Şimdi Ara

ACİL BEAGLE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben apartmanda beslemek üzre bir beagle yavrusu sahipleneceğim fakat ben öğrenciyim sabah 8 den akşam 3 e kadar evde yokum kardeşimde öyle bu süre zarfında evde annem var o da, ev hanımı, köpekleri çok sever ama anneme çok sorun yaratmasın istiyorum eve geldikten sonra geceye kadar köpekle uğraşabilirim gezdirme oynama vesaire fakat dediğim gibi evde
    7-8 saat yokum 7-8 saat anneme bela olur mu oraya buraya çiş veya kaka yapar mı 1-2 ay dayanırım eğitimini yaparım sonra daha sorun olmaz diye düşünüyorum sizce sahiplenmeli miyim yada önereceğiniz başka bir tür varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barışkaan1 -- 17 Ağustos 2015; 17:56:26 >

• 1-2 hafta nedir hocam yavru köpeği 2 ayda eğit ben sana benim köpeği vereyim köepk eğitimi uzun soluklu ve sabır gerektiren bir süreçtir. yapamam diyorsanız hiç beslemeyin köepk filan akvaryum alın direk
  • Hahah haklısın hocam 2 hafta abartı oldu biraz ama tuvalet eğitimi değilde beaglelar hiper aktif oldukları için anneme çok sorun çıkartır mı sonuçta ev hanımı bütün gün köpeğin peşinden koşacak değil, zaten 7 saat evde duracak ben eve gelince gezdiririm oynatırım falan. Yani o süre zarfında köpek sıkılır mı ? esasında sorum bu, sonuçta bir can emanet alıyorsun bu çok büyük bir sorumluluk.
  • Tuvalet eğitimi hakkında ekleyeyim ,

Köpek evinize ilk geldiği gün hangi bölgeyi işaretlediyse ( tuvaletini yaptıysa ) daha sonra düzenli olarak aynı bölgeye yapacaktır. Bu bölge bir halının üstü , bir paspas , balkon fayansı olabilir.

Yapmanız gereken köpeğinizi sıkı takip içinde tutup tuvalet yapacağı zamanları iyi öğrenmek. Bu konuyla ilgili genel tecrübelerime dayanarak şöyle de küçük tipler vereyim. Köpek yerleri koklamaya başladığında , etrafında döndüğünde , uykudan uyandığında , yemek yedikten sonra vb... gibi durumlarda tuvaletlerini yaparlar.

Takip işini sıkı ve disiplinli tutup , köpeğinizin tuvaletini yapacağını anladığınız zaman yapması gereken yere götürüp oraya yapmasını sağlarsanız tuvalet eğitimi başarılı olur. Tabi ki tekrar ve sabır gerektirir.

Yukarıda arkadaş 2 ay falan demiş. Oldukça komik bu. Sorun köpeğin yapacağı yeri öğrenmesi değil , çişini kakasını tutmasıdır. Bu da genetik olarak , belli bir yaş gerektirir.

Umarım anlatabilmişimdir. İyi şanslar :)

• Suizid kullanıcısına yanıt
    Ben zaten 2 ayda tuvalet eğitimi hallolur gibi bir cümle kullanmadım. bence gözlerinizi bir kontrol ettirip yazıyı tekrar okuyun
  • O zaman gözlerini kontrol ettirmesi gereken kişi sizsiniz.

Çünkü ilk entryde arkadaş tuvalet sorunundan bahsediyor , ve yapar mı diye soruyor. 1-2 hafta dayanabileceğini söylüyor. Burada bahsettiği köpek tuvalet eğitimini alana kadar ortalığa yapacağı için , temizleme vb. gibi konulara dayanabileceğinden bahsediyor.
  • Sorun değil tartışmaya gerek yok :D Benim sorum esasında köpek evde 7 -8 saat sıkılır mı yemeğini suyunu annem verir fakat köpek ile çok zaman geçiremez annem, ben eve gelince 4-5 saat ilgilenirim ama önemli olan olan ben okuldayken sıkılmaması eğer köpek sıkılırsa başka bir türe bakacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.