Şimdi Ara

Elektrikli Kombi İle Elektrikli Termosifon Arasında Ne Fark Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
20.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar. Elektrikli kombi ile elektrikli termosifon arasında ne fark var? 2 gün önce "Ariston Pro R-80 V TK Silindirik Termosifon (Nanomix)" aldık. Ama aklım kombide kaldı. Aralarındaki farkı bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 17 Ocak 2012; 19:17:52 >

• Aralarındaki farkı 1-2 cümleyle açıklayacak olan yok mu? İnternette aradım ama net bilgi edinemedim.
  • basit biri kombi biri termosifon kombide tank yoktur termosinfonda tank vardır 60 80 lt anında ısıtmaz elk kombi ise anında ısıtır ve üzerinde pompa vardır radyatörleride ısıtır
  • Mm o zaman elektrikli kombi bir nevi şofben gibi (anında ısıttığına göre).
    Teşekkür ederim...
  • evet ama elektrikli kombiye 3 faz lazım yani 380 volt sanayi elektriği termosifon ise 220 ile çalışır
  • Cevap için teşekkür ediyorum..
  • Termisifonlar sadece su ısıtma amaçlı kullanılıyor ve 220 wolt gibi standart elektrik tarifesi ile çalışıyorlar fakat elektrikli kombi ise anında ısıtır ve peteklerede takviye yaparak bir nevi doğalgazlı kombi gibi kullanabiliyorsunuz fakat termisifon öyle değildir ve 60-80 lt veyahut daha fazlası suyu ısıtması bir bucuk yada iki saat gibi sürede ısıtır ve su eksildiği zaman o suyunda ısınması biraz zaman alıyor ama elektrikli kombide pompa yordamı ile su eşit dağılır ama kombiyi kullanacaksanız biraz yüksek maliyet ve sanayi elektriği gerektiriyor 350 üzeri watta çalıştığı için.

Bunu göz önüne alın derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle 350watt değil 7000 watt civarında calısıyorlar evinizin tesisatı guclu değilse değiştrmeniz gerekiyor güvenlik nedeniyle 2.si şuan termosifon kullanıyorum demirdöküm 65litrelik 45 dk içinde komple bos olan deposunu buz gibi suya rağmen ısıtıyor ve kombi gibi kullanılıyor yani mutfakdan da sıcak su alıyorum ayrıca konforlu oluyor şöyleki e.şöfben kullandığımda soğuk suyu yeterince ısıtamıyordu ve 1.ile 2. kademeler hikaye zaten hiç ısıtma yoktu bu arada ihlas marka kullnmıştım neyse ya o debiyi düşürmüştü yada düşük debide tam randımanlı çalısamıyordu ve en buyuk aptallıgı sürekli kendini devre dışı yapıp yapıp durması kısaca kesinlikle termosifon faturanıza 10tl gibi bir ek gelecek sadece e.şöfbende nekadar gelir bilmiyorum ancak e.şofbenin 7kw termosifonun 2.2 ile 2.6 kw arası olduklarını farzedersek konforuda eklersek termosifon yine 1numara olur :))
  • Orijinalden alıntı: fieldyturbo19
    öncelikle 350watt değil 7000 watt civarında calısıyorlar evinizin tesisatı guclu değilse değiştrmeniz gerekiyor güvenlik nedeniyle 2.si şuan termosifon kullanıyorum demirdöküm 65litrelik 45 dk içinde komple bos olan deposunu buz gibi suya rağmen ısıtıyor ve kombi gibi kullanılıyor yani mutfakdan da sıcak su alıyorum ayrıca konforlu oluyor şöyleki e.şöfben kullandığımda soğuk suyu yeterince ısıtamıyordu ve 1.ile 2. kademeler hikaye zaten hiç ısıtma yoktu bu arada ihlas marka kullnmıştım neyse ya o debiyi düşürmüştü yada düşük debide tam randımanlı çalısamıyordu ve en buyuk aptallıgı sürekli kendini devre dışı yapıp yapıp durması kısaca kesinlikle termosifon faturanıza 10tl gibi bir ek gelecek sadece e.şöfbende nekadar gelir bilmiyorum ancak e.şofbenin 7kw termosifonun 2.2 ile 2.6 kw arası olduklarını farzedersek konforuda eklersek termosifon yine 1numara olur :)) Bizim aldığımız 1500 W ısıtma gücüne sahip. Şunu aldık. Servis, hiç kapatmadan kullanırsak daha sağlıklı olacağını söyledi. Eğer 24 saat hiç kapatmadan kullanırsak, aylık ne kadar harcar?

