Şimdi Ara

Duş aldığımız su,içme suyu kadar temiz mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler sonuçta o kadar temiz değilse derimizle temas ediyor çeşitli hastalıklara yol açabilir en az içme suyu kadar temiz olması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Musluk suyu

• Çeşmeden gelen içme suyu ne kadar temiz orası bile meçhul.

• derimiz bizi mikroplardan korur ona bakarsan denizde birsürü mikrop var ama herkes giriyor bu neyin kafası önemli olan o mikropların hücreye ulaşmaması deride bizi korumak için var
  • aynı değil ama temizdir herhalde. aynı olmadığını sürekli gelen misafirler sayesinde anlıyorum. mutfağa geçerken gözükmeyeyim diye banyodaki musluk suyunu içiyorum.
  • İçme suyumuzla duştaki su arasındaki tek fark kalsiyum ve magnezyum minerallerinin yoğunluğudur. Duş sularımız sert sular, yani Ca ve Mg minerallerinin yoğun olduğu sulardır. Bu tür sularda sabın köpürmez ama şampuan ve deterjan köpürür. Ca ve Mg yoğunluğu fazla diye suya pis diyemeyiz. Hatta içilebilir sudan daha kaliteli olabilir (içilebilir suyun kalitesine bağlı olarak).

Şöyle anlatayım; içilebilir sularda mineral oranları vücudun ihtiyacı kadardır. Sert sularda ise vücudun ihtiyacından fazladır. Fazla olması zarar vermez, vücut fazlasını direkt atar zaten. Kalitesiz, mineral oranı doğru olmayan bir su içmek yerine çeşmenizden su içebilirsiniz yani.

Bu arada arıtma su içmek yerine çeşme suyu içmeniz daha yararlı olacaktır. Çünkü arıtma sularında mineral oranı yok denecek kadar azdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyford

İçme suyumuzla duştaki su arasındaki tek fark kalsiyum ve magnezyum minerallerinin yoğunluğudur. Duş sularımız sert sular, yani Ca ve Mg minerallerinin yoğun olduğu sulardır. Bu tür sularda sabın köpürmez ama şampuan ve deterjan köpürür. Ca ve Mg yoğunluğu fazla diye suya pis diyemeyiz. Hatta içilebilir sudan daha kaliteli olabilir (içilebilir suyun kalitesine bağlı olarak).

Şöyle anlatayım; içilebilir sularda mineral oranları vücudun ihtiyacı kadardır. Sert sularda ise vücudun ihtiyacından fazladır. Fazla olması zarar vermez, vücut fazlasını direkt atar zaten. Kalitesiz, mineral oranı doğru olmayan bir su içmek yerine çeşmenizden su içebilirsiniz yani.

Bu arada arıtma su içmek yerine çeşme suyu içmeniz daha yararlı olacaktır. Çünkü arıtma sularında mineral oranı yok denecek kadar azdır.

Çok teşekkür ediyorum cevabın için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FlowMotion kullanıcısına yanıt
    Önemli değil dostum, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

• Çok su içmeyin 10 litre civarı su içerseniz ölürsünüz çünkü bu suya karşılık vücudunuzda mineral kalmaz ve ölürsünüz muhtemelen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 111

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ays Ays Beybi -- 16 Ocak 2016; 16:53:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğretmenler tuvaletinden akan su en temizi
  • Banyo suyu daha soguk..avcunu muslugun altina dayayip biriken suyu icme

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.