Şimdi Ara

Banyo bataryasından sıcak su az akıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
19.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mutfaktaki ve banyodaki musluktan sıcak su da, soğuk su da gayet güzel akıyor. Yalnız banyo bataryasından soğuk su normal ama sıcak su az akıyor. Kombi girişinde bulunan sıcak su filtrelerinin her ikisini de temizledim ama durum değişmedi. 10 gün öncesine kadar bu sorun yoktu. Yardımcı olmanız mümkün mü? Teşekkürler.

NOT: Bir etkisi olacağını sanmıyorum ama yine de belirteyim; banyo bataryası termostatik. Sıcak kısmını komple açsam da su az akıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Banyo Bataryasından Sıcak Su Az Akıyorsa Ne Yapmalısın?

Banyo bataryanızdan sıcak su az akıyorsa, bu sinir bozucu ve rahatsız edici bir durum olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır ve bunları gidermenin birkaç yolu da vardır.

Banyoya Sıcak Su Neden Az Gelir?

• Tıkanmış borular: Borulardaki birikintiler veya kireçlenme, sıcak su akışını engelleyebilir.
    • Arızalı termostat: Termostat, suyun sıcaklığını düzenler. Arızalı bir termostat, suyun aşırı ısınmasına veya soğumasına neden olabilir.
    • Arızalı su ısıtıcısı: Su ısıtıcısı, banyonuza sıcak su sağlayan cihazdır. Arızalı bir su ısıtıcısı, yetersiz sıcak su üretimine neden olabilir.
    • Düşük su basıncı: Düşük su basıncı, musluklardan ve duş başlıklarından gelen su akışını azaltabilir.
    • Çift musluklu bataryalar: Bazı banyolarda, hem sıcak hem de soğuk su için ayrı muslukları olan çift musluklu bataryalar bulunur. Bu bataryalarda, sıcak su musluğunun tamamen açılmaması, sıcak su akışının azalmasına neden olabilir.

Banyo Bataryasından Sıcak Su Az Akıyor Sorununu Giderme

• Boruları kontrol edin: Borularda birikinti veya kireçlenme olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse, boruları temizlemek için bir tesisatçı çağırın.
    • Termostatı kontrol edin: Termostatı ayarlayın veya gerekirse değiştirin.
    • Su ısıtıcısını kontrol edin: Su ısıtıcısının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Gerekirse, su ısıtıcısını onarın veya değiştirin.
    • Su basıncını kontrol edin: Su basıncınızı ölçün. Düşükse, su basıncını artırmak için bir tesisatçı çağırın.
    • Çift musluklu bataryaları kontrol edin: Çift musluklu bir bataryanız varsa, sıcak su musluğunun tamamen açık olduğundan emin olun.

Yukarıdaki adımları uygulayarak, banyo bataryanızdan gelen sıcak su akışını artırabilir ve normal banyo keyfinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba. Bataryanın sıcak kısmında bir tıkanıklık olmuş olabilir mi ?

Bunu lavabonun alt kısmından bataryaya gelen hortumu,batarya tarafından söküp,lavabonun altındaki sıcak su vanasını açarak,debisini görerek anlayabilirsiniz. Eliniz yatkın ise kendiniz yapabilirsiniz. Bu ön bilgi verebilir. En azından musluğun sıcak kısmı mı tıkandı yoksa banyo bataryasının sıcak su hattı mı tıkandı onu anlamış olursunuz.

Saygılarımla...
  • Termostatik bataryanızın kartuşu kireçlenme sebebi ile tıkanmış olabilir kombi ile alakalı bir sorun yok sorun batarya kaynaklı becerebilirseniz bataryanın kartışunu söküp temizleyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkürler arkadaşlar. Söylediğiniz gibi kartuşa su kesinyileri sonrasında gelen pislikler dolmuş.

• selam. başkasına da faydası olsun.

bataryam termostatik değil ama.baglantı yerinde filtre varmış. Tepeleme kireç birikmiş, su ondan geçemiyormuş.

bataryayı söküp kontrol etmekte çok fayda var.✋

• mehmetonaltı M kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba,birkaç gündür bizim banyomuzun sıcak tarafından az su geliyor ama soğuk su kısmı müthiş tazyikli.yani bir şey tıkalı olsa ikisi de az akardı değil mi?benim ne yapmam lazım?normal batarya var da dediğiniz benim sorunumla ilgili mi anlayamadım.

• tutkulu420 kullanıcısına yanıt
    Sadece banyodaki bataryadanmı az sıcak su geliyor ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Banyo sıcak su sorunu yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.6 dizel kullanıcısına yanıt

Evet hocam,tazyiği az yani. Soğuğa geçirince çok hızlı akıyor

Bataryayı papağan yardımıyla sökün ucuna pislik girmiştir.

batarya derken duvara giren 2 yeri de söküp tekrar mı takacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutkulu420 -- 28 Ekim 2024; 17:19:5 >
    Duvara giden iki oval seklindeki sey %100 pislik vardir.

Kurbagacik ilede sokebilirsiniz

Usta çözüldümü?

Hocam kendi kendine düzeldi ama ne kadar bu şekilde gider bilemiyorum. olmazsa sökeceğim bataryayı.

Maalesef hocam,bataryayı da söktüm ama bir şey yok içinde yani yıkanma göremedim. Nedense sıcak tarafı tazyiksiz akıyor.

• Kombideki filtreyi temizleyin. ( Vananın üstündeki ) Eğer sorun çözülmesse son olarak barometre ile sıcak su tesisatının açılması lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.