Şimdi Ara

Klima Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
6.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar mersindeki 25 metre karelik amerikan mutfak odam için klima arayışındayım..sağolsun burdaki arkadaşların çok faydası oluyor... önceleri 12000 btu klimalara yoğunlaşmıştım ancak burdaki yorumları okudukça kafam karıştı..25 mkareyi çok rahat soğutan da var 12lik aldığına pişman olan da var... ben de şimdi 18 liklere yöneldim biraz...fiyat farkı var ama keşke 18lik alsaydımda demek istemiyorum... hala net değilim yani... bir tablo hazırladım , klima seçerken ne derece etkili olur bilmiyorum ama ben sizinle de paylaşmak istedim...eklemek istediğiniz klima olursa eklemeye çalışırım... tamamen amatörce hazırlanmış bir tablo...teknik bilgiler resmi siteden alıntıdır... klimaların hepsi aynı sınıf olmayabilir... mesele lomo diğerlerine göre üst sınıf bir klima... yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.... teknik veriler sadece soğutma ile alakalı .......Klima Karşılaştırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astrafe -- 24 Ağustos 2019; 20:15:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima Karşılaştırması: En İyi Klimayı Seçme Rehberi

Klima satın alırken, en iyi seçimi yapmak için farklı markaları ve modelleri karşılaştırman önemlidir. "Klima karşılaştırma tablosu" kullanmak, çeşitli özelliklerini ve performanslarını yan yana görselleştirerek süreci kolaylaştırabilir.

Klima kıyaslama yaparken, aşağıdakiler gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Kapasite: Klimanın soğutma veya ısıtma kapasitesi, odanın büyüklüğüne uygun olmalıdır.
    • Enerji Verimliliği: Yüksek bir Enerji Verimliliği Oranı (EER) veya Sezonluk Verimlilik Oranı (SEER), elektrik tasarrufu sağlayacaktır.
    • Gürültü Seviyesi: Uyku veya çalışma sırasında rahatsızlık vermeyen düşük bir gürültü seviyesi önemlidir.
    • Filtreler: Yüksek kaliteli filtreler, havayı temiz tutmaya ve alerjileri ve solunum sorunlarını azaltmaya yardımcı olur.
    • Ek Özellikler: Akıllı özellikler, uzaktan kumanda ve sesli kontrol gibi ek özellikler, konforu artırabilir.

Mobil klima karşılaştırma için, ""mobil klima karşılaştırma"" terimini kullanarak çevrimiçi olarak çeşitli kaynaklar bulabilirsin. Bu kaynaklar, farklı modelleri yan yana değerlendirmene ve ihtiyaçlarına en uygun olanı seçmene yardımcı olabilir.

Klima karşılaştırması yaparken, "klima karsilastir" anahtar kelimesini kullanarak kullanıcı yorumlarını ve profesyonel incelemeleri de okuyabilirsin. Bu bilgiler, gerçek dünya performansı ve kullanıcı memnuniyeti hakkında değerli bilgiler sağlayabilir.

Klima performans karşılaştırma, hangi modelin en verimli, en etkili ve en güvenilir olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir. Bu karşılaştırmayı, güvenilir kaynaklardan elde edilen test sonuçlarına ve uzman incelemelerine dayandırmalısın.

Sonuç olarak, bir klima satın almadan önce kapsamlı bir karşılaştırma yapmak, ihtiyaçlarına ve bütçene en uygun seçimi yapmanı sağlar. Klima karşılaştırma tabloları, kıyaslamalar ve çevrimiçi incelemeleri kullanarak, bilgili bir karar verebilir ve eviniz veya iş yeriniz için en iyi klimayı seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • üstad bu çift kondenser mevzu çok mu hayati bir durum....sanırım giriş seviyesi klimalar hep tek kondenserdir....bu tablodakilerin durumları nedir acaba...bir de şunu sormak istiyorum... klimaların elektrik tüketimi ile ilgili hangi satıra bakacaz...örneğin sigmanın kapasite aralığı 2200-17700 , yorkun ise 6200-20900 buna göre sigma uygun ortamda kendini çok daha iyi kısıyor gibi ... ancak güç ya da güç tüketimi satırlarında bu kadar fark oluşmuyor gibi... sonuç olarak btu kapasite aralığı bize direkt elektrik tüketimini yansıtır mı yoksa başka faktörlerde var mı?( aynı şartlar altında )
  • quote:

Orijinalden alıntı: astrafe

üstad bu çift kondenser mevzu çok mu hayati bir durum....sanırım giriş seviyesi klimalar hep tek kondenserdir....bu tablodakilerin durumları nedir acaba...bir de şunu sormak istiyorum... klimaların elektrik tüketimi ile ilgili hangi satıra bakacaz...örneğin sigmanın kapasite aralığı 2200-17700 , yorkun ise 6200-20900 buna göre sigma uygun ortamda kendini çok daha iyi kısıyor gibi ... ancak güç ya da güç tüketimi satırlarında bu kadar fark oluşmuyor gibi... sonuç olarak btu kapasite aralığı bize direkt elektrik tüketimini yansıtır mı yoksa başka faktörlerde var mı?( aynı şartlar altında )
    Merhaba.

