Şimdi Ara

ACİL ! DUBAİ'den hangi AVR'yi alayım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: thenlee Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Haftaya 2 günlük kısa bir iş gezisi için DUBAi'ye gidiyorum. Hem farklı marka-model AVR'lerin özelliklerini öğrenmek için hem de Dubai'de geçireceğim zamanım çok az. Size nasıl kullanmak istediğimi anlatayım. Sizler de bana kullanım şeklime göre önerirseniz çok memnun olurum ÇÜNKÜ yeni model AVR'ler, Bi-Amp bağlantı konularında çok acemiyim.

ASLINDA 2,5 yıl önce almış olduğum Harman Kardon AVR 145 + Pure Acoustics Dream 77'den oluşan bir ev sinema sistemim var. Hoparlör setinden genel olarak memnunum. Dream 77'nin arka hoparlörlerinin yerine, 1990 yılında aldığımız Pioneer DC-Z93 katlı müzik setinin 3 driver'li (7" woofer, 7,7cm midrange, 6,6cm tweeter) 120watt S-Z93 hoparlörlerini kullanıyorum.

NEYSE Sadede gelirsek;

ÖNCELİKLE; Bi-Amp bağlantı için tüm hoparlörlerin 2 çift girişi mi olması gerekiyor? EĞER bu mutlak gereklilik ise; alttaki yazdıklarımın pekbir anlamı YOK. ÇÜNKÜ, Dream 77'lerin SANIRIM sadece Front'larında (belki Center'ında da) 2 çift giriş var. Rear'larında ve Pioneer S-Z93 hoparlörlerde sadece 1 çift giriş mevcut.

YENİ ALACAĞIM AVR''yi, mevcut Dream 77 hoparlörlerinde Harman Kardon AVR 145 ile Bi-Amp bağlantı ile kullanmak niyetindeyim. Mümkün olur mu bilmiyorum? Yeni AVR'nin Bi-Amp özelliği desteklemesi ŞART ve kendisine HDMi kabloyla iletilen sesi optik veya coaxial çıkışla HK AVR145'e iletmeli çünkü AVR145'in HDMi girişi YOK.

HK AVR145 ile birlikte Bi-Amp bağlantıyla kullanılacağından; YENİ AVR'nin çok güçlü çıkış vermesi de ŞART DEĞİL (diye düşünüyorum). ÇÜNKÜ HK AVR 145 güç açısından hiç de fena değil ve Sayın the-cantan'ın bir soruma verdiği cevapta yazdığı gibi: "Harman Kardon doğruya doğru, isabetli doğruları yazmakla meşhurdur".
    HK AVR145, All Channels Operating at Full Power :
    Front L & R Channels : 40 Watts per channel @ <0.07% THD, 20Hz � 20kHz into 8 ohms
    Center Channel : 40 Watts @ <0.07% THD, 20Hz � 20kHz into 8 ohms
    Surround Channels : 40 Watts per channel @ <0.07% THD, 20Hz � 20kHz into 8 ohms

Buradan hareketle YENİ AVR'nin üstteki şartlarda hoparlör başına "50-60 watt into 8 ohm" verebilmesi, İDEAL OLUR 250 watt F, 150 watt C ve R Dream 77'ler için.

PURE ACOUSTICS DREAM77 Surround Hoparlör Seti:
    Dream Fronts:
    Power Handling (Rms) : 250 Watts
    Frequency Response : 36 Hz - 22.0 Khz
    Sensitivity (+/- 3db): 92 Db
    Nominal İmpedance: 8 Ohms
    Driver Complement 3 Ways, 4 Drivers
    Woofer 1, 8 "
    Woofer 2 - 5 "
    Tweeter 1, 1 "
    Crossover Frequency: 2.5-3.5 Khz
    Dimensions (Hxwxd): 1130 X 200 X 410 Mm

