Şimdi Ara

(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.485
Cevap
42
Favori
107.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KRS-ONE

quote:

Orijinalden alıntı: bravewarrior41

quote:

Orijinalden alıntı: KRS-ONE

Eylül ve Ocak arası burs yok yani?

Yok.zaten sonuclari aciklamalari ocak ayini buluyor

Okullar ne zaman açılıyor ki o arada öğrenciler napacak peki? Bu sene burs çıktı seneye yeniledik yine mi ocak'ta vermeye başlıyorlar?

Hep ayni.ocakta basliyorlar vermeye.ocaga kadar ailen felan idare edicek yada sıkıcan dişini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceden öğretmen liselerinden mezun olup ilk tercihine öğretmenlik yazıp yerleşenlere milli eğitim bursu verilirdi. acaba hala devam ediyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tan32

Önceden öğretmen liselerinden mezun olup ilk tercihine öğretmenlik yazıp yerleşenlere milli eğitim bursu verilirdi. acaba hala devam ediyor mu

Sanmiyorum fakat öğretmenlik okuyanlara felan vakiflar burs veriyor die biliyorum arastiriniz geçen görmüştüm sanki

• hocam tıp okuyan herkese kyk bursu çıkıyor mu yoksa onlar ıcınde mı gazi yetim sartı lazım bide 3k içinde olanlara ayrıyeten başka burs veriyorlar mı yani burslarda sıralama aralığı fln var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoRuK.aTg

hocam tıp okuyan herkese kyk bursu çıkıyor mu yoksa onlar ıcınde mı gazi yetim sartı lazım bide 3k içinde olanlara ayrıyeten başka burs veriyorlar mı yani burslarda sıralama aralığı fln var mı?

Oncelik gazilerde fln.sonra bolumlere gore felan basariya gore

• bölümlerde öncelik tıp mı bide aynı anda hem kredi hem burs alınabiliyor mu ?
  • quote:

Selam arkadaslar görüyorum ki forumda kyk bursu hakkinda sorulari olan bircok arkadas var gecen sene benimde bircok sorum vardi fakat fazla cevaplayan olmadi.sizde benim gibi magdur olmayin diye sizlerin sorularini cevaplamaya calisacagim.

Oncelikle belirtmek isterim ki kocaeli universitesi 2.sinif öğrencisiyim. Gecen sene kyk bursunu kazandim.kyk burslari hakkinda gerekli bircok seyi biliyorum.

1) Kyk açılımı Kredi ve Yurtlar Kurumudur.
    2) Kyk Ve Başbakanlık Bursu Aynı(İsmi Değişmiş Olması Lazım)
    3) Kyk'nın Kredi(Geri Ödemeli), Burs(Geri Ödemesiz) ve Yurtlarından Faydalanabilirsiniz.
    4) Kyk Bazı Kişilere Öncelik Tanıyor Kayıt Olurken Zaten Seçiyorsunuz(Şehit çocukları, Gazi çocukları,Yetiştirme yurdunda barınanlar vb.)
    5) Kyk Burs Ücreti 300 TL'dir.
    6) Kyk Başvuruları Eylül Ayında Başlıyordu sanırım Ekimde Olabilir.
    7) Başvuru Yaptıktan Sonra kyk sizden belirli bir tarihte(Kayıttan 1-2 hafta sonra) Gerekli bazı belgeler istiyor başvuruya göre değişiyor (Gazi Belgesi vs)
    8) Sonuçlar Aralık Son Haftası Açıklanıyor Ve Ödemeler Ocak Ayında Başlıyor.TC nonuzun son hanesine göre tarih belirleniyor.Eğer 06 ile bitiyorsa 6 sında alırsınız vs.
    9) Ödemeler Ocak Ayından Haziran Ayına Kadar Yatırılıyor.(Haziran Ayı Dahil.) [Eylül-Ocak Tarihleri arasını kesinlikle toplu felan yatırmıyorlar öyle birşey yok)
    10) Bursu Kazandığınız zaman internette sorgulama var ordan hangi bankadan paranızı çekeceğiniz yazıyor.O Bankaya gidiyorsunuz ve size para çekmeniz için bankamatik kartı veriyorlar.Paranızı bununla çekiyorsunuz.

Aklıma geldikçe editlerim.Sorularınızı Bekliyorum.

tc nomun son iki hanesi 77 ile bitiyorsa?

