Şimdi Ara

İnverter Klima Soğutma Performansı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 yıl önce hitachi 14.000 btu inverter klima aldım

Kullanılan oda 15-20 mk arası, yazları diğer odalarda da faydalanmak için odanın kapısını açık tutuyorum koridor L şeklinde, 3 odanın kapısı kapalı sadece yatakodası açık, klima ile yatak odasının kapıları birbirine bakıyor aradaki hol 5 metre civarı...

Kışın ısıtmasında sorun yoktu ancak sanki bu yaz soğutması zayıf gibi geliyor bana, geçen yaz aynı şekilde kullanımda yatak odasına yaklaşık 3-5 saat arası kullanımdan sonra bayağı tesir ediyor/soğutuyordu.Bu yaz havalar dahada sıcak gibi belkide klimanında soğutması aynı ancak bana düşük geliyor...

Klimayı üç yıldır temizleme yaptırmadım, bu hafta servis çağırıp yaptırcam, bundan dolayı olabilir mi ? Soğutma performansının ölçümü yapılabilir mi?

Teşekkürler

• Hitachiler galiba biraz geç soğutuyor. Ağız çıkış ısısı önemli. teknik servisi çağırıp temizliğini bakımını ve gazını kontrol ettirebilirsin. Ve bir de dijital termometreleri ile ağız çıkış ısısını ölçtür bir 4 dk boyunca. ortalama 4 - 10 derece arası normal kabul ediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A

Hitachiler galiba biraz geç soğutuyor. Ağız çıkış ısısı önemli. teknik servisi çağırıp temizliğini bakımını ve gazını kontrol ettirebilirsin. Ve bir de dijital termometreleri ile ağız çıkış ısısını ölçtür bir 4 dk boyunca. ortalama 4 - 10 derece arası normal kabul ediliyor.

teşekkür ederim cevabınız için, dijital termometre vardır umarım servisde, peki üç yıldır temizleme yapmadan kullanmamın soğutmaya negatif etkisi olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: >AviatoR<

quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A

Hitachiler galiba biraz geç soğutuyor. Ağız çıkış ısısı önemli. teknik servisi çağırıp temizliğini bakımını ve gazını kontrol ettirebilirsin. Ve bir de dijital termometreleri ile ağız çıkış ısısını ölçtür bir 4 dk boyunca. ortalama 4 - 10 derece arası normal kabul ediliyor.

teşekkür ederim cevabınız için, dijital termometre vardır umarım servisde, peki üç yıldır temizleme yapmadan kullanmamın soğutmaya negatif etkisi olur mu?

Tabiki etki eder, özellikle filtre temizliğinin kullanıma bağlı olarak 6 ayda bir yapılması gerekir, dış üniteniz sorunsuz olsa bile filtreleriniz kötü durumdaysa soğutma işlemi çok yavaş yürür.

• forum fakesi her yerde
  • DH de 1 tane FAKE var,o da Gürcan,yani sensin,hangi başlığa yazsan hemen yakalanıyorsun,aynen Manisa ya yatıyorsun sen,odada üstelik
    Inverter Klimada var
  • süpersin albani ya bu lafları nerden buluyorsun kardeş güldürdünya beni helal sana...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gree Klima Düşük Fan modu
    6 ay önce açıldı
    Isıtma/Soğutma Sistemi Tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daikin klima vakum hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • noluyo arkadaşlar ?
  • FAKE yi devre dışı tutarsak,

Siz adamları üşendirmeyip önce bu hali ile bir ısı ölçümü yaptırın. Sonra bir de bakımdan sonra yaptırın. Arada tahminimce 5-10 derece fark oluşursa sorununuz tamamiyle bakımla alakalıdır. Tabi bunlar kanımca kendi çapımda amatörce fikirler.
  • quote:

3 yıl önce hitachi 14.000 btu inverter klima aldım

Kullanılan oda 15-20 mk arası, yazları diğer odalarda da faydalanmak için odanın kapısını açık tutuyorum koridor L şeklinde, 3 odanın kapısı kapalı sadece yatakodası açık, klima ile yatak odasının kapıları birbirine bakıyor aradaki hol 5 metre civarı...

Kışın ısıtmasında sorun yoktu ancak sanki bu yaz soğutması zayıf gibi geliyor bana, geçen yaz aynı şekilde kullanımda yatak odasına yaklaşık 3-5 saat arası kullanımdan sonra bayağı tesir ediyor/soğutuyordu.Bu yaz havalar dahada sıcak gibi belkide klimanında soğutması aynı ancak bana düşük geliyor...

Klimayı üç yıldır temizleme yaptırmadım, bu hafta servis çağırıp yaptırcam, bundan dolayı olabilir mi ? Soğutma performansının ölçümü yapılabilir mi?

Teşekkürler

servis , gazına da baksın, gaz kaçağı varsa , ısıtmada da soğutmada da perfromans düşer, ne kadar azalırsa o kadar düşer, çok azalmışsa sadece fan görevi görür :) eğer zaman zaman ekran filtrlerini temizliyorsan ( kapağı açınca karşına çıkan, 2 tarafta da olan filtreler) bakımla alakalı değildir. ama tabi ki bakım yaptırmak cihazların ömrünü uzatır.

