Ben mesleki açık öğretim lisesinde okumaktayım. Bu sene YGS ve LYS sınavlarına girdim, puanlarım doğrultusunda üniversite tercihleri yaptım. Fakat liseden mezun olmuş durumda değilim sadece birkaç dersim kaldı ve üniversiteye kayıt yaptıramayacağımdan korkuyorum. Bu konu hakkında açıköğretim bürosunu defalarca aramama rağmen hiçbir cevap alamadım. Benim sorum üniversite tercihlerinde yerleştirmem yapılırsa bu alttan derslerimi nasıl verebilirim, veya geçici mezuniyet belgesi türünde bir belge alabilirmiyim. veya başka bir şekille üniversite kaydımı yaptırdıktan sonra alttan derslerimi verme imkanım varmı acaba ?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Cevap verebilecek bi arkadaş yokmu ya.s
quote:
Orijinalden alıntı: bynervous
Ben mesleki açık öğretim lisesinde okumaktayım. Bu sene YGS ve LYS sınavlarına girdim, puanlarım doğrultusunda üniversite tercihleri yaptım. Fakat liseden mezun olmuş durumda değilim sadece birkaç dersim kaldı ve üniversiteye kayıt yaptıramayacağımdan korkuyorum. Bu konu hakkında açıköğretim bürosunu defalarca aramama rağmen hiçbir cevap alamadım. Benim sorum üniversite tercihlerinde yerleştirmem yapılırsa bu alttan derslerimi nasıl verebilirim, veya geçici mezuniyet belgesi türünde bir belge alabilirmiyim. veya başka bir şekille üniversite kaydımı yaptırdıktan sonra alttan derslerimi verme imkanım varmı acaba ?
Arkadaşlar konuyu çok iyi araştırdım ve bulduklarımı sizinle paylaşmak istiyorum. Dediğim gibi açık öğretim okumaktayım henüz mezun olamadım 1 sınava daha girdikten sonra mezun olabilicem Bu arada 2 yıllık gıda teknolojileri bölümünü kazandım ve mezuniyet durumundan dolayı gidip gidemeyeceğim le ilgili endişelerim vardı Kazandığım Bursa Karacabey Meslek Yüksekokulu'nu az önce arayarak durumumu söyledim mezun olmadığımı mezun olmak için 1 ek sınava daha girmem gerektiğini v.s. (Bu arada üniversiteye kaydımı 3-7 Eylül tarihleri arasında yaptırmam gerekiyor. Ama açıköğretimin ek sınavına 8 eylülde girecem) Telefonda konuştuğum hocaya bunları anlattıktan sonra bana; Açık öğretimden alacağın "ÖĞRENCİ DURUM BELGESİ" ile geldiğinde kaydını yapabiliriz ancak 1 ekime kadar mezun olup mezuniyet belgeni okulumuza teslim etmen gerkiyor dedi. Eğer 1 ekime kadar mezun olamazsam ve belgeyi okula teslim edemezsem kaydım okuldan silinecek...
Ama bu durum her üniversitede böyle değilmiş sadece bazı üniversiteler öğrencilik durum belgesi ile kayıt alabiliyormuş öğrendiğime göre...
sonunda bende Üniversite de hemde istediğim bi bölümde okuyabilecem :)
diyeceğim şu ki ; eğer benim durumumda olan arkadaşlarım var ise okulu arasınlar ve böyle bi belge ile kayıt yaptırabileceklermi sorsunlar... Mağdur olmasınlar...