Şimdi Ara

(ACİL) çamaşır makinasında büyük tasarruf sağlayan magnofix...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
11.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çamaşır makinasında büyük tasarruf sağlayan magnofix isimli ürünü almayı düşünüyorum. Bu ürünle ve fiyatıyla ilgili deneyimi , duyumu ya da bilgisi olan var mı?

Ankara kızılay'da peşin 108 ,
    beş taksitle 113 tl ye satıyorlar.

(yardımcı olanın işi gücü rast gitsin!)

• Bu tür mıktanıs espirisiyle çalışan ürünler, ve firmalar hakkında bahsettikleri etkiyi kanıtlayamadıkları için reklam yayınının durdurulması hakkında bir çok karar vardır... Internetten rastlayabilirsiniz...

Bu konuda 3-4 ay önce bir çok konu açılmıştı ama şimdi bulamadım... O kadar yüksek bir miktarda parayı bu ürüne bağlamamızı tavsiye ederim...

Nitekim fazla kireç önleyici ve yumuşatıcı deterjan kullandığınız düşünüyorsanız bile, bunlarıda israf ettiğiniz deterjan diye adlandırıp yakınsak bile zararınız bence 100TL den fazla değildir...

Profesyonel bilgiye sahip arkadaşlarca önerilen kireçten korunmak için en iyi çözüm, belirli periyodlarda, Por ÇÖZ gibi bir ürünün birazını deterjan gözüne, geri kalanı arkadan öne doğru çamaşır makinesi kazanının içine dökmek, cızırdama kesildikten sonrada DURULAMA modu başlatmaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 27 Ocak 2010; 15:47:41 >

• alma hiç alakası yok denenmiştir.
  • Parana yazık alma!
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-una

Bu tür mıktanıs espirisiyle çalışan ürünler, ve firmalar hakkında bahsettikleri etkiyi kanıtlayamadıkları için reklam yayınının durdurulması hakkında bir çok karar vardır... Internetten rastlayabilirsiniz...

Bu konuda 3-4 ay önce bir çok konu açılmıştı ama şimdi bulamadım... O kadar yüksek bir miktarda parayı bu ürüne bağlamamızı tavsiye ederim...

Nitekim fazla kireç önleyici ve yumuşatıcı deterjan kullandığınız düşünüyorsanız bile, bunlarıda israf ettiğiniz deterjan diye adlandırıp yakınsak bile zararınız bence 100TL den fazla değildir...

Profesyonel bilgiye sahip arkadaşlarca önerilen kireçten korunmak için en iyi çözüm, belirli periyodlarda, Por ÇÖZ gibi bir ürünün birazını deterjan gözüne, geri kalanı arkadan öne doğru çamaşır makinesi kazanının içine dökmek, cızırdama kesildikten sonrada DURULAMA modu başlatmaktır...

Porçöz makinaya zarar vermez mi? Biz 3-4 yemek kaşığı limon tuzunu makineye koyup 90 derecede çalıştırıyoruz.Ketılda işe yarıyor, çamaşır makinesinde de işe yarayabilir.

• Dediğim gibi; makinaların iç aksamlarını bilen hatta forumdan tamir tavsiyeleri veren, profesyonel bilgiye sahip arkadaşlarımızdan candogan62'nin tavsiyesi bu şekildedir. Spesifik sorularınız varsa kendisi cevaplayabilir...
  • Ben 40 liraya Alman malı Ökomag Kireç Önleyici Yıkama Topu almıştım. O günden sonra da kireç önleyici kullanmıyorum. Faydası var mı yok mu pek bilmem. Ama 100 lira verme bence.
    www.binbirmarka.com
    404 Bulunamadı
    http://www.binbirmarka.com/pinfo.asp?pid=408
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uk.bjk

Çamaşır makinasında büyük tasarruf sağlayan magnofix isimli ürünü almayı düşünüyorum. Bu ürünle ve fiyatıyla ilgili deneyimi , duyumu ya da bilgisi olan var mı?

Ankara kızılay'da peşin 108 ,
    beş taksitle 113 tl ye satıyorlar.

(yardımcı olanın işi gücü rast gitsin!)

