|
Elektrik Sayacınız Çalındığında Ne Yapmalısınız?
Elektrik sayacınız çalındıysa, derhal harekete geçmek çok önemlidir. İşte yapmanız gerekenler:
-
Elektrik Dağıtım Şirketine Bildirin: Mümkün olan en kısa sürede elektrik dağıtım şirketinize bildirimde bulunun. Sayacınızın çalındığını, konumunu ve diğer ilgili bilgileri vermeyi unutmayın.
-
Polis Karakoluna Giderek Şikayette Bulunun: Sayacınızın çalınması bir suçtur. Durumu en yakın polis karakoluna bildirerek şikayette bulunmalısınız.
-
Sigorta Şirketinizi Arayın: Ev veya işyeri sigortanız elektrik sayacının çalınmasını kapsıyor olabilir. Sigorta şirketinizi bilgilendirin ve bir talepte bulunun.
-
Elektrik Tesisatınızı Kontrol Ettirin: Sayacınızın çalınması elektrik tesisatınıza zarar vermiş olabilir. Bir elektrikçiye tesisatınızı kontrol ettirin ve gerekirse onarım yaptırın.
-
Yeni Bir Sayacın Takılmasını Talep Edin: Elektrik dağıtım şirketinizden yeni bir sayacın takılmasını talep edin. Bu işlemin bir maliyeti olabilir, ancak sayacınızın olmadığı dönemde tahmini faturalara göre ödeme yapmaktan daha ucuza gelecektir.
Elektrik Sayacı Çalınırsa Ne Olur?
-
Yasadışı Elektrik Kullanımı: Sayacınız yoksa, kaçak elektrik kullanımı yapma riskiyle karşı karşıyasınız. Bu, ciddi yasal sonuçlara ve yüksek para cezalarına neden olabilir.
-
Yüksek Faturalar: Elektrik dağıtım şirketleri, çalınan sayaçlar için tahmini faturalar düzenleyebilir. Bu faturalar, gerçek kullanımınızdan çok daha yüksek olabilir.
-
Elektrik Kesintisi: Elektrik sayacınız yoksa, elektrik dağıtım şirketiniz elektriğinizi kesebilir.
Doğalgaz Saati Çalınırsa Ne Yapmalısınız?
Doğalgaz saatiniz çalındığında da benzer adımları izlemelisiniz:
- Doğalgaz dağıtım şirketinize bildirin.
- Polis karakoluna giderek şikayette bulunun.
- Sigorta şirketinizi bilgilendirin.
- Doğalgaz tesisatınızı kontrol ettirin.
- Yeni bir sayacın takılmasını talep edin.
Elektrik veya doğalgaz sayacınızın çalınması ciddi bir sorundur. Bu adımları izleyerek, sorunla hızlı ve etkili bir şekilde başa çıkabilir ve kendinizi yasal sonuçlardan ve mali kayıplardan koruyabilirsiniz.