• Hem yurt hem burs mümkün mü? Mümkünse yaygın bir şey midir bu?
  • Öncelik tıp diye birşey yok ben onu öylesine yazdım diğer bölümlere göre daha zor geldiği için bana :D Aynı anda hem burs hem kredi alamazsınız :) o kadar aç gözlü olmayınız :D @MoRuK.aTg

Trollemeye gerek yok dostum @bloodiakreagx

Hem yurt hem burs almak mümkün.Yaygın olup olmadığını bilmiyorum fakat arkadaşım hem yurtta kalıyor hemde burs alıyor diye biliyorum @peterleoschwarz
  • harbiden merak ettim trollemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodiakreagx

harbiden merak ettim trollemiyorum

Buna göre TC Kimlik Numarasının son rakamı ;

“0” olan öğrencilerin kredi-burs ödemeleri her ayın 6. Günü,

“2” olan öğrencilerin kredi-burs ödemeleri her ayın 7. Günü,

“4” olan öğrencilerin kredi-burs ödemeleri her ayın 8. Günü,

“6” olan öğrencilerin kredi-burs ödemeleri her ayın 9. Günü,

“8” olan öğrencilerin kredi-burs ödemeleri her ayın 10. Günü,

hesaplarına aktarılacaktır.

7 ile biten yokmuş demekki :)
  • Ben başka bir yerden burs alıcam ekstradan kyk dan burs veya kredi alabiliyomyum ? Burs başvurusunda öncelikliler dışında kalıcam 24bin sıralamam var annemin üstünde 1 ev babamdada araba var ve endüstri meslek lisesi mezunuyum 4 yıllık bölüme giden meslek lisesi öğrencilerini göz önünde bulundurursak burs çıkma ihtimali varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: demonspeople

Ben başka bir yerden burs alıcam ekstradan kyk dan burs veya kredi alabiliyomyum ? Burs başvurusunda öncelikliler dışında kalıcam 24bin sıralamam var annemin üstünde 1 ev babamdada araba var ve endüstri meslek lisesi mezunuyum 4 yıllık bölüme giden meslek lisesi öğrencilerini göz önünde bulundurursak burs çıkma ihtimali varmı ?

1) bende kyk dışında başka yerden burs alıyordum bir sorun olmuyordu.Fakat diğer aldığın burs yeri ünlü bir şirket vs ise kyk sorun çıkartabilir belki :)
    2) Kyk senin meslek lisesi olup 4 yıllık üniversite kazanmana bakmaz :) ailenin durumuna ve sıralamana bakar tahminimce. geçen sene 2 yıllık olan arkadaşım kazandı.Senin kazanma şansında var tabikide hayırlısı diyelim :)
  • quote:

quote:

Ben başka bir yerden burs alıcam ekstradan kyk dan burs veya kredi alabiliyomyum ? Burs başvurusunda öncelikliler dışında kalıcam 24bin sıralamam var annemin üstünde 1 ev babamdada araba var ve endüstri meslek lisesi mezunuyum 4 yıllık bölüme giden meslek lisesi öğrencilerini göz önünde bulundurursak burs çıkma ihtimali varmı ?

1) bende kyk dışında başka yerden burs alıyordum bir sorun olmuyordu.Fakat diğer aldığın burs yeri ünlü bir şirket vs ise kyk sorun çıkartabilir belki :)
    2) Kyk senin meslek lisesi olup 4 yıllık üniversite kazanmana bakmaz :) ailenin durumuna ve sıralamana bakar tahminimce. geçen sene 2 yıllık olan arkadaşım kazandı.Senin kazanma şansında var tabikide hayırlısı diyelim :)

Yok hocam şirket değilde belediyeden alıcam belediye ayriyeten kyk dan almama ses etmez ama kamu kurumu olduğu için bi sıkıntı olurmu ?

• quote:

quote:

quote:

Yok hocam şirket değilde belediyeden alıcam belediye ayriyeten kyk dan almama ses etmez ama kamu kurumu olduğu için bi sıkıntı olurmu ?

sanmıyorum bir sıkıntı olmaz bende diyanetten alıyordum.

• bloodiakreagx B kullanıcısına yanıt
    tc n 7 ile bitiyorsa sen bu ülkeye ait değilsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam hocam teşekkür ederim.
  • anne emekli, baba öğretmen geri ödemesiz burs çıkar mı? sadece 1 ev var araba yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 22 Temmuz 2014; 22:51:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

anne emekli, baba öğretmen geri ödemesiz burs çıkar mı? sadece 1 ev var araba yok

memur cocuklarına burs çıkmıyor diye duydum.
  • mrb arkadaşlar. atatürk üni kimya öğrencisiyim. 2. sınıftayım ve öğrenim kredisi alıyorum. bu sene sınava girdim ve erzincan elektrik-elektronik mühendisliğine yerleştim. kredi durumu ne olur. kesilirmi. kesilirse tekrar alabilirmiyim. tşk.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.