Dream Center:
    Power Handling (Rms) : 150 Watts
    Frequency Response : 65 Hz - 22.0 Khz
    Sensitivity (+/- 3db): 89 Db
    Driver Complement 2 Ways, 3 Drivers
    Woofer 2, 5 "
    Tweeter 1, 3/4 "
    Crossover Frequency: 2.70 Khz
    Dimensions (Hxwxd): 550 X 180 X 190 Mm

Dream Rear:
    Power Handling (Rms) : 150 Watts
    Frequency Response : 65 Hz - 22.0 Khz
    Sensitivity (+/- 3db): 88 Db
    Driver Complement 2 Ways, 2 Drivers
    Woofer 1, 5 "
    Tweeter 1, 3/4 "
    Crossover Frequency: 3.50 Khz

YENİ AVR + HK AVR 145'i Bi-Amp olarak elimdeki hoparlörlerle şu şekilde kullanmayı düşünüyorum:
    Dream 77'nin Frontları: ÖN, Center'ı MERKEZ, Rear'ları: SİDE, Pioneer S-Z93 de: ARKA hoparlörler olacak şekilde yerleştirip YENİ AVR'ye bağlanacak. AYRICA HK AVR145'in ön (ve belki merkez) hoparlör çıkışları, Dream 77'lerin Front (ve belki merkez) hoparlölerine bağlanacak. PEKİİİ, yan ve arkalara yerleştirdiğimiz hoparlörlerimizde sadece 1 çift giriş var. Onlar sadece YENİ AVR'den mi beslenecek? Onlara HK145'den de kablo bağlamak mümkün olmayacak mı?

YENİ AVR'de olmasının gerekli olduğunu düşündüğüm özellikler
    1- 7+1 hoparlör çıkışı,
    2- EN AZ 3 HDMi girişi olup HDMi kabloyla iletilen sesi çözebilmeli (2 yıl önce her AVR bunu yapamıyordu, HDMi girişi switch özelliğinden ibaretti),
    3- HDMİ'den giren sesi optik ve/veya coaxial digital çıkıştan dan verebilmeli ki ses HK AVR145'e de iletilip ondan da çıkış alabilelim.
    4- EN AZ 2 optical audio in ve EN AZ 1 Coaxial audio in girişi olmalı.
    5- Mutlaka HDMi çıkışı da olmalı (ki vardır) ki, görüntü projektörüme iletilebilsin.
    6- Görüntü çözünürlüğünü çok iyi UPSCALE yapabilmeli.
    7- HD ses formatlarını sorunsuz ve hızlı çözüp işleyebilmeli.
    7- Fark yaratan AMA standart bir kullanıcı tarafından kullanılabilecek özellikleri olmalı
    8- Çok pahalı olmamalı.

Dubai'den Türkiye'deki fiyatın (yarısına değil AMA) 2/3'üne alınabildiğini düşünerek, Türkiye'de MAX 1500 $'a satılan, yani Dubai'den MAX 1000$'a bulursam alabileceğim, yukarıda uzun uzun yazdığım şartlarda kullanabilmem için HANGİ marka-model AVR'yi önerirsiniz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 14 Ocak 2011; 11:08:57 >