• termosifon değilmi kaç litrelik ayrıca ve son olarakda kapamayın hiç icindeki su soğudukca termostat termosifonu calstırıp sizin ayarladığınız değere tekrar getirir sürekli sıcak suyunuz hazır bulunur ve 1,5kw ı 1 saat harcarsa ayda toplam 30 saat çalışsa ( hergun bir defa ( sizin kullanımınıza baglı)) ayda 45kwh lık enerji harcar şuan elektriğin kwh ının birim fiyatını bilmiyorum siz faturanızdan bakıp o değeri 45 ile çarparsanız aylık ek değeri bulursunuz ama bence sonuç ne olursa olsun değer :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: fieldyturbo19
    termosifon değilmi kaç litrelik ayrıca ve son olarakda kapamayın hiç icindeki su soğudukca termostat termosifonu calstırıp sizin ayarladığınız değere tekrar getirir sürekli sıcak suyunuz hazır bulunur ve 1,5kw ı 1 saat harcarsa ayda toplam 30 saat çalışsa ( hergun bir defa ( sizin kullanımınıza baglı)) ayda 45kwh lık enerji harcar şuan elektriğin kwh ının birim fiyatını bilmiyorum siz faturanızdan bakıp o değeri 45 ile çarparsanız aylık ek değeri bulursunuz ama bence sonuç ne olursa olsun değer :))
    Termosifon 80 litrelik. 1500 W olduğu yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fiend

quote:

termosifon değilmi kaç litrelik ayrıca ve son olarakda kapamayın hiç icindeki su soğudukca termostat termosifonu calstırıp sizin ayarladığınız değere tekrar getirir sürekli sıcak suyunuz hazır bulunur ve 1,5kw ı 1 saat harcarsa ayda toplam 30 saat çalışsa ( hergun bir defa ( sizin kullanımınıza baglı)) ayda 45kwh lık enerji harcar şuan elektriğin kwh ının birim fiyatını bilmiyorum siz faturanızdan bakıp o değeri 45 ile çarparsanız aylık ek değeri bulursunuz ama bence sonuç ne olursa olsun değer :))
    Termosifon 80 litrelik. 1500 W olduğu yazıyor.

Saatte 1,5 kw elektrik harcar.Sıcak suyu kullandıktan sonra kaç dk çalıştığına bakın termosifonun,atıyorum 15 dk mı çalıştı ayarladığınız sıcaklığa gelene kadar 1,5/4=0,37 kw yani 370 watt elektrik harcarsınız.1 kw ortalama 25 krş ise 15 dk sürede 6,25 krş harcar ;) (Benim bilgim dahilin de..)

Peki elektrikli kombi kullanıp, kaç m2'lik eve kaç tl elektrik faturası ödediğini söyleyebilecek bir arkadaşımız var mı? Birde bu 380 volt ile 220 volt elektriğin ücret farkı var mı? Herkes istediğinde 380 Volt yani Sanayi elektriği bağlatabiliyor mu? 380 volt bağlanınca evdeki diğer 220 Volt ile çalışanlar ne oluyor iyice kafam karıştı

• 380voltluk elektiriği neden alasınki gereksiz ayrıca elektrikli kombi hiç kullanmadım elektrikli söfben ve termosifon kullandım (termosifon petekleri ısıtmıyor epey ilkel bir arac ama ben çok severim :))
  • quote:

380voltluk elektiriği neden alasınki gereksiz ayrıca elektrikli kombi hiç kullanmadım elektrikli söfben ve termosifon kullandım (termosifon petekleri ısıtmıyor epey ilkel bir arac ama ben çok severim :))

Yukarıda arkadaşlar elektrikli kombilerin 380 volt ile çalıştığını söylemiş,bu yüzden ihtiyaç var
  • şimdi arastırdım 18kwdan itibaren 3faza ihtiyac duymaya baslıyorlar yani sizin evinize göre kaç kwlık kombi gerekir bilemiyorum hesaplama yöntemi vardı ama ben hatrlayamadım simdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.