakatında değişti. Çünkü diyalog şöyle gelişti:
    -Hangi okuldan mezun oldunuz ve bölümünüz nedir?
    +Anadolu üniversitesi-İşletme
    -Örgün mü açık mı?
    +Açık
    -Hmm peki (sonuç mu ? üzücü elendiniz kelimesini süsleyip püsleyip destan haline getirip mail olarak gönderilmesi sonucu ya hüsran)
    3.KPSS-A kadroları mülakatla personel alıyor. AÖF'liler orada da kafadan eleniyor.
    Amacınız düz memur olmaksa kesinlikle aöf iyidir. Ama özel sektör veya KPSS gözde meslekleri düşünüyorsanız AÖF gerçekten hüsran olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ybah

Bazı arkadaşlar uçuşa geçmişler, üniversite önemli değilmiş, kendini geliştirmek önemliymiş vs.. Yahu ozaman bütün dünya iyi üniversitelere girmeye çalışırken siz zeki arkadaşlar AÖF'ye girip onlardan daha akıllıca hareket ettiniz. Türkiyede millet ODTÜ'ye, Hacettepeye, Boğaziçine yıllarca kasarken, adam ta orta 2'den başlayıp hersene dersaneye giderken, günde 7-8 saat ders çalışırken, arkadaşlar ÖSS'de barajı zar zor geçip kendini AÖF'ye attılar, ODTÜ'den daha iyi eğitim aldılar. Zaten AÖF'ye genelde ilk tercihten giriliyor 1. AÖF,2.ODTÜ,3. Boğaziçi şeklinde yapmışlardır bu arkadaşlar tercihlerini..

Yukarıdaki arkadaş yazmış kendinizi geliştirin diploma önemli değil diye. İyide zaten üniversite kendini geliştirmek için gidilen bir kurumdur. Ne yapacak ozaman arkadaşlar üniversiteye gitmesinler, hatta Harvard'ı kazansa dahil gitmesin, gidip kurslara gitsin bilgisayar kursu, kpss kursu, dil kursu, biçki dikiş kursu :) Kendini nasıl geliştireceksin?

quote:

Açık Ögretime girmesi çok kolay çıkması zordur Yalaakalık yapacak hoca da yok ve devlet katında açık ve örgünle aynıdır

Arkadaşım sen hayatında örgün öğretim üniversite okudun mu? Hiç üniversiteye, sınıflarına falan girdinmi bırak okumayı? Hocaya yalakalık, hocayla iyi geçinme taş çatlasa 60 olan notunu 65 yapmana yarar, oda çok iyiyse hocayla aran. Sizi görende hocaya 2 şaka yapıp, aslan kaplan hocam deyince boş kağıda 100 veriyor sanır. Uçmayın gözünüzü seveyim. Hiçbir adam gibi üniversitede çok aykırı tipler hariç butip birşey göremezsiniz. Zaten geçme notları gün gün yükseliyor örgünde, AÖF gibi 51 yapan geçemiyor maalesef. Testte değil bu salla tutsun. Birde girmesi kolay çıkması zormuş; bugüne kadar 950.000 mezun vermiş AÖF ammada zormuş çıkması.

Birde bazı arkadaşlar diyorki üniversiteye gitme, çalış daha avantajlı olursun deneyimin artar bu sırada AÖF oku.. Çalışmak ne çalışması arkadaşlar? Kasada durmak mı? Tezgahtarlık yapmak mı? Elinizde üniversite diploması olmadan neyin çalışması? Neyin deneyimi? Bu mantıkla ilkokul mezunu adam en avantajlısı, 12 yaşından sonra çalışmaya başlamış, tecrübesi uçmuş gitmiş

Bende açık lise mezunuyum. Okula gitmedim, AÖF'yede kayıt olacağım, 2. üniversite okumak için. Açık lise mezunu olduğum halde hiçbir gün çıkıp "Açıklise anadolu lisesinden daha iyidir, hocaya yalakalık yok, hem bu sürede tecrübede kazandım süper über" demedim. Açık lisenin ne olduğunu iyi biliyorum. Hoş aynı palavraları ben açık liseye girerkende duydum, mezun olması çok zor, sınavları çok zor diye. Sınav sırasında 20 kişilik sınıfta imece usülü soru çözüyorduk. Öndeki bağırırdı matematik-1'in 5. sorusunun cevabı A diye, arkadan biri bağırırdı 6. sorunun cevabı B diye.. Bazen gelir hocalar yardım ederdi, soruları çözüp cevapları tahtaya yazardı vs.. Komikti yani. Ben her sınavımı kopya çekerek geçtim. Sıranın altında kitap mutlaka açık dururdu. 200 sayfalık kitabı okur okur yazardık soruları. Hocalar bazen farkeder kızar, ama genelde görür ses etmezlerdi.

