Merhaba Arkadaşlar, Konuyu doğru yere açıp açmadığım konusunda emin değilim. Fakat çok acil bir sorunum var, bu konu hakkında bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.
Kaldığım evde "süzme elektrik sayacı" mevcut. Bunun fatura miktarını nasıl hesaplayabilirim? Bu konu hakkında bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Veriler aşağıdaki gibidir
ilk sayaç: 070076 son sayaç: 071534
Birim fiyatı: 0.161071
hesaplama yapıyorum ama çok büyük bir rakam çıkıyor, bir yerde hata yapıyorum ama bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
kw saati 30 kuruştan hesaplayacaksın.
Sayacın en sonundaki virgülden sonraki sayıyı okumana gerek yok. Sizin hesaba göre 1458 kwh olarak hesaplıyorsunuz. Doğrusu 146 kwh. olması gerekir.
Yani kaç para ödemem gerekiyor? hiç anlamadım ben bu hesap işinden..hesaplayıp yazmanız mümkün müdür? Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar
Kullandığınız sayaç büyük ihtimalle analog sayaçtır. Zaten süzme sayaçta kimse dijital sayaç kullanmaz. Şimdi size bir şey soracağım. Sayaç değerlerini okurken numaratörde yazan tüm değerleri mi yazdınız. Cevabınız evet se yanlış okuyorsunuz.
07153,4 kwh. ise virgülden sonraki 4 sayısı okunmaz. Son okumada ise 07007,6 kwh ise gene virgülden sonraki 6 sayısı okunmaz.
Sizin hesaba göre önceki okuma işareti 070076 Son okuma işareti ise 071534 gibi düşündüğünüzde aradaki fark 1458 kwh. olarak hesap ediyorsunuz.
Halbuki doğrusu şöyledir.
Önceki işaret 07007 kwh. Son okuma ise 07153 kwh.dir ve aradaki fark sadece 146 kwh.dir. Kwh. ücreti 0.16 tl. olduğundan 146 x 0.16 = 23.36 tl. olur. Bu çıplak halidir. Kdv.si, vergisi, harcı hurcu, ıvırı zıvırı 40 tl.yi bulur.
tamam çok teşekkür ederim. çok yardımcı oldunuz sağolun.
bir de vergilerle dahil dediniz, bu vergilerin 2'ye bölünmesi gerekli değil mi? sonuçta süzme sayaç kullanıyorum yani
vergiler kwh başınadır yani size yansıyan miktar muhtemelen arkadaşın dediği gibi 40tl kadar.. gelen faturada kullanılan kwh miktarıyla sizin kullandığınız miktarı oranlarsanız gelen faturayı da aynı şekilde oranlayabilirsiniz..
hallettim arkadaşlar, teşekkür ederim...
merhaba benimde bu sayaç hakkında bir sıkıntım var yardımcı olursanız çok sevinirim. benim yeni taşındığım evde analog bir süzme sayaç var. ev eşyalarım çok az ve televizyon, buzdolabı, çamaşır mak. ilk ay olmamasına rağmen ev sahibi ilk ay 168 kwh ve 58 lira olduğunu söylüyor söylüyor. bu rakam çok anormal değilmi bukadar kullanmam mümkün degil. ben sayaçtaki numaraları yazdım mart 66927 nisan 67095 gösteriyordu. kwh 0,35 kuruş olduğunu öğrndim. doğrumudur ya da nekadar ödemeliyim yardımcı olurmusunuz lütfen?
Bu iş için bir excel tablosu bulamadım gitti.Şöyle daire sayısını yazıp sonra her ay endexleri hesaplayıp sonrada fatura çıkaran toplam ödemeyi gösteren bir excel.Bilen bir arkadaş yazıp paylaşabilir mi acaba belki çok basit bir şeydir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme