Şimdi Ara

acil cok acill bc 237 nin yerine hangi transistor kullanilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar lutfen hemen cevap. gidipte almak icin bi zamanim. yok. aslinda aldigimda bc 237 istedigimde ayni ise yarayan bi tran. vermisti ama hangisi oldugunu hatirlayamadim. datasheettede bulamadim. lutfen ne kullanilirrrr.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2N3904 ya da 2N4401 bunları da bulamazsanız MPSA06

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

2N3904 ya da 2N4401 bunları da bulamazsanız MPSA06

Kolay gelsin.

transistor olarak diyorum mesla bc 238 aynimiydi 237 ile

• Kardeş bende yukarda transistör olarak yazdım.Yani yazdıklarımda transistör ve bc237'nin kopyası gibidir.

Ama elimde şu malzemeler var deyip isim sorarsanız bc237 yerine kullanılırmı değerlendiririz.
    Ör;devre yeni yapılıyorsa hiç önemli değil yeterki NPN modeli olsun.
  • Yeri gelmişken demek ki,size m.metre ile transistör uçlarından NPN-PNP olduğunun tespiti henüz gösterilmemiş.Elinizdeki Tr.leri m.metre ile kontrol edin,ne olduğu ortaya çıksın.
  • quote:

Kardeş bende yukarda transistör olarak yazdım.Yani yazdıklarımda transistör ve bc237'nin kopyası gibidir.

Ama elimde şu malzemeler var deyip isim sorarsanız bc237 yerine kullanılırmı değerlendiririz.
    Ör;devre yeni yapılıyorsa hiç önemli değil yeterki NPN modeli olsun.

hayir transistor pnp npn olcmeyi biliyorum. ama devrede onemli olan transistorun degeri degilmu ? ayrica bu dandik flip flop devresini yapiyorum. busey yapcamda. ayrica elimde bu transistorler.var. (bc 239 b ,bc 328 , bc 337 , bc 308 , bc 238 a , bc 308 b , c 239 b ,) bunlardan biri.kesin olmali bc 237 nin esdegeri

• Eklediğim resim datasheet alıntısıdır.
    Bc237-238-239 aralarındaki fark C-E arası voltajdır.Tabi 237nin 50V yani en yüksek olduğu için tercih edilmeli.Lakin bc238'de 237'yi aratmaz,kollektör voltajı 30 V'ları görmüyorsa 238 yada 239'u çok rahat kullanırsınız.

Not=resim yüklemede hata var,resim yüklenmemiş.
    Yeniden hızlıresime yükledim,[link]http://d1303.hizliresim.com/17/r/lcv9p.jpg[/link]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 23 Mart 2013; 19:09:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Link.tl nedir nasil kullanilir
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Eklediğim resim datasheet alıntısıdır.
    Bc237-238-239 aralarındaki fark C-E arası voltajdır.Tabi 237nin 50V yani en yüksek olduğu için tercih edilmeli.Lakin bc238'de 237'yi aratmaz,kollektör voltajı 30 V'ları görmüyorsa 238 yada 239'u çok rahat kullanırsınız.

Not=resim yüklemede hata var,resim yüklenmemiş.
    Yeniden hızlıresime yükledim,[link]http://d1303.hizliresim.com/17/r/lcv9p.jpg[/link]

vallahi cok yardimci oldun dostum. saol. ayrica bi flip flop devresine pot baglamak istiyorum neresine baglicam. ?

• flip flop 4013'lümü?
    Yada şöyle sorayım 4013'ü 555 ile sürüyorsun değilmi?
  • Oğlumun arşivinden bir tane flip flop devresi buldum.rütuş yaptım,faydası olacağını düşünerek paylaşmak istedim.
    Devrede kullanılan malzemeler orjinal ismiyle,orjinal değerleriyle çizildi.

[link]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/03/23/20yC7.png[/link]
  • quote:

Oğlumun arşivinden bir tane flip flop devresi buldum.rütuş yaptım,faydası olacağını düşünerek paylaşmak istedim.
    Devrede kullanılan malzemeler orjinal ismiyle,orjinal değerleriyle çizildi.

[link]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/03/23/20yC7.png[/link]

bi pano icin yapiyorum devreyi. hem yaptiim decre bc 237 transistorlu flip flop devresi . ama bc 238 kullandim. insallah calisturur

• bc286 yerine hangi transistör kullanılabilir acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.