• soğutmada azalma varsa bunun iç-dış ünite temizliğinden kaynaklanmadığını söylüyorsunuz, tozların buna etkisi olmaz mı hiç?

filtreleri temziliyorum ancak filtrelerin altındaki ızgara gibi yerlerde toz birikmiş görünüyor
  • Bu bahsettiğin Klima o kadar alanı+mesafede etken nasıl soğutsun! yada o kadar soğutuyorsa yine iyi

Ayrıca 15 ile 20 m2 arasından da fark vardır+5 metre2 hol+Y.Odasıda herhalde 12/14m2 desek ne eder??? 35/40m2 alan yapar!
    kaldıki iç ünitede salonda ise klima gücü bütün bu alanı elbette özellikle soğıtmada zorlanarak çalışacaktır!

Yani burada bir yanlışlık var gibi geliyor bana,klimanın kapasitesi üstünde bir alan ve mesafede uazak olunca bahsettiğin özellikle
    soğutma performansı düşer!

Senin Hitachi klimanda sorun yok,sorun senin iklimlendirme alanının o klima için büyük olmasıdır ve soğuk performansının özellikle
    değişmeside bunun göstergesidir,bu arada Hitachi ler ısıtmada çok iyi olduğu için sen etkilenmemişsin ama o alan için o klima kapasitesi yetersizdir!

+
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bu bahsettiğin Klima o kadar alanı+mesafede etken nasıl soğutsun! yada o kadar soğutuyorsa yine iyi

Ayrıca 15 ile 20 m2 arasından da fark vardır+5 metre2 hol+Y.Odasıda herhalde 12/14m2 desek ne eder??? 35/40m2 alan yapar!
    kaldıki iç ünitede salonda ise klima gücü bütün bu alanı elbette özellikle soğıtmada zorlanarak çalışacaktır!

Yani burada bir yanlışlık var gibi geliyor bana,klimanın kapasitesi üstünde bir alan ve mesafede uazak olunca bahsettiğin özellikle
    soğutma performansı düşer!

Senin Hitachi klimanda sorun yok,sorun senin iklimlendirme alanının o klima için büyük olmasıdır ve soğuk performansının özellikle
    değişmeside bunun göstergesidir,bu arada Hitachi ler ısıtmada çok iyi olduğu için sen etkilenmemişsin ama o alan için o klima kapasitesi yetersizdir!

+

Üstadım, 14.000 btu/h kapasite nominal kapasite olabilir, malum invertelarda kapasite aralığı vardır. zayıf da olsa nominal kapasite max kapasite (devir) olmayabilir, dolayısıyla da 14.000btu/h'ın üzerinde bir performans gösterebilir. Her ne olursa olsun, klimanın çeşidi ve kapasitesi de ne olursa olsun, bulunulan mekanın haricinde mekanları (oda, ofis vs) soğutmak ya da ısıtmak çok akıllıca değildir, olmaz da.. bazen (çok nadir) bütün evi soğutuyorum veya ısıtıyorum diyen müşterilerimiz olmasına rağmen bunun fizik kurallarına aykırı olduğunu söylemeden geçemicem. Şöyle ki ; öncelikle kapasite meselesi, mutlaka o mekana (odaya) uygun kapasiteli bir klima alınmıştır, örneğin oturma odasına genelde 12.000 lik cihaz alınır, bundan en az bir oturma odasını da aynı şekilde iklimlendirmesini beklemek anlamsızdır. Hem performans olmaz hem de cihaz var gücüyle çalışacağı için (inverter da olsa) inanılmaz bir elektrik sarfiyatı olur. Diğer bir husus da hava debisidir. Duvar tipi bir split klimanın üfleme mesafasi 3-4 mt den fazla değildir (en güçlüsü) , 45 binlik salonlar bile 10 mtyi geçemez. dolayısıyla odada takılı olan klimanın yönü kapıya da baksa , çıkan havayı kapıdan itibaren diğer ortama yönlendirecek ek bir kuvvet lazım ki hadi bir nebze o faydayı sağlayalım , diyelim (örneğin bir vantilatörle havayı diğer tarafa basmak gibi ) :)
    uzun lafın kısası, tek klimayla tüm evi ya da diğer odalardan bir kısmını vs soğutuyorum/ısıtıyorum demek ( yapabilse bile) elektrik sarfiyatı, cihaz ömrü ve performans olarak değerlendirdiğimiz zaman sadece kendini kandırmak demektir. Hitachi inverter gibi bir cihazınız var madem itina gösterin (muhemeldir ki o makina da hitachi'nin made in japan olan iki makinasından biridir) yazık etmeyin cihaza :) annemde hitachi klima var 15- 16 sene oldu daha tamir yüzü görmedi, tabi ki şimdikiler o kadar uzun ömürlü olmazlar belki ama yine de iyi makinalardandır.
    saygılar

