Şimdi Ara

İnverter olmayan klima ve enerji tüketimi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar, evimizde 15 küsür yaşında Sharp'ın inverter olmayan 18 bin btu'luk bir kliması var. Çekilmez yaz sıcaklarında bu ay, bu zamana kadar hiç kullanmadığımız kadar çok kullandık. Henüz elektrik faturası gelmediği için önümüzdeki günlerde ve ayda da benzer sıcakları yaşama durumuna karşı inverter olmayan klimaların çalışma yapısı - donanımsal durumu çerçevesinde ideal kullanım senaryosu hakkında izninizle bir kaç şey sormak istiyorum.

Klima salonda, salonun yaklaşık büyüklüğü 30-32 m2. Eski evde salon daha küçüktü ama o evde doğalgaz, soba vb. bir şey olmadığı için ısıtma amacıyla aldığımızdan dolayı sorun yaşamamak için fiyat farkı da çok olmadığı için herhalde 18 bin btu'luk almışız, şuan soğutma-ısıtma kapasitesinin fazlalığı bir bakıma bizim için avantaj fakat şöyle bir problem var, 25-26 derece ile düşük, orta fan sıcaklığında bile bir süre sonra klima direk koltukların olduğu tarafta olduğu için biraz insanı üşütüp hafif bir rahatsızlığa neden oluyor.

Klimalarda aldığımız 15 küsür yıldan beridir en ideal, verimli senaryo uzun süre aynı ayarda kullanıp sık sık kapat aç yapmamak üzere ama inverter olmayan bu düz modellerde anladığım kadarıyla kompresörün çalışma devri, modunu yüke göre pek esnek bir şekilde değiştirme imkanı yok. Zira yakınlarımın inverter olan cihazları normal oda sıcaklığına yakın ve düşük fan hızı ile dış üniteleri o kadar sessiz ki, bizim ki sürekli aynı gürültü ile çalışıyor belirli bir zaman sonra galiba oda sıcaklığı istediği kıvama geldiğinde dış ünitede kompresörü kısa bir süreliğine kapatıyor ses birden bu şekilde kesiliyor. Haliyle inverterlardaki mantık geleneksel klimalarda ne kadar geçerli, doğru bilemiyorum sanki bu düz eski tip klimaları 2 saat çalıştırıp, yarım - saat oda ısınmaya başladıkça yeniden çalıştırmak daha mantıklı gibi geliyor.

Klima'nın anlık enerji tüketimini ölçemediğim için geçen gün elektrik saatinden amatör bir şekilde buzdolabı, klima çalışırken evin anlık elektrik tüketimine baktım yanlış hatırlamıyorsam 2 dakikada 60 wattan, dakikada 30 wattlık şeklinde sayaç ilerliyordu. ( t1 değeri ) Bugün kapat aç yapmamak için her ne kadar salon evin ortasında en köşede olsa da klima koridor girişine yakın konumda olduğu için odaların kapılarını, balkonları - pencereleri kapatıp oda da fazla serinlikten rahatsız olup kapat aç yapmak yerine yerine vantilatör ile salondaki fazla gelen serin havayı diğer odalara üfletecek şekilde konumlandırıp çalıştırdım ( 25-26 derecede çalıştırıyordum klimayı düşük fan hızında, 24'e çekip fan hızını orta'ya aldım salonda da gayet ideal bir serinlik hakim şuanda )

Kışın eve uzun süre güneş vurması iyi bir şey doğalgaz ısıtma maliyetini düşürme açısından lakin yazın ciddi bir eksi Allah'tan camlarda panjur varda onları indirip en azından içeri yansımayı, hamam etmeyi bir nebze olsun azaltabilmek için ekstra bir imkan sağlıyor. İnverter olmayan bu eski tip klimalarda ideal kullanım senaryonuz nedir, verimli - düşük tüketim ile. Çamaşır makinesi, Buzdolabı, Klima gibi güçlü elektrikli cihazlarda ilk çalıştırma ve belirli bir soğutma, devirlenme sağlayana kadar fazla enerji tüketme gibi bir durum söz konusu galiba ( yada maksimum güçte, devirde kullanılmaya çalışıldığında ) lakin bunun dışında enerji tüketimleri - ideal kullanım mantıkları konusunda elle tutulur bir bilgi sahibi değilim.

İşin kötü yanı yarım - 1 saatten fazla kapalı tutunca oda da sıcaklık yine ister istemez hemencecik artıveriyorİnverter olmayan klima ve enerji tüketimi. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 25 Temmuz 2023; 16:43:37 >

• Bizdede var o Canavardan, ortalama 5 kw saat .
    yanında etikette yazar ,,,
    18 bin eski tip 5 kw.

12 bin yeni tip 1 kw.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    İnverter olmayan klima ve enerji tüketimi.

AY-AP18GR bizim klimanın kodu, temmuz ayı için elektrik faturası 400 TL geldi, neredeyse her gün en az 3-4 saat öğlen sıcağında çalıştırmamıza rağmen beklediğimden az geldi hocam fatura ne yalan söyleyeyim demek ki inverter ve enerji verimliliği çok daha yüksek bir model olsa daha da az gelecekti. Tabi yüksek sıcaklar ile birlikte enerji tüketimini bir nebze olsun düşürebilmek adına mümkün mertebe, 25-26 derecede ve düşük fan hızında çalıştırdım.

Burada soğutma kapasitesi kw cinsinden 5.15 kW iken, soğutma sarfiyatının 2.05 kW değeri neye göre hangi yükte, devirde nasıl hesaplanıyor acaba.İnverter olmayan klima ve enerji tüketimi. 

İnverter olmayan klima ve enerji tüketimi.iklimplus.com.tr
    En Ucuz Sharp AYAP18GR/KR Klima - Sharp Duvar Tipi Klima İklimsa Merkezi İklim Plus Klima'da
    https://iklimplus.com.tr/sharp-duvar-tipi-klimalar/sharp-duvar-tipi-klima/sharp-ayap18gr-kr-klima.html

İklimsada soğutma sarfiyatı 1.64 kW, ısıtma sarfiyatı kW gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 27 Temmuz 2023; 13:24:49 >

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

EN önemli değer; COP coefficient of performencedir. Harcadığı elektrikten ne kadar daha fazlasını sunduğu bilgisi. Isıtmada "1" fazladır bu değer.

Motorunun harcadığı elektrik, sağladığı soğutma, sağladığı ısıtma ve bunların oranlarıyla alakalı değerler görülebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Midea Klima Enerji Tüketimi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.