Çift sıralı kondanser,klimanın ısı transfer yüzeyinin daha büyük olması anlamına geliyor malumunuz.

Kondanser yüzeyinin büyük olması soğutucu akışkanın soğutmada iç ortamdan emmiş olduğu ısıyı,dış ortama daha rahat ve verimli bir şekilde atmasını sağlar.

Çünkü hava kondansere sürtünerek (borular üzerindeki alüminyum finler/lameller sayesinde) kondanser üzerindeki ısıyı alır. Kondanserin yüzey alanı daha büyük olursa sürtünen havanın taşıyacağı ısı daha fazla olacaktır.

Kondanser yüzey alanını büyütmek için kondanseri büyük yaparsanız bu sefer dış ünite büyür. Boyutları koruyup performansı arttırmak adına dış ünite kondanseri çift sıralı yapılır.

Büyük güçlü ( 12 HP ve üzeri ) VRF ( Variable Refrigerant Flow - Kısacası merkezi klima sistemleri ) klima sistemlerinde çoğu marka 3 sıra kondanser kullanmaktadır. Bunun alakasını sorarsanız büyük sistemlerde 2 sıra bile performans olarak yetersiz görülmektedir. Bu nedenle büyük güçte klimalar 3 sıra kondanserli yapılırlar.

Konuya tekrar dönersek,aynı kapasiteye sahip tek sıra kondanserli klima ile çift sıra kondanserli klimanın performans farkı en çok uç ortam sıcaklıklarında belli olur.

Yani çok sıcak veya soğuk havalarda, (örneğin 35 - 40+ derece ) veya çok soğuk havalarda (örneğin +7 ve altı sıcaklıklarda ) çift sıra kondanserli olan klima performansını daha iyi muhafaza eder. Çünkü dış ortam sıcaklığına bağlı olarak klimanın verimi,ısı transfer yeteneği ve dolayısıyla kapasitesi düşer.

Çift sıralı olan cihazlar ısı transfer yeteneği daha iyi olduğu için,kondansere gelen soğutucu akışkan daha fazla ısı transfer alanı sayesinde daha iyi ısı alışverişi sağlayabileceği için performansını ve verimini daha iyi korur. Bu da daha iyi performans ile birlikte tasarruf sağlar.

Giriş seviyesi cihazlarda çoğunlukla tek sıra kondanser mevcut. Çift sıra kondanserli olanları da var ancak bu sefer kompresörleri ufak oluyor. Misal 12000 btu cihaz 11000 , 18000 btu cihaz 16000 , 24000 btu cihaz 22000 btu oluyor.

Kondanser sıra sayısı önemli olduğu kadar marka ve model de önemli. Örneğin tek sıralı cihazlar çöptür diyemeyiz.

Güç tüketimi kısmında orijinal site verilerinde de(Özellikle York'un tabirinde) bir yanlışlık var.

"Güç Tüketimi ( W )" ile ifade edilen değer,klimanın kW cinsinden kapasitesini belirtir(1kW = 3412 Btu/h). Tükettiği enerjiyi belirten satır "Güç" satırıdır.

Kapasite aralığı ise klimanın sürücüsü ve kompresörü ile alakalı bir durum. Dediğiniz gibi Sigma'nın kapasite aralığı daha geniş.

Kapasite aralığının geniş olmasının bize verdiği avantaj ;

Daha hassas ısı kontrolü,Daha düşük enerji tüketimi,ısıtmada daha az defrost olarak örneklendirilebilir.

Aynı şartlar altında bu durumlar geçerlidir.

Kapasite aralığı daha fazla olursa klima daha hassas bir sıcaklık kontrolü sağlar. Aynı zamanda düşük kapasitelere inebildiği için tüketimi daha düşük

olacaktır. Özellikle uzun süreli kullanımlarda bunun faydası daha çok görülür. Mevsim geçişlerinde çoğunlukla izolasyon değeri çok iyi olan mekanlarda klima

inverter de olsa dur-kalk ihtiyacı duyabilir. Bu sıcaklık hassasiyetini azaltır. Buna ek olarak dur-kalk yapıp minimum frekansın üstünde bir frekansla

çalışma göstereceği için tüketim de artar.

Kışın ise klima min. kapasitede de olsa kapasite aralığı dar olacağı için,kapasite aralığı geniş olan cihaza göre daha yüksek frekanslarda çalışacağı için

aynı şartlardaki geniş aralıklı cihaza göre daha erken defrost ihtiyacı duyacaktır.

Saygılarımla...

• Alicağin markaya önem göster her ne kadar tüketim önemliyse verim almadikdam sonra tüketiminde artabilir listende baymak ve LG markalarini cikar senin odan için 18 kafi gelebilir daikin airfel green eskimo mitsubishi iklimsa general gibi vs vs markalara yönelmen daha sağlikli olur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fujitsu inverter klima yorum
    10 yıl önce açıldı
    Gerçek Mitsubishi klima hangisi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.