Şimdi Ara

Elektrik Sayacım çalınmış ne yapmalıyım? Acil yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sehre yakın bir yazlık evimiz var dün arkadaşlarla mangal yapmak için gittiğimde elektrik sayacının yerinde yeller estiğini farkettim bi arıza çıkmasın diye elektrik bandıyla bantladım ve eve döndüm akşam ama ne yapmam gerekir yeni saat alıp taktırıyım mı yoksa elektrik idaresine mi gitmeliyim önce? Birde bunun cezası varmı varsa nekadar çıkıcak cebimden bilgisi olan arkadaşlar acil yardımcı olursa sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrik Sayacınız Çalındığında Ne Yapmalısınız?

Elektrik sayacınız çalındıysa, derhal harekete geçmek çok önemlidir. İşte yapmanız gerekenler:

• Elektrik Dağıtım Şirketine Bildirin: Mümkün olan en kısa sürede elektrik dağıtım şirketinize bildirimde bulunun. Sayacınızın çalındığını, konumunu ve diğer ilgili bilgileri vermeyi unutmayın.

• Polis Karakoluna Giderek Şikayette Bulunun: Sayacınızın çalınması bir suçtur. Durumu en yakın polis karakoluna bildirerek şikayette bulunmalısınız.

• Sigorta Şirketinizi Arayın: Ev veya işyeri sigortanız elektrik sayacının çalınmasını kapsıyor olabilir. Sigorta şirketinizi bilgilendirin ve bir talepte bulunun.

• Elektrik Tesisatınızı Kontrol Ettirin: Sayacınızın çalınması elektrik tesisatınıza zarar vermiş olabilir. Bir elektrikçiye tesisatınızı kontrol ettirin ve gerekirse onarım yaptırın.

• Yeni Bir Sayacın Takılmasını Talep Edin: Elektrik dağıtım şirketinizden yeni bir sayacın takılmasını talep edin. Bu işlemin bir maliyeti olabilir, ancak sayacınızın olmadığı dönemde tahmini faturalara göre ödeme yapmaktan daha ucuza gelecektir.

Elektrik Sayacı Çalınırsa Ne Olur?

• Yasadışı Elektrik Kullanımı: Sayacınız yoksa, kaçak elektrik kullanımı yapma riskiyle karşı karşıyasınız. Bu, ciddi yasal sonuçlara ve yüksek para cezalarına neden olabilir.

• Yüksek Faturalar: Elektrik dağıtım şirketleri, çalınan sayaçlar için tahmini faturalar düzenleyebilir. Bu faturalar, gerçek kullanımınızdan çok daha yüksek olabilir.

• Elektrik Kesintisi: Elektrik sayacınız yoksa, elektrik dağıtım şirketiniz elektriğinizi kesebilir.

Doğalgaz Saati Çalınırsa Ne Yapmalısınız?

Doğalgaz saatiniz çalındığında da benzer adımları izlemelisiniz:

• Doğalgaz dağıtım şirketinize bildirin.
    • Polis karakoluna giderek şikayette bulunun.
    • Sigorta şirketinizi bilgilendirin.
    • Doğalgaz tesisatınızı kontrol ettirin.
    • Yeni bir sayacın takılmasını talep edin.

Elektrik veya doğalgaz sayacınızın çalınması ciddi bir sorundur. Bu adımları izleyerek, sorunla hızlı ve etkili bir şekilde başa çıkabilir ve kendinizi yasal sonuçlardan ve mali kayıplardan koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ceza olduğunu sanmam elektrik idairesine gidin izah edin yardımcı olurlar
  • İsteksizce guldum hangi sirket bakiyirsa sizin oraya soyle onlar takarlar hocam ana faturaya yansıtırlar kendin uğraşma boşver
  • Yeni sayac al
  • Vallahi bizde dün çok güldük hatta baya bi süre arkadaşların arasında geyiği dönücek gibime geliyor
    Bunun muhakkak bir prosedürü vardır ondan buraya yazdım hani yarın sabahtan direk gidip halledeyim diye ama sanırım bu iş bir günde hallolacak gibi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makmekmok

