Şimdi Ara

8 yillik major depresyon hastasiyim.Gecer mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
5.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hastalik genetik kanimca.Ortam durumlari,travmalar,bosluk duygulari vb. seylerle tetiklendi.18 yasimda hissettirmeye basladi.Ergenlik filan zannettim.Su an 27 ye girdim.Hala ayni durumdayim.2-3 yil ilac kullandim.Lustral,Rexapin,Selectra,Prozac.
    Ilaclar biraz ayakta durmami sagladi.Ama net sonuc yok.
    Namaza basladim.2-3 yil da dua ediyorum.
    Devlet hastanesindeki tum dr.lara gittim.
    Tedavi su:
    Sikayetin ne?
    Su,bu vs.
    Sana ilac yaziyorum.1ay sonra gel.
    Nokta.

Son bi sansim kaldi.Cevre illerin hastanelerindeki olumlu yorumlara sahip dr.lara gidecem.Psikoterapi,elektrosok filan ne gerekiyorsa artik.
    Gerisi tevekkul.Umrumda degil artik.
    Bazen aklimi yitirip delirmekten korkuyorum.
    Bi insan 8 yil boyunca ayni kisir dongunun icinde hayatini gecirebilir mi eli kolu bagli?

Hayat otobusu gidiyor ben arkasindan bakmakla yetiniyorum.
    Bu hastaliga sahip olanlar ne dedigimi cok iyi anlayacaktir.
    Tesekkur ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Neler yasiyorsun dostum biraz anlatir misin?

Hic psikologa gittin mi? Psikiyatrlardan bir sey bekleme adamlar ilac yazip yolluyor bunu ben yaşadım bizzat herkeste soyluyor hasta cok doktor yok en iyisine de gitsen ilac yazip yollayacak muhtemelen.

• Hocam çok geçmiş olsun. Umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz. Bilgi sahibi değildim fakat internetten ufak bir araştırma yaptım hastalık ile alakalı. Belirtilerin neredeyse 3/2'si bende de var. Misal aktivitelerden keyif almama diye bir belirti var ki bu bende çokça görülen birşey. Heves ile başladığım bir aktivitenin 10. dakikasında eve ne zaman dönerim hesapları yapıyorum. Bisiklet sürmek, piyano ve gitar çalmak, çizim yapmak, web sitesi tasarlamak ve daha sayamayacağım bir çok alışkanlık edinmeye çalıştım. Fakat hiç biri beni tatmin etmedi. Hepsini yarım bıraktım. Geriye dönüp baktığımda eğer piyano veya gitar çalmayı bırakmasaydım şimdi çok iyi durumda olurdum diye düşünüyorum. Mutsuzluk, huzursuzluk diz boyu zaten. İş yerine gelmek veya evde iken herhangi bir iş yapmak işkence gibi resmen.Henüz doktora gitmedim ama sanırım bende de bir " Majör " olmasa da depresyon durumu sözkonusu. Fakat yine de devam ediyorum işte belki bir gün hayat bana da güler diye umutluyum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Neler yasiyorsun dostum biraz anlatir misin?

Hic psikologa gittin mi? Psikiyatrlardan bir sey bekleme adamlar ilac yazip yolluyor bunu ben yaşadım bizzat herkeste soyluyor hasta cok doktor yok en iyisine de gitsen ilac yazip yollayacak muhtemelen.

Neler yasadigimi anlatmaya gerek yok.

Her turlu konuda dibi goruyosun.

Sabah uyanma,bi iste calisma,yemek yeme,sosyal iliskiler,alisveris yapma,gelecek planlari,kitap okuma vs.Bu ve buna benzer hayatin icindeki tum aktiviteleri olumsuz etkiliyor.

Psikolog a da 1 seans gittim.Aksam erken de yatsam gec de yatsam sabah 9 da kalkcam diye anlastik.

Tekrar gitmeye gerek duymadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: karagece25

quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Neler yasiyorsun dostum biraz anlatir misin?

Neler yasadigimi anlatmaya gerek yok.

Her turlu konuda dibi goruyosun.

Sabah uyanma,bi iste calisma,yemek yeme,sosyal iliskiler,alisveris yapma,gelecek planlari,kitap okuma vs.Bu ve buna benzer hayatin icindeki tum aktiviteleri olumsuz etkiliyor.

