Şimdi Ara

banyodaki sıcak su 5 dk sonra kesiliyor buz gibi oluyor... acil yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Maktek marka kombimiz var. Banyo suyunu açıyoruz ısınıyor ılıştırıyoruz, 5 dk sonra su buz gibi oluyor... kombi servisi geldi problemin suyun basıncının az olmasından kaynaklandığını söyledi gitti.. su idaresinden görevliler geldi, suyun basıncı normal dediler vanayı açtılar, baktık normal.. ama banyo suyu hala aynı.. bilgisi olan arkadaşlar bir yardımcı olursanız çok sevinirim..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Banyoda Sıcak Suyun 5 Dakika Sonra Kesilmesi

Kombi Sıcak Su Kesiyor

Banyoda sıcak suyun 5 dakika sonra kesilmesi, "kombi sıcak su kesiyor" problemi olarak bilinir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Kombi Sıcak Su Kesilmesinin Nedenleri

• Aşırı Kullanım: Aynı anda çok fazla sıcak su kullanımı, kombiden gelen sıcak suyun tükenmesine neden olabilir.
    • Arızalı Sıcak Su Sensörü: Kombi içindeki sıcak su sensörünün arızalı olması, kombinin sıcak suyu gerektiği gibi üretmemesine neden olabilir.
    • Yetersiz Gaz Basıncı: Kombide yeterli gaz basıncı yoksa, sıcak su üretiminde sorunlar yaşanabilir.
    • Tıkanmış Filtreler: Kombideki filtrelerin tıkanması, sıcak su akışını engelleyebilir.
    • Yüksek Sıcaklık: Bazı kombiler, aşırı ısınmayı önlemek için yüksek sıcaklıklarda otomatik olarak kapanırlar.

Sıcak Su Kesilmesi Sorununu Giderme

Sıcak su kesilmesi sorununu gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Aşırı Kullanımı Önle: Aynı anda çok fazla sıcak su kullanmaktan kaçın.
    • Sensörü Kontrol Ettir: Kombideki sıcak su sensörünün arızalı olup olmadığını bir teknisyene kontrol ettir.
    • Gaz Basıncını Ayarla: Kombideki gaz basıncının yeterli olup olmadığını kontrol et ve gerekirse bir teknisyenden yardım al.
    • Filtreleri Temizle: Kombideki filtreleri düzenli olarak temizle.
    • Sıcaklık Ayarlarını Kontrol Et: Kombideki sıcaklık ayarlarını kontrol et ve aşırı yüksek olmadığından emin ol.

Sonuç

Banyoda sıcak suyun 5 dakika sonra kesilmesi sorunu, genellikle kombi ile ilgili bir sorun nedeniyle oluşur. Sorunu gidermek için yukarıda belirtilen adımları izleyebilir veya bir teknisyenden yardım alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ilıştırmak yerine kombiden kullanım suyu ayarını minimum getirin ve soğuk suyla karıştırmadan deneyin. Sıcaklık yeterli olmazsa kombiden arttırın...
  • aksine su fazla sıcak olduğu için servis ateşlemeyi düşürdü.. suyu ılıştırmadan kullanmak imkansız çok sıcak oluyor...
  • cevaplandı
  • hocam bizdede eca var ayni sorun suyu biraz fazla acip basinci artirirsan oluyorda ben o kadar fazla suda dus almaya alisik deilim kisiyorum su buz oluyor bi arkadasim bizimde oyleydi cagirdik servisi cipi yanmis onu deistirdiler oldu dedi siz nasil cozdunuz sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtkts

Maktek marka kombimiz var. Banyo suyunu açıyoruz ısınıyor ılıştırıyoruz, 5 dk sonra su buz gibi oluyor... kombi servisi geldi problemin suyun basıncının az olmasından kaynaklandığını söyledi gitti.. su idaresinden görevliler geldi, suyun basıncı normal dediler vanayı açtılar, baktık normal.. ama banyo suyu hala aynı.. bilgisi olan arkadaşlar bir yardımcı olursanız çok sevinirim..

