Şimdi Ara

Acil Anakarttaki 8pin atx12volt giriş ile ilgili sorun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Acil Anakarttaki 8pin atx12volt giriş ile ilgili sorun?

Anakart (GA-990xa-ud3) üzerindeki 8pin atx 12 volt girişi güç kaynağındaki atx 12 volt girişi ile uyumlu değil yani diğer 4pinlik olanı. Güç kaynağındaki atx 12 volt girişi 4pin + 4pin... 4pinlerinden biri giriş çıkış şekilleri uyumlu ancak diğer 4pin üzerindeki şekillerle anakart üzerindeki şekilli pinler uyumlu değil. Bu konuda bilgisi olan yardım edebilir mi? Yeni bir sistem topladım ancak daha sistemi çalıştırmadım. Anakartta yanma sorunu filan olur diye bir danışayım dedim. Araştırmalarıma göre atx12volt girişi işlemciye voltaj veriyor. atx12volt girişine normalde 4 pinlik atx12 volt girişi takabiliyoruz ancak overclock düşünen kişilerin diğer 4 pinlik takması gerekiyormuş. Bende overclock yapmayı düşündüğüm için ne yapacağımı şaşırdım.
    Bilgisi olan acil yardım etsin.

MAINBOARD: GIGABYTE-990XA-UD3 (rev.1.1)
    CPU: AMD-4100FX
    PSU:AEROCOOL 550 watt

Sorunumu daha iyi anlatan şema görüntüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxwell78 -- 14 Ocak 2012; 13:36:13 >

• Şema ekledim. Güç kaynağındaki 4pinlik Alttaki 1,2,5,6 pinli numaraların olduğu şekildeki pinler kare şeklinin yanındaki yamuk şekli gibidir ancak şekiller birbirine benzemiyor. Sisteme takarsam sorun olur mu? Bunun cevabını bekliyorum.
  • anakartın arka yüzünden...
    5-6 ve 7-8 nolu uçları köprülerseniz...
    8 pinli hale gelebilir...
    gnd uçları büyük ihtimalle birbirine doğal bağlıdır...
  • sizdeki girislerin 1 taraflari 8 pine takilacak sekildedir. klipsi yakalar. biri sag tutar biri sol. buna gore yan yana getirip takmaya calisin... yani 4+4 un sekli olacaktir.
    resim ekleseniz aslinda kendi psu girislerinizi daha rahat anlatilabilecek gibi.
  • PSU'nun tam marka ve modelini yazabilir misiniz? Tek 4 pinle ile de çalışır ancak işin garip olan kısmı PSU'dan gelen 4+4 pinler standart düzeyde üretilir. Yani PSU'nun 4+4 12 V çıkışına uyumsuz olması biraz garip geldi, karşılaştıralım bakalım SS olarak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • PSU AEROCOOL

şemadaki atx_12v girişindeki 3,4,7,8 nolu pin giriş ve çıkışında sorun yok...ancak 1,2,5,6 nolu pinlerin girişi psu da yamuk şeklinde şemadaki gibi yani atx_12v'a tam uyuyorda... şekiller birbirini tutmuyor... Normalde takılıyor. Herhangi bir sorun olurmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: maxwell78

PSU AEROCOOL

şemadaki atx_12v girişindeki 3,4,7,8 nolu pin giriş ve çıkışında sorun yok...ancak 1,2,5,6 nolu pinlerin girişi psu da yamuk şeklinde şemadaki gibi yani atx_12v'a tam uyuyorda... şekiller birbirini tutmuyor... Normalde takılıyor. Herhangi bir sorun olurmu?

Linkteki PSU'u tek bir çıkış sunuyor CPU adına. Yani ortaya takmak zorundasınız. Zaten bu standarttır, 4+4 pin olsaydı şayet üretim hatası olmadığı sürece plastik sembollü yıldızlar CPU besleme soketine çok rahat bir şekilde takılırdı. PCI-Ex ek güç girişi vs. olmasın takmaya çalıştığınız o ikinci çıkış.

