Şimdi Ara

buz dolabı alınca kullanmadan önce neden 6 saat boş çalıştırmak gerekir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
102.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buzdolabı aldım kitapçığında 6 saat çalıştırın diyor neden



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Low

    Seksten önce neden önsevişme yapıyosun
    Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.
    hocam mesajını ingilizceye çevirdim, alıntı olduğunu belirterek reddit'e atmayı planlıyorum:

    There is a chemical called dioxobozamyn that's used in the inner coverings of refrigerators. This chemical prevents the efficiency loss in the delivery process to the user after the production - but it's toxic. When you first buy the fridge, you run it for 6 hours, and the substance reacts with the oxygen in the air in that coldness, and it flies out when you open the cover. The use of this substance wasn't prohibited in spite of dozens of researches done in years - it's just prohibited in some states of the USA. In Swiss, a baby died because he ate baby food out of a fridge that hadn't been run for 6 hours. Even though the company was sued, the lawsuit couldn't be won; the producer firm beat the rap with a document that clearly showed in the law that the use of this substence was harmless. There are studies on a different conservator to replace dioxobozamyn; some refrigerator firms have already switched to less harmful chemicals. Also, another interesting property of this substance is that I completely made it up and that I have no idea why fridges are kept open for 6 hours.
    Yapay Zekanın Yanıtı

    Yeni Buzdolabını Kullanmadan Önce Neden 6 Saat Boş Çalıştırmalısın?

    Yeni bir buzdolabı satın aldığında, onu kullanmadan önce 6 saat boş çalıştırman önemlidir. Bunun birkaç nedeni vardır:

    • Soğutucu Akışkanın Yerleşmesi: Buzdolabın taşınması sırasında soğutucu akışkan içinde hava kabarcıklarının oluşması mümkün. Boş çalıştırma, bu kabarcıkların yerleşmesini ve soğutucu akışkanın düzgün bir şekilde dolaşmasını sağlayarak verimli soğutma sağlar.

    • Yağlama: Boş çalıştırma, kompresörün düzgün bir şekilde yağlanmasını sağlar. Bu, kompresörün ömrünü uzatır ve gürültü seviyelerini azaltır.

    • Soğutma Sisteminin Test Edilmesi: Boş çalıştırma, soğutma sisteminin düzgün çalışıp çalışmadığını test etmene olanak tanır. Herhangi bir sorun varsa, buzdolabını kullanmadan önce tespit edebilir ve düzeltebilirsin.

    Boş Çalıştırma Adımları:

    Yeni buzdolabını boş çalıştırmak için şu adımları izlemelisin:

    1. Buzdolabını düz ve dengeli bir yüzeye yerleştir.
    2. Buzdolabını fişe tak ve 6 saat boyunca boş çalıştır.
    3. 6 saat sonra yiyecek ve içecekleri buzdolabına yerleştirmeye başlayabilirsin.

    Önemli Notlar:

    • Buzdolabını boş çalıştırırken kapısını kapalı tut.
    • Boş çalıştırma sırasında buzdolabının içinde yiyecek veya içecek bulunmamalıdır.
    • Buzdolabını ilk çalıştırmada daha fazla elektrik tüketebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önce bir optimum soğukluğa kendini getirsin diye neden olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PetrovaFire

    Önce bir optimum soğukluğa kendini getirsin diye neden olacak
    Tavuk yapmadan önce fırını neden kızdırıyosan o yüzden .
  • sabah arabayi neden biraz calistiriyorsun o yuzden
  • Seksten önce neden önsevişme yapıyosun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tetration

    Tavuk yapmadan önce fırını neden kızdırıyosan o yüzden .

    Alıntıları Göster
    Hep eşşek lobisinin oyunları bunlar.
  • İftarda neden ilk önce su içiyorsan o yüzden.

    Not: Şaka la ateistim ne orucu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 7 Nisan 2015; 23:27:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Low

    Seksten önce neden önsevişme yapıyosun
    Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straw Hat

    Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.

    Alıntıları Göster
    fadime niye çöp var midur diyo kapıyı kapatıyo o yüzden




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straw Hat

    Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.

