Arkadaşlar merhaba, Her zamanki gibi çözümü burada bulacağıma emin gibiyim :) Yeni bir klima aldık Beko 41205. Servis geldiğinde klimanın dıştan beslemeli olduğunu ve prizle elektrik çekilmesi gerektiğini söyledi. İç ve dış ünite arası hallice uzak arada da başka bir daire var yani kablo taşımak zor gibi. Paketi henüz açmadık iade etme ihtimalimiz var ama biraz araştırdım kafam iyice karıştı. Bina tesisatında gömülü olarak 5 kablolu bir demet var. Bize 4 haberleşme 3 de elektrik olmaz üzere 7 tane kabloya ihtiyacmız varmış. Kimisi elektrik bağlantısını içeriden de yapabilrsiniz diyor. Kimisi o 7 kablo ihtiyacından 2'si toprak bağlamazsanız 5 kablo ile işi çözersiniz diyor. Komşunun klimasına baktım, model numarasından komtol ettim dıştan beslemeli ve o 5 kablo ile besleniyor vs. Ben bu işten bir şey anlamadım, ne yapmalı. Servis kurmak istemiyor da ayak mı yapıyor? klimalar dıştan beslemeliyse artık, bizim 5 senelik sitemizde bunu neden düşünmesinler? Iade etsek içten beslemeli klima nasıl bulacağız? Yazmıyor ki? Teşekkürler! |
Klima Elektrik Bağlantıları: Acil Yardım
Klima sistemlerinin sorunsuz ve güvenli çalışması için doğru elektrik bağlantıları esastır. İster yeni bir klima kuruyor olun ister mevcut bir klimanın bağlantısını tamir ediyor olun, bu kılavuz size adım adım rehberlik edecektir.
Klima Dış Ünite Elektrik Bağlantısı
Dış ünite, klimanın soğutucu akışkanını sirküle eden ve ısıyı dağıtan parçasıdır. Elektrik bağlantısı yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:
- Dış ünitedeki elektrik bağlantı kutusunun kapağını çıkarın.
- Bağlantı şemasını inceleyerek ilgili kabloları belirleyin.
- Faz ve nötr kabloları klima dış ünitesindeki ilgili terminallere bağlayın.
- Topraklama kablosunu topraklama terminaline bağlayın.
- Bağlantı kutusunun kapağını kapatın.
Klima İç Ünite ve Dış Ünite Elektrik Bağlantısı
İç ve dış üniteler, soğutucu akışkan boruları ve elektrik kablolarıyla birbirine bağlanır. Bağlantıyı yapmak için:
- İç ünitedeki elektrik bağlantı kutusunun kapağını çıkarın.
- Bağlantı şemasını inceleyerek ilgili kabloları belirleyin.
- İç ünite ve dış ünite arasındaki kablolarda benzer renklere sahip kabloları birbirine bağlayın.
- Kabloları elektrik bağlantı kutusuna sıkıca sabitleyin.
- Bağlantı kutusunun kapağını kapatın.
İnverter Klima Elektrik Bağlantısı
İnverter klimalar, enerji verimliliğini artıran değişken hızlı kompresörlere sahiptir. Elektrik bağlantısı, standart klimalarla aynı adımları içerir, ancak ek bir kontrol kablosu olabilir.
Klima Elektrik Bağlantısı Şeması
Klima elektrik bağlantı şeması, her bir kablo bağlantısı için ayrıntılı talimatlar içeren bir diyagramdır. Klima kılavuzunda veya üreticinin web sitesinde bulunabilir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Klima elektrik bağlantıları konusunda deneyiminiz yoksa, bir elektrikçiye danışın.
- Elektrikle çalışırken her zaman güvenlik önlemlerine uyun.
- Klimanın elektrik bağlantısını yapmadan önce elektrik beslemesini kesin.
- Bağlantıların sıkı ve doğru olduğundan emin olun.
- Klima elektriğini bağladıktan sonra, düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.