Vallahi bizde dün çok güldük hatta baya bi süre arkadaşların arasında geyiği dönücek gibime geliyor
    Bunun muhakkak bir prosedürü vardır ondan buraya yazdım hani yarın sabahtan direk gidip halledeyim diye ama sanırım bu iş bir günde hallolacak gibi değil
    Önceki okuma son okuma falan bir sorun çıkmasın sonra yeni alıp takarsanız kendiniz
  • Borcunuz varsa firma sökmüş olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lümpen

• yirthan kullanıcısına yanıt
    Yok hırsızlık bu kesin. Geçen senede demir bahçe kapısının tek kanadını çalmışlardı sonra yaptırırken tersten kaynak yaptırdım çıkmasın diye
    Buna kesin daha çok arkadaş gülecektir eminim
  • Grafen kullanıcısına yanıt
    Yok zaten kendim alıp takmam sonra kaçak elektrik falan diye kol gibi fatura gönderirler. Zaten yazlık ev ayda yılda bir geliyoruz...
  • quote:

Yok zaten kendim alıp takmam sonra kaçak elektrik falan diye kol gibi fatura gönderirler. Zaten yazlık ev ayda yılda bir geliyoruz...
    Üst üste iki başlık ibretlik

Elektrik Sayacım çalınmış ne yapmalıyım? Acil yardım lütfen

• Haha iyi güldüm çalıpta ne yapıyorlar acsba 😄
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lümpen

Gidin kendiniz kaliteli bir saat alın elektrik idaresi yandaş saat firması ile anlaşmalı en ucuz saati uçuk fiyata kakalıyor elektrik idaresine ben de saat var bunu takın diye belirtin.
  • Engin.K kullanıcısına yanıt
    Peki öneriniz var mı?
  • Elektrik sağlayıcınız ile irtibat kurun. Durumu belirtin gün içerisinde elemanlar gelip saatin yenisini takacaktır. Saat ücreti faturanıza yansıyacak tabiiki. Taksitlendirme olayı var diye biliyorum.
  • quote:

Peki öneriniz var mı?

Köhler en iyisidir ama şu an için model önerisi yapamıyorum.
  • FlameWind6 F kullanıcısına yanıt
    Azönce biyerde okudum aynen şöyle yazıyor:
    Tedaş abone ve sayaç işlemlerine gidip, sayacın borcu olmadığına dair evrak alıp, bağlı bulunduğu semt karakolundan bu konuya ilişkin tutanak tutturulması gerekiyor.

Karakoldan alınan ilgili tutanak ve dilekçe ile birlikte Tedaş abone işlerine dilekçe ile başvurularak işlemlerinizin başlaması sağlanmış olur.
  • Üstteki arkadaşın dediğini yap bence yoksa kaçak kullanım diye ceza kesebilirler.
    Polise şikayet evraklarınla gidersen kaçak işlem yapmadığına bir delil olarak gözükebilir.

Doğalgaz sayacının camı kırılmış(mobilya taşırken koltuk çarpmış kırılmış)kaçak diye 1.500 mü 3 bin lira mı bi ceza kesmişlerdi burda.
    Siz kırdınız kaçak kullanmak için, dendi. Ceza kesildi, yükümlülük tamamen sizde.
  • Eveeeet gelişmeleri anlatayım bugün tutanak tutturmak için karakola gittim jandarmaya yönlendirdi. Jandarma da orası çok tenha oluyor kışları hırsızlık olması normal ama elektrik saati çalınması pek normal değil diyerek alttan alttan beni suçladı. 10-20 tl aylık fatura gelen doğru düzgün kullanılmayan yazlık bir evde ne mantık böyle birşey yapayımki anlamadım. Sonra mülk sahibinin gelmesi lazım dediler ananem evin sahibi ve 80 küsür yaşında zor yürüyen biri. Benim başvurum geçersiz olurmuş ama onun gelmeside imkansız çünkü başka şehirde. Elektrik idareside tutanak olmadan işlem yapamam diyor. Kısacası hiçbirşey hallolmadi bide üstüne elektrik idaresi şunu dedi ananen gelip tutanak tutturana kadar aylık fatura ortalaman baz alınarak saatin olmadığı için ceza ödersiniz Arti başka bi cezası daha varmış ne olduğunu unuttum suan kafam kazan gibi. Evet durum yorumsuz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.