Şimdi Ara

acil bakarmısınız---asus m5a97 evo sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

anakartım asus m5a97 evo amd ve ramlar de 2 ad GSKILL 2GB RIPJAWS 1600MHZ DDR3 CL9 1.5V

ama anlamadığım hem xp de hemde win7 32 bit de 2.96 gb ram görünüyor.

ve en önemlisi ramlar 1600 mhz olmasına rağmen biosta 1333 mhz olarak görünüyor.
    ayarlardan 1600 e çeviriyorum monitöre görüntü gelmiyor ve anakartta memOK kırmızı ışık yakıyor.
    açıkçası bu memOK u da anlamış değilim.parçaları vatandan almıştım.2 hafta önce elime yeni ulaştı.
    pcyi topladım ancak böyle bi sorunum var anakarttan hiç birşey anlamadım.

konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse cok memnun olurum.

• yokmu bi yardım edicek arkadaşlar.:(
  • 32bıt ısletım sıstemlerı 4gb yı gormez 64bıt kurman geekır
    bıostan bıseylerı eksık yapıyorsundur 1600 mhz ıcın belkı voltajı falan ayarlamıyorsundur ayarlar duzgun oldugunda 1600 calısması gerekır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 10 Mart 2012; 14:05:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

32bıt ısletım sıstemlerı 4gb yı gormez 64bıt kurman geekır
    bıostan bıseylerı eksık yapıyorsundur 1600 mhz ıcın belkı voltajı falan ayarlamıyorsundur ayarlar duzgun oldugunda 1600 calısması gerekır

tmm 4gb görmesede 3.25-3.50 görmesi lazım en azından win7 de.ben biostan ayara bakmadım ama zaten anlaşılır gibi değil biosu.voltaj ayarlarının nasıl yapıldıgını bilmiyorum ama.sadece biosta ai tweaker diye bir bölüm var orda ram için auto yazıyor onu 1600 e geçirdiğimde görüntü gelmiyor ekrana.
  • onboard ekran kartın varsa veya paylasımlı ekran kartı kullanıyorsan kalan kısmı o kullanıyordur
  • ekran kartı asus 1 gb harici 128 bit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

onboard ekran kartın varsa veya paylasımlı ekran kartı kullanıyorsan kalan kısmı o kullanıyordur

ayrıca bu anakartta onbord ekran kartı yok.harıcı ekran kartı takmazsak lcd yi bağlayamıyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartının tam modelını yazarmısın
  • ASUS HD5670 GDDR3 1GB 128BIT ATI RADEON DX11 EKRAN KARTI markası bu.
  • ekran kartı hayper memory ise ram den kullanabilir. ram lerin oc ile 1600 e ulaşıyorsa voltaj isteyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harece66

ekran kartı hayper memory ise ram den kullanabilir. ram lerin oc ile 1600 e ulaşıyorsa voltaj isteyebilir.

harece66 ekran kartı hyper memory mi bilmiyorum.

anakartın özelliğinde o.c siz 1600 e kadar destekliyor.ancak ramı bilmiyorum ama sçyle bi yazı buldum bu ram ile ilgili

"Intel CORE (I3, I5, I7) mimarisini destekleyen Intel çipsetli anakartların desteklediği XMP (ekstrem bellek profili) ile, yüksek çalışma frekansına sahip belleklerin, BIOS' tan detaylı ayarlarla uğraşmaya gerek kalmaksızın (hız aşırtma ile uğraşmaksızın), güvenli ve sorunsuz bir şekilde vaat ettiği frekans-gecikme değerlerinde çalışmaları sağlanarak, belleklerden en üst düzeyde performans elde edilebilmektedir. Bilindiği üzere Core (I3, I5, I7) işlemcilerin bellek kontrolcüleri normal şartlarda bellekleri sadece 1066 ve 1333 MHz'de çalıştırabilmektedir. XMP profili olmaksızın ancak BIOS' taki ince ayarlardan anlayan kullanıcılar yüksek çalışma frekansına sahip bellekleri alıp kullanabilirdi. XMP profilinin belleklere entegre edilmesiyle bu zorunluluk ortadan kalkarak, çok az da olsa BIOS bilgisi olan kullanıcıların da XMP profilini etkinleştirmeleri sayesinde belleklerinden en üst seviyede performans almaları sağlanmıştır. G.Skill belleklerin 1600MHz ve üstü tüm ürünlerinde XMP özelliği bulunmaktadır."

amd anakarrta bunu yapabilirmiyizki?

birde 64 bit win7 kurdum. ancak ram halen 2.96 görünüyor.takılı ram 4 kullanılabilir ram 2.96

• arkadaslar yardımlarınız için çok tşkler.
    sorunu halletim.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cerci70

arkadaslar yardımlarınız için çok tşkler.

slm hocam sorun neymiş nasıl hallettiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harece66

quote:

Orijinalden alıntı: cerci70

arkadaslar yardımlarınız için çok tşkler.

slm hocam sorun neymiş nasıl hallettiniz.

bios güncellemesi ile ramlari 1600 mhz olarak gördü.aynı zamanda 2.96 kullanılabilir olanda 3.25 oldu.
    için rahatladı yani:)
    yardımlarınız için tekrar çok tşkler.
  • çok güzel sorununuzun halledilmesine sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.