Şimdi Ara

ACİL 1.6 102HP 8V BENZİNLİ GOLF 6 ALINIR MI? BU MOTORU KULLANANLARDAN YORUM BEKLİYORUM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
0
Favori
48.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 38bine dizel bir araç bakın diyeceğim ama pek isteğinize uygun olamayacaktır.Belki polo bakabilirsiniz dizel ama biraz daha küçük golfe göre.
    Polo 1.2 TDI 75 PS Trendline 37.600,00
    Polo 1.6 TDI 90 PS Comfortline 40.700,00
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Golf 1.6 MPI 102 HP TRENDLINE hem de SİYAH renkli araç arkadaşımın öğretmen eşine aldı. Dizel 1.6 TDI 7-DSG JETTA baktı çok, hatta bir ara SUV almaya bile kalkıştı, TIGUAN 1.4 TSI'lere merak sardı, ama benzinin 4,46 TL ve LPG'nin de 2.32 TL olduğu bir zamanda 2012 model hatchback araçlar arasında LPG uyumu nedeni ile ve VOLKSWAGEN tercihinden ötürü bu araç alındı.

Aracı eşi okula gidip eve gelirken ve çocuklarla gezerken daha çok kullanacak. Arkadaşımın gün içinde araç kullanabilme zamanı yok, olsa bile mal taşımak için ağır vasıta kullanması gerek.

Beyaz PASSAT'ı alabilsem, bana işte gündüz zaman gerekiyor ama bu hafta, hele YARIN, tamamen doluyum, yine evden sabah 7:20'de çıkıp akşam 22:30'da geleceğim. Kendi aracıma (2008 PASSAT 1.4 TSI) ilan bile verecek zamanım yok, takasta da 25.000 km'deki aracı ne yaparlar, belli.

taner abi tsi alıp yine benzin telasına düsme bulabilirsen tdi al

• Golf 6 1.6 suanda alinicak en saglam ve sorunsuz araba bence.Performans olarak yeterli diyelim yakit tuketimi olarak sehir icinde cok yakiyor 9lt nin altina dusmez uzun yolda 5 vites olmasindan dolayi 100 km hizi gecince hem motor bagiriyor hemde cok yakiyor ama 100km hiz ile sabit gitmeyi basarirsaniz 6 lt yakiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rhetorical

Hiiç hesapta yokken dün karar verip bugun bende Golf 1.6 MPI 102 HP TRENDLINE sahibi oldum Allaha şükür.Siyah rengi de vardı fakat biz refleks gümüş tercih ettik.
    Araç için çok kısa öznel bir değerlendirmeyle "harika" diyebilirim.yıllık 5000km yapıyorum ama yine de lpg kiti düşünüyorum.Garanti dışı kalır diye biliyorum araç doğru mudur?

Hayırlı olsun, ben de aldım aracı. LPG motor garantisini bitirir.

Ben şimdilik şehir içi fazla kullanmadığımdan benzini sorun etmiyorum. Ama dur kalklı, 1. 2. vites giden tıkanık trafiğe çok bulaşıyorsanız 100km.'de 12 litreyi görmek gayet basitleşiyor. Benim karma tüketimim 7.2 lt/100km. Bunun %80'i şehir dışı.

Rodaj tamamlanıp motor alışınca 5000km'den sonra bir miktar daha düşebilir.

Şehir dışı 100km/saat sabit hızla gidersem düz yolda 5.8'i görüyorum.

Yalnız araç performans anlamında uzun yolda umduğumdan çok daha iyi çıktı. Eski golf 4 1.6 16v aracıma göre çok daha iyi.

Ama şehir içi rampalar düşük devirde bayağı kasıyor.

Tabi benzinli atmosferik motorların genel karekteristiği orta ve yüksek devir istemeleri.

Araç 3. vitesten sonra benzine biraz insaf ediyor 2. viteste ise gavurun malı gibi harcıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin90
    taner abi tsi alıp yine benzin telasına düsme bulabilirsen tdi al

Aracım BUGÜN (az önce) 25.000 km'yi devirdi.

