Şimdi Ara

Doğalgaz Tesisat Hatası Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Resimlerde görüldüğü gibi tesisat hataları söz konusu. Firmaya bunu aşağıdaki yazımla bildirdim. Bana gelen cevabı da paylaşıyorum.

Sizce doğalgazcı doğru mu söylüyor, yoksa işten mi kaçıyor?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

BEN

-Elektrik panosunun üzerine hat çekilmiş. Elektrik panosu açılmıyor. Ayrıca hem size hem çalışanlara çatı katına ilerde doğalgaz hattı uzatmayı düşünüyoruz demiştik. Bu şekilde bir tesisat düzeni ile yukarıya hat çıkarmak ne kadar uygun?

-boruların duvara paralelliği uygun değil, yamuk gidiyor.

Geri kalan resimlerde petek vanalarının uygunsuzluğu ile alakalı hatalar.

FİRMANIN CEVABI

Doğalgaz tesisatı ile ilgili olarak BURSAGAZ sayaçtan sonra en KISA yoldan daire içine girilmesini istemektedir. İç tesisat Hattı'nın yukarı çıkıp tekrar aşağı inip içeri girmesi merdiven boşluğunda Hattın uzatılması uygun değildir. Kolon hatt-ı yukarı çıkacağı zaman her şekilde boruyla kesiştiği yede dirsek yada s kullanılmak durumunda. 1 adet termostatik vanada sorun var oda düzültebileceğimiz bir hata. Diğeri vana rekorunu sıkarak düzeltilebilecek bir durum. Vanayı programa alıp en KISA sürede düzelttiririm. Doğalgazda düzeltilecek bir durum söz konusu değil.

Doğalgaz Tesisat Hatası Acil Yardım Doğalgaz Tesisat Hatası Acil Yardım Doğalgaz Tesisat Hatası Acil Yardım Doğalgaz Tesisat Hatası Acil Yardım

• vanhelcing V kullanıcısına yanıt
    doğalgaz hattı daha yukardan çekilebilirdi en azıdan elektrik panosunu kapatmayacak şekilde yapılabilir
    duvardaki pex boruda birkaç santim az mesafe var o yüzden termostatik vananın kafası aşağıya bakılıyor
    bariz bir şekilde işçilik hatası var
  • Buradaki hata tek taraflı değil. Kolon tesisatını çeken firmanın da hesaplaması gerekirdi geçiş güzergahını.
    Şahsen benim dönemimde iğdaş bu tür bir tesisat kesinlikle gaz açımı vermezdi.
    Vanadaki hata gene işcilikten kaynaklı, Diğer tarafı görünmüyor ama radyatör bir cm kaldırılarak düzelebilir ggibi duruyor.
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam aşağı kattan gelen hattın borusu biraz kısalıp o kolonun üzerinde kalan borunun aşağı inmesi sağlanamaz mıydı?

Hem bu şekilde direk girerdi daireye?
    dediklerin yapılabilir ama gaz dağıtım şirketlerinin teknik şartnamelerinde bölgeden bölgeye farklılıklar olabiliyor,resimlerde hem doğalgaz borularında hemde kalorifer tesisatında işçilik hatası var
    firma bahane üretmiş aslında düzeltilebilir
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Sizce nasıl bir çözüm sunabilirim ben.
  • merhaba kolon hatları ve gaz hatları elektrik panosuna yakın olamaz sayaç bağlantı çıkışı yukarı alınarak pano rahatlıkla kurtarılabilir tesisat çok uzun olsa idi basınç kayıpları nedeniyle çap büyütmesi gerekirdi tamamen işçilik ve usta hatası gerekirse daire giriş deliği yukarıdan açılır diksekler nedeniyle oluşacak basınç kaybıda engellenebilir. radyatör bağlantıların da düşüklük ve yükseklik nedeniyle kafalarda eğilme oluşmuş duvar radyatör arası mesafe uzunluğu yanlış olunca kasma yapmış kısalacak saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    gelip düzeltecekler daire giriş deliği yukarıdan olacak,elektrik panosu altta kalacak, radyatör bağlantısı daha basit bir iş onu da halletsinler termo vananın kafası aşağıya bakmayacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.