Fiyatları açısından doğru duymuşsunuz ben yaklaşık 2 ay önce aldım kullanıyorum daha önceden de sadece deterjan kullanığım için makinemde kireçlenmeler mevcut ürünü tavsiye üzerine aldım hiç de pişman değilim gayet de güzel bir şekilde kullanıyorum deterjan kullanımım yarı yarıya düştü.
    Tavsiye edeceğim bir ürün bütçe açısından hatta benim deneyimimden sonra bir kaç arkadaşa daha aldık onlarda memnunlar şuan nerde gördün duydun bilmiyorum ama almayı düşünüyorsan bize ürünü getiren arkadaşa ulaşabilirsin daha detaylı bir şekilde anlatır sana şahsen banada öle oldu yardımcı olabildiysem ne mutlu bana iyi günler

• Herkese merhaba, magnofix adlı cihazı ilk kez bu forumda duydum ve ilgimi çekti. aşağıdaki adreste aleti buldum. "Bilim adamları onayladı!" başlığı altında belge, sertifika.. vs ararken yine faydalarını anlatan video yu koymuşlar... Uluslararası onayını bulabilen var mı? üniversitelerle yapılmış test sonuçları..? eğer vadettiklerini yapabiliyorsa verilen paraya değecektir tabiki!

• ben ödtü onaylı olduğunu biliyorum bir yerde görmüştüm ama uluslararası onay işini bilmiyorum belki almanya ile ilğili kesin bir şeyleri vardır.
  • YARARLARI

Çamaşır deterjanlarının kullanma talimatına göre, yıkamalarda kullanılacak deterjan miktarı şöyle belirtilmiştir: Sert sularda, normal kirlilikte çamaşırların bir yıkama için kullanılacak deterjan miktarı, 2,25 su bardağıdır. Dolu 1 bardak deterjan 160 gr. dır. Bir yıkamada tüketilen deterjan miktarı 2,25 x 160=360 gr. Kireç önleyici kimyasallar için önerilen miktar: 3 çorba kaşığıdır. 3 çorba kaşığı kireç önleyici 50 gr. Yumuşatıcı kimyasallar için ise 1 kapak önerilmektedir. 1 kapak yumuşatıcı 40 gr.dır. Aynı yıkama MagnoFix ile yapıldığında kullanılacak olan yalnızca deterjan miktarı 1çay bardağı, yani 80gr.dır. Eğer konsantre deterjan kullanıyorsanız yarım çay bardağı deterjan koymanız yeterli olacaktır.

*
    Çamaşır makinelerimizde kireç taşı oluşmasını engeller.
    *
    Makinelerimizin ömrü uzar.
    *
    %70''e varan deterjan tasarrufu sağlar.
    *
    Kireç çözücü kimyasalları kullanmaya gerek kalmaz.
    *
    Yumuşatıcı kullanmanıza gerek yoktur. Koku için az miktarda kullanılabilir.
    *
    Makinelerimizde önceden oluşmuş kireçlenmeyi, ters tepkime yoluyla zaman içinde çözer.
    *
    Beyazlar 90 derece yerine 60 derecede yıkandığı için elektrik tasarrufu sağlar.
    *
    MagnoFix kullanılmadığı zaman oluşan kireç çamaşırların liflerine yerleşir, sertleştirir ve morartır.
    *
    MagnoFix, ters tepkime ile çamaşırlara daha önceden yerleşmiş olan ve morartan kireçleri çözerek çamaşırlara doğal rengini kazandırır.
    *
    Beyazlar daha beyaz ve yumuşak olur.
    *
    Çamaşırların ütülenmesi daha kolay olur.
    *
    MagnoFix ile daha az deterjan kullanılacağı için, sağlık açısından son derece yararlıdır.
    *
    Çok miktarda deterjanla yıkanmış ve iyi durulanmamış çamaşırların üzerinde kalan deterjan artıkları sağlık için son derece zararlıdır.
    *
    Kanserojen etkilerinin yanı sıra allerjik reaksiyonlara neden olurlar.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Almanya''da Engel şirketi tarafından üretilen MagnoFix, manyetik yıkama topudur. Çamaşır ve bulaşık makinelerinde kireçtaşı oluşumunu engeller.Şirketimiz, MagnoFix''in Türkiye''deki tek satıcısı, Türkiye ve Türki Devletler temsilcisidir.

* MagnoFix''in içinde son derece güçlü doğal bir mıknatıs vardır.
    * Dışı, dalgıçların suyun derinliklerinde giydiği giysilerde kullanılan santopren adı verilen malzemeden üretilmiştir.
    * Santopren, kesinlikle pvc içermez. İnsan ve çevre sağlığına hiç bir zararı yoktur.
    * Yüksek ısıya dayanıklıdır, giysilerin rengini bozmaz.

Türkiye''de Ana-Önder Satış Organizasyonu tarafından ithal edilip, satışı yapılan MagnoFix''ler, şirketimiz için "ana" logosuyla üretilmektedir.
    MagnoFix, çevreci tasarımı ve özellikleriyle Almanya''da "Faydalı Model" belgesi almıştır.

KALİTE

Magnofix,ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ve Makine Mühendisleri Odası tarafından test edildi.Sonuç olarak MagnoFix''in çamaşır ve bulaşık makinesine,bununla beraber insan sağlığına zarar vermediği onaylanmıştır.Daha sağlıklı bir yaşam için onlarda MagnoFix''i öneriyorlar.
    ..............................................................................................................................................................

