Şimdi Ara

Acil Yardim Yeni Takilan Klima Sogutmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
14.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar selam. Midea blanc 12.000 btu klima aldim az once montaj yapildi ve montaj yapildigi sirada dis unite vakumlanacagi zaman eleman fiss diye bir ses cikardi ve eline bisey bulasti sanirim benden pecete istedi.. Ustasida kizacak gibi oldu ama ben varim diye birsey demedi. Acaba klima gazmi kacirdi? Montajdan sonra klimayi calistirdik cok soguk uflemiyor dedim abi 15-20 dk calissin kendine gelir deyi gittiler.

20 dakikadir klimanin karsisinda oturuyorum 17 derece super sogutmada calisiyor ancak soguk ile ilik arasi ufluyor yani normalde basit arcelik regal klimalarin bile 18 derecede buz gibi ufledigine sahit olmustum bu bana onlarin yaninda cok yetersiz geldi. Acaba gaz kacagim oldu monte ederken? Birde vakumlama yarim saat suruyor diye biliyordum bunlar 5 dk vakumlama yaptilar sadece.. Beklesem duzelirmi yoksa montaji yapan servisi aramalimiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Acil Yardım: Yeni Takılan Klima Soğutmuyor

Yeni takılan bir klimanın soğutmama sorunu, hayal kırıklığı yaratıcı ve rahatsız edici bir durum olabilir. Bu sorunun çeşitli nedenleri olabilir ve çözümü, sorunun doğru bir şekilde teşhis edilmesine bağlıdır.

Yeni Klima Neden Soğutmaz?

1. Güç Kaynağı Sorunları:

• Klimanın elektrik prizine doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol et.
    • Sigortaların atıp atmadığını kontrol et ve gerekirse yenileriyle değiştir.
    • Elektrik devresinde herhangi bir gevşek bağlantı veya kopuk kablo olup olmadığını kontrol et.

2. Soğutucu Akışkan Kaçağı:

• Soğutma sisteminde bir sızıntı, soğutucu akışkanın kaçmasına neden olabilir. Bu, klimanın soğutma yeteneğini önemli ölçüde azaltır.
    • Sızıntıları tespit etmek için klimanın borularını ve bağlantı noktalarını kontrol et. Şüphelendiğin bir sızıntı görürsen, derhal profesyonel bir teknisyen çağır.

3. Kirli Filtreler:

• Klimanın hava filtreleri düzenli olarak temizlenmezse tıkanabilir ve hava akışını engelleyebilir. Bu, klimanın soğutma etkinliğini azaltabilir.
    • Hava filtresini çıkar ve toz veya kir olup olmadığını kontrol et. Kirliyse, yeni bir filtreyle değiştir.

4. Buzlanma:

• Düşük sıcaklıklarda veya nemli ortamlarda, klimanın dış ünitesi buzlanabilir. Bu, hava akışını engelleyebilir ve klimanın soğutmasını önleyebilir.
    • Buzlanmayı gidermek için klimayı kapat ve buzun erimesini bekle. Ardından klimayı tekrar çalıştır.

5. Diğer Sorunlar:

• Arızalı kompresör
    • Kirli kondansatör
    • Bozuk termostat

Bu sorunları kendi kendine gidermeye çalışmadan önce, profesyonel bir teknisyene danışman önerilir. Yanlış onarımlar, daha fazla hasara ve daha yüksek maliyetlere yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • biraz daha bekleyip düzelmesse servisi aramak mantıklı olur sanırım. Ben klimayı ilk açar açmaz soğuk üflemişti.
  • Hellori Hazretleri kullanıcısına yanıt
    1 saniyelik bir ses asla sisteme etki etmez, eline bulaşan gaz dır vakum motorunu bağlarken siboptan bu ses gelir ve normaldir.
    30 dakika 60 dakika konusu tamamen sallamadır. kulaktan dolma bilgi sahibi olan herkes üzerine 5 dakika ekleye ekleye vakum süresi 1.5 saatlere kadar tavsiye edilmeye başlanmıştır ama hocam vakumun saat ile ilgisi yoktur, tesisatın metrajına ve boru çağına, buna paralel vakum motorununda gücüne göre değişir. 256L bir vakum motoru olan ustamız için 4 metrelik tesisatta vakum işi gerçekten 5 dakika sürer ama bu işin göstergesi vakum motoruna bağlı olan manometredir hocam. manometrenin ibresi sıfırı gösterdiğinde vakum işi bitmiş demektir, 5 dakika olur, 25 dakika olur bu motorun gücüne ve az önce saydığım bilgilere göre değişir

