arkadaslar selamlar. birkac gundur kafami kurcaliyor bu soru, internette arastirma yaptim, forumu da taradim ancak net bir sonuca ulasamadim. turkiye bilindigi gibi tehlikeli deprem kusaklarinda yer alan konuma sahip.. cogumuz da buyuk ihtimalle deprem gercegiyle yuz yuze olan bolgelerde yasiyor. herkesin belki kendince bir deprem hazirligi var. kimileri de deprem gercegini bile zihninden uzaklastirmaya calisiyor. genel olarak aydinlatma urunlerini web de tarattigimda acil durum aydinlatmalari konusunda ulkemiz pek zayif. yurtdisi kadar bol secenek vermiyor. acil durumlarda ve bilhassa deprem aninda sahip oldugunuz aydinlatma cozumleri nedir? yeni cikan yonetmelige gore yeni yapilarda emergency exit cikislari ve cikislar boyunca bulunan aydinlatma cozumleri var. peki bu cozumlerin olmadigi yapilarda neler kullanilabilir? siradan bir isildak kullanmak yerine baska hangi cozumler sunulabilir? piyasada son zamanlarda klasik sarjli isildaklarin yerini az da olsa tutabilecek e27 duylu sarjli led ampuller var. ne kadar sagliklilar. cogu cin mali ve belli bir markaya bile ait degiller. bu tarz urunleri 7/24 elektrikte tutmak ne kadar saglikli? konut ici acil durum aydinlatmalarinda nelere dikkat etmek gerekir? aydinlatma ve cozumleri hakkinda goruslerinizi, yorumlarinizi bekliyorum..
Elektirik kesintisi olduğunda hemen devreye giren ledl i sistemler mevcuttur led olduğu için şarjı ile uzun bir müddet çalışabilirler eğer işi bilen birisine yaptırtırsanız sorun yaşamasınız ,örnegin kullandığı ledin çektigi akıma göre sürücünün yapılması ledlerin ömrünü uzatır ama malesef havyayı eline alan bu işlerde para var diye ellerine ve yüzlerine bulaştırdılar.