"Çamaşır makinelerimizde kireç taşı oluşmasını engeller.
    Makinelerimizin ömrü uzar.
    %70´e varan deterjan tasarrufu sağlar.
    Kireç çözücü kimyasalları kullanmaya gerek kalmaz.
    Yumuşatıcı kullanmanıza gerek yoktur. Koku için az miktarda kullanılabilir. Makinelerimizde önceden oluşmuş kireçlenmeyi, ters tepkime yoluyla zaman içinde çözer.
    Beyazlar 90°C yerine 60°C de yıkandığı için elektrik tasarrufu sağlar.
    MagnoFix kullanılmadığı zaman oluşan kireç çamaşırların liflerine yerleşir, sertleştirir ve morartır. MagnoFix, ters tepkime ile çamaşırlara daha önceden yerleşmiş olan ve morartan kireçleri çözerek çamaşırlara doğal rengini kazandırır.
    Beyazlar daha beyaz ve yumuşak olur.
    Çamaşırların ütülenmesi daha kolay olur.
    MagnoFix ile daha az deterjan kullanılacağı için, sağlık açısından son derece yararlıdır.

Çok miktarda deterjanla yıkanmış ve iyi durulanmamış çamaşırların üzerinde kalan deterjan artıkları sağlık için son derece zararlıdır. Kanserojen etkilerinin yanı sıra allerjik reaksiyonlara neden olurlar.
    "
    alıntı :

Fiyatına gelince iyi bir hesap yaparsanız, ürünün maliyeti size bedavaya geliyor. Deterjan + Kireç Önleyici + Yumuşatıcı kullananlar ayda 10 kez çamaşır yıkama için 28 TL, Magnofix'in 5 ay taksitli fiyatı 22,6 TL. 5 aydan sonra ömür boyu bedava kullanıyorsunuz + Bulaşık makinanız varsa aynı ürünü orda da kullanıyorsunuz. Bulaşık makinasında Deterjandan %50 tasaruf sağlar ( Tablet kullanıyorsanız ortasından ikiye bölün parlatıcıyı da atın kullanmayın) . Tuzdan dan %70 tasaruf sağlar.

En iyi referans;
    BM Çevre Ödülü sahibi Sayın Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı kurucusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gundy -- 9 Haziran 2010; 23:31:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vtecpower

selam arkadaşlar

bizde vestel 54x serisi var. makinenin garantsi belgesinde 13 eylül 1989 de damgalanmış faturada 1989 de alındığını yazıyorki buda demekki benden 2 yaş küçük makine hiç servisi görmedi sadece program düğmesi çatladı o değiştirildi. makinde haftada 1-2 defa çalışıyor tam otomatik helal olsun vestele. kireç önleyici olarak magnofix adlı manyetik toplar var onu atıyoz öle kullanıyoruz hiç kireçlenme yok

içini açtım sadece temizlemek için içinde bi sürü örümcek ağları vardı neyse üretimi vestel olmadığı anladım sanırım philco yazıyor hatırlamıyorum. eskiden vestel ne kadar sağlam derdik şimdi anlıyoruz o kadarda değilmiş sadeec yeni modeller için diyorum

düzeltme:yazım hatası

alıntıdır.........

• Benim rezistansını söktüğüm 12-13 senelik çamaşır makinelerinin rezistansında da hiç bir şey yoktu yalnız.

Bence İzmir gibi anormal kireçli suyu olan bölgeler için iş görebilir. İstanbul için gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Benim rezistansını söktüğüm 12-13 senelik çamaşır makinelerinin rezistansında da hiç bir şey yoktu yalnız.

Bence İzmir gibi anormal kireçli suyu olan bölgeler için iş görebilir. İstanbul için gereksiz.

Ürün sadece kireç önleyici değil, dikkat edin kullandığınız deterjani 1/4 oranında azaltın. Normal yıkamalarda bir çay bardağı deterjan kullanın, konsatre deterjanlarda 60 gr. ( çay bardağının yarısının biraz fazlası). Deterjanda %70 tasaruf sağlar. Amway ürünleri kullanıyorsanız, onda da yarısını kullanıyorsunuz. Bulaşık makinasında da kullanılıyor, anlattım daha önceki mesajımda.