Soğutmama işi ise, rekorlar iyi sıkılmamış, havşalar düzgün açılmamış gibi unsurlar nedeniyle sistemde gaz kaçağı oluşmuştur ama bu bahsettiğim vakumlama esnasında iki fıft sesi ile olacak bir kaçak değil hocam. benim bahsettiğim, ustanın farketmediği ama aslında olan ve sürekli giden bir gaz şeklindedir. ayrıca bu şekilde ise performans daha da kötüleşecek ve muhtemelen sabah artık soğutmamaya başlayacaktır. derece bağlayıp ürün performansını görmeden göstermeden gitmeleri ise hem soru işareti hem de mide bulandırıcı hocam.
    Yarın sabah yazışalım her şey belli olur hocam

• Yorumlar icin tesekkurler. Aslinda montaji duzgun ve itinali sekilde istedigim gibi yaptilar ama normalde bana bugune randevu veremiyorlardi rica minnet cocuk isilik oldugu icin araya sikistirttim kendimi. 1 saattir super mod 17 derecede calisiyor halen buz gibi bir ufleme yok ve ancak 36 dereceye dustu oda. Servisi aradim gece 12 gibi gelip bakacaklar tekrardan. Benim aklima gazdan baska ihtimal gelmiyor..

Asil sorum cok kafama takildi daha sifir klima ve kendimi cok zorlayarak butcemin cok ustune ciktim.. Simdi gazdan dolayi boyle oldugu anlasilirsa ve gaz basilirsa nasil anlatayim fabrikasyon sifir urun gibi olurmu yoksa mide bulandirirmi bu durum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellori Hazretleri -- 22 Haziran 2016; 23:00:21 >
    Hocam genelde burada ''Hemen değiştirtin ürünü'' bilgisi paylaşılır ve ben itiraz ettiğimden pek de sevilmem burada biliyorum lakin, Bir ürüne gaz şarj edilmesi o ürüne zerre kadar zarar vermez. profesyonel dünyada kabul görmese de teknik guruplarda olur hocam böyle şeyler. ''parayı sokaktan toplamıyoruz, cezalarını kendileri çeksin'' mantığı yaygın olsa da bu değiştirtme işlemlerinde size de külfet çıktığını, ve söktürdüğünüz ürün ile yeni gelen ürün arasında hiç bir fark olmayacağını da belirtmek isterim.
    Eğer sistemde gaz kaçağı tespit ederlerse, önce kaçağın nerede olduğunu bulmaları gerekiyor, daha sonra sistemde kalan gazı da boşaltıp yeniden vakumlayıp gramınca gaz şarj edecekler. yalnız ilk çalıştırmada ortalama 10-12 derece üfleme ısısı görmeniz gerekiyor.
    Gece 12 gibi gelmelerinden dolayı da tebrik ediyorum. ciddiyim bu konuda, ben Eski ekibimin sabah 02:00 dolaylarında işten geldiği günleri bilirim.
    İçinizi rahat tutun hocam düzelir her şey. Asıl ciddi bir cümle kuraym size, İnşallah gazdır zira işin en basit kısmı o. eğer gaz harici bir şey ise durumu ona göre değerlendirelim. hatta size telefonumu yazayım özelden, isterseniz ekip geldiğinde içinize sinmeyen bir durum var ise beni arayın.

