Şimdi Ara

Sıcak su az akıyor sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu nereye açayım bilemedim, yanlışsa taşıyalım.

kombi yeni takıldı, evde 3 tane musluk var. ikisinden sıcak da soğuk da sorunsuz ve düzgün basınçta akıyor. yalnız duştaki muslukta sıcak su basıncı çok düşük. sıcaklıkta sorun yok ama basınç olarak düşük. sıcak ve soğuk su tek yerden kontrol ediyor yani şuna benzer bir musluk var. sorun nerede olabilir ?

Sıcak su az akıyor sorunu

• Kombiden banyoya gelen minik bir vana olabilir.Kombinin hemen altında olur.İstersen bir kurcala.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodslove

Kombiden banyoya gelen minik bir vana olabilir.Kombinin hemen altında olur.İstersen bir kurcala.

kurcaladım kombinin üzerindeki göstergedeki basınç arttı, su akıtmaya başladı. komple dairenin suyuna kestim, kombiyi kapadım ekip bekliyorum.
  • Hocam keşke yavaş yavaş açsaydın.Soruna sebep olmayayım da :D

• Diğer çeşmelerde sorun yoksa sorun kombide değildir. Ellemekle hata etmişsin. Ekibi bekle.
    Duştaki sorunu da onlara sorabilirsin.

Basıncı neden düşük, Ya ayrı vana geliyor. o kapalı, kısık olabilir.
    Musluğun ağızına bir parça gelmiş olabilir.
    En iyisi ekibi beklemek.
  • goodslove G kullanıcısına yanıt
    bayağı yavaş açtım aslında özellikle dikkat ederek, bardaki artışı gördüğüm anda da kıstım ama düzeltemedim. basınç yükselince kombi kendini korumaya almak için suyu boşalttı sanırım bir sorun olmaz. ekibi bekliyorum.

musluğun ucunda bir şey olma ihtimali ilk aklıma gelendi de soğukta bir sorun yok, iyice kafam karıştı.
  • VideSupra kullanıcısına yanıt
    ekip geldi, ciddi bir sıkıntı yoktu tabi de kombiye gelen suyun ayarını falan düzeltti. su akıtma durumu düzeldi.

benim sorun kombiden değil musluktan ya da o kısma gelen tesisattan. şu an basınç düşük sıcak su da. çözüm olarak kombiden suyun sıcaklığını arttırdım soğuk su ile daha çok karıştırarak kullanıyorum. artık çok mu yakar zararı olur mu bilmiyorum ama tadilatı göze alamayacağım için tek çağrem bu gibi .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: roser137

ekip geldi, ciddi bir sıkıntı yoktu tabi de kombiye gelen suyun ayarını falan düzeltti. su akıtma durumu düzeldi.

benim sorun kombiden değil musluktan ya da o kısma gelen tesisattan. şu an basınç düşük sıcak su da. çözüm olarak kombiden suyun sıcaklığını arttırdım soğuk su ile daha çok karıştırarak kullanıyorum. artık çok mu yakar zararı olur mu bilmiyorum ama tadilatı göze alamayacağım için tek çağrem bu gibi .

Dostum o tesisat yapılırken ya bataryanın ya da borunun içine sıva kaçmıştır.

Aynı sorun bende de vardı.

O oynadığı vana kombiye su doldurmak için. Basın 1.5 bar ın altına indi mi yapacaksın onu.

Sonuna kadar açma tabi.

Ufaktan aç, ibreti takip et, 1.5 üzerine çıktı mı kapa vanayı.

Bu da benden sana bi tavsiye olsun.

• Banyodaki vanayi acip basinci normal seviyelere getirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musluk degişmeli. 2ay önce banyodaki musluktan sıcak su geç geliyordu arada soguyordu. Musluk bozulmuş degiştirdik düzeldi. Git bi tesisatçıyla görüş onlar en dogru yanıtı verir

• teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için. malesef ayrı vana yok banyo için. banyodaki aynanın oradaki musluk zaten normal, duşta sıkıntı var sıcak su basıncı düşük. şimdilik kombiden sıcak suyun sıcaklığını arttırdım soğuk ile karıştırıp kullanıyorum.
  • Hocam büyük ihtimalle sizin açtığınız vana kombiye su alıyor. Basınç artar ve bazı kombilerde vanayı açarken değişen basınç miktarı doğru değildir. Mesela bizim kombide öyleydi. Kombiye su alırdık basınç yarım saate doğruyu gösterirdi. Bilginiz olsun diye söyleyeyim dedim..
  • evet hocam ben kombinin basıncıyla oynadım. fark etmiştim hafif dokunduktan sonra ama bozmayayım diye servisi çağırıp baktırdım. banyoya giden ayrı vana olmadığı için mecbur düşük basınç yüksek sıcaklık ile kullanıyorum şu an. musluğu değiştirmek için uğraşasın gelmiyor kirada olduğum için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: roser137

quote:

Orijinalden alıntı: goodslove

Kombiden banyoya gelen minik bir vana olabilir.Kombinin hemen altında olur.İstersen bir kurcala.

kurcaladım kombinin üzerindeki göstergedeki basınç arttı, su akıtmaya başladı. komple dairenin suyuna kestim, kombiyi kapadım ekip bekliyorum.

Niye heycan yaptınki kombi basınç artınca su bırakır düzeltmek için.

Banyodaki ve ve diğer kısımlardaki vanaları kontrol et.

dairenin suyunu kesmen gereksiz olmuş o basınç düşecektir zaten :)

aynı sorunu bende yaşadım sorun musluktaydı seninde dediğin gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 19 Şubat 2015; 12:57:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.