Burada şov yapmaya gerek yok. Sizin AÖF dediğiniz şey şuan 2 alanda işe yarıyor 1) devlet daireleri, 2) Askerlik. Neticede bu AÖF'ye össde örgün öğretimi kazanamayıp veya gidemeyip yazılıyorsun. Dünyada bir tane adam varmı burası dahil "Ben gittim Gazi iktisadı kazandım ama AÖF iktisadı yazdım daha iyi diye" diyebilecek?

Kimsenin kimseyi küçük gördüğüde yok. Ama olanı biteni daha büyük göstererek birşey elde edemezsiniz. Arkadaşlar biraz daha abartsa AÖF Harvarddan daha iyi bir okul deyip çıkacaklar işin içinden. Örgün öğretim örgün öğretimdir, açık öğretimde açık öğretim. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. Burası herkesin girip birşeyler okuduğu bir forum, yarın ÖSS maratonunda biraz duraksayan, denemelerden 1-2 kötü sonuç alan biri gelse burayı okusa adam diyecekki ben niye ODTÜ'ye girmeye çalışıyorum gir AÖF'ye daha iyi hem tecrübemde olur. Arkadaş bunun boş bir ilizyon olduğunu, birkaç sene sonra üniversite ismini söylerken anlayacak zaten. Milleti yanlış yönlendirmeyin.

Sen açık liseyle karıştırmışsın sanırım.

O zaman iyi üniversitelerin açık liseden öğrenci almamaları gerekir senin yazdığınla.

• arkadaşlar ben ıspartada lisans ekonometri okudum mezun olduktan sonra yaş mualefeti sayesinde askere gitmeden aöf de işletme okumaya başladım işim gereğide gerekliydi,hani siz burda örgün okumakla açıktan okumanın farkını tartışıyosunuz yaa ben örgün öğretimde 4 senede okulu bitirdim :D ama aöf de 6. sene bu sene tek dersim vardı şimdi bitti zorluk kolaylık farkını diyosanız örgün öğretimde nsan ilişkileriniz iyiyse hoca ne akdar gıcık olursa olsun siz derslerde aktifseniz sizi dersten geçirir,tabi istisna hocalar her zaman var ama aöf. de bürodan başka kendinize bi muhatap bulamıyosunuz,he evt örgün öğretimde test oldumu sınavlar biz hiç notların yüzüne bakmazdık geçicez die ama söf de işler biraz farklı :D bakın ben burdaki derslerin yarısını örgün öğretimde gördüm ama sanki birbirlerinden çok farklı dersler yani kısa kesicek olursak iki durumunda birbirinden farklı dez avantajlarıda var avantajlarıda,aöf tek sıkıntısı işe başvururken bazı iş yerleri aöf mezunlarını mülakatta biraz deriden bakıyolar,ben işe başvururken çok arkadaşın öle zorlandığını gördüm tek sıkıntısı bu,ve gerçekten sadece önemli olan kendini geliştirmek bu hayatta,son olarakta hani derler yaa askerde çok mal adam görüceksiniz die heh işte ben onu örgün okurken çok gördüm :D benim ilk okul mezunu arkadaşlarımın bi çoğu orda üni okumaya gelen gerzeklerden daha akıllı :D neyse iyi günler arkadaşlar :D

• Ben hem 2012 örgün öğretim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (İngilizce) lisans bölümünden mezunum. Diğer yandan 2011 senesinde Aöf, Medya ve İletişim bölümünden mezun oldum ve AÖF İşletmeye geçiş yaptım. Şuan ise Aöf İşletme son sınıftayım. Haziranda bitiricem aksilik olmassa şuan için alttan dersim yok.

Şimdi gelelim yetenek mevzusuna mezun olalı 8 ay oldu ve özel sektörde iş bulamadım. Şuan elimde 2 diploma ve bir yandal (Radyo, Sinema ve TV) belgem var. (Stajlarımdan bahsetmiyorum bile) Onun dışında Haziran ayında bir Lisans diplomam daha olacak. 2 dil biliyorum. Ve tüm bunlar inanır mısınız, hiç bir şey ifade etmiyor iş veren için. Tecrüben ve tanıdığın yoksa sektörde sen bir hiçsin.

Zorluk derecesine gelirse örgün öğretimden çoğu derslere aşina olduğum için aöf'de sayısal dersler dışında pek zorlanmadım. Örgün öğretimde hiç alttan ders almadım ve büte kalmadım ama aöfde çok kaldım. Özetle AÖF'de örgün öğretim kadar emek ve zaman istiyor. Önümüzdeki sene KPSS'ye çift lisans diplomasıyla girip tercihlerde yardırmak niyetindeyim. Fazla diplomanın tek avantajını kullanıcam kısaca.

• durum kısaca şöyle özetlenebilir. örgün öğrenime kontenjandan dolayı girmek zor, bitirmek kolaydır. açık öğretimde kontenjan problemi olmadığından dolayı girmek gayet kolay, ama bitirmek zordur. durum bundan ibarettir.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.