• Şimdi balkonda bir sigara iceyim dedim de dış üniteden su aktigini fark ettim. Altta bir delik var ordan biraz su akti yere baktigimda islaklik vardi. Elimle yoklayayim dedim klimanin altindaki delikten cok cok dusuk seviyede elektrik kacagi gibi bir gidiklanma oldu.. Iyice moralim bozuldu.. :(

• Servis simdi geldi bakti. 2,5-3 saattir 17 derece super sogutmada calistigini ve ancak 39 dereceden 35 dereceye dusurdugunu soyledim. Agiz cikis sicakligini olctuler 13.5 derece cikti icerisi 35 derece iken ve normal dediler. Cati kati olmasi nedeniyle duvarlarin esyalarin cok sicak oldugunu ve once bunlari sogutmasinin biraz zaman alacagini ve daha sonra daha etkili sogutacagini soylediler. Dis unitede yogunlasmadan dolayi damlatma oldugunu ve elektrik olayinin henuz topraklama yaptirmadigimdan oldugunu soylediler. Simdilik inandim sabaha kadar calissin sabah kac derece olacak daha iyi fikir verir sanirim. Manisa bugunlerde 40-42 derece civari ve evim cati kati oldugundan ciddi derecede ates gibi yaniyordu. Bu arada agiz cikisini klima 22 derecede fan hizi sonda iken 13.5 derece olarak olctuler.

Sizce normalmidir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir anormallik olabilir.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Adınız nedir bilmiyorum ama forumda klima bölümüne öylesine girmiştim ve her konuda sizin yazılarınızı gördüm gerçekten hayran kaldım yardımseverliğinize Allah razı olsun sizden bu konularda bilgisi olmayan arkadaşlara yardımcı olduğunuz için en önemlisi şahsi cep numaranızı vermeniz kutlarım sizi 👏👏👏

• GokhanAtas kullanıcısına yanıt
    Gunaydin. Insanlara bir nebze faydamiz olabiliyorsa ne mutlu bize. Dogrusu yanlisi elimizden geldigince fikir paylasiminda bulunuyoruz. Her ne kadar konunun 30 yili askin suredir icin de olsam da elimden geldigince yorumlarimin altina "uzman gorusu degildir, fikirdir" yazisi yazmaya calisirim. Bu vesile ile guzel dusuncelerinizden oturu tesekkur ediyorum. Allah sizden de razi olsun

Hocam tüm bunlar benim acimdan kabul edilir durum asla degildir.

1- bir klima uzmani, tüm donanimi elektronik kart olan klimayi nasil olur da topraklamasiz baglar?

2- Asla yapilmamasi gereken topraksiz baglantiyi yapip nasil olur da size bilgi vermezler?

3- Dış üniteden neden su damlar? Ic unite tahliyesini disa vermisler tamam ama peki dis uniteden neden tahloye cekilmemistir?

4- Teknik olarak azicik bilgisi olan, isinin madde den evvel havaya etki ettigini bilir ki burada saatlerce calismis bir klimadan ve ortamdan bahsediyoruz.

5- Suyun az gelmesi sogutma isleminin tam olmadiginin isaretidir hele ki havada nem oraninin bu derece yuksek oldugu ginlerde

6- Bu kadar saat calisan bir klimanin ortam isisini istenilen duzeye getirememesi ile cikis derecesinin dusmemesi bu derece baglantili degildir bu kadar saat calisan klimanin cikis isisinin 9 lu degerleri gormesi gerekirdi.

7- Gece ortaminda sogutmayi basaramayan klima 2 saat sonra gunes tepemize bindiginde ne yapacak merak ettim simdiden.

8

9

10

Boyle giderim istesem.

Uzuldum hocam, her zaman soylerim ki malin kalitelisini hep arastiririz ama servis herseydir. Mali aldiktan sonra satici ile veya firma ile degil yillarca servis ile muhatap oluyoruz/olacagiz.

Iyi haberlerini bekliyoruz hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Hocam tüm bunlar benim acimdan kabul edilir durum asla degildir.