- OCAK 2008
    - EYLÜL 2011

45 ayda 25.000 km yapmışım, 3 defa Adana-Konya-Antalya gidiş/geliş ve 1 defa Adana-Gaziantep-Şanlıurfa-Diyarbakır gidiş/geliş yaptım. Gerisi şehiriçi. Aracım günde 23 saat yatıyor (sabah yarım saat, akşam yarım saat çalışıyor, o kadar). Dizel araç anladım ki benim araç kullanma formatıma uygun değil. Fakat Mayıs'ın son haftasında aldığımız ve LPG taktığımız Mitsubishi ASX 1.6 Invite aracımız 3,5 ayda 3.500 km yaptı, yani ayda 1000 km'ye denk geliyor. Bu gidişle yılda 12.000 km'ye ulaşacağız, bu da Benzin'den LPG'ye geçmek için yeterli bir kilometre miktarı.

Aracıma alıcı çıksa 2012 model Sunrooflu 1.4 TSI 122 HP 6 ileri manüel Comfortline Şeker Beyazı bulacağım ama kısmet, henüz ilgilenen olmadı.

• aradığın sorunsuzluk ve sağlamlıksa alınır ama aradığın performans ve düşük yakıt ise alınmaz kararı sen ver...
  • quote:

Aracıma alıcı çıksa 2012 model Sunrooflu 1.4 TSI 122 HP 6 ileri manüel Comfortline Şeker Beyazı bulacağım ama kısmet, henüz ilgilenen olmadı.

DSG neden düşünmüyorsunuz Taner bey?
    eşimin arabasında otomatik vitesin rahatlığını tecrübe ettikten sonra yeni arabamda ilk arayacağım özellik otomatik vites olması olacak şahsen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: special123456

1.6 102 hp 8v motoru kullanıp olumlu olumsuz tecrübe edinmiş arkadaşlardan yorum bekliyorum. Yakıt tüketimi performans ve arıza sorun çıkarma potansiyeli hakkında acil bilgiye ihtiyacım oldu. Ayrıca bu motorla aracın 2. el değeri nasıl olur? Şimdiden teşekkür ederim.

vw için utanç verici bir araba hocam
    aynı aracın motoru aynı ise eşimde a3 var 1,6 102 beygir otomatik tek kapı
    ocağıma incir ağacı dikti valla 100 tl benzin 200 km yol direk ışık yanıyor
  • 1.6 astra var . 200 tl 450 km gidiyor. otamatık vites.

Bu benzin fiyatlarıyla haftada 1 cıkıyorsan al. ama hergun kullanacaksan . lpg , dizel tercih et
  • lpg taktırıp uzun süre sorunsuz binebilrsiniz bu araca .
  • Hibridler, elektrikli motorlar yaygınlaştığında kanaatimce tekrar benzinli motorlar revaçta olacak. Zira artık mazot da ucuz değil. Almanya vb. ülkelerde dizel motorların sevilmediği doğru mu bu arada?
  • quote:

quote:

Hiiç hesapta yokken dün karar verip bugun bende Golf 1.6 MPI 102 HP TRENDLINE sahibi oldum Allaha şükür.Siyah rengi de vardı fakat biz refleks gümüş tercih ettik.
    Araç için çok kısa öznel bir değerlendirmeyle "harika" diyebilirim.yıllık 5000km yapıyorum ama yine de lpg kiti düşünüyorum.Garanti dışı kalır diye biliyorum araç doğru mudur?

Ben şimdilik şehir içi fazla kullanmadığımdan benzini sorun etmiyorum. Ama dur kalklı, 1. 2. vites giden tıkanık trafiğe çok bulaşıyorsanız 100km.'de 12 litreyi görmek gayet basitleşiyor. Benim karma tüketimim 7.2 lt/100km. Bunun %80'i şehir dışı.

Yalnız araç performans anlamında uzun yolda umduğumdan çok daha iyi çıktı. Eski golf 4 1.6 16v aracıma göre çok daha iyi.

Tabi benzinli atmosferik motorların genel karekteristiği orta ve yüksek devir istemeleri.

Araç 3. vitesten sonra benzine biraz insaf ediyor 2. viteste ise gavurun malı gibi harcıyor

Teşekkürler iyi dilekleriniz için.Ben ilçede yaşıyorum trafik sıkısıklıgı yok dur kalk pek olmuyor her gün kullandığım güzergahta.Yarın kısmetse Bursaya gidiyorum git gel 700km civarı sürüş tempom 90-100km amacım 6.0 ve daha altı bir değer tutturabilmek,volkswagen de bana arabayı satan yetkili rodaj süresi diye bir şeyin kesinlikle olmadığını söyledi bunun doğru bilinen yanlışlardan oldugunu belirtti. İlk başlarda 3000deviri geçmeyin dedi bunun amacının kesinlikle motor rodajıyla ilgili olmadıgını SADECE ARACA ADAPTE OLABİLMEK için bu tavsiyede bulunduklarını söyledi.Neyse bakalım yarın golf Bursa yolunda ne kadar yakacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

1.6 102 hp 8v motoru kullanıp olumlu olumsuz tecrübe edinmiş arkadaşlardan yorum bekliyorum. Yakıt tüketimi performans ve arıza sorun çıkarma potansiyeli hakkında acil bilgiye ihtiyacım oldu. Ayrıca bu motorla aracın 2. el değeri nasıl olur? Şimdiden teşekkür ederim.

vw için utanç verici bir araba hocam
    aynı aracın motoru aynı ise eşimde a3 var 1,6 102 beygir otomatik tek kapı
    ocağıma incir ağacı dikti valla 100 tl benzin 200 km yol direk ışık yanıyor

122 hp olanı daha iyi diyorlar doğru mu yakıt olarak
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler iyi dilekleriniz için.Ben ilçede yaşıyorum trafik sıkısıklıgı yok dur kalk pek olmuyor her gün kullandığım güzergahta.Yarın kısmetse Bursaya gidiyorum git gel 700km civarı sürüş tempom 90-100km amacım 6.0 ve daha altı bir değer tutturabilmek,volkswagen de bana arabayı satan yetkili rodaj süresi diye bir şeyin kesinlikle olmadığını söyledi bunun doğru bilinen yanlışlardan oldugunu belirtti. İlk başlarda 3000deviri geçmeyin dedi bunun amacının kesinlikle motor rodajıyla ilgili olmadıgını SADECE ARACA ADAPTE OLABİLMEK için bu tavsiyede bulunduklarını söyledi.Neyse bakalım yarın golf Bursa yolunda ne kadar yakacak.

Rodajla ilgili yanlış bilinen rodajın olmadığı düşüncesidir. Bütün mekanik aletlerde hareketli parçaların birbirine alışması durumu ve bunun bir süresi vardır. Kapı menteşesinde bile bu böyledir

Ayrıca yeni nesil motorlar fabrikada alıştırılıp öyle araca takılıyor bilgisi de yanlıştır.

Zaten golfünüzün torpido gözünde bulunan kullanım kılavuzunu okursanız orada rodajın var olduğunu net bir şekilde görürsünüz. Açıklamada rodaj süresince ilk 1000 km motorun zorlanmaması gerektiği, çok düşük ve çok yüksek devirde çalıştırılmaması gerektiği açıkca yazıyor.

Örneğin araç çok yavaşken rampada hemen 1. vitesten 2. vitese atıp gaza yüklenmek, tam gaz vererek motoru boğmak, araç tam yüklüyken, şehir içinde klima açık kullanmak gibi harektler de zararlıdır. Hele ki motor tam ısınmadan bunları yapmak daha da zararlıdır.

Kitapçıkta açık seçik yazıyor. Rodaja dikkat edilmezse ileride motorun daha çok yağ eksiltebileceği, teorikteki gücünden bir miktar kayıp olabileceği ifade ediliyor.

