Merhaba. Eski bir forum kullanıcısı olarak yeniden bir arıza ile kapıları tırmalıyorum. Hepinize selamlar. Bir öğlen arası evime geldim oyunu açık bırakıp su almaya gittim bi geldim ki ne göreyim. Büyük heveslerle aldığım ve Kıbrısa kadar getirdiğim bilgisayarım arızalandı. İş gereği burdayım. Asus X670E-Pro anakart Arkadaşlar bilgisayarım kendi kendine mavi ekrana düştükten sonra otomatik onarım hatası verdi biraz araştırdım format attım sorun düzelmedi Asus açılış yazısından sonra sürekli kendini yeniden başlatıyor. Konuyla ilgili yardımcı olabilecek var mı ? Cmos sıfırlama yaptım yeniden bios güncelledim ramları çıkarıp tek tek takarak denedim bios pilini söktüm Windows’u farklı farklı kurdum bios resetledim bios flashback ile güncelledim yine de çare etmedi hala aynı hatayı alıyorum. Ankart üstündeki kontrol lambaları sırasıyla cpu dram vga boot ışıkları. CPU kırmızı yanıyor sönüyor, dram ı yakmadan atlıyor. Vga beyaz yanıyor ardından boot yeşil yanıyor tam bu esnada Asus yazısı ekrana çıkıyor ve dram turuncu yanıyor tekrar yeniden başlıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yardım!! Kktc de kısıldım PC yi Tr ye götüremiyorum arızalandı !!!
-
-
https://www.asus.com/tr/support/faq/1042678//
Ram'leri 2. Ve 4. Slota takıyorsunuz değil mi? Ram'i slota yerleştirirken iki tarafından da "click" sesi duymalısınız. İki kenara yakın yere parmaklarınızı koyup oturduğundan emin olun. Normalde aynı anda bastırmak gerekiyor ama iki click sesini duymak için ayrı ayrı bastırmak gerekir. Slot ve ram çok zorlamadan düzgün bir montaj ile tekrar deneyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Denedim 2. ve 4. slotta denedim 1. ve 3. slottada denedim yine aynı sistemi kendim toparladım takmakta vs sorun yok hocam
-
MBR bölümü bozulmuştur belki. verilerini kaybedeceksin öncelikle.
ekran görüntü videosu , error mesajlarının kodlarını paylaşmalısın.
bu tarz videolar da siyah komut ekranından yeni MBR kaydı yaparak yeni kurulama geçebilirsin.
mavi CMOS bios setup ekranında mı aç kapa yapıyor yoksa windows mavi ekran da mı
technopatÇözüm: 0xc000000e Windows Başlatılamıyorhttps://www.technopat.net/2011/07/22/cozum-0xc000000e-windows-baslatilamiyor/ -
Hocam şuan mavi ekran vs yok. Format attım Asus yazısı çıkıyor çıkar çıkmaz sitem kenini yeniden başlatıyor. bu attığınız videoyu denemedim deneyip bakacağım
-
Bu attığınız video eski sistemler içindir diye tahmin ediyorum mbr eski sistemler kullanmıyor mu
-
İlk açılışta sürekli bios giriş tuşuna bas, biosda SSD HDD doğru seçilmiş mi bakmalısın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X