1- bir klima uzmani, tüm donanimi elektronik kart olan klimayi nasil olur da topraklamasiz baglar?

2- Asla yapilmamasi gereken topraksiz baglantiyi yapip nasil olur da size bilgi vermezler?

3- Dış üniteden neden su damlar? Ic unite tahliyesini disa vermisler tamam ama peki dis uniteden neden tahloye cekilmemistir?

4- Teknik olarak azicik bilgisi olan, isinin madde den evvel havaya etki ettigini bilir ki burada saatlerce calismis bir klimadan ve ortamdan bahsediyoruz.

5- Suyun az gelmesi sogutma isleminin tam olmadiginin isaretidir hele ki havada nem oraninin bu derece yuksek oldugu ginlerde

6- Bu kadar saat calisan bir klimanin ortam isisini istenilen duzeye getirememesi ile cikis derecesinin dusmemesi bu derece baglantili degildir bu kadar saat calisan klimanin cikis isisinin 9 lu degerleri gormesi gerekirdi.

7- Gece ortaminda sogutmayi basaramayan klima 2 saat sonra gunes tepemize bindiginde ne yapacak merak ettim simdiden.

8

9

10

Boyle giderim istesem.

Uzuldum hocam, her zaman soylerim ki malin kalitelisini hep arastiririz ama servis herseydir. Mali aldiktan sonra satici ile veya firma ile degil yillarca servis ile muhatap oluyoruz/olacagiz.

Iyi haberlerini bekliyoruz hocam.

Öncelikle dünden beri göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Klimayı monte eden servis elektrik bağlantısını yapmıyor bildiğiniz gibi. Dün deneme amaçlı olarak klima dış ünitesinden giren elektrik bağlantısını üçlü prize emaneten bağladılar klimayı göstermek için. Bende dün o saatten sonra elektrikçi bulamayacağımı belirttim ve aynı şekilde sabaha kadar çalışması için üçlü priz verdim emanet bağladılar haliylede topraklama yapamadılar bu benim ricamdan dolayı oldu. ,

Dış üniteyi kontrol ettiklerinde bakır borularda yoğunlaşma olduğunu bu sebeple yoğunlaşan suyun damladığını söylediler bende kontrol ettim gerçekten öyleydi. İç üniteden gelen hortumu gidere sokmuşlardı kontrol ettim ordan ayrıca nizami olarak su damlıyor ancak dış üniteye tahliye borusu takılacak biryer varmı veya takılması gerekiyormu maalesef bilmiyorum.

Dün gece saat 21.00 civarı montaj yapıldığı sırada klasik tip çubuk termometre 39 dereceydi. gece 12 ye kadar 17 derece süper soğutma modunda 35 dereceye düştü termometre. Gece uyumadan önce 24 derece orta fan hızına getirip uyudum sabah kalktığımda 30 dereceye düşmüştü termometre.

Servisin iddiası klima içeriden aldığı havadan 15 derece eksiğini geri üfler 40 derece alıyorsa 25 üflemesi normal içerisi soğudukça bu düzelecek sizinki 35 alırken 13.5 derece üflüyor gayet normal dediler.

Şu an işteyim öğlen eve gidip duruma bakacağım yine sabah çıkarken 23 derecede ayarlayıp orta fan hızında bıraktım klimayı 23-25 derece civarına düşmüştür diye umut ediyorum..

Son olarak 13,5 derece ağız çıkış derecesi banada az geliyor maalesef. Midea markasına güvenipte odama (17 m²) civarı 9.000 btu yeterli gelecek iken gece yatarken karşıdaki yatak odasınada fayda etsin diye 12.000 btu aldım ancak bu halde iken bile atıyorum 2 gün şehirdışına çıkıp geri döndüğümüzde evin soğuyabilmesi için 6-8 saat bekleyecek olmamız üzüyor beni.