• quote:

soğutmada azalma varsa bunun iç-dış ünite temizliğinden kaynaklanmadığını söylüyorsunuz, tozların buna etkisi olmaz mı hiç?

filtreleri temziliyorum ancak filtrelerin altındaki ızgara gibi yerlerde toz birikmiş görünüyor

içinizde şüphe kalmasın diye bir servis çağırın yerinde bakım yapsın, kimyasal dökerek o peteklerdeki kalıntılar, pislikler akar, dış üniteye de bakarlar, onda da aynı uygulama yapılır, yaklaşık 50-80 Tl ücret isterler. bir de öyle deneyin, gaz gerekiyorsa o biraz tuzlu olur. R22 ise takviye olur fazla tutmaz ama, R410 ise komple boşaltıp yeniden gaz basmaları gerekir ki bu da 200 TL yi bulabilir.
    saygılar
  • Hocam o klima o alan için(fiziki yapısı sebebiyle) salondan-holü geçipte-yatak odasına belki sadece kışın ısıtmada bir iş görsede
    yazın soğutmada iş görmez ve ancak "kırar" sıcağı

O klimada sanırım Japan serisi RAS-14 olmalıdır!
    Soğutma 12000;Isıtma 14300 (Nominal) ancak soğutmada 13bin max.veriyor ve alan buna göre özellikle soğutmada büyük kalıyor,
    ısıtmada sorun olmaz,zaten arkadaşta tam bu olayı tarif ediyor

+
    Bizim İzmir de bu Hitac klimalar çok kişide vardır ve özellikle kışın uçuruyor bu makine
    Bende bir ara düşünmüştüm,hatta hala düşünüyorum(Klasik 410Gazlı olanı,ama bugün IPI nin fiyat listesine baktım
    18bin lik cihaz 2350 gibi rakam gördüm!! EER/COP 18bin lik olarak bana çok iyi geldi de fiyatını bilemem gari,değermi
    bu rakam acep??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 29 Temmuz 2010; 1:56:47 >

• quote:

Hocam o klima o alan için(fiziki yapısı sebebiyle) salondan-holü geçipte-yatak odasına belki sadece kışın ısıtmada bir iş görsede
    yazın soğutmada iş görmez ve ancak "kırar" sıcağı

O klimada sanırım Japan serisi RAS-14 olmalıdır!
    Soğutma 12000;Isıtma 14300 (Nominal) ancak soğutmada 13bin max.veriyor ve alan buna göre özellikle soğutmada büyük kalıyor,
    ısıtmada sorun olmaz,zaten arkadaşta tam bu olayı tarif ediyor

+
    Bizim İzmir de bu Hitac klimalar çok kişide vardır ve özellikle kışın uçuruyor bu makine
    Bende bir ara düşünmüştüm,hatta hala düşünüyorum(Klasik 410Gazlı olanı,ama bugün IPI nin fiyat listesine baktım
    18bin lik cihaz 2350 gibi rakam gördüm!! EER/COP 18bin lik olarak bana çok iyi geldi de fiyatını bilemem gari,değermi
    bu rakam acep??

siz izmirli misiniz?

rakamlarda bir yanlışlık var sanırım 14000-17000 btu arası olması lazım soğutma performansı...bröşürden bakcam yine

cihaz made in japon olan seri, aldığım yer kapanmış galiba, dükkan açık ama kapısı kapalı :) ulaşırsam bakalım temzilik yaptırcam, ulaşamazsam başka yere yaptırcam, inşallah sorun yoktur...

kış konusunda haklısınız klima kışın coşuyor, üstüne tanımam

tek sorunu ise debisi fazla olduğu için fan sesi yüksek o kadar

• Evet İzmir liyim ama Antalya da yaşıyoruz+

Senin klimanı tanıyorum Made in Japan RAS-14EH1 olmalı bu ve senin alanın yazın bu cihaza büyük gelir kardeşim yeterli soğutma o kadar alanda yapamaz!
    sadece kışın işini görür! Hitac ların bana göre en büyük artısı ısıtma performansıdır

Bu sendeki klimanın aynısı benim amcaoğlunda var(Bergama da)evde kullanıyor Salonda 28m2 de+

+
  • quote:

Evet İzmir liyim ama Antalya da yaşıyoruz+

Senin klimanı tanıyorum Made in Japan RAS-14EH1 olmalı bu ve senin alanın yazın bu cihaza büyük gelir kardeşim yeterli soğutma o kadar alanda yapamaz!
    sadece kışın işini görür! Hitac ların bana göre en büyük artısı ısıtma performansıdır

Bu sendeki klimanın aynısı benim amcaoğlunda var(Bergama da)evde kullanıyor Salonda 28m2 de+

+

evet model aynen o 14eh1, bakalım yarın temzilik yapılcak, ısı performansıda ölçülcek
  • Kardeş ben açıkçası senin şu iklimlendirme yaptığın net alanın m2 sini çok merak ediyorum??

Salon+Koridor+Yatak Odası=??? ancak tam ölçersen iyi olur! ayrıca ısı kayıplarıda söz konusu olur v.s

+
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.