Şimdi Ara

AÇIKÖĞRETİM TERCİH ŞANSI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu sene tercih yaptım ve bir vakıf üniversitesi kazandım.Fakat okumaktan vazgeçtim.Bu durumda açıköğretime bu sene kayıt yaptırabilir miyim?Başka bir forumda gördüğüm bir yazıda arkadaş bu sene kayıt yaptırmazsan 2.tercihlere katılabilir ordan da açıköğretime girebilirsin demiş fakat kesinliği var mı bilemiyorum.Bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim...

• up
  • 2009 İçin ek yerleştirme şartları bunlar bu sene de muhtemelen benzer olacaktır.

quote:

2009-ÖSYS Merkeziyerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2009-ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş (veya Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş) olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

a) Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi yerleştirme de kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tarafından tercih edilebilecektir.

b) Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo-3B’deki önlisans programlarını yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tarafından tercih edilebilecektir. Tablo-3A’daki önlisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.

2009-ÖSYS’de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar da 2009-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilirler. Bu adaylar Tablo-3A’dan kendi alanları ile ilgili programları tercih edebilirler.

Tablo-3A, Tablo-3B , Tablo-4 ve ek yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler 2009-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır.

Genel lise mezunları ek yerleştirme için Tablo-3A’da yer alan önlisans programlarını da tercihleri arasında gösterebilecekler ve ilgili yasa gereğince meslek lisesi mezunlarına öncelik tanınmak koşulu ile yerleştirilebileceklerdir.

2009 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da 2009-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilirler.

Ek yerleştirme işlemleri, 2009-ÖSS Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu, 2009-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2009-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

http://www.osym.gov.tr/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFD4AF1EF75F7A796847781BA04CF87390

Extra bilgi olarak 2009 da 2. ek yerleştirme yapılmış aöf için onunla ilgili şartlarda bunlar.(Bu sene yapılır mı bu 2. ek yerleştirme bilemem tamamen ösym ye bağlı.)

quote:

2009-ÖSYS 2. Ek (AÖF) Yerleştirme: Başvurular

(09.11.2009)

Yükseköğretim Genel Kurulunun 20.11.2008 tarihli kararı uyarınca, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin kontenjan sınırlaması olmayan lisans ve önlisans programlarına 2. Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Adayların 2. Ek Yerleştirmede tercih yapabilmeleri için, 2009-ÖSS’de ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1 ve ÖSS-DİL puan türlerinin herhangi birinden en az 145 puan almış olması veya sınavsız geçiş haklarının bulunması gerekmektedir.

2. Ek Yerleştirmede, daha önce yapılmış olan Merkezi Yerleştirmede ve Ek Yerleştirmede;

a)hiç bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olan adaylar ile,

b)bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş ancak kesin kayıt yaptırmamış olan adaylar

tercih yapabileceklerdir. Yalnız sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar, Tablo-3A’da yer alan sınavsız geçiş koşullarını sağladıkları açıköğretim önlisans programlarından tercih yapabileceklerdir.

2. Ek Yerleştirme tercih işlemleri, adaylar tarafındanhttp://www.osym.gov.tr internet adresinden 11-16 Kasım 2009 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

http://www.osym.gov.tr/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFD4AF1EF75F7A796804A8EB250F0C8474

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ge4ce -- 11 Eylül 2010; 17:04:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dgs ile hemşirelik tercih etmek
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.