Acaba nerede yanlış yapılmış olabilir? ben hakkımı nası aramalıyım? Yeniden sökülüp takılması veya gaz ekleme vs gibi bir yöntem arayışınamı girmeliyim? başka bir servisemi yönlenmeliyim? yoksa klimanın iadesi veya değişimi yolunamı başvurmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellori Hazretleri -- 23 Haziran 2016; 12:23:01 >

Hocam Ne demek taş atıp kolumuz yorulmuyor, ben bu cehennem sıcaklarında bu yaşadıklarınıza üzüldüm.

Elektrik konusunda aslında klimacıların bağlaması yasak değil, Devlet diyor ki ''Elektrik ehliyeti alın bağlayın o zaman yasak değil'' Bu anlamda yine de arkadaşların günahını almışım sizin nezdinizde özür dilerim arkadaşlardan.
    İç ünitelerde nasıl ki tahliye borusu var ise dış ünitelerde de var hocam zira klimalar yazın içten kışında dıştan su akıtırlar.
    Hocam 15 derece konusunda kısmen haklı olsalar da bu, orta vadeli bir çalıştırma için geçerlidir, sizin gibi saatlerce çalışan bir ürün için farkın açılması gerekir, eşyaların sıcaklığı konusu kafalarda soru işareti, evinde sıcak eşya olan veya eşyaları ısınan tek insan siz değilsinizdir bence.

Öncelikli tavsiyem başka bir servis talebinizdir hocam, ama daha öncelikli tavsiyem lütfen hemen elektrik işini çözünüz. Önce sorun tespit edilsin de, değişim mi gaz şarjımı iade mi ona göre biz fikir veririz siz de uygun görürseniz uygulamaya geçersiniz hocam.

• Hocam bir gelişme var mı? Son durum nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

Servis simdi geldi bakti. 2,5-3 saattir 17 derece super sogutmada calistigini ve ancak 39 dereceden 35 dereceye dusurdugunu soyledim. Agiz cikis sicakligini olctuler 13.5 derece cikti icerisi 35 derece iken ve normal dediler. Cati kati olmasi nedeniyle duvarlarin esyalarin cok sicak oldugunu ve once bunlari sogutmasinin biraz zaman alacagini ve daha sonra daha etkili sogutacagini soylediler. Dis unitede yogunlasmadan dolayi damlatma oldugunu ve elektrik olayinin henuz topraklama yaptirmadigimdan oldugunu soylediler. Simdilik inandim sabaha kadar calissin sabah kac derece olacak daha iyi fikir verir sanirim. Manisa bugunlerde 40-42 derece civari ve evim cati kati oldugundan ciddi derecede ates gibi yaniyordu. Bu arada agiz cikisini klima 22 derecede fan hizi sonda iken 13.5 derece olarak olctuler.

Sizce normalmidir?

çok geçmiş olsun arkadaşım.bu sıcak yaz günlerinde ve mubarek günlerde Allah sabır versin.inşşallah işiniz biran önce çözülür.gerekli açıklamalar zaten yapılmış ve durumunuz normal değil.ölçüm değerleri anlık olarak ok fakat uzun zaman çalışması ve getirdiği derece ortada.biryerde bir terslik var.bence durumunuzu önce genel merkeze bildirin en azından haberdar edinki ileride yaşanabilecek ters durumda siz haklı konumda olun.diğer türlü bende başka servis talebinde bulunmanızdan yanayım.inşşallah hayırlısıyla sizi üzmeden bir an önce hallederler.

• Degerli arkadaslar oncelikle iyi aksamlar. Servis simdi yeniden geldi klimanin gazini bosaltip vakumladiktan sonra gaz bastilar ve 17 derecede calistirip 20-25 dk salonda beraber oturduk. Klimada ve sistemde herhangi bir sorun gormediler metrekareye gorede yeterli olduguna kanaat getirdiler ancak agiz cikis derecesi 14 e kadar dusebildi sadece. Bununda normal oldugunu soylediler ancak herseyin normal olmasina ragmen klimanin yeteri kadar sogutamadigini kabul ettiler.. Yarin servis muduru ile gorusup durumu anlatacaklarmis..