• Öneriniz için teşekkür ederim Sayın dante81410.
    ÜST (ve muhtemelen çok daha pahalı) model alma düşüncesinde DEĞİLİM. Yukarıda anlattığım kullanım seklinin gerekliliklerini karşılasın yeter. Buradan hareketle önerdiğiniz YAMAHA 767 ACABA yukarıdaki kullanım şekline uygyn mudur? Yani Harmak Kardon AVR145 ile Bi-Amp bağlantı yapılabilir mi? HDMi'den kendisine ulaşan digital sesi, optik veya coaxial çıkışından HK AVR145'e iletebilir mi? Görüntü çözünürlüğünü UPSCALE özelliği nasıldır?
  • Yardımı dokunur mu bilmiyorum ama Dubai'deki en büyük elektronik marketler olan jackys,sharaf ve
    jumbo elect.'in net sayfalarından fiyat araştırması yapabilirsiniz.Benim tavsiyem Square Mall daki Sharaf
    mağazasından almanızdır çünkü sinema sistemi bölümü oldukça iyi ve sık sık promosyon yaparlar.
    Ayrıca dönüşte uçak kg sınırına dikkat ediniz çünkü dikkatsizlik sonucu cebimden 600 $ para uçtu.
  • Sayın cradleofden, öneriniz çok makbule geçti. Kullanım şeklime uygun AVR marka ve modelleri belirledikten sonraki iş bunların nereden alınabileceği idi. Öneri ve uyarınız için teşekkür ederim. 2 günlük çok kısa bir program olduğundan, mümkün olduğu kadar hafif uçmayı planlıyorum Dubai'ye...
  • dostum sen 2 tane onkyo tx-nr708 kap gel,biri sana biri bana
  • hifi city varmış,
    http://www.atninfo.com/component/content/article/39.html?cat=&groupno=162748&selCriteria=brand&textName=ONKYO

ayrıca şunlar var.
    http://www.places.ae/find/hifi/in/dubai/0

ayrıca forumdan asukrumercan a sorarsan oraları daha iyi bilir sanırım.

• Yamaha 767
    Peki önerilen Onkyo TX-NR 708 veya Denon 1911 ??? İlk mesajımdaki kullanım şekline uygyn mudur?
    Yani Harman Kardon AVR145 ile Bi-Amp bağlantı yapılabilir mi?
    HDMi'den kendisine ulaşan digital sesi, optik veya coaxial çıkışından HK AVR145'e iletebilir mi?
    Görüntü çözünürlüğünü UPSCALE özelliği nasıldır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sn. BRAVEHEART11,

Dubai'de asagidaki saticilardan AVR temin edebilirsiniz:

1- ARCHIMEDIA:
    Deira istikimateine giderken, sol tarafinizda Al maktoum koprusunden oncedir. Piyasadaki ust segment urunlerinin hepsi bulunur, lakin deposu Jebel Ali'de oldugu icin teslimat icin 1-2 gun beklemeniz gerekebilir. B&w'lerimi oradan almistim. Dinleme odalari var.

2- DUBAI AUDIO CENTER:
    Archimedia gibi harbiden HI-FI satar. Sheikh Zayed yolu ustunde, Deira'ya giderken solunuzda Mazaya center'dan oncedir. Yaninda lux arac galerisi var. Dinleme odalari var.

3- DUBAI MALL 3.KAT:
    Giris ve orta seviye markalarin birarada oldugu bircok hi-fi magazasi var. Denon'un, Harman Kardon'un,Bose'nin, B&O'nun kendi magazasi, Onkyo ve diger markalari satan bir baska magaza daha var. Buldugunuz mali alirsiniz esasi gecerli cok ozel birsey beklemeyin. Cogunun dinleme odalari var.

4- TIME SQUARE SHARAF DG:
    Sheikh Zayed yolu ustunde Deira'ya giderken saginizda. Giris ve orta seviye markalar bulunur, 2 ayri magazadir. Biri cok buyuk ve elektronik agirlikli ama icinde HT urunlerinin de oldugu magaza, digeri ise hemen yanindaki DG+ diye gecen sadece HI-FI ve HT satan magazadir. Dinleme odalari var.

5- EMIRATES MALL 2.KAT:
    V&V Sons magazasi var, Onkyo ve Denon agirlikli satar. Ben Onkyo 906'mi bunlarin Dubai mall'daki kardes magzasindan almistim. (yukarida ismini yazmadigim ama karisik mal satiyor dedigim dukkan) Dinleme odalari var.

genel manzara: satis temsilcileri ne sattigini bilmez yada biliyor gibi yapar. gitmeden once mutlaka "istedigim bu" diyerek 5-6 alternatif olusturun. Neyi nerde bulabileceginiz hic belli olmaz. Pazarlik yapin. Sakin ha turist oldugunuzu belli etmeyin refurbished mal verirler, mali mutlaka orada acin sifir oldugundan emin olun. Mali almadan cikmayin, size stoktan yarin getirtelim deyip kartinizdan cekerler sonra "aaa kalmamis 1 ay beklemeniz lazim" diyebilirler.

islerim yogun olmasaydi sahsen yardimci olmaya calisirdim, umarim bilgiler isinize yarar...