1. Kombilerin kullanım suyu için devreye girebildiği min. su debisi 2,5 lt/dk' dır. Bu debi altında kullanamazsınız. Debinizi 7-8 lt/dk olacak şekilde yani kabaca elinize yapacağı basınç çok şiddetli olmayacak debide kullanınız. Bu aynı zamanda size su tasarrufuda sağlayacaktır. Gereksiz debide kullandığınız fazla suyu ısıtarak gereksiz gaz sarfiyatında da bulunmaktasınız...
    2. Su debisini normal seviyelerde tutmaya çalışın. Yaz aylarında şebeke suyu kış aylarına göre daha sıcak olduğundan ayarlanmış olan min. sıcaklık ( genelde 30 C ) min. gaz basıncı uygun değil ise cihaz modülasyon yapsa dahi ayarlanmış min. gaz basıncının altına inemediğinden istem dışı ısıtma sağlayacaktır. Normal debide ( 7-8 lt/dk ) min. su sıcaklığında ayarlanması gereken yaklaşık min. gaz basıncı 1,8 -2,5 mbar' dır. Servis tarafından kontrol edilmesi gerekir. Ateşleme ve yanma sıkıntısı yaşanan yerlerde( voltaj sıkıntısı görülen yerler genelde ) servisler sorun yaşamama adına ilk ateşleme gaz basıncı yerine ( eğer cihazın böyle bir özelliği yok ise ) min. gaz basıncını yüksek tutarlar. Buda mevsimsel geçişlerde sıcaklık kontrolünü zorlaştırmaktadır.

Servis tarafından yapılması gereken, fabrika ayarlarında min./max. gaz basıncı ve su akışını kontrolünü sağlayan ( akış anahtarı veya akış sensörü ) ekipmanların kontrolünün yapılmasıdır. Akış sensörü içinde bulunan türbin dediğimiz parça bazen şekil bozukluğundan dolayı doğru debilerde çalışmayı kesebilmektedir. Akış anahtarlarında da aynı sorun iç kısımda bulunan mıknatıs şeklindeki parçanın dağılması ile meydana gelir. Düşük debilerde cihaz çalışması gerekirken yeterli debiyi hissetmeyerek yanmayı keser.

Cihazınızı sıcak kullanım suyunda ideal su debisinde ve soğuksu ilave etmeden kullanabildiğiniz sıcaklıkta kullanınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

cevaplandı

Merhaba kombi ustası,evime yeni kalorifer tesisatı döşetiyorum,kombi olarak eca comfeo plus ile bosh clasic plus arasında düşünmedeğim.sizin öneriniz nedir.fikrinizi almak isterim bu ikisinin fiyatına yakın başka model tavsiyeniz varmı.
    teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emekli öğretmen 1

quote:

cevaplandı

Merhaba kombi ustası,evime yeni kalorifer tesisatı döşetiyorum,kombi olarak eca comfeo plus ile bosh clasic plus arasında düşünmedeğim.sizin öneriniz nedir.fikrinizi almak isterim bu ikisinin fiyatına yakın başka model tavsiyeniz varmı.
    teşekkürler

baymak luna 3 240 veya 310 fı yoğuşmalı veya düz modeli ikiside parça ve tasarım kalite birde vaillant wuw serisini tavsiye ederim diğer kombiler teknik açıdan biraz sorunlu uzun uzun anlatsak elimiz yorulur
  • quote:

quote:

quote:

cevaplandı

teşekkürler

baymak luna 3 240 veya 310 fı yoğuşmalı veya düz modeli ikiside parça ve tasarım kalite birde vaillant wuw serisini tavsiye ederim diğer kombiler teknik açıdan biraz sorunlu uzun uzun anlatsak elimiz yorulur

Çok teşekkür ederim.peki bu bahsettiğiniz kombiler yakıt konusunda ve sessiz çalışmada nasıllar.eca comfeo plus karşısında.eca comfeo plusun eksileri nedir.evim 65 metre kare

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli öğretmen 1 -- 26 Temmuz 2012; 21:33:18 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

cevaplandı

teşekkürler

Çok teşekkür ederim.peki bu bahsettiğiniz kombiler yakıt konusunda ve sessiz çalışmada nasıllar.eca comfeo plus karşısında.eca comfeo plusun eksileri nedir.evim 65 metre kare

yakıtta cimri cihazlar ses normal seviye maks. 25 db confeo bol kart bozan bir kombi ve mlz kalitesiz . eviniz 65 metre kare ise bu kadar paralar vermeye gerek yok en uzuz kombiyi alın işinizi
    görür

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cevaplandı

teşekkürler

yakıtta cimri cihazlar ses normal seviye maks. 25 db confeo bol kart bozan bir kombi ve mlz kalitesiz . eviniz 65 metre kare ise bu kadar paralar vermeye gerek yok en uzuz kombiyi alın işinizi
    görür

eca comfeo hermetik kombi aldım ve tesisat işi bitti ama şimdi oda termostatı alsammı diye düşünüyorum.kombiyi istediğim dereceğe ayarlayıp evin sabit ısıda kalmasını sağlayabiliyorum o halade termostatda gerek yok gibi ne dersiniz.sadece zaman ayarlı termostat olabilir diyorum o da çalışanlar için gerekli.düşünceniz nedir?.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.