    Ne yalan söyliyim zebaniyi bekledim yazının sonunda sırf onun için okudum




  • Straw Hat kullanıcısına yanıt
    Hocam okurken tırstım valla hatta biz dolabı aldığımızda ne yaptığımızı hatırlaya çalıştım sonunu görünce rahatladım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straw Hat

    Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.

    gerçekten tebrik etmek lazım arkadaşı çok iyi yazmış bilimsel makale gibi okuyorum :)
    şı dioksobozamin adlı uydurduğun maddeyi nedense hep okumadan geçtim üşengeçlik sanırım




  • Straw Hat kullanıcısına yanıt
    Öyle birşey olamaz,buzdolabında zehirli bir gaz olsa idi.kapağı açınca gaz odaya yayılır. özellikle detarjanda bulunan havaya karışan Sorminal asit ile tepkimeye girmek zorunda Kalır ve odada çakmak çaktığında.okuşan bileşik sorminalNitrik2 türevi patlayıcı olduğundan.havaya uçarsın
    dötüme katkıları ve araştırmaları için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straw Hat

    Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.

    Sonuna kadar okudum fake yedim Helal olsun iyiydi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straw Hat

    Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.

    Hayatimdan 2 dk caldin haram olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straw Hat

    Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.

    Yedim dostum, bravo gerçekten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straw Hat

    Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.

    Vay be diye aydınlandım bi an sonrada karanlık çöktü




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pink Floyd

    quote:

    Orijinalden alıntı: Straw Hat

    Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.

    Vay be diye aydınlandım bi an sonrada karanlık çöktü

    Alıntıları Göster
    yüksek ihtimal dolap sıcaklığının biranda 5-6 derecelere düşemeyeceğinden dolap motorunun çalışıp çalışma sıcaklıgına erişmeye çalışmasıdır sonuçta yiyecekler vs bozulabilir içerisi sıcak olursa




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straw Hat

    Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.

    yedim lan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arka Destroyer

    quote:

    Orijinalden alıntı: Straw Hat

    Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.

    yedim lan

    Alıntıları Göster
    yiyecek koymadan önce 6 saat çalıştırın diye bir madde varsa sadece yiyecekler bozulmasın diyedir. Bozulacak bir yemeğiniz varsa eski dolaptan çıkmış, yeni dolaba koysan da bozulur, koymasan da.

    Yeni dolap, yerine taşındıktan sonra 6 saat çalıştırılmaması gerekiyor. Soğutucu akışanlar çoksun kapalı soğutma sistemi otursun diye.

    çalkalanmış kola şişesini açmadan 3 4 dakika beklemek gibi birşey.


    kızgın fırına yemek koymak ile soğumuş dolaba yemek koymak arasında çok fark var.

    kızartma yağını tavaya koyup patatesleri soğuk yağa atmak, soğuk yağdaki tavaya bonfileyi atmak nasıl patatesin pörsümesine, etin kızartma yağını içine çekip suyunu kaybetmesine neden oluyorsa kızgın fırına tavuğu koyarsan buruş kırış tatsız et olur kızarmaz.

    buzdolabında yok öyle birşey.

    Ama şu var:

    tamamen yeni dolabı tüm deliklerine kadar tıka basa dolacak şekilde doldurursan hava sirkülasyonunu da önlerse o tıkanıklık, oda sıcaklığından içi 50kg dolu dolabın 4 dereceye düşmesi 5 günü bulur hatta bulmaz tıkanıklıktan.

    Millet az dolu ile tıka basa dolu arasındaki farkı anlamaz diye boş iken soğutun sonra doldurun demişlerdir.
    Ancak bu da sakıncalı.

    Sen 6 saat dolabın içindeki havayı soğuttun, dolabı doldururken 15 dakika kapağını açtın, dolaba koyduğun yemekler de oda sıcaklığında, 15 dakikada da soğuk hava kaçtı gitti, dolabın içi oldu yine oda sıcaklığında neredeyse. Buzluktan gelecek daha soğuk hava yeterse birkaç derecelik karınız olur o kadar. Bu da kayıp ki.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.