Yarbay
Tarihinde Katıldı
Toplam: 2872 (Bu ay: 27)
|
Yine bir islam eleştirisi
Çok önceden müslümandım ben de. İslama karşı değilim kesinlikle, bence o zamanlar böyle bir din gerekiyordu. Eski zaman insanı zalim olur, hele ki Araplar. Yani bu adamları bir şeylerle korkutmak lazımdı ki yola gelsin. Zaten insanlarda korku iyi bir yönetim şeklidir, özellikle eski çağlarda. Hatta eskiden hatırlıyorum, Allah yoksa intihar ederim filan diyordum. Çocukken diyordum bunu yani. Nasıl din baskısı yaşamışsam artık.
Şimdi mesela, Allah din gönderiyor 571 yılında Hz. Muhammed’e. Türkler ne zaman Araplarla tanışıyor? 7. asırda mı 8. asırda mı ne. Şimdi kardeşim, biz Kuran’ın gönderildiğine nereden emin olabiliriz? Belki yazıldı, değiştirildi. Mesela bir arkadaşım Petra’da yazıldığını söylüyor. Kuran’ın kendisinde yazıyor değiştirilmedi diye. Fakat bunu bize iletenler de yine 700 lü yıllarda tanıştığımız ilk Arap kafileleri. Bakın burası çok önemli: Yani Kuran’a iman ederken bu ilk kafilenin de doğru söylediği ön kabulünü aslında kabul etmiş oluyorsunuz. Belki 571 de de yazılmadı, 650 yılında falan yazıldı. Bu adamlar peygamber mi? Değil. Fakat deniliyor ki Kuran değiştirilmemiştir, bunu biz nereden biliyoruz, işte 700 lü yıllarda Türklerle tanıştılar falan filan, Araplar geldi dedi ki böyle böyle bizim bir kutsal kitabımız var, burada yazıyor ki Kuran değiştirilmemiştir, gelin müslüman olun pis kafirler. Kardeşim 150 yıl önce bir şeyler olduğunu iddia ediyorsun, biz bunu bizzat görmedik. 150 yıl önce tanışmıyorduk. Siz aslında mesela Allah’a iman ettim derken, buradaki Arapların doğru söylediği ön kabulünü de kabul etmiş oluyorsunuz yine dediğim gibi.
Bu da popüleriteden ileri geliyor aslında. Benim görüşüm şu, bakıyorlar ki işte o zamanki Türkler, yav bu Araplar çok zengin, ticareti biliyorlar; İslam da baya popüler, çevredeki birçok millet de müslüman, bari müslüman olalım, bunlarla alışveriş yapar para kazanırız. Müslüman müslüman adamla ticaret yapmaya daha meyillidir çünkü. Yani bence mesela İslam, çok daha az popüler olsaydı, belki çok fazla inanan çıkmayacaktı da.
Şimdi bir din olsa, atıyorum Amazon’un zırtingen kabilesine iniyor. 300 yıl sonra falan şehre iniyor bunlar, diyorlar ki 300 yıl önce Tanrı bize bir kitap gönderdi, iman edin yoksa sizi ezeriz filan. Afedersin kim takar Amazonun zırtingen kabilesini. Basar tokadı gönderirsin. Ama işte atıyorum zengin ve kallavi bir topluluğa inseydi bu din, ooov derdin yav bunlar boş konuşmaz herhalde. O zamanın Arapları da zengin bu bir gerçek.
Bana saçma gelen şu, inanmayanları cehenneme göndermek. Evrensel hukuğa göre ben bu olayların birebir şahidi değilim, 1500 yıl önce olmuş; olup olmadığı da belli değil bu yüzden sorumlu tutulamam. Zaten inansam bile Kur’an a iman etmiş olmuyorum o ilk kafiledeki Arapların doğru söylediğine iman etmiş oluyorum, daha sonra Kur’an ın doğru olduğuna inanmış oluyorum. Söylediğimi anlıyor musunuz? Neyin ne olduğu da belli değil. Bence bu benim için geçersiz bir önerme. Ben ne bileceğim kim yazdı Kuran’ı. Arabın biri gelmiş demiş ki böyle böyle oldu da şöyle oldu. Şahsen bence bir Tanrı olabilir, fakat ben cehenneme gideceğimi sanmıyorum. Yani bu bir analoji. O zamanın insanlarını korkutmak için. Nasıl çocuklara dersin yaramazlık yapma seni yaratıklar götürür diye.
Bana sorarsanız uzaylıların işine benziyor tüm bu dinler filan. 1400 yıllık bir belli belirsiz şeye inanacağıma, uzaylı hipotezi benim için daha mantıklı.
Hadi bakalım artık başıboş köpek sorunu da sona eriyor. Daha dün 1 çocuk kuduzdan ölmüş yine. İnsanın başıboş köpekleri savunması için aşırı SJW birisi olması gerekir. Kendi çocuğun kuduz olunca mı anlayacaksın? Kaç tane çoluk çocuk öldü yaralandı. De etmeyin artık.
De facto Türkiye'ye bağlı bir yönetim mi olacak nasıl olacak?