• Sevgili Bravehard11

Bi-amp yaparak iki AVR'yi kullanma isteğinizi anlayamadım. Bence çok gereksiz birşey yapıyorsunuz.
    Öncelikle alacağınız amfiye HDMI'den 5.1 ses geleceğini ele alalım. Amfinizden de Optik çıkışla AVR145'e ses geldiğinde 2 kanala Downconvert olarak gelecektir.

Bunu yapmanın tek yolu var. Alacağınız amfinin 5.1 veya 7.1 PRE-OUT çıkışlarının olması. Buradan RCA kablo ile Front Pre-out 'dan AVR145 in 6 channel Front input'una girmek.

Burada Harman Kardon amfi hoparlörünüzün Alt frekanskarını mı üst frekanslarını besleyecek? ne avantaj sağlanacak? Ses dengesizlikleri oluşmayacak mı? Her iki amfide faz farklılıkları oluşacak bu nasıl giderilecek?

Bunun gibi soruları denemeden cevaplamak zor. BI-AMP birbiriyle aynı iki amfinin aynı hoplarlöri HF-LF sürmesiyle en iyi sonucu verir. Onun dışında varyete gibi geliyor.

Ayrıca bu yatırımı elinizdeki hoparlörler için yapmayın bence.

Madem elinize fırsat geçti Dubai'den daha üst bir amfi almanızı tavsiye ederim. Mesela AVR360 gibi veya Yamaha 2067 gibi dönünce de AVR145 i elden çıkarın .

• Sayın bravoecho,
    Verdiğiniz bilgiler ve uyarılarınız için çok teşekkür ederim. Çok işime yarayacak. Tabii, BÜTÇEME UYAN en az 5 tane seçenek belirleyeceğim. KEŞKE zamanım kısıtlı olmasaydı. Zaten topu topu 2 gün oradayım, toplantılarımdan arta kalacağını umduğum 4-5 satte yazdığınız 5 mağazayı gezip dolaşabilecek miyim bilmiyorum. KEŞKE sizin de vaktiniz olsaydı da bana hiç değilse 2-3 saatinizi ayırabilseydiniz. Çok iyi1 olurdu. YİNE DE mesajınızın tamamının çıktısını alıp yanımda taşıyacağım. Çok teşekkür ederim bir kez daha..

quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN
    BI-AMP birbiriyle aynı iki amfinin aynı hoplarlöri HF-LF sürmesiyle en iyi sonucu verir. Onun dışında varyete gibi geliyor.

Ayrıca bu yatırımı elinizdeki hoparlörler için yapmayın bence.

Madem elinize fırsat geçti Dubai'den daha üst bir amfi almanızı tavsiye ederim. Mesela AVR360 gibi veya Yamaha 2067 gibi dönünce de AVR145 i elden çıkarın.

Sayın HI-DEF-MAN,
    İlk mesajımda dediğim gibi Bi-Amp bağlantı, yeni AVR modelleri ve özellikleri vb konularda çok acemiyim. Yeni bir AVR ile Bi-Amp bağlantı heyecanına kapıldım. AMA en iyisi Harman Kardon AVR760,360, Denon 2310, 2311,Yamaha 767, 2067, Onyo 708'den BÜTÇEME UYAN birini alıp getirmeye çalışacağım artık.

• den alıp not etmiştim. Dubai'de iken, Sayın bravoecho'nun gitmemi önerdiği mağazaların neredeyse tamamını dolaştım. Bu mağazalar Dubai'nin en büyük 2 alış-veriş merkezi olan Dubai Mall ile Emirates Mall'da yer almakta. Herbir markanın kendi mağazası olduğu gibi, farklı markaları bir arada sergileyip satan birkaç elektronik mağazası da var. NEYSE lafı uzatmayalım, fiyatlar her yerde benim referans aldığım fiyatlardan çok yüksekti. Örneğin, nispeten eski bir model olan Onkyo 608 bile 1.000TL'nin üzerinde idi OYSA aynısıwww.amazon.de de 385 Euro, yani yaklaşık 820TL. Ağırlığı ile birlikte uçağa yüklenirken, aktarma yaparken özen göstermeden hoyratça taşınacağını düşünerek almadım. İyi ki de almamışım, dönünce gümrükten geçerken, biz Dubai'den gelenleri didik didik aradılar. Almış olsam bile, ya gümrükte el konulacak, ya da astarı yüzünden pahalıya gelecekti.

• quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

den alıp not etmiştim. Dubai'de iken, Sayın bravoecho'nun gitmemi önerdiği mağazaların neredeyse tamamını dolaştım. Bu mağazalar Dubai'nin en büyük 2 alış-veriş merkezi olan Dubai Mall ile Emirates Mall'da yer almakta. Herbir markanın kendi mağazası olduğu gibi, farklı markaları bir arada sergileyip satan birkaç elektronik mağazası da var. NEYSE lafı uzatmayalım, fiyatlar her yerde benim referans aldığım fiyatlardan çok yüksekti. Örneğin, nispeten eski bir model olan Onkyo 608 bile 1.000TL'nin üzerinde idi OYSA aynısıwww.amazon.de de 385 Euro, yani yaklaşık 820TL. Ağırlığı ile birlikte uçağa yüklenirken, aktarma yaparken özen göstermeden hoyratça taşınacağını düşünerek almadım. İyi ki de almamışım, dönünce gümrükten geçerken, biz Dubai'den gelenleri didik didik aradılar. Almış olsam bile, ya gümrükte el konulacak, ya da astarı yüzünden pahalıya gelecekti.

Oradaki görevliler Dubai uçuşunu dört gözle beklerler.Çoğu kişi de elektronik alışverişi yaptığı için
    bol bol malzeme çıkıyor tabiki...Biz tecrübe kazandığımızdan dolayı bir süre zaman geçirip diğer uçakların
    yolcularıyla çıkış yapıyorduk.

• cradleofden, İstanbul'dan gümrükten çıkıyor olsak biz de öyle yapabilirdik AMA bağlantılı yurtiçi uçuşumuz vardı, yani bagajımız Dubai'den çıkarken, son noktada alınacak şekilde etiketlenmişti. Son varış noktamızda da öyle oyalanılacak bir alan yoktu ki, İstanbul Atatürk havaalanı dışında başka hiçbir hava alanının yurt-dışı terminalinde de yoktur muhtemelen. Yine de bağlantılı yurt-içi uçuşunuz olsa bile EN İYİSİ, bagajı son noktada alınacak şekilde DEĞİL de Istanbul'a varınca alınacak şekilde etiketlettirip, İstanbul'a varınca da üşenmeden bagajı bekleyip, alıp, GÜMRÜKTEN ÇIKMAK ve yine üşenmeden YURTİÇİ terminaline taşıyıp orada yeniden check-in yaparak bagajı vermek. YURT DIŞI'na THY ve Star Allience dışında farklı bir havayolu şirketi ile uçuyorsanız, ZATEN zorunlu olarak İstanbul'a varınca almanız gerekiyor.
  • Evet sizin yurtiçi bağlantı olması işleri bozmuş gerçekten.O kadar yükle gir çık yapmak da insanı bezdirirdi.
    Zaten benim vurgulamak istediğim sizin de bahsettiğiniz memurların özellikle Dubai uçaklarını didik didik aramasıydı.
    Yoksa öyle yapsaydınız daha iyi olurdu demek gibi bir düşüncem kesinlikle yoktu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.