Ben simdi ayni model ile degisimmi talep etmeliyim yoksa hic kumar oynamadan iade isteyip 2500 tl ye kadar me panasonic veya daikin gibi modelleremi yoneleyim? Bu klimayi 2070 tl ye almistim 2500 un ustune cikarsam maddi olarak zorlanirim lutfen bunu gozardi etmeyiniz..

Değerli Hocam;
    Olası bir ispat durumuna karşı bu sabah ofise geldiğimde sizin için bir kaç resim çektim. resimde hem ortam ısısını nem durumunu ve saati gösteren bir derece göreceksiniz ki o hep benim masamdadır. Aynı zamanda klimaya bağlı bir derece göreceksiniz ki o da hep orada takılıdır yaz kış çıkartmam ben.
    Şimdi ilk resimdeki saate ve oda ısısı ile klimanın çıkış ısısına bakınız (klima 7 dakika önce açıldı) sonraki resimde klimanın derecesinin kaça ayarlı olduğunu göreceksiniz, sonraki resimlerde saat farkına ve derece farkına dikkatinizi çekeceğim. çıkış ısısının hızlı değişimine rağmen ortam ısısının 0.4 derece fark ettiğine de dikkatinizi çekeceğim, bu düşük farkın sebebi alanın büyüklüğü ve güneşin direkt olarak içeride olmasıdır, zaten tavsiyelerimizde bu nedenle zaman faktörünü hep ön plana çıkartıyorum. 10 dakikada çıkış ısısının ne kadar düştüğüne bakarmısınız lütfen, çıkış ısısı düşük olacak ki ortama sürekli olarak soğuk hava versin ve ortamı istenilen dereceye bir an önce getirsin. kaldı ki bu klima, bu forumda nefret edilen bir markaya ait 6 yaşında bir klimadır, neredeyse ilk nesil inverterlerden.

Şunu size tüm samimiyetimle belirtiyorum ki bu klima benim bilgim dahilinde VAKUMSUZ montaj yapılmış 6 metre tesisat ve devşirme boruyla çalışan 18000BTU bir klimadır. Devşirme borudan kastım şudur, klimanın boru çapı 1/2 - 1/4 iken ankastre tesisat 3/8/ - 5/8 dir yani kaynak ile devşirdik boru çaplarını. Bunun yanısıra toplamda 65 metrekare alanın mutfak banyo kısmı 16 metrekarelik alana bağlı kapı yok, yani kapısız 49metrekare alana ama toplamda 65 metrekare alana kullandığım 18 lik klimadan bahsediyorum. Şu an saat 9 civarı ve güneş direkt olarak karşımdan ofisin içine giriyor 1 metre kadar. yani bu klima montajında istediğiniz bütün negatif unsurlar var. hatta biraz yazıya ara verip gidip boru kaynak noktasının da resmini çekeyim.

Şimdi hocam tüm bu bilgiler doğrultusunda başından beri bu nedenle sizin klimanın eşya ısısıydı vs gibi bahanelerine itiraz ediyorum arkadaşlarımızın. Benim aklıma tek gelen üründeki kompresörün kalorisinin düşük olabileceği, yani şu hep yazdığım '' arkadaşlar etiketler bu işin reklam kısmı'' dediğim konu. bir dönem X markanın 9000BTU klimalarını gördüm içinde 7000BTU kompresör olan, tabiki kompresör etiketinde 9000BTU yazıyordu ama aleni 7000BTU idi o kompresör bunu bilen bilir. Bu doğrultuda ben genelde değişim işine itiraz ederim lakin sizin bu klimayı bence kullanmamanız, iade etmeniz gerekir. Bana kalsa bu güvensizlik sonrası Marka dahi değiştirebilirsiniz. Israrla yazıyorum bu işin artık markası modeli kalmadı, alacağınız en ucuz malda dahi bu sorunu yaşamazsınız. Tabiki burada direkt olarak markaya yüklenmemek gerekir belkide lokal sorundu bu klimaya özel bir durumdur bilemiyorum ama paylaştığım resimler ile sizin yaşadığınız duruma bakın ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız hoıcam.