Psikolog a da 1 seans gittim.Aksam erken de yatsam gec de yatsam sabah 9 da kalkcam diye anlastik.

Tekrar gitmeye gerek duymadim.

Salak bir psikologa denk gelmissin hocam gecen bizim arkadas da bir psikologa gitti adamin ozel bilgilerini cocugun arkadaslariyla paylasmis inanabiliyor musun?

Bu hastaligi yenmede psikolog ve psikiyatrdan baska cozum olan kimse var mi bilmiyorum ama ise yaramadikca doktorunu degistir yoksa yerinde sayarsin bence iyi taninmis bir psikologa daha git bu saat 9 da kalk diyen adam tam bir avanakmis yani ne diyebilirim ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 16 Şubat 2018; 21:29:31 >

• ben 11 senedir depresyondayım geçmedi ki senin ki geçsin amacamın deyimiyle bu hastalık bize arkadaş oldu ölene kadar bizimle ...
  • 9 yillik anksiyete bozuklugu,okb,panik atak hastasi olarak gecmeyecek kardesim azalicak hatta gectigini sanacaksin ama bi yerden tekrar cikacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana yazilan ilaclar hafif...

Efexor 150 mg, gunde 1 tane ile basla (agir gelirse 75 e dus) 4 gun sonra 300 e cik (s1a1) 10. Gun 450 ye cik (s2 a1) ve sabitle eger 2 ay iceriside gozle gorulur duzelme gormuyorsan s2 a2 ye cik... bircok anti depresan kullandim efoxor gibisini gormedim. Sana verilenler hep ssri sinifi. Efexor snri sinifi ilactir ve sana dedigim yuksek sayilabilecek dozlarda ki 9 senedir cekiyorsan bence makul, bu dozlarda dopamin e de etkisi var. Zaten kimyasal olarak depresyona etki eden 3 hormon serotonin , nor epinephrine ve dopamin. Efexor un yuksek dozlari ile bunun 3 une de etki etmis oluyorsun.

Duzelme yasadigimda hemen ilac birakma surecine girmemeni ve uzunca sure (9-12 ay) devam edip sonraki 6 ay da cok minik adimlarla birakmani oneririm.

Ayrica sabah zor uyaniyorum demissin ama acmamissin uyku kaliten nasil ? Uyuyamadigindan gec dalip ondan uyanamiyorsan da her aksam yatmadan once seroquel 100 mg (xr olmayan). Bunu da once yariya kirip basla 50 mg (sakin 50 xr degil) 7-10 gun sonra 100 mg a cik hem gece bebek gibi uyutur hem de sakinlestirici etkisi vardir. Eger gun ici asabiyet varsa ve devam ediyorsa sabah veya oglen de xr 50 den bir tane kullanabilirsin

NOT : ilaclarin hepsi prof dr gozetiminde kullanilmistir.

Doktorlar genelde yazarken mg i dusuk tutuyorlar kendinizi biraz tartarak mg lari yukseltmenizi tavsiye ederim ben yukselttikten sonra kontrollerimde yukselttim boyle daha iyi hissediyorum dedigimde benim kullandigim mg dan devam ettirdiler cunku her bunyeye ayni mg ayni etkiyi yapmiyor

Efexor 600 mg sizi birakin depresyondan cikarmayi hafif mani haline bile sokacaktir dunya yansa gam yemez ve yakarim lan romayi da yakarim bile dedirtir romayi yakma kisminda kendinize hakim olun fazla maniye girecek gibi olursaniz 450 ye geri donun

UYARİ : o dediginiz elektrosoku manisa ve bakirkoyde uyguluyorlar sadece ve o dediginiz bipolar hastalarda uygulanan bir tedavidir ve kesinlikle tavsiye etmem etkileri cok degisken sakin ama sakin yaptirmayin yapilanlari gordum hic hos degil

• ponchik P kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim.Deneyecem.

Uyku problemi su sekilde.Gece iyi hissediyorum biraz.Kafam biraz sakinlesiyor.O yuzden uyumayi geciktiriyorum.Sabah gunesin dogmasi demek benim icin acilarin baslamasi.O yuzden de uyanmak istemiyorum.

Psikolojik olarak haliyle uyku sorun.

Elektrosok tedavisi olarak kastettigim sey beyne gonderilen dusuk dalgali sinyaller.Hicbir yan etkisi yok.Basit bisey.Bildigim kadariyla.