Ürünü doğru kullanmak ve faydalanmak için bilgi alabilirsiniz.www.ana.com.tr .
    isterseniz bana GSM den de ulaşabilirsiniz 0 536 869 42 76

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gundy -- 9 Haziran 2010; 15:05:08 >

• Yeni bir ürün değil galiba bu. Çünkü ben ismini cismini bilmem ama renk ve şekil bakımından aynısını annemin yıllardır kullandığını biliyorum çamaşır makinesinde. Çok çok önceden yani yıllar yıllar önce Almanyadan aldığını düşünüyorum.
  • Manyetik çamaşır yıkama topu kullanıyorum. gerçekten harika bir ürün yumuşatıcıya para vermekten kurtuldum.kireç sökücü almıyorum.deterjanı az kullanıyorum. herkese tavsiye ederim.sıfır kireçle su tamamen temizleme gücünü gösteriyor.
  • arkadaşlar bizim de makine 3 yıllık bosch idi. epey kireç kaplamış değiştirdiler bana da dediler 50 tl kireci önler falan aklıma yatar gibi oldu ama burada yazılanlar beni soğuttu bu işten.

calgon kullanmak da çözüm değilmiş heraldeçünkü calgon belirli bir bölümde makineye gidiyor sonraki aşamalarda su yine aynı şekilde kireçli geliyor. ne yapacaz nasıl engelleyecez bu kireci. her 3 yılda bir rezistans mı değiştirecez?
  • Bu tür manyetik ürünler yeterince güçlü ise suya etki ettiği sürece kireç oluşumunu (sudaki iyonların katılaşıp kalıntı yapmasını) önler doğrudur. Bu ne işe yarar?
    Eğer sudaki kireç uzun yıllar sonunda makinede biraz kalıntı yapıyorsa onu engeller, ama o kadar!

Ancaaak...
    Ancak, bu ürünler deterjanın veya sabunun köpürmesine engel olan ve suda iyon halinde gezen Ca ve Mg 'nin kötü etkilerini tamamen gideremezler (Ca ve Mg sabundaki yağ asitleriyle bir araya gelip suda çözünmeyen madde oluşturur ve 'köpürme' meydana gelmez).

Mıknatıslı ürünler suda serbest dolaşan bu iyonları manyetik etkiyle hızlandırırlar, kireç oluşumunu sağlayan iyonların buluşup katılaşmasına engel olurlar buraya kadar tamam.

Ancak bu mıknatıslı ürünlerin deterjan/sabun kullanımını azaltacağını düşünmek, yani teknik anlamda bu mıknatısın sudaki Ca ve Mg iyonlarıyla sabundaki yağ asitlerinin birleşmesine tamamen engel olacağını iddia etmek gülünç olur... Keşke olsa, keşke olsa da bizleri 3 kağıtçı bazı firmalardan (kimya sektörü) kurtarsa!

CALGON bu milletin bilinç altına yıllar boyu ''sudaki kireç makinenizin anasını beller'' korkusu salarak az para kazanmamıştır!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ''Bu ürünü kullan, yumuşatıcıdan kurtul!'' iddiası ise kimyasal açıdan kuyruklu yalan.

Bu ürün suyu şartlandırır, su ısınınca artan kireç oluşumunu engeller tamam da... Bunlar çamaşırlar makinedeyken ve mıknatıs suyla temas halindeyken geçerli.

Çamaşırlar sıkıldı, makineden çıktı. Eğer o su tamamen çamaşırları terk etse o zaman adamlar haklı! Su da yok kireç te yok, oh ne alâ!

Fakat çamaşırlar makineden bir miktar suyla ayrılır. Yani kireçli su. Zaten sorun da orada. Çamaşırlardaki su kurutma askısında tamamen uçup gidince o suyun içinde katılaşmaya hazır iyon halinde bekleyen kireç ne olacak? Uçacak değil ya, tabii ki kireç olacak. Mıknatıs sadece suda dolaşan ve kireci oluşturan iyonları manyetik etkiyle hareketlendirerek bir araya gelmelerini zorlaştırır, su bitince de mecburen iyonlar birleşip çökelir ve kireç oluşur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar ben aranızda çaylak bir üyeyim. Yeni katıldım. Ancak tartıştığınız konuda yeterince bilgi sahibi olduğuma inanıyorum. Aynı zamanda Magnofix ile aynı esas üzerine çalışan %100 yerli üretim olan Topik Manyetik Çamaşır Yıkama toplarının karaman bayisiyim. açıklama ve eleştirilerinizi okudum bilimsel bir teoriyi bu kadar çabuk çökerten arkadaşlara ürünüme güvenerek %100 müşteri menmuniyet garantisi veriyorum.

Magnofix de aynı etkiye sahip bir üründür benim gözümde. Denemedim ama kendi ürünüm olan Topik i defalarca denedim. üstelik fiyatı da uygun 39 lira türkiye genelinde. Forumdan uydurmaca, düzmece gibi karalamalar ile atıfta bulunan arkadaşlara para bile almadan menmun kalmaları karşılığında parasını ödemeleri garantisiyle göndermeyi taahhüt ediyorum. İyi günler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.