• Ado kullanıcısına yanıt
    Tekrar çok te?ekkür ediyorum. Gerçekten benim klimada sorun var ?u foto?raflary gördükten sonra daha da emin oldum.

Peki son olarak bana tavsiyeniz nedir? De?i?im mi talep etmeliyim yoksa iade mi? De?i?ime her ne kadar güvenemesem de Midea Blanc modeli sizinde söyledi?iniz gibi ba?aryly bir model. Benim cihaza has bir talihsizlik ya?andy diye dü?ünüyorum.. Ancak bir yanymda 2070 lira iadeyi al 2500-2600'e kadar panasonic, toshiba, me veya daikin'e yönel diyor. Sizin tavsiyeniz ne olur bu yönde? Ve son olarak 2500-2600 lira civarynda bir tavsiye verebilir misiniz?
    Hocam ben marka model önerisinde bulunmuyorum, marka düşmanlığım da yoktur savunuculuğum da, ben sadece olaya mantık yönü ile bakıyorum
    sizin konuda mantık değişime %100 ağır bassa da ben markayı komple değişim dahi düşündüm ama bu cehennem sıcaklarında bir ton iş. bana göre değişime zorlayın neticede kötü bir marka değil, yeni klima gelene kadar eskisi ile idare de edebilirsiniz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

Tekrar çok te?ekkür ediyorum. Gerçekten benim klimada sorun var ?u foto?raflary gördükten sonra daha da emin oldum.

Peki son olarak bana tavsiyeniz nedir? De?i?im mi talep etmeliyim yoksa iade mi? De?i?ime her ne kadar güvenemesem de Midea Blanc modeli sizinde söyledi?iniz gibi ba?aryly bir model. Benim cihaza has bir talihsizlik ya?andy diye dü?ünüyorum.. Ancak bir yanymda 2070 lira iadeyi al 2500-2600'e kadar panasonic, toshiba, me veya daikin'e yönel diyor. Sizin tavsiyeniz ne olur bu yönde? Ve son olarak 2500-2600 lira civarynda bir tavsiye verebilir misiniz?

kardeşim sizin aldığınız klima kötü bir klima değil kesinlikle.sizin ya kapasite sorununuz var yada klimanızda bir sorun var servis tespit edemedi.söylediğinize göre btu sorununuz yok.zaten olsa bile gene size dönüşü farklı olmalıydı klimanın.servisin değişime gitmesi yada para iade yapması gerçekten güzel.ama ne var olan size oldu stres sinir vs derken biraz bunaldınız tabi haliyle kolay değil.ben olsam bende bunlarımı herkeste bunalır.

sizin bu durumu markaya yüklemek hiç etik olmaz doğru olmaz.markasal bazda sorun yok zaten.olsa olsa modernstar serisinde bu sorunlar olurdu hani en alt klasman cihazıya ondan diyorum.kaldıki soğutma yapamayan klima olmaz .markasal olarakta farketmez.şu varki yaşadığınız olaydan dolayı ister istemez markaya bir karşı görüş oluşmuştur sizde.ve yeni klimada gelir ise böylemi olacak gibi kaygılarınızda vardır kesin.burda bu işi tamamen servise yıkın.nasıl yıkın bu durumu yaşamayacağınızı size garanti etmeleri gerekiyor.kısaca kardeşim sizi rahat ettirmeleri gerekiyor.bunu becerebileceklerse sizde değişime gidebilirsiniz.inanın başka marka aramaya fazla para vermeye gerek yok kardeşim.ha size servis bunu garanti etmiyorsa zaten alın direk paranızı iade o zaman başka marka tavsiye ederiz olur biter.yeterki sizin içiniz rahat olsun önemli olan o.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.