• Bugün yeni bir gün kardeşim kendine gel artık.Muhtac olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur

• Çare sev bulmak hayatı kaydedebilecek bir save lazım :) belki vardır bu arada çok rastgele yazdım üzgünüm

• karagece25 kullanıcısına yanıt
    Benim bahsettigim ekt

Oyle dusuk sinyaller filan gibi dusunmeyin

Zaten buyuk ihtimalle size hicbir akli selim doktor da uygulamaz ekt

• Arkadaşım merhaba,

İçinde bulunduğun durumu anlıyabiliyorum,merak etme hepsi geçicek.öncelikle herşeyin yaradan tarafından olduğunu bilmen çok güzel.hiçbir zaman umudunu kaybetme,tevekkülü elden bırakma.herşey biz insanlar için sağlık,huzur,mutluluk ve hastalık.hiçbirşey kalıcı değildir merak etme.

anti-depresan ilaçların vucuda etkisi %20'dir.bu tip piskolojik rahatsızlıkların tedavisi kişinin kendisidir aslında.biliyorum seni anlamadığımı, ezbere konuştuğumu falan düşünüyorsun fakat sana şu kelimeleri yazarken dahi ansiyetem ile uğraşıyorum :).

iyi düşünmeyi bırakma,rehavete karamsarlığa kapılma.insanlarla sohbet et,sıkıntılarını anlat ve sosyalleşmeye gayret göster.

son olarak eğer okumadıysan iyi hissetmek kitabını mutlaka oku.bol şans:)
  • Amadeus_M kullanıcısına yanıt
    Sagol.

Ilk 3 sene noldugunu anlamakla gecti.Ergenlige baglamistim.Gecmiste de baya ciddi hatalarim vardi.

Sonra farkina vardim bir hastalik oldugunun.

Buyuk gun.Psikiyatriye gidecektim.Hersey duzelecekti.Ama buyuk bi hayal kirikligi yasadim.Ilactan baska bisi yok ellerinde.Deneme-yanilma.

Iyi hissetmek kitabi gecen seneden beri elimde.Okumadim daha.

Artik oyle bi kivama geldim ki iyi hissetmekten korkuyorum.Bi gun bi sureligine iyi oluyorum nadiren.Cok anormal geliyor.Ulen noldu da ben boyleyim bugun diye soruyorum kendime.

Neyse az kaldi.Isimi birakmak zorundayim.Onumde 7 aylik surec var.Kpss filan.Elimden geleni yapcam.Daha once de cok soylemistim bunu.Ama cok caresiz kaldim.Elimden bisi gelmedi dr.a gitmekten baska.

Su an tam dibteyim zaten. 8 yilda bulduk kuyunun dibini.Otesi yok.Mucize lazim.

• Geçmiş olsun hocam psikolog yardımı aldın mı hiç
  • geçmez ama sen güçlenirsin daha az etkiler günlük hayatını zamanla, umarım iyileşirsin.
  • Efexor ve Seroguel ile hastaliga karsi savasim basladi.Hayirlisi olsun.

Gelismeler yasarsam olumlu anlamda hasta kardeslerime yardimci olurum.

Tavsiyeyi veren kardesime ayrica tesekkur ederim.

• Merhaba hocam son durum nedir umarım iyisindir. Benzer bir durumu yaşadım işler sonradan çok sarpa sarsa da en son deneyimlerimi müzik yaparak anlatma düşüncesi aklıma girdi o gün bugündür onun için çabalıyorum ve iyileştim (bir hedef için gece 3 e alarm kurup kalkabiliyorsam çoğunlukla iyiyimdir herhalde) diyebilirim, belki de sadece sorunları erteliyorumdur kim bilir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcomposer -- 18 Ocak 2021; 21:50:17 >
  • Ben 2012'den beri sizle aynı durumdayım hocam

Fakat benimki bi tık üste çıktı şuan, "Kişilik Bozukluğu" sahibiyim

ve ileride olmak istersem, bu ülkede, imkanı yok, "Silahlı güvenlik" olamam veyahut ruhsatlı silah alamam. 

• hocam kisilik bozukluğu derken ne gibi belirtiler yasıyosun mesela özel değilse yazabilirmisin merak ettim  

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.