Modern araçlarda mikron derecesinde hassasiyetle üretilen %100 e yakın uyumlu motorlarda dahi rodaj vardır.

Bence rodaj sonsuza kadar tüm mekanik aletlerde olmaya devam edecektir. Bu tabiaten böyledir, fizik kuralıdır.

Kazasız belasız günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: plateau

quote:

DSG neden düşünmüyorsunuz Taner bey?
    eşimin arabasında otomatik vitesin rahatlığını tecrübe ettikten sonra yeni arabamda ilk arayacağım özellik otomatik vites olması olacak şahsen...

PASSAT'ımı Sahibinden.Com'da (yine) ilana verdim.

Beyaz + Sunroof'lu bir 1.6 TDI buldum Osmaniye'de, fakat 2011 model. Ayrıca Beyaz bir 1.4 TSI buldum, Adana'da ve 2012 model. İkisi de manüel (1.6 TDI alternatifsiz).

Biraz da manüele alıştım ve ağırlık noktam manüel viteste diyebilirim. Her an aracım satılabilir ve her an da foruma 2012 model bir WHITE FLASH (BEYAZ ŞİMŞEK) PASSAT'la gelebilirim. Kısmet diyelim. DSG'li bir aracım olacağına dizel bir aracım olsun gibi bir düşünce de var fakat gereksiz, çünkü 4 yılda 25.000 km yapan birisi için dizel gereksiz, DSG de şu anda ihtiyacım olan bir özellik değil, bakalım zaman ne getirecek.

Selamlar,

Taner Göde

• RADYOSUZ GOLF'ü görmek için VW Adana Yetkili Bayi AYKAN'a gittim...

ACİL 1.6 102HP 8V BENZİNLİ GOLF 6 ALINIR MI? BU MOTORU KULLANANLARDAN YORUM BEKLİYORUM

ACİL 1.6 102HP 8V BENZİNLİ GOLF 6 ALINIR MI? BU MOTORU KULLANANLARDAN YORUM BEKLİYORUM

• quote:

RADYOSUZ GOLF'ü görmek için VW Adana Yetkili Bayi AYKAN'a gittim...

1780 model bir araçmış gibi duruyor.

• Sırf VW olduğu için radyosu, direksiyondan kumandası, dijital kliması, kol dayaması olmayan ve 8 V olup bir dünya yakıt tüketen araca o kadar parayı vermekte ne kadar doğru?
    Ki parasını verip bir üst donanım paketini bile alamıyorsunuz çünkü yok. Olsa adam diğerini kime satacak?
    10 - 11 lt şehir içi benzin tüketen bir araç LPG ile 12 lt - 13 lt civarında bir tüketim yapar ki bu da km başına şehir içinde bugünün şartlarında 28.8 kuruş tüketim yapar.
    Ne anladım ki o lpg' den? Ben Auris ile 7.2 lt benzin tüketerek şehir içinde geziyordum.

Gel gelelim madem otomatik araç istiyorsanız dizel haricinde gidip DSG şanzımana bulaşmanıza ne gerek var. Benzinli modellerde o kadar tam otomatik vites seçeneği varken.

Seçim sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demon -- 18 Eylül 2011; 20:41:59 >
  • aynı motora sahıp octavianın lpg tuketımı karısık 22 kurustur.
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

aynı motora sahıp octavianın lpg tuketımı karısık 22 kurustur.
    saygılar

Siz lpg' nin litresini kaçtan alıyorsunuz? İstanbul' da bugün lpg' nin lt fiyatı 2.40 TL. Herkes 10 lt benzin tüketiyorum diyor. Haliyle bu araç LPG takılınca yakıtı 1 - 2 lt fazla harcayacak.
    Dediğiniz rakam için bu araç LPG' de 100 km şehir içinde 9.2 lt harcayacak ki dediğiniz şekilde olsun. Eee bu motor şehir içinde maksimum 8 lt benzin tüketmeli ki bu değere ulaşsın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.