Yani linkteki PSU'da zaten en fazla 1 tane 4 pinli çıkıştan söz edilmekte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

Orijinalden alıntı: maxwell78

PSU AEROCOOL

Linkteki PSU'u tek bir çıkış sunuyor CPU adına. Yani ortaya takmak zorundasınız. Zaten bu standarttır, 4+4 pin olsaydı şayet üretim hatası olmadığı sürece plastik sembollü yıldızlar CPU besleme soketine çok rahat bir şekilde takılırdı. PCI-Ex ek güç girişi vs. olmasın takmaya çalıştığınız o ikinci çıkış.

Yani linkteki PSU'da zaten en fazla 1 tane 4 pinli çıkıştan söz edilmekte.

şekilde öyle gözüküyor ama 4+4 pin çıkışı mevcut ancak pin şekilleri farklı ilk 4 pinlik şekli şemada gösterdiğim üstteki kare çizili alanda tam uyuyor ikinci 4 pinlik alttaki kare çizili alanda uymuyor...Şekil itibari ile yoksa pin takılıyorda ben doğru mu yanlış mı olduğunu söylüyorum. Birde ortaya takmalısın derken tam ortaya nasıl olur? Takılırsa ya en sağa yada en sola takılır diye biliyorum.

• Şu CPU besleme çıkışlarının her ikisinin net bir fotoğrafını çekip buraya ekleyebilir misiniz? Uçları anlaşılabilir olursa daha iyi olur, yani bir kaç tane eklemeye çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Şu CPU besleme çıkışlarının her ikisinin net bir fotoğrafını çekip buraya ekleyebilir misiniz? Uçları anlaşılabilir olursa daha iyi olur, yani bir kaç tane eklemeye çalışın.

sol taraftaki 4pinlik şekilleri hepsi yamuk

sağ taraftaki 4 pinlik şekiller kare yamuk

pci express girişleri 6pin olarak bütün onunla karıştırdığımı düşündünüz. ama bunlar atx_12 volt yuvası için...

• kablo renklerini gösteren bi resim koy
    ve olmayan 4 pin atx 20+4 olabilir
  • klipsler tek yone gelecek birlesecek ortada... bu sekilde takilacak zaten mantigida anakart uzerindeki kulagi yakalamasi...
  •  Acil Anakarttaki 8pin atx12volt giriş ile ilgili sorun?

bunu internette bir sayfada buldum. fotoğraf iyi çekmediği için bunlardan biri bu şekilde... ama şekilleri uygun değil.
    atx_24 pin olabilir demişsiniz. zaten psu geldiğidinde atx_20+4 şeklinde 4pin yandan bantlı olarak geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxwell78 -- 14 Ocak 2012; 23:08:57 >
  • psudaki atx 12volt tam bu şekilde sol tarafta sıkıntı yok ancak sağ tarafta şekillerin hepsi yamuk pinli.... ben onu soruyorum taksam sorun olur mu olmaz mı?

• hocam yan yana tak... ikiside aynisey. senin 5678 pinlerin hep sari olsun ok.
  • o kabloların tamamı sarı ve siyahtan oluşuyorsa tak sorun olmaz
  • Evet, haklısınız. Bunun farkına ben de yeni vardım.

http://forum.donanimhaber.com/m_28683669/tm.htm

PSU'da bu tür sorunları aşmak için ve modüler olduğu için direk 4+4 ve 8 pin ayrı ayrı eklemiş firma PSU'ya. Yukarıdaki linkteki PSU

Yabancı forumda üyeler 1 ay önce benzer bir sorun yaşamış;

www.overclockers.com
    PSU 4x4 cpu pin to 8pin mobo | Overclockers Forums
    http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=663483

EPS ve EATX adı altında farklı iki yapı mevcut.

http://www.motherboards.org/imageview.html?i=/images/reviews/motherboards/2035_p4_3.jpg

http://www.allpinouts.org/index.php/EPS12V_-_EATX12V_8_pin

Renkler dizilimine göre takma şansınız varsa takabilirsiniz, plastik yıldızlar sorun çıkartmıyorsa tabi ki sokete takılırken.

• bilgileriniz için teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.