Şimdi Ara

Açıköğretim okurken üniversite kazanmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
2
Favori
9.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene açıköğretim kazandım.Bu sene gidip normal açıktan okuyup Ygs sınavına girsem ve bir yeri kazansam iki üniversite birden okuyabiliyor muyum ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açıköğretim Okurken Üniversite Kazanmak

Açıköğretim okumak, üniversite kazanma hayalinizi ertelemek zorunda olmadığınız anlamına gelir. Açıköğretim öğrencileri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girmeye hak sahibidir ve üniversite sınavına tekrar girebilirler.

YKS'ye girmek için herhangi bir üniversiteye kayıtlı olma şartı yoktur. Yani, Açıköğretim Fakültesi'ne kayıtlı olsanız bile YKS'ye başvurabilir ve üniversite kazanabilirsiniz.

Açıköğretim okurken YKS'ye hazırlanmanın avantajları vardır. Açıköğretim derslerinin esnek yapısı, ders çalışma programınızı sınava hazırlanacak şekilde ayarlamanıza olanak tanır. Ayrıca, Açıköğretim Fakültesi'nde edindiğiniz temel bilgi ve beceriler, üniversite sınavına hazırlanmanıza yardımcı olacaktır.

Ancak, Açıköğretim okurken üniversite kazanmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır:

• Açıköğretim derslerinize düzenli olarak çalışın.
    • YKS müfredatına uygun ek kaynaklardan çalışın.
    • Deneme sınavlarına girerek bilgilerinizi test edin.
    • Gerekirse, üniversiteye hazırlık kurslarına katılın.

Açıköğretim okurken üniversite kazanmak mümkündür. Düzenli çalışma, kararlılık ve doğru strateji ile hayallerinize ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • okursun ama aynı bölüm olmaması gerekiyor. ayrıca puan kırılacak sanırm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

okursun ama aynı bölüm olmaması gerekiyor. ayrıca puan kırılacak sanırm

Ne kadar kırılıyor puan ? Açıköğretime devam edebiliyor muyum istersem ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chucky_31

quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

okursun ama aynı bölüm olmaması gerekiyor. ayrıca puan kırılacak sanırm

Ne kadar kırılıyor puan ? Açıköğretime devam edebiliyor muyum istersem ?

BEn de merak ediyorum 4 yıllık aöf okurken 4 yıllık örgün tutturusak 2'sine de aynı anda gidebiliyor muyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilen yok mu ?
  • eskiden kural şuydu, kontenjansız bir aöf bölümü okurken üniversite kazanırsan bir sorun olmuyor, ikisi aynı anda gidiyordu. ayrıca üniversite okurken, ikinci üniversite için sadece kontenjansız bölümlere başvurabiliyordun. işletme, iktisat gibi bölümler de kontenjansızdı.

bu sene ise 4 yıllık aöf bölümlerinin hepsi kontenjanlı oldu. ama aynı zaman diliminde yök, ikinci üniversite için kontenjan kuralını kaldırdı.

gelelim soruya, yani üst paragraftaki durumun tam tersine. bu konuda net bir açıklama yok. eğitim uzmanları bile net cevap veremedi bu konuya, bir çoğuyla irtibata geçtim, hepsi ikilemde.

yani üniversite okurken istediğin aöf bölümünü du aynı anda okuyabiliyorsun. ama aöf'li iken üniversiteye kayıt olabiliyor musun belli değil. mantıken olması lazım ama bir cevap bulamadım. bu sene kayıt yaptıran varsa, bilgilendirirsin, seviniriz.

• 4 yıllık açık öğretim okursanız puanının kırılmaz sınava girsenizde okul puanınız düşmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite Okurken Memurluk
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Araştırmalarım sonucu şu şekilde açıklayayım. Evet kayıt olunabiliyor, aynı bölüm olmadığı sürece. İşletme ve İktisat' da dahil. Ancak askerlik konusunda şöyle bir sıkıntı oluşuyor. Öğrenim görülen AÖF Lisans programınız bittiğinde diğer MYO veya Lisans programı tarafından askerlik tecil edilmemekte. Dengi veya daha düşük bir bölüm olduğu sürece. Yani AÖF' nin tecil süresi bittiğinde diğer bölümde okunuyor olsa bile tecil edemiyorsunuz.
    Yine de 100% olmamakla birlikte edindiğim bilgiler bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan.

Araştırmalarım sonucu şu şekilde açıklayayım. Evet kayıt olunabiliyor, aynı bölüm olmadığı sürece. İşletme ve İktisat' da dahil. Ancak askerlik konusunda şöyle bir sıkıntı oluşuyor. Öğrenim görülen AÖF Lisans programınız bittiğinde diğer MYO veya Lisans programı tarafından askerlik tecil edilmemekte. Dengi veya daha düşük bir bölüm olduğu sürece. Yani AÖF' nin tecil süresi bittiğinde diğer bölümde okunuyor olsa bile tecil edemiyorsunuz.
    Yine de 100% olmamakla birlikte edindiğim bilgiler bu şekilde.

Ne saçma bir şey.
  • kardeş açıkögretim kamu okuyor 1. sınıfta seneye samsun kamu yönetimini kazansa 2. sınıftan devam edebilir mi samsun da ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.