Ben muhalif bir bireyim, AKP li değilim ama görünen o ki, RTE gerçekten kendini aştı, bu Suriye hamlesi baya bi ileri görüşlülük örneği. Türkiye çıkarı açısından bakarsak esed bizle mültecileri geri almak için anlaşma falan yapmayacaktı. Suriyelileri geri istemiyordu. Bu da bizim kırmızı çizgimiz.
Bunun tek çözüm yolu Suriye iktidarını düşürmekti. Napacaktı yani eset Hatay'ı falan isteyen salak bir adam. Türkiye yedirir mi ulan Hatay'ı sana? Dandik bi diktatör.
Hem de bununla şunu öğrendik, bu esetnod32.exe o kadar güçlü bir devlet değilmiş. Bakın ya İsrail bunu bizden önce görüp onlar Suriye'yi işgal etseydi? RTE ileri görüşlülük etti bence. Durdu durdu turnayı gözünden vurdu, helal olsun. Keşke bunu 5 sene önce yapsaydı ama.
Birileri de diyor ki, yok bu Amerika'nın İsrail'in çıkarınaymış. Yani Muharrem İnce boşuna demedi şizofreni bir muhalif kitle var. Görünen köy kılavuz istemez. Adam aldı işte Suriyeyi kardeşim. Eset le anlaşsaydı da ezik RTE falan diye eleştireceklerdi. Bir de bu 1 günde yıkılan kıytırık esetle anlaşacaktık yani? Hem de 60 yıllık bir diktatör. RTE'ye diktatör deniyor, ama başka ülkelerin diktatörleri övülüyor, bu nasıl ikiyüzlülük? Bu adama nasıl Suriyelileri geri almaya ikna edecektin ki?
Türkiye silahlarının %70 ini yerli üretebiliyor, git gide hava savunma sistemleri filan da gelişiyor. Türkiye'nin en güçlü olmasına da gerek yok. Dünya devlerinin belirli bir orantısında olması yeterli. Bunu stratejistler daha iyi bilir. He bir de zaten Amerika bize direkt savaş istese de açamaz. Asker nerden bulacak kim savaşacak? 2001 den sonra geçti o işler. Amerikalılar artık savaşa karşı, Irak olayında dönen oyunu gördüler.
KK olsaydı artık eset in her dediğini yapardı, belki Suriyelileri de geri gönderemezdi. eset kalleşlik yapıp anlaşmaya uymazdı.
Niye bu popüler değil yeterince? Oysa çok güzel bir cihaz. VMG3625-T50B ile aynı kasa kullanılmış, fakat daha gelişmiş wifi 6 ve açılıp kapanabilir ayak konulmuş. çok şık bir cihaz. Gerçekten Wifi 6 yı çok güzel veriyor. Iphone 12 ile gerçekten 1gbit hız almışlığım var.
Muhtemelen yine VMG3625 gibi 900MHz çift çekirdekli bir işlemci olabilir. Genelde bu kullanılıyor, Türktelekomun diğer ürünlerinde de bu kullanılmıştı. Econet EN7516GT sanırım.
3.1A destekler mi acaba? Hızlı şarj edecem
Megane Türkiye'de üretilen en çok satılan bir araç. Benzinli Megane 2024 model 0 bile 1.5 milyon olmuş o da. Yiğidi öldürün hakkını yemeyin arabanın hız sabitleyici zart zurt bilmem ne paketleri içinde geliyor bir de. Daha ne yapsın adamlar? 200 bine de araba var, e o zaman Broadway fiyatına versinler(!). Bir de yarın iktidar CHP olunca bu firma hakkında ne diyeceksiniz? Bir de utanmadan, biz her zaman Toggcuyduk filan dersiniz. Bu çok koftiden muhalefet, böyle olmayın.
Biz de biliyoruz ikinci el 800 bine falan da var, elmayla armutu karıştırmayın.
İşte bunu Doğu bey diyor ya hani, çözüyor işte Aslan beyin Karahanlı'nın çocuğunu kaçırdığını. Fakat diyor ki niye yaptı filan. Niye yaptı? Doğu Bey'in bilmediği şeyler mi var? Gerçekte Karahanlı'yla devletin arası kötü mü? Yoksa Aslan bey kendi hesabında Karahanlı'nın devletin aleyhinde çalıştığını mı iddia ediyor? Niye yapıyor bunu?
Doğu Bey'in "devletle" arası iyiydi dediği devlet, Amerikancı devlet mi? çünkü Karahanlı hep Amerika Amerika kral ya falan diyip dolaşıyor ya kongrelerde bi ara. Aslan bey bu Amerikancılığa karşı olduğu için mi devleti kendisi gibi görüp çocuğu kaçırıyor?
|
Meslek: Öğrenci
GM 9 PRO kullanıcısı ||NVIDIA GTX 1080 TI 12GB 256 Bit||INTEL i5 3570 || 12 GB 1666 MHz RAM || Gigabyte anakart || Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı |
23560d28cd3eaec086a69269552e948b7.jpg23560d28cd3eaec086a69269552e948b7.jpg23560d28cd3eaec086a69269552e948b7.jpg23560d28cd3eaec086a69269552e948b7.jpg |
Son Giriş: 9 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 10 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17.613
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 837.308 (Bu ay: 12.088)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 16.378 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic